Reisvoorwaarden - Welkom bij Jambo Safari Club
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Reisvoorwaarden
zoek:
KeniaKenia & Tanzania combinatiereizenTanzaniaOegandaRwanda MozambiqueBotswanaZuid-AfrikaNamibiŽZambiaZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

Reisvoorwaarden

Tot nader bericht hoeft geen van onze klanten een restantbetaling te doen
Zolang het niet bekend is wanneer het weer mogelijk is om te reizen, vinden wij het niet juist dat u als klant een restantbetaling moet doen voor een reis waarvan het niet zeker is dat deze door kan gaan. Let op: dit geldt ook indien u via een reisbureau of reisagent heeft geboekt. Pas wanneer wij definitief weten dat uw reis doorgaat, zullen wij u kort voor vertrek vragen om de restantbetaling te voldoen. Zodra er wijzigingen zijn in dit beleid zullen wij dat op onze website vermelden.


Laat Corona uw vakantieplannen niet bederven

Beste klanten,

Wij krijgen veel vragen van reizigers over de reismogelijkheden naar onze bestemmingen. Het nieuws volgt zich in een rap tempo op en niet alle informatie die verspreid wordt is altijd juist of compleet. Wij staan continu in contact met onze lokale partners om onze klanten van de juiste informatie en adviezen te voorzien.

De landen in Afrika weten uit de recente geschiedenis met virussen als bijvoorbeeld Ebola vaak beter hoe te handelen dan Nederland. Al onze bestemmingen hebben strikte controle bij binnenkomst. Overal wordt lichaamstemperatuur gemeten en worden personen die verdacht zijn uitgebreid onderzocht zo ook zijn er strikte hygiëne protocollen opgesteld.

Zorgvrij uw vakantie boeken
Met al het nieuws over het Coronavirus bent u misschien terughoudend om te reizen. Het boeken van uw vakantie moet vooral prettig zijn en iets dat u zonder zorg of twijfel kunt doen. Misschien dat u twijfelt of u wel een vakantie moet boeken en zich moet vastleggen met het oog op de onzekerheid omtrent corona op dit moment. Natuurlijk begrijpen wij dit en garanderen wij dat u zorgeloos uw reis kunt boeken. Vanzelfsprekend hoeft u zich in het onverhoopte geval dat de reis niet door kan gaan vanwege Corona geen zorgen te maken. Indien u niet kunt reizen gaan wij met u in overleg of u de reis wilt verplaatsen naar een latere datum, indien dat niet kan zullen wij de reis kosteloos annuleren. Wij hebben altijd met al onze klanten goede oplossingen gevonden en niemand is daarbij benadeeld. Ons motto is ‘op vakantie gaan is iets dat u doet omdat u dat wil en niet omdat het moet omdat u dat een aantal maanden terug heeft geboekt’.

Kan ik niet beter wachten met mijn vakantie te boeken?
Als u een mooie uitgebalanceerde reis wenst met een goede prijs-kwaliteitverhouding is ons advies om niet te wachten. Sinds het begin van de corona crisis zijn veel reizen omgeboekt naar het najaar van 2021 en het jaar 2022. De accommodatie beschikbaarheid was altijd al erg beperkt, door alle omboekingen is de beschikbaarheid nog beperkter en is het raadzaam om niet te lang te wachten met boeken. Wij bieden u de garantie dat uw reis uitsluitend doorgaat als het verantwoord is en in lijn met de adviezen van de overheid.

Wij bieden u de volgende zekerheden:

A) Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies is voor de gebieden die u tijdens uw reis gaat bezoeken. Kleur rood, (niet reizen) op de website van het ministerie van buitenlandse zaken. https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen Als vanaf 3 weken voor aanvang van uw reis, in de door u te bezoeken gebieden een negatief reisadvies geldt, gaan wij met u in overleg. U kunt uw reis kosteloos annuleren of kosteloos omboeken. Voor de vluchten kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Mocht u voor een andere reisperiode kiezen dan kunnen er voor die datum hogere of lagere prijzen van toepassing zijn. U krijgt het verschil terug of moet eventueel bijbetalen.

B) Wat gebeurt er als wij uw reis niet kunnen uitvoeren. Indien wij uw reis niet kunnen uitvoeren doordat bijvoorbeeld lokale overheden delen van het land hebben afgesloten of geen reizigers uit Nederland meer toelaten gaan wij met u in overleg. U kunt uw reis kosteloos annuleren of kosteloos omboeken. Voor de vluchten kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Mocht u voor een andere reisperiode kiezen dan kunnen er voor die datum hogere of lagere prijzen van toepassing zijn. U krijgt het verschil terug of moet eventueel bijbetalen.

C) Wat gebeurt er als er een reisadvies (alleen noodzakelijk reizen) is voor de gebieden die u tijdens uw reis gaat bezoeken. Kleur oranje, (alleen noodzakelijk reizen) op de website van het ministerie van buitenlandse zaken. https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen Als vanaf 3 weken voor aanvang van uw reis, in de door u te bezoeken gebieden een advies is tot alleen noodzakelijk reizen, gaan wij met u in overleg. U kunt uw reis kosteloos annuleren of kosteloos omboeken. Voor de vluchten kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Mocht u voor een andere reisperiode kiezen dan kunnen er voor die datum hogere of lagere prijzen van toepassing zijn. U krijgt het verschil terug of moet eventueel bijbetalen.

Wat als de omstandigheden tijdens uw reis wijzigen?

In het onverhoopte geval dat tijdens uw reis de omstandigheden wijzigen zullen wij uw reis kosteloos aanpassen waar nodig.

Wat als u door Corona langer in het buitenland moet verblijven en niet op de geplande datum terug naar Nederland kan?
In het geval dat tijdens uw reis het reisadvies wijzigt en u daardoor niet op de geplande datum terug naar Nederland kunt bieden wij u de volgende zekerheden: Wij regelen voor u een accommodatie. Gedurende de eerste 72 uur betaalt Jambo de volledige extra verblijfskosten (overnachting en maaltijden). Na 72 uur betaalt Jambo de overnachtingskosten net zolang als nodig. U betaalt na 72 uur zelf de kosten voor de maaltijden en drankjes. Dit geldt uitsluitend indien u via ons de volledige reis heeft geboekt, de vluchten en alle overige reisonderdelen (een pakketreis).

Terughaal garantie; Wat gebeurt er als het reisadvies tijdens de reis wijzigt waardoor u gerepatrieerd moet worden?
Wij hebben in de vele jaren dat wij bestaan diversen malen mensen moeten repatriëren en hebben daar (helaas) veel ervaring mee. Als het ministerie van buitenlandse zaken het noodzakelijk acht om reizigers te repatriëren gaan wij dit voor u regelen en dragen wij alle extra kosten die de repatriëring met zich meebrengt. Dit geldt uitsluitend als u de volledige reis (een pakketreis) bij ons geboekt heeft, dus zowel de vluchten als de accommodaties e.d. Indien u zelf de vluchten heeft geboekt dan zijn de repatriëringkosten voor uw eigen rekening.

Moet ik de aan- en restbetaling volledig voldoen?
Normaal moet u op het moment van boeken 20% van de kosten van de reis en de volledige kosten van de vluchten direct betalen. De overige kosten dient u 8 weken voor vertrek te voldoen. U hoeft op dit moment nog geen aanbetaling te voldoen. Een eventuele uitzondering hierop zijn aanbiedingsvliegtickets. Indien deze er zijn zullen wij u dat melden met daarbij de aangepaste aanbetalings- en annuleringsvoorwaarden. De aanbetaling hoeft u pas te voldoen zodra het reisadvies van uw bestemming is gewijzigd van oranje naar geel. Het normale reisadvies voor Afrika sedert decennia. Wij zullen op dat moment contact met u opnemen en u vragen de aanbetaling zoals vermeld op uw factuur per ommegaande, uiterlijk binnen 7 dagen, aan ons te voldoen. Wij zijn lid van de SGR, uw boeking valt onder de SGR-garantie. Dit betekent dat uw betaalde gelden te allen tijde gedekt zijn en u geen enkel risico loopt. De restant reissom dient u slechts 6 weken voor vertrek te voldoen en natuurlijk uitsluitend als het reisadvies geel of groen is. Zolang het niet bekend is wanneer het weer mogelijk is om te reizen, vinden wij het niet juist dat u als klant een restantbetaling moet doen voor een reis waarvan het nog niet zeker is dat deze door kan gaan. Let op: dit geldt ook indien u via een reisbureau of reisagent heeft geboekt. Mocht onverhoopt uw reis nadat u de aan- of restant betaling heeft voldaan toch niet door kunnen gaan wegens Covid krijgt u binnen 14 dagen uw geld retour, u ontvangt geen voucher.

Mocht u andere vragen hebben beantwoorden wij die graag.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alle reizen van Jambo Safari Club worden uitgevoerd conform de ANVR Reizigersvoorwaarden en vallen onder de garanties van zowel de SGR als het Calamiteitenfonds. De uitgebreide ANVR Reizigersvoorwaarden kunt u inzien via ANVR-Reizigersvoorwaarden. Jambo hanteert, gezien het soort reizen dat wij aanbieden, aangepaste voorwaarden ten aanzien van de (aan)betaling en annuleringskosten. De dagprogramma’s zijn vrij gedetailleerd weergegeven om een zo goed mogelijk beeld te geven van de geplande invulling van de reis. Toch zijn er factoren die invloed kunnen hebben op de uitvoering, zoals gewijzigde dienstregelingen, kapotte wegen, slecht weer of materiaalpech. Als bepaalde omstandigheden daartoe aanleiding geven, behouden wij ons nadrukkelijk het recht voor om - vooraf of ter plaatse - wijzigingen in route, dagindeling, overnachtingen, vervoer of excursies aan te brengen. U kunt er in zo'n geval natuurlijk van op aan dat wij onze uiterste best doen om de kwaliteit en het karakter van de reis zoveel mogelijk te handhaven. Eventuele extra reis- en verblijfskosten die als gevolg van overmachtsituaties gemaakt worden, kunnen voor rekening van de deelnemers komen. Mocht één van de aangeboden accommodaties onverwachts niet akkoord komen, dan reserveren wij voor u een gelijkwaardige, alternatieve accommodatie. Voor excursies waar Jambo c.q. onze lokale vertegenwoordiger niet in bemiddelt, dragen wij geen enkele verantwoordelijkheid. 

- (Aan)betalingsvoorwaarden: u hoeft, zolang er een oranje reisadvies is nog geen aanbetaling te voldoen. De aanbetaling bedraagt normaliter 20% van het landarrangement plus de volledige kosten van de vliegtickets, deze dient uitsluitend te worden voldaan, zodra het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van oranje naar geel wijzigt. Indien u gebruikt maakt van aanbiedingstickets dienen deze per ommegaande betaald te worden ongeacht het reisadvies. Wij communiceren dit duidelijk in onze offerte en bij boeking. De aanbetaling dient na wijziging van het reisadvies binnen 7 dagen te worden voldaan. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor de vertrekdatum van de reis betaald te zijn, ook uitsluitend indien er een geel of groen reisadvies is. Bij boeking binnen 6 weken voor vertrek moet de volledige reissom direct na ontvangst van de factuur worden voldaan. Wij zijn lid van de SGR, uw boeking valt onder de SGR-garantie. Dit betekent dat uw betaalde gelden te allen tijde gedekt zijn en u geen enkel risico loopt. Mocht onverhoopt uw reis nadat u de aan- of restant betaling heeft voldaan toch niet door kunnen gaan wegens covid krijgt u binnen 14 dagen uw geld retour. U ontvangt geen voucher.

Annuleringsvoorwaarden:
De volgende kosten worden in rekening gebracht bij annulering van de reis door de reiziger:
- tot 56 dagen voor vertrek: 20% van het landarrangement (*)
- vanaf 56 tot 42 dagen voor vertrek: 30% van het landarrangement (*)
- vanaf 42 tot 28 dagen voor vertrek: 50% van het landarrangement (*)
- vanaf 28 tot 14 dagen voor vertrek: 75% van het landarrangement (*) + de volledige kosten van de vluchten
- vanaf 14 tot 7 dagen voor vertrek: 90% van het landarrangement (*) + de volledige kosten van de vluchten
- vanaf 7 dagen voor vertrek: de volledige reissom 

(*) indien u bij boeking gekozen heeft voor een voordelig aanbiedingsticket dient u bij annulering ook de gedeeltelijke en soms de volledige kosten van dit ticket te voldoen. Bij de offerte en bij boeking geven wij aan of er eventueel voordelige aanbiedingstickets zijn en wat de voor- en nadelen zijn. Zo ook wat de eventuele kosten bij annulering zijn. Dit wordt bij de offerte en boeking duidelijk met u gecommuniceerd.

Bij een wijziging na boeking uwerzijds kunnen wij kosten in rekening brengen.

Indien Jambo Safari CLub de reis 3 weken voor vertrek ivm Corona en een oranje reisadvies moet annuleren gelden bovenstaande voorwaarden niet; zie onze aanvullende zekerheden punt C.

Prijzen
Alle prijzen op deze website zijn per persoon, op basis van deelname van twee personen (tenzij anders aangegeven) en in euro’s. Brandstoftoeslagen, visumkosten, verzekeringen, facultatieve excursies, vertrek- of veiligheidsbelastingen en persoonlijke uitgaven zijn nooit bij de reissom inbegrepen, tenzij anders aangegeven. Eventuele kinderkortingen, toeslagen voor Pasen, Kerst of Oud & Nieuw zijn niet standaard in onze reizen opgenomen. Wij zullen deze, indien van toepassing, specificeren in uw offerte. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en kennelijke fouten. Onze offertes zijn maximaal twee weken geldig.
 
Facturering
Na de bevestiging van uw boeking ontvangt u een factuur waarop de details van uw boeking staan vermeld. Tevens worden hier de bedragen voor de luchthavenbelastingen en eventuele brandstoftoeslagen in rekening gebracht. De aanbetaling bedraagt 20% van het landarrangement plus de eventuele kosten van de vluchten indien u gebruik maakt van een aanbiedingsticket. De aanbetaling dient uitsluitend te worden voldaan, zodra het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van oranje naar geel wijzigt. De aanbetaling dient na wijziging van het reisadvies binnen 14 dagen te worden voldaan. Uiterlijk 1 maand voor vertrek dient u het resterende bedrag te voldoen. Bij boeking binnen 1 maand voor vertrek dient de volledige reissom direct na ontvangst van de factuur te worden voldaan. Uiterlijk twee weken voor vertrek ontvangt u de laatste bescheiden: vouchers en tickets. Op onze boekingen rekenen wij een eenmalig bedrag van € 35,- per boeking aan administratiekosten en een bedrag van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds. 

Reisbescheiden
Na boeking ontvangt u uitgebreide reisinformatie en (eventuele) visumformulieren. Twee weken voor vertrek ontvangt u alle reisbescheiden: eventuele vouchers, e-tickets, bagagelabels.
 
Verzekeringen
U bent verplicht om verzekerd op reis te gaan. Een annuleringsverzekering raden wij ten zeerste aan. Heeft u geen reisverzekering, dan kunt u die bij ons of bij uw boekingskantoor afsluiten. Ook voor het afsluiten van een annuleringsverzekering kunt u bij ons of bij uw boekingskantoor terecht. Jambo Safari Club werkt samen met Mondial Assistance. Voorwaarden en premies kunt u bij ons opvragen. Er zijn vele mogelijkheden tot uitbreiding van uw dekking. Mocht u een doorlopende reis- of annuleringsverzekering hebben, controleert u dan ter dege uw dekking. De meeste  doorlopende annuleringsverzekeringen dekken slechts een beperkt bedrag, vaak niet meer dan € 1500,- per persoon per reis!
 
Visum
U bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van uw (eventueel) benodigde visum. Na boeking ontvangt u van ons informatie over het verkrijgen van uw visum en visumformulieren. Houdt u goed de verwerkingstijd van uw paspoort bij de verschillende ambassades of consulaten in de gaten, indien u kort voor vertrek boekt! 

ANVRJambo Safari Club is aangesloten bij de ANVR, Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Reizigersvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. De uitgebreide voorwaarden kunt u inzien via ANVR-Reizigersvoorwaarden


SGRJambo Safari Club is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Alle op deze website gepubliceerde reizen, met uitzondering van vluchten per lijndienst die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis, vallen daarom onder de garantie van de SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis. Indien u niet rechtstreeks boekt bij een SGR-reisorganisator bevelen wij u aan om uw reis te boeken bij een bij SGR aangesloten reisbureau of reizenverkopende bank. Zij zijn herkenbaar aan het op hun verkoopkantoren aangebrachte vignet met de lachende wereldbol. Vraag bij boeking uitdrukkelijk naar de brochure Informatie voor uw ANVR vakantie. In deze brochure staat beschreven hoe u bij recht op terugbetaling moet handelen.

Jambo Safari Club is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Alle op deze website gepubliceerde reizen vallen daarom onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.
Vraag voor meer informatie uitdrukkelijk naar de brochure Informatie voor uw ANVR vakantie. Daar staat, naast andere regelingen, de volledige garantieregeling van het Calamiteitenfonds beschreven.   

Duurzaam Toerisme
Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is. De reisbranche voelt zich hierbij betrokken. ANVR- reisorganisaties zijn verplicht om een milieuprogramma met praktische maatregelen op te stellen en toe te passen. In dit programma beschrijven reisorganisaties hoe zij nu en in de toekomst de zorg voor het milieu toepassen in de bedrijfsvoering en in de aan u aangeboden reizen. Ook is een daartoe opgeleide coördinator actief. Wij voldoen aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de ANVR. Duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. U bent als vakantieganger daarbij een onmisbare schakel. U kunt hierover meer lezen op www.anvr.travel.

Reisinformatie voor onze Belgische klanten

Wij volgen als u een Belgische nationaliteit heeft de richtlijnen van de Belgische overheid. De Nederlandse overheid werkt met 4 verschillende kleurcodes: rood, oranje, geel en groen. Indien wij op onze website schrijven over een ‘rood of oranje’ reisadvies vanuit de Nederlandse overheid dan staat dat gelijk aan rood in België. Een ‘geel’ reisadvies in Nederland staat gelijk aan oranje in België. Groen is in beide landen gelijk.

Bel of mail ons gerust als u hier vragen over heeft.

Bestrijding kindersekstoerisme
Wij steunen actief de ANVR en ECPAT in de bestrijding van kindersekstoerisme in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en vermoedens van seksueel misbruik van kinderen te melden www.kindersekstoerisme.nl

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds