Zuid-Afrika - Welkom bij Jambo Safari Club
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zuid-Afrika
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-Afrika24-daagse self drive Zuid-Afrika Compleet16-daagse self drive Bijzonder Zuid-Afrika14-daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika17-daagse self drive Familieavontuur in de Kaap23-daagse self drive Hoogtepunten van Zuid-Afrika16-daagse self drive Kaapstad & Tuinroute19-daagse self drive Avontuur & Cultuur17-daagse self drive Wildparken van het Noorden & Safari Botswana11-daagse self drive Pretoria, Panoramaroute & Safari Greater Kruger Park17-daagse self drive Bergen, Safari & Strand16-daagse self drive Oost-Kaap & Lesotho16-daagse self drive West-Kaap & Kalahari15-daagse reis Golf & Safari in de Kaap9-daagse fly-in Safari Greater Kruger Park13-daagse fly-in Safari Greater Kruger Park & Kaapstad13-daagse klassieke Rovos Rail, Kaapstad - Johannesburg & fly in Safari Greater Kruger Park16-daagse luxe Blue Train Pretoria-Kaapstad, Safari Greater Kruger Park & Stellenbosch16-daagse African Explorer Train Kaapstad-Windhoek Namibi?-------- SAFARI & STRAND -------15-daagse Safari Zuid-Afrika & strandverblijf Mauritius15-daagse Safari Zuid-Afrika & strandverblijf Seychellen16-daagse self drive Panoramaroute, Greater Kruger Park & strandverblijf Mauritius16-daagse self drive Panoramaroute, Greater Kruger Park & strandverblijf Seychellen21- daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika & strandverblijf Mauritius21-daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika & strandverblijf SeychellenAutohuur Zuid-AfrikaUw eigen reis samenstellen - MaatwerkNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

Zuid-Afrika

De Regenboognatie


Het prachtige Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Regenboognatie’ genoemd, vanwege de enorme variëteit aan kleuren, culturen en tradities. In het land vindt u uitgestrekte woestijnen, imposante bergen en ook glooiende wijngaarden. Zuid-Afrika is een aantrekkelijke mix van Afrikaanse cultuur, landschappen en wildlife enerzijds en Europese voorzieningen, luxe en infrastructuur anderzijds. De mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam en geven u graag tips over bezienswaardigheden en restaurants.

In de vele wildparken in Zuid-Afrika kunt u uitgebreide gamedrives maken in uw huurauto en kennismaken met het vele wild dat hier leeft. Er zijn ook veel privéwildreservaten met sfeervolle lodges en camps waar u, onder leiding van een deskundige ranger, gamedrives in een open 4x4 voertuig en wandelsafari’s kunt maken. In de imposante Drakensbergen kunt u mooie wandelingen maken, paardrijden en eeuwenoude rotstekeningen bezichtigen. De Kleine Karoo is een prachtig overgangsgebied tussen de Kalahari woestijn en de groene kuststrook, waar de Tuinroute zich bevindt. De Tuinroute is beroemd vanwege haar flora en gezellige kustplaatsjes als Knysna en Plettenberg Bay. Het wijngebied strekt zich globaal uit van Kaapstad naar Oudtshoorn, met als centrum de historische stad Stellenbosch. Een strandverblijf aan de Oost-Kaap, de kust ten noorden en zuiden van Durban of in het noorden van Zululand, is een aangename afwisseling.

Zuid-Afrika leent zich uitstekend voor het maken van een self drive rondreis: de wegen en bewegwijzering zijn er namelijk prima! Er zijn zoveel leuke en interessante  bezienswaardigheden te bezoeken, waardoor een eigen auto erg handig is en u bovendien alle vrijheid geeft om datgene te bezoeken, dat uw interesse heeft.

Hoogtepunten

Miljoenenstad Johannesburg wordt ook wel de stad van het goud genoemd. De stad is ontstaan nadat een goudzoeker hier in 1886 enkele stukjes goud vond. Gelukzoekers uit alle windstreken stroomden toe en minder dan tien jaar later telde de stad al meer dan 100.000 inwoners. Johannesburg is, naast een stad van tegenstellingen tussen arm en rijk, ook het culturele centrum van Zuid-Afrika. Tot de afschaffing van de apartheid in 1990 was huidskleur de allesbepalende factor voor kansen in onderwijs, huisvesting en partnerkeuze. In township Soweto, ten zuidwesten van Johannesburg, krijgt u een goede indruk van het leven van de zwarte bevolking ten tijde van de apartheid, maar ook van de ontwikkelingen na afloop van deze zwarte periode uit de geschiedenis van Zuid-Afrika. In het meest indrukwekkende museum van het land, het Apartheidsmuseum, wordt de geschiedenis van dit bewind in films en foto’s getoond.

De hoofdstad van Zuid-Afrika, Pretoria, ligt op circa drie kwartier rijden van Johannesburg. Het levendige centrum heeft mooie boulevards, waar in het Zuid-Afrikaanse voorjaar (september t/m oktober) paarse jacaranda’s prachtig in bloei staan. U vindt in de stad ook mooie, historische gebouwen, zoals het Voortrekkermonument, het historische kerkplein en de Uniegebouwen.

In de groene heuvels van de provincie Mpumalanga ligt de bekende Panorama Route. Langs deze route kunt u genieten van de bijzondere rotsformaties van Blyde River Canyon, zoals de Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en van het uitzicht door God’s Window. Een bezoek aan het vroegere goudzoekersplaatsje Pilgrim’s Rest behoort ook tot de mogelijkheden.

In Mpumalanga en Limpopo ligt het Kruger National Park, misschien wel het meest bekende wildpark ter wereld. Het park kent een enorme variatie aan flora en fauna, in een gebied dat half zo groot is als Nederland. Tijdens indrukwekkende gamedrives kunt u hier de Big Five en giraffen, zebra’s, cheeta’s, wilde honden, hyena's en een uitbundig en gevarieerd vogelleven tegenkomen. Het landschap is even afwisselend als het dierenrijk: het ene moment rijdt u door de typisch Afrikaanse savanne, het andere door dichte wouden. De hoofdwegen in het park zijn geasfalteerd, maar er zijn ook kleinere zandwegen. Verspreid over het park vindt u eenvoudige restcamps. U kunt eropuit trekken in uw eigen huurauto of een begeleide gamedrive reserveren. 
 
Aan de rand van het Greater Kruger Park vindt u verschillende privéwildreservaten waar u kunt overnachten in kleinschalige lodges en sfeervolle tented camps. U vindt hier dezelfde grote aantallen wilde dieren als in het Kruger Park, maar veel minder toeschouwers. De meest bekende privéwildreservaten zijn Timbavati, Klaserie, Balule en het befaamde Sabi Sand. Samen met de overige gasten van de lodge maakt u ’s ochtends en ’s middags een gamedrive, waarbij een tracker feilloos de sporen van de Big Five herkent. Regelmatig verlaat hij het voertuig om een spoor nader te onderzoeken en te volgen. In de privéreservaten zijn de wegen niet geasfalteerd en is het toegestaan om off road te rijden, waardoor u het wild dichter kunt naderen. Een verblijf in een privéwildreservaat staat garant voor een onovertroffen safari-ervaring! De vrije uurtjes tussen uw activiteiten kunt u doorbrengen aan de rand van het zwembad, terwijl u uitkijkt over de Afrikaanse savanne. U kunt ook deelnemen aan een wandelsafari, waarbij de nadruk ligt op het herkennen van sporen, bomen en planten. Misschien kruist een neushoorn uw pad wel! Aan het eind van de middag maakt u een tweede gamedrive, die na zonsondergang wordt voortgezet met een zoeklicht. De nadruk ligt dan op het observeren van de dieren die in het donker actief zijn; u kunt onder meer kameleons, uilen en bushbabies tegenkomen. Na terugkomst in uw lodge geniet u van tongstrelende gerechten, die worden geserveerd in een door kaarslicht verlichte boma. Een fantastische afsluiting van uw dag in de bush!

Tussen Mpumalanga en de Limpopo rivier, op de grens met Zimbabwe, ligt de provincie Limpopo. Vanwege het rijke culturele en historische erfgoed staat deze provincie bekend als een gebied vol mysterie. Opgravingen en rotstekeningen in het Mapungubwe National Park leveren het bewijs dat het gebied duizenden jaren geleden al bewoond was. In Limpopo vindt u kleurig beschilderde huizen van de Ndebele en de Venda stammen. Het landschap is prachtig met wouden, watervallen, meren en rivieren en werd door de Venda stam ‘het beloofde land’ genoemd. De Venda is de grootste bevolkingsgroep in de regio en drukt een duidelijk stempel op de lokale cultuur. Verspreid over de regio liggen vele heilige plaatsen waar u kennismaakt met de intrigerende mythes en legendes van de Venda. Limpopo is befaamd vanwege de eeuwenoude rotsformaties, zoals de Soutpansberg en Waterberg. Een uitgebreid netwerk van wandelpaden vormt een uitdaging voor alle wandelliefhebbers. Aan de voet van de Waterberg ligt het malariavrije Welgevonden Game Reserve dat bekend staat om de grote diversiteit aan wild- en vogelsoorten. Het landschap is begroeid en heuvelachtig, met af en toe een kleine grasvlakte waar antilopen een veilig heenkomen zoeken. In dit reservaat leeft de Big Five, maar u kunt ook enkele meer zeldzame diersoorten tegenkomen, zoals de bruine hyena, aardwolf en aardvarken.

Ver weggestopt in het noordwesten, op de grens met Botswana, ligt het Madikwe Game Reserve. In dit prachtige wildpark wisselen dichte bossen, open vlakten met rood Kalahari-woestijnzand en uitgestrekte graslanden elkaar af. Door deze bijzondere landschappelijke combinatie vindt u hier een grote variëteit aan wild- en vogelsoorten. U kunt hier tijdens uw gamedrives onder meer de zeldzame zwarte neushoorn, wilde hond en bruine hyena tegenkomen. Ook vindt u hier diersoorten die zich hebben aangepast aan het leven in de woestijn, zoals de gemsbok en het stokstaartje. Madikwe is bekend vanwege de grote aantallen leeuwen en olifanten.

Het moerasgebied van iSimangaliso Wetland Park omvat acht in elkaar overlopende ecosystemen, waaronder grote meren, kwetsbare moerasbossen, eeuwenoude zandduinen, kleurrijke koraalriffen en het grootste estuarium van Afrika. Het kustplaatsje St. Lucia is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van het oosten en westen van het park. Het oosten is het meest geliefde deel van het park en strekt zich uit tussen het St. Lucia estuarium en de Indische Oceaan. De open savannen huisvesten neushoorns, buffels en vele antilopensoorten en in de aangrenzende moerasbossen leven luipaarden en apen. Vanaf het strand kunt u dolfijnen, schildpadden en walvissen zien zwemmen. In het westen kan men tijdens een gamedrive olifanten en giraffen tegenkomen. In het afgelegen noorden leven leeuwen, cheeta’s en wilde honden. Naast gamedrives biedt iSimangaliso Wetland Park mogelijkheden voor boottochten, waarbij u nijlpaarden, krokodillen, pelikanen en zeldzame watervogels kunt zien. In de zomer (november t/m maart) komen zeeschildpadden naar het strand van St. Lucia om hun eieren te leggen. Ook snorkel- en duikliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, de warme golfstroom uit Mozambique trekt kleurrijke tropische vissen aan die zich tussen de koraalriffen bevinden. Duikliefhebbers noemen de onderwaterwereld van Sodwana Bay vaak de mooiste van Zuid-Afrika!

Hluhluwe–iMfolozi Game Reserve werd aan het einde van de 19de eeuw opgericht, voornamelijk ter bescherming van de laatste witte neushoorns in de provincie KwaZulu-Natal. En met succes; inmiddels zijn vele dieren die afkomstig zijn uit dit project, overgebracht naar parken in Zambia, Zimbabwe en Namibië. In dit prachtige wildreservaat leven naast witte en zwarte neushoorns ook leeuwen, luipaarden, buffels en olifanten.

Op de grens met Lesotho liggen de prachtige Drakensbergen, met haar ruige bergtoppen, kraakheldere beekjes en eeuwenoude schilderingen van de Bosjesmannen. Het gebergte bestaat uit basalt dat miljoenen jaren geleden is afgezet tijdens vulkanische erupties. Door erosie is een spectaculair landschap van hoge bergtoppen en groene heuvels ontstaan. Het uitgebreide netwerk van wandelroutes vormt een uitdaging voor enthousiaste wandelaars. De charmante dorpjes van de Natal Midlands vormen een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan het centrale en zuidelijke deel van de Drakensbergen. De dorpjes liggen te midden van glooiende, groene heuvels en zijn beroemd om de unieke kunstgaleries.

Diep weggedoken in de vallei van de Sundays Rivier ligt het Addo Elephant National Park, dat ooit is opgericht ter bescherming van de laatste elf overgebleven olifanten in het zuiden van Zuid-Afrika. Tegenwoordig leven hier meer dan 600 olifanten samen met leeuwen, zwarte neushoorns, Kaapse buffels, zebra’s en vele antilopen- en vogelsoorten. Het park strekt zich uit langs de Indische Oceaan in het zuiden tot de Karoo halfwoestijn in het noorden. Een aantal eilanden in de Indische Oceaan, waarop de grootste broedkolonie Kaapse Jan van Genten en de op één na grootste broedkolonie Afrikaanse pinguïns ter wereld leven, behoren tevens tot het park. In de visrijke wateren rond de eilanden leven walvissen, pelsrobben en witte haaien.

De Tuinroute strekt zich uit van het Tsitsikamma kustpark in het oosten tot Mossel Bay in het westen en is ongeëvenaard door de landschappelijke verscheidenheid, flora en charmante kustplaatsjes. Diepe ravijnen, ongerepte groene wouden en een uitbundig vogelleven zijn kenmerkend voor dit gebied. In het Tsitsikamma National Park zijn diverse wandelroutes uitgezet, variërend van een uur tot een paar dagen. De wandeling naar de monding van de Stormsrivier, waar een hangbrug overheen is gespannen, is een aanrader. U kunt hier aan diverse activiteiten deelnemen, zoals mountainbiken of een Canopy Tour in de boomtoppen. Waaghalzen kunnen zich op de Bloukransbrug wagen aan de hoogste bungeejump ter wereld. Ten westen van het park ligt kustplaatsje Plettenberg Bay, waar u heerlijk op diverse stranden kunt vertoeven of een wandeling kunt maken in het Robberg Nature Reserve. Ongeveer een half uur rijden ten westen van ‘Plett’ ligt Knysna. Deze levendige toeristenplaats is gebouwd rond een lagune en is bekend om de zeer smakelijke oesters die hier gevangen worden. Net buiten Knysna ligt het Featherbed Nature Reserve, waar u een wandeling kunt maken in aansluiting op een boottocht over de lagune.

De Karoo is een uniek, droog gebied met eindeloze vlaktes en imponerende bergen, dat bijna een derde van de oppervlakte van Zuid-Afrika beslaat. De bekendste plaats is hier Oudtshoorn, dat in de 19de eeuw dé struisvogelhoofdstad van de wereld was en floreerde door de handel in struisvogelvlees, -huid en -veren. U kunt hier nog steeds een aantal struisvogelboerderijen bezoeken. De beroemde wijn- en brandewijnroute Route 62 slingert door een sereen landschap met heuvels, torenhoge rotsen, prachtige bergpassen en lieflijke dorpjes tussen Oudtshoorn en Kaapstad.

In het gebied rondom Hermanus kunt u van juni tot november vanaf de kust walvissen spotten. Het relatief warme water in de Walker Bay maakt dit de uitgelezen plek voor walvissen en hun kalveren. Tijdens een boottocht vertelt een marinebioloog u alles over deze zeldzame zoogdieren en kunt u ze van zeer dicht bij bewonderen. Als u durft, kunt u in deze omgeving ook een kooiduik maken naar witte haaien. De kooi in het water biedt u een spectaculair zicht op deze intrigerende roofvis!

Het wijngebied in de West-Kaap kent haar oorsprong in de 17de eeuw en behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Zuid-Afrika. Op vrijwel alle wijnboerderijen kunt u bijzondere lokale wijnen proeven. Of wat dacht u van een picknicklunch in de schaduw van eeuwenoude bomen op landgoed Vergelegen of Boschendal? Grotere wijnboerderijen zoals Spier en Neethlingshof organiseren rondleidingen. Een kijkje in de wijnkelders van de Koöperatieve Wijnbouwers Vereniging in Paarl is ook een aanrader. Het wijngebied in de driehoek Stellenbosch-Franschhoek-Paarl is het meest bekend en ligt op nog geen uur rijden van Kaapstad. De levendige universiteitsstad Stellenbosch is na Kaapstad de oudste stad van het land en zeker een bezoek waard: slenter door de straatjes met oude eikenbomen, bewonder de Kaap-Hollandse en Victoriaanse bouwstijl of breng een bezoek aan de indrukwekkende Moederkerk. Het sfeervolle dorpje Franschhoek is eind 17de eeuw gesticht door Franse Hugenoten en draagt nog steeds een Frans karakter. Niet voor niets is Franschhoek het culinaire mekka van Zuid-Afrika. De restaurants van Franschhoek behoren tot de beste van het land. In Paarl, de grootste stad in het wijngebied, kunt u ook terecht in een aantal uitstekende koffiehuizen.

Kaapstad is één van de mooiste steden ter wereld, waar u zonder probleem een week kunt verblijven om alle bezienswaardigheden te bezoeken. De Tafelberg kijkt majestueus neer op de Tafelbaai, de prachtige stranden en Cape Point, het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Kaapstad is een liberale stad, waar alle culturen zich mengen. Ook is er een bruisend uitgaansleven, met name aan de haven, waar de oude opslaghuizen zijn omgebouwd tot een wirwar van winkels, restaurantjes en cafés. Ontdek in het centrum de gezellige restaurantjes aan Kloof Street. Natuurlijk kunt u ook, klimmend of per kabelbaan, naar de top van de Tafelberg gaan. Dit uitstapje bestond al toen Kaapstad in de 17de eeuw alleen nog maar een verversingsstation voor de V.O.C. was. Ook vindt u in de nabije omgeving van Kaapstad onder meer de wereldberoemde botanische tuin van Kirstenbosch en het beruchte Robbeneiland, waar Nelson Mandela lange tijd gevangen heeft gezeten. Een tocht over het Kaapse schiereiland met een bezoek aan Kaap de Goede Hoop, Hout Bay en Simon’s Town is een aanrader. Een veel bezochte plek bij Simon’s Town is Boulders Beach, een beschermd natuurgebied waar de Afrikaanse pinguïn vrij kan rondlopen. Ten zuidwesten van Kaapstad liggen de badplaatsen Bantry Bay, Clifton en Camps Bay, waar de stranden in de zomermaanden gezellig druk zijn.

In de noordelijkste punt van Zuid-Afrika, ingeklemd tussen Namibië en Botswana, ligt het Kgalagadi Transfrontier Park. Het landschap wordt bepaald door de zandduinen van de Kalahari woestijn. Het park wordt doorsneden door de rivieren de Nossob en de Auob, waar echter zelden water stroomt. Dit is het leefgebied van woestijnleeuwen, gemsbokken en andere diersoorten, die zich hebben aangepast aan het leven in dit gortdroge gebied. Het wild verzamelt zich in deze halfwoestijn voornamelijk rond de drinkplaatsen, waar u bij zonsondergang vaak ogen tekort komt om al het wild te observeren.

eSwatini/Swaziland is een apart koninkrijk en ligt in het oosten van Zuid-Afrika. Het heeft een prachtig groen, heuvelachtig landschap in het noorden en veel typische Afrikaanse dorpjes in het zuiden. In het kleine land liggen drie wildparken waar u gamedrives kunt maken: Mlilwane, Hlane en Mkhaya. Bijzonder is de zeer gezonde populatie neushoorns in Mkhaya, welke u tijdens een wandelsafari kunt observeren. Het prachtige Ngwenya kristal, dat u in vrijwel alle souvenirwinkels in Zuid-Afrika tegenkomt, wordt in eSwatini gemaakt. Voor houtsnijwerk kunt u terecht op de lokale markt in Mbabane.

U kunt uw rondreis in Zuid-Afrika gemakkelijk combineren met een aangenaam strandverblijf. Hierbij kunt u denken aan een strandlocatie in Zuid-Afrika zelf, zoals de fraaie kustlijn van de provincies KwaZulu-Natal en Oost-Kaap. U kunt ook aan de kust nabij Kaapstad verblijven, waar het zeewater wel wat kouder is.

U kunt uw safari ook afsluiten met een strandverlenging in bijvoorbeeld Mozambique of Mauritius. Het relatief kleine aantal reizigers dat Mozambique bezoekt wordt verrast door de ongerepte schoonheid. De tropische stranden aan de Indische Oceaan zijn ronduit schitterend en u vindt er geen massatoerisme. De reiziger die op zoek is naar rust, zon, watersport en mooie stranden kan hier zijn hart ophalen. Ook Mauritius is een prachtige bestemming voor een strandverlenging. Mauritius is een paradijselijk eiland in de Indische Oceaan met parelwitte stranden, omringd door koraalriffen en imposante rotskusten. Mauritius is een waar diepzeeparadijs en biedt talloze mogelijkheden voor allerlei watersporten zoals duiken, zeilen, surfen, snorkelen en waterskiën.

Het reisadvies naar Zuid-Afrika staat op geel, u kunt zoals vanouds naar Zuid-Afrika afreizen. Vraag ons gerust om advies voor uw reisaanvraag!

 
 
Algemene informatie Zuid-Afrika
Oppervlakte: 29x Nederland
Aantal inwoners: 55 miljoen
Hoofdstad: Pretoria
Taal: 11 officiële talen, waaronder Engels en Afrikaans
Staatsvorm: republiek
Munteenheid: Zuid-Afrikaanse rand

 

 
Reisseizoen
Zuid-Afrika heeft een aangenaam klimaat en kan het hele jaar door bezocht worden. In de West-Kaap en Oost-Kaap kan het van april t/m oktober wat fris en regenachtig zijn. Van half november t/m februari is het zomer en lopen de stranden rond Kaapstad en de Tuinroute gezellig vol. Het klimaat in het oosten en noordoosten is afwijkend. De beste tijd voor een safari in het Kruger Park is april t/m oktober, wanneer het droog is en het wild zich concentreert rondom de drinkplaatsen. Het kan ’s ochtends fris zijn, maar zodra de zon opkomt loopt de temperatuur langzaam weer op.

Reisinformatie
U vliegt met KLM in circa 11 uur van Amsterdam naar Johannesburg of Kaapstad. Vluchtprijsindicatie: Johannesburg vanaf € 751,- p.p. en Kaapstad vanaf € 851,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. Talrijke binnenlandse vluchten verbinden de steden met interessante bezienswaardigheden. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden met bijvoorbeeld Emirates of British Airways. In uw offerte informeren wij u over de actuele vluchtmogelijkheden.

Reisdocumenten
Uw paspoort moet bij terugkomst uit Zuid-Afrika nog minimaal 30 dagen geldig zijn. Voor eSwatini (Swaziland) moet dit nog minimaal drie maanden en voor Lesotho nog zes maanden geldig zijn. Voor Zuid-Afrika en Lesotho geldt geen visumplicht. Bij aankomst in eSwatini ontvangt u een gratis visum. Indien u over een nieuw rijbewijs (op creditcard formaat) beschikt, heeft u geen internationaal rijbewijs nodig.
 
Geld
De gemakkelijkste en snelste manier om in Zuid-Afrika aan geld te komen is pinnen. Dit is op steeds meer plaatsen mogelijk. Een credit card is veilig en handig om als reserve mee te nemen en een absolute 'must' als u een auto wilt huren.


Vluchten
 
 

Woont u dicht bij de Duitse grens? Wij hebben ook scherpe tarieven met Emirates, u vliegt dan vanaf Düsseldorf via Dubai naar Zuid-Afrika. U kunt uw voorkeur bij boeking aangeven, vraag ons gerust naar de tarieven!

 


 
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds