Lodges & tented camps - Botswana
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Botswana / Lodges & tented camps
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda Botswana10-daagse safari Bijzonder Botswana10-daagse safari Avontuur in Botswana10-daagse safari Jambo Exclusief Botswana11-daagse safari Botswana Compleet11-daagse safari Stijlvol & wildrijk Botswana12-daagse safari Hoogtepunten Botswana15-daagse reis Victoria Falls, Botswana en Kaapstad--------- SAFARI & STRAND ---------15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Zanzibar 15-daagse Safari & Strand reis: Botswana & Mozambique16 daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Seychellen 15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & MauritiusReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsOkavango Delta/Moremi Game ReserveBoteti River/Makgadikgadi ZoutpannenCentral Kalahari Game Reserve/Nxai PanChobe Area/SavutiKwando/Linyanti/Selinda concessieZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

Lodges & tented camps

 

Jambo Safari Club biedt in Botswana een groot aantal lodges en tented camps aan. In Afrika is de sterrengradatie van accommodaties anders dan in Europa. Zo kan een 5*deluxe accommodatie bijvoorbeeld geen zwembad hebben, maar wel uniek gelegen zijn en een uitmuntende service bieden. In Botswana kent men echter geen officiële sterrenclassificatie, waardoor het verschil in onze luxeniveaus niet puur op basis van ’sterren’ wordt bepaald.


De lodges en tented camps in Botswana zijn doorgaans klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Om de juiste keuze te kunnen maken, is het onder andere belangrijk te weten waar een specifieke lodge of betreffend camp ligt. Uw accommodatie is tenslotte niet alleen uw overnachtingsadres, maar heeft ook een groot aandeel in uw totale safaribeleving!

Botswana kent een groot aantal nationale parken, reservaten en zogenaamde privéconcessies. De nationale parken en reservaten zijn voor iedereen toegankelijk. Hier gelden strikte regels ten aanzien van gamedrives: off road rijden en na zonsondergang rijden is hier niet toegestaan. Een privéconcessie is een gebied dat wordt verhuurd aan een organisatie die hier, binnen strikte richtlijnen, safari´s mag uitvoeren. Slechts een zeer beperkt aantal lodges of tented camps mag hier worden gebouwd en alleen de voertuigen van deze accommodaties worden in de concessie toegelaten, om te voorkomen dat er te veel schade aan de natuur wordt aangericht. De camps liggen midden in de natuur en zijn niet omheind, waardoor het wild zich vrij kan bewegen en het spektakel soms letterlijk voor uw neus plaatsvindt! Vaak bestaan deze accommodaties uit slechts een paar tenten of kamers, waardoor de kans groot is dat u tijdens gamedrives weinig andere voertuigen tegenkomt. U ervaart hier dus een grote mate van exclusiviteit en waant zich alleen in de bush. Een bijkomend voordeel is dat het in een privéconcessie is toegestaan off road te rijden, waardoor u het wild dus dichter kunt naderen. Bovendien is het hier toegestaan een spannende nightdrive te maken.

Binnen het enorme overstromingsgebied van de Okavango Delta is een groot aanbod aan camps te vinden, waarbij de mogelijke activiteiten per camp verschillen. Sommige camps liggen op kleine eilanden, waardoor hier de nadruk ligt op wateractiviteiten, zoals tochtjes in een mokoro (traditionele kano) en/of wandelingen op naburige eilandjes. Deze camps duiden wij aan als ‘watercamp’. Andere locaties bieden zowel water- als landactiviteiten, zodat u afwisselend een boottocht, een wandelsafari of een gamedrive kunt maken. Deze categorie noemen wij ‘combicamp’. Ook zijn er camps die alleen gamedrives aanbieden, door het ontbreken van water in de nabijheid, aangeduid als ‘landcamp’. De uitvoering van de activiteiten is altijd afhankelijk van de stand van het water: u bevindt zich tenslotte in de delta! Het ligt voor de hand dat wij in onze inspiratiereizen, waarbij u op één locatie binnen de Okavango Delta verblijft, hebben gekozen voor een ‘combicamp’.

In onze brochure gebruiken wij binnen onze reizen de aanduiding ‘Chobe Area’ en ‘Linyanti’. Binnen ‘Chobe Area’ vallen de lodges en camps die nabij het Chobe National Park liggen. Dit gebied omvat zowel Kasane als Chobe Forest en Kasane Forest. Vanuit deze locaties worden de gamedrives in Chobe National Park gemaakt en heeft u de mogelijkheid tot het maken van een bijzondere boottocht op de Chobe rivier. ‘Linyanti’ omvat een aantal privéconcessies als de Kwando, Selinda en Linyanticoncessie, die zijn gelegen langs de Linyanti rivier. In deze privéconcessies heeft slechts een klein aantal camps het recht safari’s uit te voeren. U komt er daardoor nagenoeg niemand anders tegen!

In onze inspiratiereizen hebben wij een weloverwogen accommodatiekeuze gemaakt binnen de verschillende luxeniveaus. Spreekt een accommodatie uit een ander niveau u meer aan? In overleg met u maken wij graag een voorstel, gebaseerd op een combinatie van niveaus. Door onze uitgebreide kennis van de locaties kunnen wij, afhankelijk van uw wensen, verwachtingen en reisbudget, samen met u de juiste keuze maken!

Wilt u toch graag in een accommodatie verblijven die u niet op onze website ziet staan, belt u dan naar onze Botswana specialisten op 020-2012740 of stuurt u een e-mail naar info@jambo.nl. Wellicht kunnen wij u deze accommodatie toch aanbieden!

“Uw accommodatie is niet alleen uw overnachtingsadres, maar heeft ook een groot aandeel in uw totale safaribeleving!”

 

De lodges die wij aanbieden bevinden zich op unieke locaties in wildparken of aan de rand ervan, zodat u dicht bij het wild verblijft. De lodges zijn gemaakt van natuurlijke materialen en gaan zoveel mogelijk op in hun omgeving. De inrichting is smaakvol en de medewerkers bijzonder vriendelijk. Waar nodig is er een klamboe opgehangen. Soms liggen lodges zeer afgelegen en zijn ze niet aangesloten op een elektriciteitsnetwerk. Stroom wordt dan opgewekt door zonnepanelen en/of een generator, die ’s nachts meestal wordt uitgezet om de natuur niet te verstoren. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat u ’s nachts geen beschikking heeft over 220 volt. Er zijn wel zaklantaarns, olielampen of 12 volts verlichting aanwezig.Een tented camp zoals wij die aanbieden is niet te vergelijken met kamperen en is meer een luxe en sfeervolle accommodatie van canvas. De door ons geselecteerde tented camps hebben in iedere tent een eigen badkamer met toilet en douche, een heerlijk bed en sfeervolle verlichting. De tenten zijn ruim van opzet en zijn vaak zo groot en luxe dat het eigenlijk bungalows van tentdoek zijn. Een overnachting in deze accommodatie zorgt voor het ultieme safarigevoel; tussen u en de leeuw die u ’s nachts hoort brullen zit slechts een stukje stof! Wees gerust: uw veiligheid is gewaarborgd door professionele rangers die ’s nachts de wacht houden.
 
 
 
 
 
 
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds