Lodges, tented camps & strandhotels - Welkom bij Jambo Safari Club
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Lodges, tented camps & strandhotels
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

Lodges, tented camps & strandhotels

Overnachten in stijl

Jambo Safari Club biedt u een breed scala overnachtingsmogelijkheden aan. Bij alle privé-reizen kunnen wij u de hotels, lodges of tented camps aanbieden waar uw voorkeur naar uitgaat. Wij hebben bij een groot deel van de reizen een keuzemogelijkheid aangegeven voor wat betreft het kwaliteitsniveau van de accommodaties. Natuurlijk zijn variaties van deze niveaus ook mogelijk. Qua luxe variëren de niveaus van 2* deluxe tot en met 5* deluxe. Wij geven dit aan middels niveau A, B of C. Tot niveau A behoren comfortabele accommodaties met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, onder niveau B vallen luxe accommodaties en niveau C zijn de best mogelijke accommodaties. Wij bieden alleen accommodaties aan die wij uit eigen ervaring kennen, of die ten zeerste door onze lokale vertegenwoordigers worden aangeraden. In de programma’s van de groepsreizen zijn de accommodaties vastgelegd en is er geen keuze mogelijk. In Afrika is de sterrengradatie van accommodaties iets anders dan in west-Europa. Zo kan een 5* deluxe accommodatie bijvoorbeeld geen zwembad hebben, maar wel uniek gelegen zijn, stijlvol gedecoreerd zijn en een uitmuntende service bieden. In deze brochure hebben wij per bestemming slechts een selectie opgenomen van de accommodaties die wij (kunnen) aanbieden. Aarzelt u dus niet om ons te vragen of wij een andere dan in de brochure of op deze website vermelde accommodatie in onze offerte op willen nemen!

De lodges die wij tijdens de safari’s aanbieden bevinden zich op unieke locaties in de wildparken of aan de rand ervan, zodat u midden tussen het wild verblijft. De lodges zijn gemaakt van natuurlijke materialen en gaan zoveel mogelijk op in hun omgeving. De inrichting is smaakvol en de bediening is altijd bijzonder vriendelijk. Waar nodig is er een klamboe opgehangen. Soms liggen de lodges zeer afgelegen en zijn ze niet verbonden met een elektriciteitsnetwerk. De elektriciteit wordt daar opgewekt door zonnepanelen en/of een generator. De generator wordt ’s nachts meestal uitgezet om de geluiden van de natuur niet te verstoren. In sommige lodges zijn er ’s avonds dansvoorstellingen van lokale stammen, zoals in Kenia door bijvoorbeeld de Maasai of Samburu.

Een tented camp bestaat uit luxe hotelkamers van canvas. Bij de tented camps die wij voor u geselecteerd hebben heeft iedere tent een eigen badkamer met douche en toilet, een heerlijk bed en een sfeervolle inrichting. De tenten zijn ruim van opzet en hebben veelal vaste verlichting. Veel van de tenten in de tented camps die wij aanbieden zijn zo groot en luxe dat het eigenlijk canvas bungalows zijn. Een overnachting in een tented camp zorgt voor het ultieme safarigevoel: tussen uzelf en die leeuw die ’s nachts brult zit slecht een tentdoek! Uw veiligheid is echter gewaarborgd door professionele rangers die 's nachts de wacht houden. De luxere tented camps zijn voorzien van een boma: een omheind terrein waar het diner rond een kampvuur wordt geserveerd. Ook bieden de tented camps vaak de mogelijkheid om u te laten masseren of om ergens in de bush te ontbijten. De meeste tented camps beschikken over een zwembad(je), waarin u in de vrije uurtjes verkoeling kunt zoeken.Een goede Afrikaanse traditie is het genieten van een sundowner; zittend op uw veranda of op een bijzondere plek in de bush nipt u aan uw drankje terwijl de zon langzaam ondergaat en u uw avonturen van die dag de revue laat passeren.

Aan de kust van Afrika liggen hagelwitte stranden en een heldere, azuurblauwe oceaan op u te wachten. De Afrikaanse kust is zeer geschikt voor een bijzondere huwelijksreis. Veel accommodaties bieden dan ook speciale huwelijksarrangementen aan. Ook voor liefhebbers van duiken, snorkelen en watersporten is er keuze genoeg. Laat u verrassen door culinaire hoogstandjes en tropische cocktails met uw voeten in het witte zand, al kijkend naar de ondergaande zon over de Indische Oceaan!

Wij selecteren al onze strandaccommodaties met bijzondere zorg. Soms adviseren wij een accommodatie die bijvoorbeeld niet over een jacuzzi beschikt, maar wél over een magisch uitzicht, een idyllisch strand en een fantastische service. Ook stellen wij hoge eisen aan de kwaliteit van de maaltijden: genieten van de heerlijkste dagverse gerechten die vergezeld gaan van verrukkelijke wijnen is een belangrijk onderdeel van uw vakantie. Sfeer, inrichting, professionaliteit en vriendelijkheid van de bediening zijn daarnaast voor ons van groot belang.Of u nu naar de kust van Kenia, Tanzania, Zanzibar, Pemba, Mozambique, Mauritius, de Seychellen of Madagaskar gaat, wij regelen voor u een bijzonder verblijf. Een safari in Oeganda, Kenia of Tanzania is goed te combineren met een verblijf aan het strand van Kenia, de kust van Tanzania, Zanzibar en Pemba. Een zeer bijzondere vakantiebestemming is het vooralsnog ongerepte Mozambique, waar u nog de authentieke Afrikaanse sfeer kunt proeven. Luxe resorts met een zeer hoogstaand serviceniveau en tal van faciliteiten vindt u in groten getale op Mauritius. Vrijwel alle resorts beschikken hier over een (water-)sportcentrum en een Spa, waar ontspannende massages en schoonheidsbehandelingen worden gegeven. Aan de noordkust van Madagaskar vindt u een aantal bijzondere strandhotels die prima zijn te combineren met een rondreis over het vasteland. Een verblijf op de Seychellen leent zich uitstekend voor een island hopping, waarbij u meerdere eilanden bezoekt en een goed beeld krijgt van de diversiteit van deze archipel.

Voor duik- of snorkelliefhebbers biedt de Indische Oceaan alles wat men zich wensen kan: kleurrijke koralen, grote scholen vis, zeeschildpadden, mantaroggen, haaien en walvishaaien. Een groot aantal van de strandhotels en resorts die wij aanbieden heeft een eigen PADI gecertificeerde duikschool die duiktrips organiseert en modern materiaal verhuurt. U kunt hier ook cursussen volgen en certificaten halen. Bij bijna al deze hotels en resorts vertrekt u per boot naar de diverse duiklocaties.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds