12-daagse groepsreis Botswana - Botswana
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Botswana / 12-daagse groepsreis Botswana
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda Botswana10-daagse safari Bijzonder Botswana10-daagse safari Avontuur in Botswana10-daagse safari Jambo Exclusief Botswana11-daagse safari Botswana Compleet11-daagse safari Stijlvol & wildrijk Botswana12-daagse safari Hoogtepunten Botswana15-daagse reis Victoria Falls, Botswana en Kaapstad--------- SAFARI & STRAND ---------15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Zanzibar 15-daagse Safari & Strand reis: Botswana & Mozambique16 daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Seychellen 15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & MauritiusReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

12-daagse groepsreis Botswana


Reis in kleine, internationale groep met verblijf in comfortabele lodges

Hoogtepunten:
Makgadikgadi National Park - mokoro excursie Okavango Delta - gamedrives in Moremi/Khwai concessie en Chobe National Park - boottocht Chobe rivier - Victoria watervallen

Vanaf: € 2.952,- per persoon, exclusief internationale vluchten

VERTREKDATA 2021:
6 mei, 3 juni, 6 juli, 22 juli, 5 augustus, 26 augustus, 9 september, 21 september, 15 oktober, 22 oktober, 31 oktober en 2 december

(NB: op 6 juli, 21 september en 31 oktober wordt de reis in omgedraaide reisroute uitgevoerd)

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 12 personen 

Deze groepsreis biedt de mogelijkheid om de hoogtepunten van Botswana te ontdekken zonder gebruik te maken van binnenlandse vluchten. U reist in een klein, internationaal gezelschap van maximaal 12 personen per airconditioned minivan van locatie naar locatie. Sommige delen van deze reis worden uitgevoerd in een avontuurlijk, open safarivoertuig die de soms slechte wegen in de natuurgebieden beter kan trotseren. Tijdens de reis maakt u gamedrives en boottochten en de Okavango Delta ontdekt u onder andere vanuit een mokoro, een traditionele boomkano. Van begin tot eind wordt u door dezelfde gids begeleid. Wilt u liever niet vliegen in propellervliegtuigjes en reist u graag samen met andere mensen van verschillende nationaliteiten? Dan is deze reis u wellicht op het lijf geschreven!    

Programma:

Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt rechtstreeks met KLM naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd en naar uw hotel op de luchthaven gebracht.
Overnachting: City Lodge OR Tambo (LO) 

Dag 2: naar Botswana/Makgadikgadi 
U vliegt van Johannesburg naar Maun in Botswana, waar u ’s middags aankomt. Op de luchthaven wordt u hartelijk verwelkomd door uw gids en nadat u kennis heeft gemaakt met uw medereizigers, gaat uw groepsreis van start. Uw eerste lodge ligt nabij het dorpje Khumaga, aan de rand van het Makgadikgadi National Park, aan de Boteti rivier. Breng de late namiddag door bij het zwembad of geniet van het uitzicht op de rivier vanuit de lounge. 
Overnachting: Boteti River Camp (HP) (of gelijkwaardig)

Dag 3: Makgadikgadi National Park
Deze dag begint vroeg om het Makgadikgadi-gebied te verkennen. Hier vindt u met een beetje geluk een verscheidenheid aan dieren die in deze woestijnachtige omgeving weet te overleven. Bovendien staat dit gebied bekend om een van de grootste zebramigraties in Afrika, waarvan u wellicht getuige kunt zijn.
Overnachting:  Boteti River Camp (VP) (of gelijkwaardig)Dag 4: naar Maun
Na een bezoek aan het lokale dorpje Khumaga reist u richting Maun waar u op tijd voor de lunch aankomt. In de namiddag heeft u de mogelijkheid om te genieten van een optionele rondvlucht per helikopter of vliegtuigje over de Okavango Delta of u kunt optioneel een lokaal olifantenweeshuis bezoeken.
Overnachting: Mochaba Crossing (VP) (of gelijkwaardig)

Dag 5: Okavango Delta 
Vandaag staat in het teken van de Okavango Delta. Hoe kunt u dit overstromingsgebied beter verkennen dan in een traditionele mokoro? Uw gids brengt u per auto maar het vertrekpunt waar u uw lokale mokorogids, beter bekend als ‘poler’, ontmoet. Hij vaart u met behulp van een lange stok behendig door dit bijzondere watersysteem terwijl hij u van alles kan vertellen. De vaartocht wordt onderbroken door een wandelingetje op een van de vele eilandjes in de Okavango Delta. Na een dag op het water keert u terug naar het camp.
Overnachting: Mochaba Crossing (VP) (of gelijkwaardig)Dag 6-7: Khwai concessie/Moremi Game Reserve
Vanuit Maun rijdt u noordwaarts richting de Khwai concessie, een wildrijk gebied dat grenst aan het Moremi Game Reserve. In de late namiddag maakt u uw eerste gamedrive, waarbij u op zoek gaat naar onder andere olifanten, zebra’s, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en veel bijzondere antilopensoorten. U verblijft in de Khwai concessie, waar het is toegestaan off road te rijden. Hierdoor kunt u zeer dicht bij het wild komen. Op dag 7 gaat u er in de vroege ochtend nogmaals op uit voor een gamedrive, waarna u tijdens het heetst van de dag terugkeert naar uw accommodatie voor lunch en siësta. In de namiddag maakt u opnieuw een gamedrive.
Overnachting: Khwai Guest House (VP) (of gelijkwaardig)Dag 8-9: Chobe National Park
U reist verder noordwaarts door de Savuti regio van Chobe National Park. Vandaag is een lange reisdag, maar met een beetje geluk komt u onderweg wilde dieren tegen! Uw eindbestemming is de Chobe Riverfront, het uiterste noorden van Chobe National Park, waar de Chobe rivier de grens vormt. Dag 9 staat volledig in het teken van Chobe National Park. U maakt een gamedrive in het park en een boottocht op de Chobe rivier. Chobe is ongelofelijk rijk aan wild en de Chobe rivier vormt als een magneet op alle wilde dieren die hier hun dorst komen lessen, komen baden en socializen. Grote kuddes olifanten en buffels worden regelmatig gezien. Door de hoge dichtheid aan herbivoren zijn er in Chobe ook veel roofdieren als leeuwen en luipaarden, die geduldig op hun prooi wachten.
Overnachting: Chobe Elephant Camp (VP) (of gelijkwaardig)

Dag 10: naar Victoria Falls (Zimbabwe)
Deze groepsreis eindigt met een laatste overnachting in Victoria Falls in Zimbabwe. Hier neemt u afscheid van uw gids. De middag kunt u naar vrije besteding doorbrengen. U kunt op eigen gelegenheid de Victoria watervallen bezoeken of wat souvenirs kopen. Wilt u wat langer in Victoria Falls blijven? Laat het ons weten, u kunt uw verblijf eenvoudig verlengen!
Overnachting: Pioneers (LO) (of gelijkwaardig)

Dag 11-12: naar Amsterdam
In de loop van de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven van Victoria Falls waar u incheckt op uw vlucht naar Johannesburg (of Nairobi) en Amsterdam. U komt in de ochtend van dag 12 aan op Schiphol – het einde van uw reis door Botswana!

(LO) = logies/ontbijt  (HP) = halfpension  (VP) = volpension

Prijzen per persoon 2021 (exclusief internationale vluchten vanaf € 1.069,-)

6 juli  € 3.182,- 
22 juli  € 3.182,- 
5 augustus  € 3.182,- 
26 augustus  € 3.182,- 
9 september  € 3.182,- 
21 september  € 3.182,- 
15 oktober  € 3.182,- 
22 oktober  € 3.182,- 
31 oktober  € 2.952,-
2 december  € 2.952,-

(NB: op 6 juli, 21 september en 31 oktober wordt de reis in omgedraaide reisroute uitgevoerd)

NB
: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een 1-persoonskamer!

Inclusief
: vervoer per airconditioned minivan en avontuurlijk safarivoertuig, Engelssprekende chauffeur/gids, gezamenlijke gamedrives en activiteiten zoals aangegeven, entreegelden nationale parken in Botswana, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief: vluchten Amsterdam-Maun en Victoria Falls-Amsterdam v.v., luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, eenpersoonskamertoeslagen, fooien, entree Victoria watervallen, optionele excursies, visum Zimbabwe.


Vluchtschema (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg
10.35
21.20
4Z 300 Johannesburg - Maun 10.05 13.40
BA 6286 Victoria Falls - Johannesburg 13.30 15.10
KL 592
Johannesburg – Amsterdam
23.10
10.20+1


Vluchtprijsindicatie KLM//Airlink/British Airways
Met KLM van Amsterdam naar Maun en van Victoria Falls naar Amsterdam vanaf € 1.337,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. 
Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 
HOOGTEPUNTEN:
Boteti River
is een rivier die sinds 2010, door verschuiving van tektonisch platen, weer stroomt en hierdoor veel wild aantrekt. Op de oevers van de rivier ligt een aantal lodges, waar u het wild vanaf uw terras, vanuit het zwembad of vanuit een spiekhut kunt observeren. Vanuit deze lodges maakt u ook gamedrives in het Makgadikgadi National Park.Botswana's Okavango Delta wordt terecht beschouwd als één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika. Het is het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld en beslaat een oppervlakte van 15.000 km², bestaande uit kanalen, lagunes, moerassen en diverse eilanden. De Okavango Delta wordt gevuld door het overvloedige regenwater dat, vanuit de Angolese hooglanden, via de Okavango rivier de delta in stroomt. Door breuken in de aardkorst is het aardoppervlak veranderd, waardoor de rivier niet verder kan stromen. Daarom eindigt het water in het droge zand van de Kalahari woestijn. Dit unieke watergebied herbergt een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten en biedt u het gehele jaar perfecte kansen om wild te zien. De waterstand in de Okavango Delta fluctueert al naar gelang het seizoen en de regenval. Ieder jaar en ieder seizoen is hier anders. In de droge gebieden van de delta kunt u diverse soorten wild tegenkomen, zoals zebra’s, wildebeesten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en verschillende soorten antilopen. In de natte delen van de delta geniet u van een schitterend, waterrijk landschap en veel soorten vogels. Hier vindt u ook de rode lechwe, een antilopensoort die volledig is aangepast aan de omstandigheden in dit natte gebied.

Chobe National Park is Botswana’s eerste nationale park en het derde park in grootte. Het park kent de grootste olifantenpopulatie van Afrika en is een geliefde bestemming onder toeristen. Tijdens een boottocht op de Chobe rivier heeft u grote kans op een ontmoeting met olifanten, nijlpaarden en veel verschillende vogelsoorten. Een meerdaags verblijf aan boord van de houseboat de Chobe Princess of de Zambezi Queen, biedt een extra dimensie aan uw safari! Ten westen van Chobe ligt Chobe Forest Reserve, een gebied waar slechts een handvol lodges en camps is gebouwd en waar u dus minder toeristen zult tegenkomen dan in het oostelijk deel van het park. In Chobe is offroad en in het donker rijden niet toegestaan.Net als David Livingstone, de eerste blanke die de watervallen aanschouwde, zult u de imposante Victoria Falls niet snel vergeten. Met een donderend geraas stort het water van de Zambezi van 110 meter hoogte over een breedte van 1.700 meter naar beneden. De nevel die neerdaalt als een eeuwigdurende regenbui heeft rond de waterval een smalle strook van dicht regenwoud doen ontstaan. De woeste Zambezi is wereldberoemd vanwege haar stroomversnellingen, die u per raft kunt bedwingen. Avonturiers kunnen de rivier ook afzakken per riverboard of kajak. Verder kunt u ook jetboaten in de Batoka Gorge of een spectaculaire helikoptervlucht boven de Victoria Falls maken. Iets geheel anders is een vlucht met een microlight vliegtuigje van waaruit u spectaculaire uitzichten op de Victoria Falls en de Zambezi River heeft. Paardrijdtochten die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad zijn ook mogelijk. In het midden van Victoria Falls Bridge is een bungeejump mogelijk van een hoogte van 111 meter! Deze imposante watervallen zijn bereikbaar vanuit Livingstone in Zambia en Victoria Falls in Zimbabwe.


Voertuigen onderweg:
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds