Golf & Safari - Welkom bij Jambo Safari Club
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Golf & Safari
zoek:
KeniaTanzaniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda MozambiqueBotswanaZuid-AfrikaNamibiëZambiaZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari 12-daagse privé-safari Safari & Golfen in Tanzania12-daagse privé-safari Rustige Safari & Golfen in TanzaniaTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

Golf & Safari

Prachtige banen in bijzondere omgevingen

 

Golfen in Afrika

 

Als u aan Oostelijk Afrika denkt, is golfen waarschijnlijk niet een van de eerste dingen die u te binnen schiet. Gek eigenlijk, er zijn niet veel landen die alle bouwstenen voor een waanzinnige golf vakantie hebben. In Kenia en Tanzania heeft u de unieke mogelijkheid om uw favoriete sport te beoefenen, op safari te gaan met mogelijkheid op het zien van de Big Five én te kunnen nagenieten aan de hagelwitte stranden van de Keniaanse kust of het tropische eiland Zanzibar. Ook in Oeganda heeft u de bijzondere combinatie van golf & safari en kunt u hier ook op een Gorilla Trekking. Voor een verlenging aan het strand zult u dan doorvliegen naar de kust. Dankzij de ligging op de evenaar hebben de landen een prettig klimaat en zijn daardoor het hele jaar door geschikt om te bezoeken.

 

Er komen steeds meer golfbanen bij in de Oost Afrikaanse landen. De combinatie van safari, golf en strand is erg in trek wat zorgt voor meer opties en een hogere kwaliteit golfbanen. Dankzij droge periodes zijn de banen in sommige gevallen niet van dezelfde kwaliteit als in bijvoorbeeld Zuid-Afrika of Mauritius, de spelbeleving is verder erg goed! U zult versteld staan van de bijzondere omgevingen waar de golfbanen zich bevinden en de hoeveelheid opties die u hier heeft. Met een beetje geluk hoeft u niet eens op safari om wilde dieren tegen te komen, bij sommige banen heeft u de kans dat er zebra’s of antilopen over de green en fairway heen wandelen.

 

Dankzij de ligging op de evenaar is het klimaat het hele jaar door goed, waardoor u vrijwel gegarandeerd bent van een aangename golf ervaring. Let er wel op dat u het beste in de ochtend of namiddag kunt beginnen, gezien het midden op de dag erg heet kan worden. In Kenia & Tanzania is het gebruik maken van een caddy verplicht, waardoor u zelf uw tas niet hoeft te dragen. Daarbij helpen de vaak jonge caddies ook met het vinden van uw golfbal, het uitkiezen van uw club en geven ze een uitleg over de baan en verloop van de holes, een aangename verplichting die lokale jongeren een kans geven om kennis te maken met de sport!

 

Een reis door Afrika biedt ongekende en eindeloze mogelijkheden, waardoor het maken van de juiste keuze soms moeilijk kan zijn. Maatwerk is óns specialisme. Vertel ons uw wensen en wij bespreken graag de mogelijkheden met u, waarna we met alle plezier een gedetailleerde offerte voor u uitwerken.

 

Golfen in Kenia

Kenia is een van de weinige landen in Afrika met een flink aantal goede golfbanen. De meeste vindt u in Nairobi & omgeving, maar ook de kust van Kenia biedt een aantal prachtige 18 holes banen met strakke greens, groene omgevingen en voor Afrikaanse begrippen een erg hoge kwaliteit! Kenia is een Britse kolonie geweest, hierdoor werden de eerste golfbanen al in het begin van de vorige eeuw opgericht. Zoveel historie zult u niet vaak op een golfbaan tegen komen. Sommige golfbanen liggen op meer dan 1.500 meter hoogte, waardoor de lucht dunner is en uw golfbal tot wel 10% verder zal komen. Kenia is dus de ideale bestemming om uw persoonlijke records te breken.

 

Van heel Oost Afrika heeft de hoofdstad Nairobi het grootste aantal golfbanen, waarvan er een goed aantal van hoge kwaliteit zijn. De Afrikaanse metropool biedt verschillende golf mogelijkheden, verspreid door de grote stad en haar omgeving. Er zijn in ieder geval vier banen waarvan de kwaliteit hoog genoeg is dat wij ze graag aan u aanbieden. De banen, Windsor Golf & Country Club, Muthaiga Golf Club, Karen Golf & Country Club en Sigona Golf Club zijn allen 18-holes golfbanen die goed onderhouden zijn en een groene oase bieden binnen een chaotische stad. Er zijn nog meer golfbanen, die we ook kunnen aanbieden, maar deze vier hebben onze voorkeur! Iets verder buiten de stad ligt de Great Rift Valley Lodge, net ten noorden van Lake Naivasha. Deze relatief nieuwe golfbaan is een perfecte tussenstop tijdens uw safari, hier kunt u namelijk met een beetje geluk zebra’s tegenkomen op de golfbaan.

Golfen in Tanzania

Tanzania kent niet zo veel golfbanen als Kenia, maar wel twee prachtige banen op uitstekende locaties. In de omgeving van Arusha en Kilimanjaro Airport bevindt zich Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate, kortweg KiliGolf. Deze 18-holes golfbaan is vrij nieuw, waardoor het een modern ontwerp heeft met veel water hindernissen, goed onderhouden is en al met al een uitdagende golf ervaring biedt. Dankzij de locatie is KiliGolf bij uitstek geschikt voor een verblijf bij aankomst of vlak voor vertrek. Een manier om deze ‘championship’ golfbaan is door op reis te gaan met onze 12-daagse privé-safari Noord Tanzania & Golfen bij de Kilimanjaro. Als u na een indrukwekkende safari nog wilt nagenieten van een tropisch strand is eiland Zanzibar een perfecte verlenging van uw reis. Ook hier heeft u een goed onderhouden golfbaan in een prachtige, exotische omgeving.

Golfen in Oeganda

Oeganda, ‘de parel van Afrika’, is een avontuurlijke bestemming die veel unieke ervaringen biedt. U kunt hier een gorilla en/of chimpansee trekking doen, op safari gaan in een van de bijzondere nationale parken of een van de vele andere mogelijkheden. Een van die opties is natuurlijk golfen. Oeganda kent een aantal 18-holes golfclubs, allen gelegen in de omgeving van Entebbe en Kampala, perfect dus om uw avontuurlijke reis mee te starten en te eindigen. Onze favoriet is het Lake Victoria Serena Golf Resort & Spa. Dit relatief nieuwe resort is prachtig gelegen aan het Lake Victoria en heeft daardoor een mooie baan met veel water hindernissen. U kunt dankzij de ligging gemakkelijker uw eigen golfspullen meenemen, omdat u tijdens uw reis onderweg nergens anders zal golfen.

 

 

Golfen in Nairobi en omgeving

Nairobi is de grootste stad van Kenia en tegenwoordig een metropool met miljoenen inwoners. Logischerwijs zijn hier dan ook de meeste golfbanen te vinden, sommige bestaan al meer dan honderd jaar.

 

Gelegen in het Noorden van Nairobi in een prachtige omgeving ligt Windsor Golf & Country Club. Het golf resort is een perfecte bestemming om de eerste dagen van uw vakantie te verblijven. Dankzij haar ligging lijkt het alsof u zich midden in een groot bos bevind. U zult hier dan ook veel aapjes en mooie vogels tegen komen tijdens het golfen. De 18-holes golfbaan is goed onderhouden en zorgt dankzij de waterhindernissen voor een flinke uitdaging. Het is het ideale startpunt voor uw safari richting Samburu, het meren gebied en de wereldberoemde Masai Mara.

 

In het zuidwesten van Nairobi vindt u de rijke, oud-koloniale wijk Karen, vernoemd naar Karen Blixen. De ruim opgezette omgeving zorgt voor veel begroeiing, wat het een prachtige locatie maakt voor een 18-holes golfbaan: de Karen Golf & Country Club. Buiten 18-holes lopen vindt u in de omgeving meerdere interessante activiteiten. Zo kunt u een kijkje nemen in het vroegere koloniale leven bij het Karen Blixen Museum, giraffen ontmoeten in het Giraffe Centre of op bezoek gaan bij het David Sheldrick Elephant Orphanage. Een ideale omgeving om een aantal dagen te vertoeven terwijl u de omgeving ontdekt, aan het begin óf eind van uw reis naar Kenia.

 

De Sigona Golf Club is ver buiten het centrum van Nairobi gelegen en alleen wenselijk om in het programma te verwerken als u richting het meren gebied of de Masai Mara gaat. Bij een bezoek aan de golfbaan zult u versteld staan van de kwaliteit van de baan, die ze sinds 1938 uitstekend verzorgen.

 

Als u vraagt wat de beste golfbaan van Nairobi is, dan zal u met regelmaat te horen krijgen dat geen baan kan tippen aan de Muthaiga Golf Club, lokaal ook wel ‘The Home of Golf’ genoemd. De centraal gelegen club heeft met regelmaat toernooien, lokaal maar ook internationaal, wat zorgt voor een competitieve baan en sfeer. Muthaiga Golf Club is vanwege haar ligging een van de best bereikbare golfbanen als u in het centrum van de stad verblijft, vraag ons naar de mogelijkheden om deze bijzondere club in uw reis te verwerken.

 

Golfbanen Keniaanse kust

U heeft aan de kust drie 18-holes golfbanen die aan onze kwaliteitseisen voldoen. De kwaliteit van de banen ligt niet even hoog als in een Zuid-Afrika of andere populaire golf bestemmingen, maar de banen zijn absoluut van een kwaliteit die voor een bijzondere ervaring zorgt. De drie banen die wij aanbieden aan de Keniaanse kust worden allen goed onderhouden, bieden de mogelijkheid om golfclubs te huren, hebben golfkarren, bekwame caddies en zijn mooi gelegen.

 

Als u in Leopard Beach Resort zal verblijven heeft u op loopafstand een golfbaan, namelijk de Leisure Golf Club in Diani, Zuid-Mombasa. Van de drie opties aan de kust ligt hier de kwaliteit van de banen misschien het laagst, u verblijft dan wel aan het mooiste strand van Kenia in een prachtig resort! De 18-holes zijn aardig onderhouden, enkel kunnen de greens door droogte wat hobbelig en langzaam overkomen. U heeft hier de mogelijkheid om golfclubs te huren, de kwaliteit van deze golfclubs ligt echter lager dan u gewend bent in Nederland.

 

Mogelijk de populairste golfcourse aan de Keniaanse kust is de Nyali Golf & Country Club, gelegen in Mombasa. Deze 18-holes golfbaan ligt dan wel midden in de stad, door de groene omgeving merkt u hier vrijwel niets van. De algehele kwaliteit ligt bij Nyali hoger dan bij de Leisure Golf Club, dit ziet u terug in het onderhoud van de banen en kwaliteit van de te huren golfclubs. Daarbij organiseert Nyali met enige regelmaat evenementen en golfwedstrijden, een actieve club met betrokken leden!

De nieuwst golfclub aan de kust is het moderne Vipingo Ridge, ontworpen door een Europese professionele golfer die golf architect is geworden, David Jones. De baan heeft een PGA accreditatie en is daarmee de enige in Kenia die dat kan zeggen. De par 72, 18-holes golf baan is hoger gelegen, verder weg van het strand, waardoor u prachtige uitzichten heeft op de zee. De golfclub is helaas op een grotere afstand gelegen, waardoor u langer onderweg bent om er te komen en daardoor ook meer kosten maakt als u hier wilt gaan golfen. De kwaliteit van de banen en golfclubs ligt hier hoger dan alle andere mogelijkheden aan de Keniaanse kust, een echte aanrader tijdens uw verblijf dus!

 

 


 

 

 

 


 

Reis aanvragen
Dankzij het groeiende aantal golfbanen zijn er momenteel ontzettend veel mogelijkheden om een dag golfen in uw reis te verwerken. Heeft u interesse in een specifieke golfbaan waar u een dag een bal wilt slaan tussen uw safari's door? Of heeft u liever een reis met meer focus op golfen en strand dan safari? Als maatwerkspecialist kunnen wij alle kanten op, vraag ons gerust naar de mogelijkheden. 

Golfen & vliegen
Bij alle golfbanen die wij aanbieden kunt u golfclubs huren. De kans is echter aanwezig dat de kwaliteit lager ligt dan u gewend bent in Nederland. Gelukkig wordt het steeds gemakkelijker om uw eigen golfclubs mee te nemen naar verre bestemmingen. De luchtvaartmaatschappijen hebben hier verschillende regels, afspraken en kosten voor. Afhankelijk van uw bestemming kijken wij naar de beste opties indien u uw eigen golfclubs mee wilt nemen.  

Reisseizoen
Reizen kan in Kenia, Tanzania en Oeganda gedurende het hele jaar. Dankzij de ligging rond de evenaar hebben de landen het hele jaar door een aangename temperatuur.  In Oost-Afrika is de lange regenperiode van half maart t/m mei. In deze periode kunnen wegen minder goed begaanbaar zijn. In Tanzania en Oeganda maken wij uitsluitend gebruik  van 4X4 voertuigen, waardoor de regens over het algemeen geen problemen veroorzaken. In Kenia heeft u de keuze tussen een minibus en 4x4 voertuig, waarbij we in de regentijd een 4x4 voertuig aanraden. Van half oktober t/m eind november is er nog een kort regenseizoen waarbij de regen vaak 's nachts in korte hevige buien valt. Het voordeel van deze regenperiodes is dat de kleuren doorgaans intenser zijn en er ook minder stof in de lucht zit; ideaal voor foto’s en filmopnames.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds