12-daagse safari Hoogtepunten Botswana - Botswana
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Botswana / 12-daagse safari Hoogtepunten Botswana
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda Botswana10-daagse safari Bijzonder Botswana10-daagse safari Avontuur in Botswana10-daagse safari Jambo Exclusief Botswana11-daagse safari Botswana Compleet11-daagse safari Stijlvol & wildrijk Botswana12-daagse safari Hoogtepunten Botswana15-daagse reis Victoria Falls, Botswana en Kaapstad--------- SAFARI & STRAND ---------15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Zanzibar 15-daagse Safari & Strand reis: Botswana & Mozambique16 daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Seychellen 15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & MauritiusReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

12-daagse safari Hoogtepunten Botswana


12-daagse fly in safari langs de hoogtepunten van Botswana

Hoogtepunten:
Victoria watervallen - Chobe National Park/Chobe River front - Chobe National Park/Savuti - Okavango Delta/Khwai concessie

Vanaf: € 4.427,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks


In het immens grote Chobe National Park geniet u tijdens gamedrives en een boottocht op de Chobe rivier van olifanten, buffels en veel andere diersoorten. Vervolgens vliegt u naar Savuti, dieper in het binnenland van Chobe. Met haar uitgestrekte savannes en zandvlaktes vormt dit gebied een groot contrast met en een aanvulling op de waterrijke rivierkant. In combinatie met een verblijf in de fascinerende Okavango Delta én een bezoek aan de imponerende Victoria watervallen heeft u met deze reis een zeer afwisselende reis te pakken!

De accommodaties in Botswana zijn klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Er is geen officiële sterrenclassificatie in Botswana. U kunt kiezen uit drie luxeniveaus: Niveau A zijn goede accommodaties vergelijkbaar met voornamelijk 3/3*+, B zijn accommodaties vergelijkbaar met voornamelijk 3*+/4* en niveau C zijn accommodaties vergelijkbaar met voornamelijk 4/4*+.

Programma:

Dag 1: naar Johannesburg
Vanuit Amsterdam vliegt u met KLM rechtstreeks naar Johannesburg. U wordt hartelijk ontvangen en naar uw hotel op/nabij de luchthaven gebracht. Overnachting:
Niveau A - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau C - African Rock Hotel (LO)

Dag 2-3: Victoria watervallen
In de ochtend van dag 2 vliegt u verder naar Victoria Falls in Zimbabwe. De wereldberoemde watervallen in de Zambezi rivier storten met een donderend geraas van 110 meter hoogte, over een breedte van 1.700 meter, naar beneden. Dit natuurgeweld laat een onvergetelijke indruk achter! De komende dagen kunt u naar eigen wens invullen. U kunt op eigen gelegenheid de watervallen bezoeken of deelnemen aan diverse optionele excursies, zoals een spectaculaire helikoptervlucht boven de watervallen, bungeejumpen of wildwatervaren op de rivier. Vervelen is hier geen optie! Overnachting:
Niveau A - PheZulu Lodge (LO)
Niveau B - Batonka Guest Lodge (LO)
Niveau C - The Victoria Falls Hotel (LO)Dag 4-5: Chobe National Park/Chobe River Front
Vandaag begint uw safari avontuur in Botswana! U wordt naar uw accommodatie vlak bij Chobe National Park gebracht (A+B). Bij niveau C verblijft u in de enige lodge die ín het nationale park ligt. Na de lunch maakt u een eerste gamedrive in een open safarivoertuig, samen met andere gasten. Op dag 5 kunt u deelnemen aan twee activiteiten (A+B). Een bijzondere boottocht op de Chobe rivier is een aanrader en biedt een heel andere ervaring dan een gamedrive in een voertuig. Bovendien heeft u grote kans oog in oog te staan met olifanten, die de rivier oversteken op zoek naar voedsel. Ook de kleine olifantjes maken deze oversteek en verdwijnen hierbij volledig onder water. Hun slurfjes aan het wateroppervlak zijn het enige bewijs van hun aanwezigheid, tot ze de oever van de rivier weer bereiken!

Bij niveau C heeft u deze dag de gelegenheid voor drie activiteiten; doorgaans een gamedrive in de vroege ochtend, een boottocht halverwege de ochtend en ‘s middags een gamedrive of sundownercruise. De diversiteit aan wild en het prachtige landschap in Chobe zijn onvergetelijk!

Overnachting:
Niveau A - Tlouwana Camp  (AI+)
Niveau B - Chobe Elephant Camp (AI+)
Niveau C - Chobe Game Lodge (AI+)Dag 6-7: Chobe NP/Savuti
U wordt naar de luchthaven van Kasane gebracht voor uw vlucht naar Savuti. Dit deel van Chobe, dat meer in het binnenland ligt, kenmerkt zich meer als uitgestrekte savanne. Savuti is onder meer bekend vanwege haar beruchte leeuwen die op olifanten jaagden. Hoewel dit jagen tegenwoordig eigenlijk niet meer voor komt, doordat de grote troep leeuwen uiteen is gevallen in kleinere groepen, maakt u hier goede kans deze grote katten te spotten. In het natte seizoen trekken bovendien massa’s olifanten en zebra’s vanuit de noordelijke Chobe River Front naar het Savuti moeras, dat hen vers gras biedt. In Savuti maakt u ’s ochtends en ’s middags uitgebreide gamedrives, samen met andere gasten. Overnachting:
Niveau A - Savute under Canvas (AI+)
Niveau B - Savute under Canvas (AI+)
Niveau C - Savute Safari Lodge (AI+)Dag 8-10: Okavango Delta/Khwai concessie
Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht naar de Okavango Delta, maakt u ‘s ochtends nog een laatste gamedrive. Na aankomst op de airstrip wordt u naar uw camp gebracht. U kunt ’s middags al beginnen met een eerste safari-activiteit, samen met de overige gasten. Dit gebied kent een grote verscheidenheid aan wild. De komende dagen gaat u op zoek naar olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Ook veel bijzondere vogel- en antilopensoorten leven in de delta. U verblijft in een privéconcessie, waar het is toegestaan off road te rijden als er bijzonder wild te vinden is. U kunt hierdoor nóg dichter bij het wild komen! Op dag 9 en 10 heeft u zowel in de ochtend als middag de keuze uit verschillende safari-activiteiten, die bestaan uit een mix van land- en wateractiviteiten, zoals gamedrives, mokoro- en/of boottochten. De activiteiten worden mede bepaald door de stand van het water in de delta, dit is tenslotte een overstromingsgebied! De vrije uren kunt u ontspannen genieten in uw camp, waarbij het geen uitzondering is dat het wild zich ‘voor uw deur’ bevindt! Overnachting:
Niveau A - Sango Safari Camp (AI+)
Niveau B - Pom Pom Camp (AI+)
Niveau C - Xugana Island Lodge (AI+)Dag 11-12: naar Amsterdam
Helaas komt aan uw reis een eind. Op de airstrip neemt u afscheid van de Okavango Delta en vliegt u naar Maun, vanwaar u naar Johannesburg vliegt. Wij kunnen optioneel een dagkamer in de City Lodge OR Tambo op de luchthaven voor u reserveren, zodat u zich nog even op kunt frissen voor uw nachtvlucht naar Amsterdam, waar u in de ochtend van dag 12 aankomt. Uw reis langs de hoogtepunten van Botswana is ten einde, maar uw herinneringen zijn blijvend!

(LO) = logies/ontbijt - (AI+) = volpension + drankjes en gamedrives/activiteiten


Prijzen per persoon 2023
(exclusief internationale vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3/3*+
13 februari t/m 31 maart € 4.427,-
1 april t/m 30 juni € 5.228,-
1 juli t/m 31 oktober

€ 6.360,-

1 november t/m 19 december € 4.789,-
20 t/m 31 december € 5.099,-
Savute Under Canvas is gesloten t/m 13 februari

Niveau B - voornamelijk 3+/4*
14 februari t/m 31 maart € 5.161,-
1 april t/m 30 juni € 6.351,-
1 juli t/m 31 oktober € 8.131,-
1 t/m 14 november

€ 6.351,-

15 t/m 30 november € 5.543,-
1 t/m 19 december € 5.393,-
20 t/m 31 december € 5.795,-
Savute Under Canvas is gesloten t/m 13 februari

Niveau C - voornamelijk 4/4*+
1 t/m 31 januari € 6.034
1 t/m 31 maart € 6.034,-
1 april t/m 30 juni € 7.227,-
1 juli t/m 31 oktober € 8.949,-
1 t/m 30 november € 7.286,-
1 t/m 31 december € 6.051,-
Savute Safari Lodge en Xugana Island Lodge zijn gesloten t/m 28 februari

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers.

Inclusief:
transfers (privé in Victoria Falls), binnenlandse vluchten, entreegelden, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief:
vluchten Amsterdam-Victoria Falls en Maun-Amsterdam, luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, excursies en entreegelden Victoria watervallen, fooien, visum Zimbabwe, dagkamer Johannesburg dag 11: € 86,- p.

Vluchtschema (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg
10.20
21.20
BA 6285 Johannesburg - Victoria Falls 11.30 13.05
4Z 301 Maun - Johannesburg 14.15 15.50
KL 592
Johannesburg - Amsterdam
23.10 
10.15+1

Vluchtprijsindicatie KLM
Met KLM van Amsterdam naar Victoria Falls en van Maun naar Amsterdam vanaf € 1.337,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 HOOGTEPUNTEN:
Net als David Livingstone, de eerste blanke die de watervallen aanschouwde, zult u de imposante Victoria watervallen niet snel vergeten. Met een donderend geraas stort het water van de Zambezi van 110 meter hoogte over een breedte van 1.700 meter naar beneden. De nevel die neerdaalt als een eeuwigdurende regenbui heeft rond de waterval een smalle strook van dicht regenwoud doen ontstaan. De woeste Zambezi is wereldberoemd vanwege haar stroomversnellingen, die u per raft kunt bedwingen. Avonturiers kunnen de rivier ook afzakken per riverboard of kajak. Verder kunt u ook jetboaten in de Batoka Gorge of een spectaculaire helikoptervlucht boven de Victoria Falls maken. Iets geheel anders is een vlucht met een microlight vliegtuigje van waaruit u spectaculaire uitzichten op de Victoria Falls en de Zambezi River heeft. Paardrijdtochten die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad zijn ook mogelijk. In het midden van Victoria Falls Bridge is een bungeejump mogelijk van een hoogte van 111 meter! Deze imposante watervallen zijn bereikbaar vanuit Livingstone in Zambia en Victoria Falls in Zimbabwe.Chobe National Park is Botswana’s eerste nationale park en het derde park in grootte. Het park kent de grootste olifantenpopulatie van Afrika en is een geliefde bestemming onder toeristen. Tijdens een boottocht op de Chobe rivier heeft u grote kans op een ontmoeting met olifanten, nijlpaarden en veel verschillende vogelsoorten. Een meerdaags verblijf aan boord van de houseboat de Pride of the Zambezi of de Zambezi Queen, biedt een extra dimensie aan uw safari! Ten westen van Chobe ligt Chobe Forest Reserve, een gebied waar slechts een handvol lodges en camps is gebouwd en waar u dus minder toeristen zult tegenkomen dan in het oostelijk deel van het park.
In het zuidwesten van Chobe ligt Savuti, een moerasgebied dat wordt gevoed door het Savuti kanaal. Dit kanaal heeft lang droog gestaan, maar stroomt sinds 2010 - als gevolg van verschuiving van tektonische platen - weer tot aan het Savuti moeras. Sinds 1982 was dit niet meer gebeurd en in deze periode was Savuti dan ook een extreem droog gebied waarin het wild een constante overlevingsstrijd voerde. De leeuwen van Savuti waren destijds berucht vanwege het feit dat zij actief op olifanten jaagden. Doorgaans gaan beide dieren elkaar uit de weg. De reden voor deze vrij ongewone jacht wordt dan ook gerelateerd aan de destijds enorme droogte en de grootte van de leeuwentroep. Tegenwoordig komt het jagen op olifanten minder voor, echter het grote aantal olifantenschedels dat verspreid door het gebied ligt, is hiervan de stille getuige. In Gubatsa Hills – een heuvelachtige rotsformatie, die een opmerkelijk herkenningspunt in het verder vlakke landschap van Savuti vormt – zijn eeuwenoude San-rotstekeningen te vinden. In Savuti en Chobe is offroad en in het donker rijden niet toegestaan.


Botswana's Okavango Delta wordt terecht beschouwd als één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika. Het is het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld en beslaat een oppervlakte van 15.000 km², bestaande uit kanalen, lagunes, moerassen en diverse eilanden. De Okavango Delta wordt gevuld door het overvloedige regenwater dat, vanuit de Angolese hooglanden, via de Okavango rivier de delta in stroomt. Door breuken in de aardkorst is het aardoppervlak veranderd, waardoor de rivier niet verder kan stromen. Daarom eindigt het water in het droge zand van de Kalahari woestijn. Dit unieke watergebied herbergt een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten en biedt u het gehele jaar perfecte kansen om wild te zien. De waterstand in de Okavango Delta fluctueert al naar gelang het seizoen en de regenval. Ieder jaar en ieder seizoen is hier anders. In de droge gebieden van de delta kunt u diverse soorten wild tegenkomen, zoals zebra’s, wildebeesten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en verschillende soorten antilopen. In de natte delen van de delta geniet u van een schitterend, waterrijk landschap en veel soorten vogels. Hier vindt u ook de rode lechwe, een antilopensoort die volledig is aangepast aan de omstandigheden in dit natte gebied.
Het merendeel van de lodges en camps bereikt u per vliegtuigje. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht over de delta. Het vervoer in de delta vindt plaats per 4x4 safarivoertuig, boot of traditionele boomkano (mokoro). Er zijn ook accommodaties die uitsluitend per boot of mokoro bereikbaar zijn.


Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds