15-daagse groepsreis Botswana - Botswana
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Botswana / 15-daagse groepsreis Botswana
zoek:
KERST SPECIALS KeniaTanzaniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda MozambiqueBotswana10-daagse safari Bijzonder Botswana10-daagse safari Avontuur in Botswana10-daagse safari Jambo Exclusief Botswana11-daagse safari Botswana Compleet11-daagse safari Stijlvol & wildrijk Botswana12-daagse safari Hoogtepunten Botswana15-daagse groepsreis Botswana15-daagse reis Victoria Falls, Botswana en Kaapstad--------- SAFARI & STRAND ---------15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Zanzibar 15-daagse Safari & Strand reis: Botswana & Mozambique16 daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Seychellen 15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & MauritiusReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZuid-AfrikaNamibiŽZambiaZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen TreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

15-daagse groepsreis Botswana


15-daagse reis in klein internationaal gezelschap per airconditioned minivan, met verblijf in eenvoudige, comfortabele lodges

Hoogtepunten:
Zimbabwe: Victoria watervallen – Namibië: Zambezi regio (Caprivi strip) – Mudumu Game Reserve – Botswana: Okavango Delta Panhandle – Khwai privé concessie/Moremi Game Reserve – Chobe NP

Vanaf: € 3.505,- per persoon, exclusief internationale vluchten


VERTREKDATA 2019:
26 februari, 2 april, 7 mei, 4 juni, 9 juli, 23 juli, 6 augustus, 27 augustus, 10 september, 24 september, 8 oktober, 22 oktober, 5 november en 3 december

(NB: de groepsreis start op dag 3 in Victoria Falls om 07.30 uur)

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 personen 

Deze groepsreis biedt de mogelijkheid om Botswana te ontdekken zonder gebruik te maken van binnenlandse vluchten. U reist in een klein, internationaal gezelschap van maximaal 10 personen per airconditioned minivan van locatie naar locatie. U verblijft in relatief eenvoudige 3* lodges en tented camps. Tijdens uw reis maakt u spannende gamedrives in het open safarivoertuig van de lodge waar u verblijft. In de Okavango Delta ontdekt u het prachtige landschap onder andere vanuit een mokoro - een traditionele boomkano. Van begin tot eind wordt u door dezelfde gids begeleid. Wilt u liever niet vliegen in propellervliegtuigjes en reist u graag samen met andere mensen? Dan is deze reis u wellicht op het lijf geschreven!    

Programma:

Dag 1: naar Johannesburg 
U vliegt rechtstreeks met KLM naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd en naar uw hotel op de luchthaven gebracht.
Overnachting: City Lodge OR Tambo (LO) 

Dag 2: naar Zimbabwe/Victoria Falls
U vliegt van Johannesburg naar Victoria Falls in Zimbabwe, waar u ’s middags aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd en naar uw lodge gebracht. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht invullen.  
Overnachting: Phezulu Guest Lodge (LO) 

Dag 3: Victoria Falls – Namibië/Zambezi Regio - ca. 340 km/± 4-5 uur rijden 
Vandaag begint uw safari-avontuur! U maakt kennis met uw reisgenoten en Engelssprekende gids/chauffeur en na een uitgebreide briefing gaat u op pad. U rijdt richting het westen richting de grens met Namibië, waar u in de plaats Katima Mulilo de gelegenheid heeft voor de lunch (exclusief). Voorts rijdt u verder door de Zambezi regio, voorheen bekend als Caprivi Strip. Deze regio is het natste deel van Namibië. De machtige rivieren in dit gebied, de Kwando, Zambezi en Chobe rivier, vormen voor het wild enorme trekpleisters. Uw bestemming vandaag is Camp Kwando in de Zambezi regio. Deze lodge heeft een prachtig uitzicht over de Kwando rivier, een zijrivier van de Chobe rivier, die de grens tussen Botswana en Namibië vormt. Bij aankomst in uw lodge kunt u genieten van het uitzicht, waarna het tijd is voor diner en overnachting.
Overnachting: Camp Kwando (of gelijkwaardig) (HP)
 

Dag 4: Mudumu Game Reserve 
Na een vroeg ontbijt maakt u een gamedrive in het nabije Mudumu Game Reserve. Weliswaar is Mudumu niet het meest wildrijke park van Namibië, maar het is landschappelijk prachtig. Na de lunch in de lodge (exclusief) maakt u een bijzondere boottocht op de Kwando rivier. Vergeet vooral uw verrekijker niet, de honderden vogelsoorten zorgen voor een bijzonder schouwspel.
Overnachting: Camp Kwando (of gelijkwaardig) (HP)
Dag 5: naar Botswana/Okavango Delta Panhandle– ca. 350 km/± 5 uur  
Vandaag vroeg uit de veren, u zet uw safari in westelijke richting door de Zambezi regio voort, tot u Popa Falls bereikt. Hier kunt u de benen strekken en een korte wandeling door de bush maken om een kijkje te nemen bij de stroomversnellingen - de laatste van de machtige Okavango rivier - voordat zij in de Okavango Delta verdwijnt. Van Popa Falls zet u koers richting Botswana, terwijl u het Mahango Game Reserve passeert. Ondanks de relatief kleine oppervlakte wordt Mahango beschouwd als één van de meest diverse gebieden van Namibië. De Kavango rivier bevloeit het gehele oostelijke deel van het park, waardoor er veel wild te zien is gedurende het droge seizoen. Na Mahango steekt u de grens met Botswana over, op weg naar uw lodge in de 'panhandle' - het handvat van het steelpannetje waar dit deel van de wereldberoemde Okavango Delta op de kaart op lijkt.
Overnachting: Nxamaseri Island Lodge (of gelijkwaardig) (VP)

Dag 6: Okavango Delta 
De ochtend begint met een tocht in een motorboot door de met papyrus omzoomde, diepe kanalen van de delta. U vaart naar de plek waar u aan boord stapt van een mokoro. Deze traditionele boomkano wordt door de lokale bevolking al eeuwenlang gebruikt om de ingewikkelde routes van de Okavango Delta te bevaren. Onder deskundige begeleiding van een ‘poler’, die de kano door het ondiepe water voortbeweegt, geniet u van het unieke landschap van de delta. Er is geen betere manier om de stilte en de schoonheid van dit bijzondere gebied te ervaren. U maakt kans een groot aantal verschillende vogelsoorten te zien of de sitatunga of lechwe, twee antilopensoorten die zich volledig aan dit waterrijke gebied hebben aangepast. U zult met vrij grote zekerheid ook nijlpaarden en krokodillen zien. Na een intensieve dag op het water keert u terug naar uw lodge.
Overnachting: Nxamaseri Island Lodge (of gelijkwaardig) (VP)Dag 7: naar Maun – ca. 290 km/± 4-5 uur 
Geïnspireerd door de schoonheid van de Okavango Delta, reist u verder naar het zuiden. Rond de middag arriveert u in Maun - ook wel de 'gateway to the delta' genoemd, waar u de rest van de middag ter vrije besteding heeft. Optioneel kunt u een rondvlucht over de delta boeken. Vanuit de lucht ervaart u de unieke Okavango Delta op geheel andere wijze! Vanuit vogelperspectief glijdt de delta onder u voorbij. Tijdens de vlucht is het zelfs mogelijk om grotere dieren zoals olifant of giraf te spotten, een bijzondere ervaring!
Overnachting: Maun Lodge (of gelijkwaardig) (HP)

Dag 8-9: Khwai concessie/Moremi Game Reserve – ca. 160 km/± 5 uur 
Vanuit Maun rijdt u noordwaarts richting de Khwai concessie, een wildrijk gebied dat grenst aan het Moremi Game Reserve. ’s Middags maakt u uw eerste gamedrive, waarbij u op zoek gaat naar onder andere olifanten, zebra’s, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en veel bijzondere antilopensoorten. U verblijft in de Khwai concessie, waar het is toegestaan off road te rijden. Hierdoor kunt u zeer dicht bij het wild komen. Op dag 9 gaat u er in de vroege ochtend nogmaals op uit voor een gamedrive, waarna u tijdens het heetst van de dag terugkeert naar uw accommodatie voor lunch en siësta. In de namiddag maakt u opnieuw een gamedrive. 
Overnachting: Khwai Guest House (VP)Dag 10: naar Nata – ca. 480 km/± 7-8 uur  
Vandaag rijdt u terug naar Maun en vervolgens naar de plaats Nata, aan de rand van de Makgadikgadi zoutpannen - een relatief lange rit waarbij u het landschap ziet veranderen van groene moerassen tot uitgestrekte zoutpannen. Onderweg heeft u de gelegenheid te lunchen (exclusief). In de late namiddag arriveert u in Nata voor diner en overnachting.
Overnachting: Nata Lodge (of gelijkwaardig) (HP)

Dag 11-12: naar Kasane/Chobe NP – ca. 320 km/± 3-4 uur 
In de ochtend brengt u een bezoek aan Nata Bird Sanctuary, waar het afhankelijk van de tijd van het jaar mogelijk is grote zwermen flamingo’s en pelikanen te zien, die zich op de zoutpannen voeden en nestelen. U zet vervolgens koers richting het noorden - naar Kasane, een stadje aan de rand van Chobe National Park en uw uitvalsbasis voor de komende twee nachten. De middag is ter vrije besteding. Op dag 12 vertrekt u vroeg in de ochtend voor een gamedrive in Chobe NP. Chobe kent een grote diversiteit aan wild, maar is vooral bekend om de grote kuddes olifanten, die vooral in het droge seizoen en masse richting de Chobe rivier trekken. De Chobe rivier is de enige permanente watervoorziening voor dit immens grote park en vormt hierdoor een enorme trekpleister voor een variatie aan wild. In Chobe leven veel prooidieren, die op hun beurt roofdieren als leeuw en luipaard aantrekken. ’s Middags maakt u een bijzondere boottocht op de Chobe rivier.
Overnachting: The Old House (of gelijkwaardig) (HP)Dag 13: naar Victoria Falls – ca. 100 km/± 2-3 uur 
Vandaag rijdt u terug naar Victoria Falls in Zimbabwe. In de middag kunt u optioneel de beroemde Victoria watervallen bezoeken of u kunt deelnemen aan diverse andere optionele activiteiten zoals bunjee jumpen, raften, kanovaren of een helikoptervlucht. Uw gids assisteert u graag bij het organiseren van de activiteiten. Na het diner (exclusief) is het tijd voor uw laatste overnachting.
Overnachting: Phezulu Guest Lodge (of gelijkwaardig) (LO)

Dag 14-15: naar Johannesburg en Amsterdam 
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht voor uw vlucht naar Johannesburg. Hier checkt u in op de nachtvlucht van KLM naar Amsterdam. In de ochtend van dag 15 arriveert u op Schiphol, een bijzondere groepsreis is ten einde!

(LO) = logies/ontbijt – (HP) = halfpension – (VP) = volpension

Prijzen per persoon 2019 (exclusief internationale vluchten vanaf € 1.102,-)

26 februari € 3.505,-
2 april € 3.505,-
7 mei € 3.505,-
4 juni € 3.505,-
9 juli € 3.818,-
23 juli € 3.818,-
6 augustus € 3.818,-
27 augustus € 3.818,-
10 september € 3.818,-
24 september € 3.818,-
8 oktober € 3.818,-
22 oktober € 3.818,-
5 november € 3.818,-
3 december € 3.818,-

NB
: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een 1-persoonskamer!

Inclusief
: vervoer per airconditioned minivan, Engelssprekende chauffeur/gids, gezamenlijke gamedrives en activiteiten zoals aangegeven, entreegelden nationale parken in Namibië en Botswana, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief: vluchten Amsterdam-Victoria Falls v.v., luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, fooien, entree Victoria watervallen, optionele excursies, visum Zimbabwe.


Vluchtschema (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg
10.35
21.20
SA 040 Johannesburg - Victoria Falls 10.50 12.30
SA 041 Victoria Falls - Johannesburg 13.30 15.10
KL 592
Johannesburg – Amsterdam
23.15
10.20+1


Vluchtprijsindicatie KLM/South African Airways
Met KLM van Amsterdam naar Victoria Falls v.v. € 1.102,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. 
Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 HOOGTEPUNTEN:
Net als David Livingstone, de eerste blanke die de watervallen aanschouwde, zult u de imposante Victoria Falls niet snel vergeten. Met een donderend geraas stort het water van de Zambezi van 110 meter hoogte over een breedte van 1.700 meter naar beneden. De woeste Zambezi is wereldberoemd vanwege haar stroomversnellingen, die u per raft kunt bedwingen. Avonturiers kunnen de rivier ook afzakken per riverboard of kajak. Verder kunt u ook jetboaten in de Batoka Gorge of een spectaculaire helikoptervlucht boven de Victoria Falls maken. In het midden van Victoria Falls Bridge is een bungeejump mogelijk van een hoogte van 111 meter!

De weelderige Zambezi regio (voorheen bekend als Caprivistrip) heeft de vorm van een steelpan en verbindt Namibië met buurlanden Angola, Zambia, Botswana en Zimbabwe. Door hevige regenval en de aanwezigheid van de machtige rivieren Kavango, Kwando, Zambezi en Chobe is dit het natste deel van Namibië en zijn de omstandigheden voor wilde dieren hier zeer gunstig. Gedurende de droge wintermaanden (circa juli t/m medio oktober) trekken olifanten in groten getale vanuit buurlanden de Zambezi regio in om hier hun dorst te lessen. In de natte zomermaanden (circa januari t/m april) trekt het overvloedige water vele migrerende watervogels. Uniek voor Namibië zijn de boottochten; vanuit een motorbootje wijst uw gids u op al het wild dat aan de oever komt drinken.

Botswana's Okavango Delta wordt terecht beschouwd als één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika. Het is het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld en beslaat een oppervlakte van 15.000 km², bestaande uit kanalen, lagunes, moerassen en diverse eilanden. De Okavango Delta wordt gevuld door het overvloedige regenwater dat, vanuit de Angolese hooglanden, via de Okavango rivier de delta in stroomt. Door breuken in de aardkorst is het aardoppervlak veranderd, waardoor de rivier niet verder kan stromen. Daarom eindigt het water in het droge zand van de Kalahari woestijn. Dit unieke watergebied herbergt een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten en biedt u het gehele jaar perfecte kansen om wild te zien. De waterstand in de Okavango Delta fluctueert al naar gelang het seizoen en de regenval. Ieder jaar en ieder seizoen is hier anders. In de droge gebieden van de delta kunt u diverse soorten wild tegenkomen, zoals zebra’s, wildebeesten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en verschillende soorten antilopen. In de natte delen van de delta geniet u van een schitterend, waterrijk landschap en veel soorten vogels. Hier vindt u ook de rode lechwe, een antilopensoort die volledig is aangepast aan de omstandigheden in dit natte gebied.

Aan de oostelijke rand van de Okavango Delta vindt u het Moremi Game Reserve. Dit reservaat beslaat ongeveer 20% van de Okavango Delta. Hier komen olifanten, giraffen, buffels, leeuwen, luipaarden en cheeta’s voor. Moremi Game Reserve is een mozaïek van graslanden, uiterwaarden, palmboomeilandjes, bossen, lelielagunes en heldere kanalen, samengesmolten in een perfect geconstrueerde puzzel, waar het wild vrij doorheen zwerft. Moremi Game Reserve is niet omheind, waardoor de aangrenzende concessies, zoals de Khwai concessie, ook zeer wildrijk zijn. Bovendien is het in dergelijke privé concessies wél toegestaan off road te rijden, waardoor u dichter bij het wild kunt komen.

De plaats Nata ligt aan de rand van de Makgadikgadi zoutpannen. In de voorgaande eeuwen was deze vlakte een onderdeel van Afrika’s grootste meer, dat destijds gevuld werd door het water van de Chobe en Zambezi rivier. Door geologische activiteiten is deze toevoer afgesneden. Doordat de bodem van de pannen uit zoutkristallen bestaat, lijkt het net alsof u zich op de maan bevindt. Dit, en de onmeetbare ruimte om u heen, geven een uniek gevoel. De pannen zijn zo groot dat u al snel niets anders meer aan de horizon ziet dan één uitgestrekte witte vlakte. Dit leidt ertoe dat elke oriëntatie verdwijnt.

Chobe National Park is Botswana’s eerste nationale park en het derde park in grootte. Het park kent de grootste olifantenpopulatie van Afrika en is een geliefde bestemming onder toeristen. Tijdens een boottocht op de Chobe rivier heeft u grote kans op een ontmoeting met olifanten, nijlpaarden en veel verschillende vogelsoorten.

Vervoer per airconditioned minivan:

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds