10-daagse safari Jambo Exclusief Botswana - Botswana
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Botswana / 10-daagse safari Jambo Exclusief Botswana
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda Botswana10-daagse safari Bijzonder Botswana10-daagse safari Avontuur in Botswana10-daagse safari Jambo Exclusief Botswana11-daagse safari Botswana Compleet11-daagse safari Stijlvol & wildrijk Botswana12-daagse safari Hoogtepunten Botswana15-daagse reis Victoria Falls, Botswana en Kaapstad--------- SAFARI & STRAND ---------15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Zanzibar 15-daagse Safari & Strand reis: Botswana & Mozambique16 daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Seychellen 15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & MauritiusReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

10-daagse safari Jambo Exclusief Botswana


10-daagse luxe fly in safari naar exclusieve wildgebieden in Botswana

Hoogtepunten:
Okavango Delta - Moremi Game Reserve - Selinda / Linyanti concessie - wildrijke en exclusieve gebieden - luxe tented camps

Vanaf: € 10.401,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks

Wilt u op een exclusieve manier genieten van een safari in Botswana? Tijdens deze reis verblijft u in bijzondere tented camps en lodges, die wij speciaal geselecteerd hebben op basis van sfeer, luxe, hoge service, kwalitatieve gidsen en uitstekende ligging in wildrijke privéconcessies. In de fascinerende Okavango Delta verblijft u op twee verschillende locaties om de verschillende ‘gezichten’ van de delta te ervaren. In de Selinda of Linyanti privéconcessie verblijft u drie nachten, zodat u optimaal de tijd heeft het gebied te ontdekken én om te genieten van uw fijne accommodatie!

Botswana kent geen officiële sterrenclassificatie. Voor deze reis heeft u keus uit drie opties, oplopend van comfortabele 5* en luxe 5*+ tot zeer exclusieve accommodaties en locaties.

Programma:

Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt met KLM rechtstreeks naar Johannesburg. Bij aankomst wordt u hartelijk verwelkomd en naar uw hotel nabij de luchthaven gebracht. Overnachting:
Optie 1 - InterContinental Hotel (LO)
Optie 2 - InterContinental Hotel (LO)
Optie 3 - InterContinental Hotel (LO)

Dag 2-3: Okavango Delta
Deze ochtend vliegt u naar Maun, waar u bij aankomst hartelijk wordt verwelkomd. Met een klein propellervliegtuig vliegt u vervolgens door naar de beroemde Okavango Delta. U zult de komende dagen versteld staan van het afwisselende landschap en de grote diversiteit aan wild dat u in dit bijzondere gebied kunt tegenkomen. De delta is een onvoorspelbaar overstromingsgebied waarvan de waterstand fluctueert. Hierdoor biedt ieder jaar, seizoen en zelfs elke locatie in basis een andere beleving. Voor een complete ervaring verblijft u tijdens deze reis twee nachten in twee verschillende gebieden in de delta. Alle reisopties (1 t/m 3) bieden u een mix van zowel land- als wateractiviteiten. 

De komende dagen zult u verstelt staan van het afwisselende landschap en de grote diversiteit aan wild dat u in de delta kunt tegenkomen. Afhankelijk van de tijd van het jaar, de delta is tenslotte een overstromingsgebied waarvan de waterstand fluctueert, kunt u deelnemen aan diverse activiteiten. Zo kunt u de schoonheid van de delta tevens vanaf het water ervaren tijdens een tocht in een traditionele mokoro (boomkano). Zonder het geluid van een voertuig, geniet u van een serene stilte. Als oplettende luisteraar ontdekt u zoveel bushgeluiden! Bij optie 2 kunt u op verzoek uw bed op uw privédek laten plaatsen, voor een avontuurlijke nacht onder de sterren! Overnachting:
Optie 1 - Nxabega Okavango Tented Camp (AI+)
Optie 2 - Baines' Camp (AI+)
Optie 3 - Jao Camp (AI+)


Dag 4-5: Okavango Delta
U wordt naar de airstrip gebracht voor uw vlucht naar uw volgende locatie in de Okavango Delta. Bij optie 1 verblijft u in een wildrijke privéconcessie die grenst aan Moremi Game Reserve en dat gedurende het hele jaar zeer goede wildkansen biedt. Doordat de concessie grotendeels uit land bestaat, is de kans op het spotten van katachtigen hier zeer groot! Bij optie 2 verblijft u op Chief’s Island, ook wel bekend als ‘Predator Capital of Africa’. Hier is slechts een zeer beperkt aantal exclusieve camps gebouwd, waardoor u het gevoel ervaart dat u het wild voor uzelf heeft! Bij optie 3 verblijft u in een fantastisch camp in het noordelijk deel van de delta. Dit gebied biedt u het hele jaar door fantastische mogelijkheden voor zowel land- als wateractiviteiten. Deze dagen geniet u van de indrukwekkende landschappen in de delta en de grote diversiteit aan wild, maar er is ook tijd om volop te genieten en te ontspannen in uw fijne camp; het personeel doet er werkelijk alles aan om het u naar de zin te maken! Overnachting:
Optie 1 - Sandibe Okavango Safari Lodge (AI+)
Optie 2 - Chief's Camp (AI+)
Optie 3 - Vumbura Plains (AI+)

Dag 6-8: Selinda concessie/Linyanti concessie
Vandaag vliegt u naar uw laatste bestemming in Botswana. U verblijft drie dagen in de exclusieve Selinda concessie (optie 1+3) of Linyanti concessie (optie 2). Deze wildrijke en landschappelijk gezien afwisselende gebieden liggen ten westen van het bekende Chobe National Park en bieden een exclusieve safaribeleving. In zowel Selinda als Linyanti is slechts een handvol camps gebouwd, tijdens uw activiteiten zult u hier dan ook weinig andere mensen tegenkomen. De komende dagen kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder uitgebreide gamedrives, waarbij de kans op het spotten van de Afrikaanse wilde hond of het luipaard zeer groot is. In zowel Selinda als Linyanti is het toegestaan om bij bijzondere sightings off road te rijden, zodat u dichter bij het wild kunt komen. Ook maakt u nightdrives, waarbij u met behulp van een zoeklicht op zoek gaat naar dieren die in het donker actief zijn. Roofdieren gaan op jacht zodra de zon onder is en ook minder bekende dieren als het stekelvarken komen tevoorschijn. Zowel de Selinda als Linyanti concessie vormt, vooral in het droge seizoen, vooral ook een trekpleister voor alle dieren die van het hier permanent aanwezige water afhankelijk zijn. Wanneer het water in het binnenland van Chobe NP opdroogt, trekken de olifanten massaal richting het noorden, waar u ze in grote kuddes kunt tegenkomen. Tijdens uw verblijf kunt u ook deelnemen aan een boottocht of een begeleide wandelsafari, waarbij u kleine dingen zult opmerken die u tijdens een gamedrive in een voertuig volledig ontgaan. U zult volop genieten van de natuur en het wild, maar er is ook zeker tijd om te ontspannen en te genieten van uw prachtige camp, waar het spektakel zich vaak letterlijk voor de deur afspeelt! Overnachting:
Optie 1 - Selinda Camp (AI+)
Optie 2 - Zarafa Camp (AI+)
Optie 3 - King's Pool (AI+)Dag 9-10: naar Amsterdam
Uw reis door het bijzondere Botswana is helaas ten einde. U vliegt terug naar Maun, waar u incheckt voor uw vlucht naar Johannesburg en Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt. Op uw verzoek verzorgen wij een dagkamer in het City Lodge OR Tambo Airport Hotel, zodat u nog wat kunt ontspannen en u kunt opfrissen voordat u terugvliegt naar Amsterdam.Optionele verlenging Victoria watervallen
Heeft u wat langer de tijd? Denkt u dan eens aan een verblijf nabij de wereldberoemde Victoria watervallen, die zich op de grens tussen Zambia en Zimbabwe bevinden. U kunt deze reis bijvoorbeeld geheel in stijl afsluiten in Tongabezi aan de Zambiaanse kant van de Victoria watervallen of het sfeervolle The Elephant CampZambezi Crescent Victoria Falls River Lodge of Matetsi River Lodge aan de Zimbabwaanse kant. Wij informeren u graag welke optie het best bij u past!

(LO) = logies/ontbijt - (AI+) = volpension + drankjes en gamedrives/activiteiten

Prijzen per persoon 2023 
(exclusief internationale vluchten)

Optie 1 - voornamelijk 5/5*+
11 januari t/m 31 maart € 10.401,-
1 april t/m 31 mei € 12.740,-
1 t/m 14 juni € 16.017,-
15 juni t/m 31 oktober € 19.359,-
1 november t/m 19 december € 12.740,-
20 t/m 31 december € 15.928,-


Optie 1B - voornamelijk 5/5*+
11 januari t/m 31 maart € 10.640,-
1 t/m 30 april € 12.686,-
1 t/m 31 mei € 15.323,-
1 juni t/m 31 oktober € 21.984,-
1 november t/m 19 december € 12.499,-
20 t/m 31 december € 16.432,-


Optie 2 - voornamelijk 5*/exclusieve accommodaties
11 januari t/m 31 maart € 10.266,-
1 april t/m 31 mei € 13.130,-
1 t/m 14 juni € 16.952,-
15 t/m 30 juni € 20.293,-
1 juli t/m 31 augustus € 21.947,-
1 september t/m 31 oktober € 20.293,-
1 november t/m 19 december € 11.888,-
20 t/m 31 december € 21.947,-


Optie 3 - voornamelijk 5*+/exclusieve accommodaties
11 januari t/m 31 maart € 10.994,-
1 t/m 30 april € 13.635,-
1 t/m 31 mei € 16.549,-
1 juni t/m 31 oktober € 23.224,-
1 november t/m 19 december € 12.461,-
20 t/m 31 december € 17.072,-

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers.

Inclusief: transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief:
vluchten Amsterdam-Maun v.v., luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, fooien.

Vluchtschema (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen).
Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg
10.20
21.20
4Z 300 Johannesburg - Maun 12.05 13.40
4Z 301 Maun - Johannesburg 14.15 15.50
KL 592
Johannesburg – Amsterdam
23.10
10.15+1

Vluchtprijsindicatie KLM/Airlink
Met KLM van Amsterdam naar Maun v.v. vanaf € 1.375,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 HOOGTEPUNTEN:
Botswana's Okavango Delta wordt terecht beschouwd als één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika. Het is het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld en beslaat een oppervlakte van 15.000 km², bestaande uit kanalen, lagunes, moerassen en diverse eilanden. De Okavango Delta wordt gevuld door het overvloedige regenwater dat, vanuit de Angolese hooglanden, via de Okavango rivier de delta in stroomt. Door breuken in de aardkorst is het aardoppervlak veranderd, waardoor de rivier niet verder kan stromen. Daarom eindigt het water in het droge zand van de Kalahari woestijn. Dit unieke watergebied herbergt een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten en biedt u het gehele jaar perfecte kansen om wild te zien. De waterstand in de Okavango Delta fluctueert al naar gelang het seizoen en de regenval. Ieder jaar en ieder seizoen is hier anders. In de droge gebieden van de delta kunt u diverse soorten wild tegenkomen, zoals zebra’s, wildebeesten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en verschillende soorten antilopen. In de natte delen van de delta geniet u van een schitterend, waterrijk landschap en veel soorten vogels. Hier vindt u ook de rode lechwe, een antilopensoort die volledig is aangepast aan de omstandigheden in dit natte gebied.
De grens in het noorden tussen Namibië en Botswana wordt deels gevormd door de Linyanti rivier. De rivier is van levensbelang voor een groot deel van het wild in het noorden. Hierdoor komt u in de gebieden langs de Linyanti rivier gedurende het hele jaar wild tegen, dat op zoek is naar water. Zo is het, aan het einde van de droge periode, geen uitzondering dat u in dit gebied groepen olifanten van meer dan 1.000 stuks tegenkomt. De privéconcessies langs de Linyanti rivier zijn onder andere de Kwando, Selinda en de Linyanti concessie, waar u spectaculaire gamedrives kunt maken. In Selinda bestaat bovendien de mogelijkheid tot het maken van een meerdaagse kanosafari op de Selinda Spillway, een waterweg die de verbinding vormt tussen de Okavango Delta in het westen en het Linyanti rivierengebied in het oosten.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds