Corona - Welkom bij Jambo Safari Club
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Corona
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

Corona

Voor al onze bestemmingen geldt sinds februari 2022 weer een geel reisadvies! Het normale reisadvies voor Afrika sedert decennia. U kunt weer onbezorgd genieten van al het moois wat Afrika te bieden heeft.

Vanzelfsprekend houden wij alle ontwikkelingen en regelgeving nauwlettend in de gaten. Indien u volledig gevaccineerd bent (de basis vaccinatie) gelden er geen beperkingen meer. Voor sommige bestemmingen moet u nog wel van te voren via internet uzelf registreren. Vanzelfsprekend informeren wij u hierover uitgebreid voorafgaand aan uw vertrek. Indien u niet over de minimale basis vaccinatie beschikt kunt u ook naar al onze bestemmingen reizen alleen gelden er dan voor een aantal bestemmingen nog test verplichtingen. Zoals u van ons mag verwachten kunnen wij u hierover exact informeren.

De situatie inzake Covid op alle bestemmingen in Afrika is zeer goed onder controle, 1,5 meter afstand is doorgaans geen enkel probleem, de uitgestrekte vlaktes lenen zich sowieso uitstekend om met bijna niemand in contact te komen. Het grote voordeel op onze bestemmingen is dat het leven zich voornamelijk buiten afspeelt. Hierdoor is de ventilatie optimaal en de eventuele Corona-overdracht minimaal. Alle chauffeurs en het merendeel van het toeristische personeel is gevaccineerd. Wat dat aangaat kunt u goed reizen en op vakantie naar onze bestemmingen. Ter plaatse gelden geen Corona restricties meer.

Mocht u specifieke vragen hebben over de eventuele testverplichtingen of andere Corona-gerelateerde zaken stuur dan een e-mail naar contact.team@jambo.nl.  

Wat dan als Corona toch weer de kop opsteekt?

Ondanks dat wij denken dat de kans zeer klein is, is het nooit volledig uit te sluiten. Vertrouwt u er 100% op dat wij indien de situatie er aanleiding toe geeft, en er wijzigingen of aanpassingen aan uw reis noodzakelijk zijn, direct contact met u opnemen. 

Zorgvrij uw vakantie boeken
Het boeken van uw vakantie moet vooral prettig zijn en iets dat u zonder zorg of twijfel kunt doen. Misschien dat u nog twijfelt of u wel een vakantie moet boeken en zich moet vastleggen met het oog op de eventuele onzekerheid omtrent corona deze winter. Natuurlijk begrijpen wij dit en garanderen wij dat u zorgeloos uw reis kunt boeken. Vanzelfsprekend hoeft u zich in het onverhoopte geval dat de reis niet door kan gaan vanwege Corona geen zorgen te maken. Indien er korter voor vertrek onverhoopt een oranje reisadvies komt voor uw bestemming gaan wij met u in overleg of u wilt reizen met kleurcode oranje of de reis wilt verplaatsen naar een latere datum. Indien dat niet kan, zullen wij de reis kosteloos annuleren. Wij hebben altijd met al onze klanten goede oplossingen gevonden en niemand is daarbij benadeeld. Ons motto is ‘op vakantie gaan is iets dat u doet omdat u dat wil en niet omdat het moet omdat u dat een aantal maanden terug heeft geboekt’.

Vanzelfsprekend kunnen wij u een zogenoemde 'pakketreis' aanbieden en kunnen wij ook de vluchten voor u verzorgen, zodat u onbezorgd van uw vakantie kunt genieten. Indien u zelf de vluchten boekt valt uw reis niet meer onder de pakketreis voorwaarden en bent u indien het reizen beperkt wordt of ontraden wordt afhankelijk van 2 partijen die onafhankelijk van elkaar regels en voorwaarden kunnen hanteren. In de afgelopen jaren is gebleken dat de pakketreis voor u als klant de meest optimale zekerheden biedt.

Kan ik niet beter wachten met het boeken van mijn vakantie?
Als u een mooie uitgebalanceerde reis wenst met een goede prijs-kwaliteitverhouding is ons advies om niet te wachten. Nadat het reizen vanwege Corona bijna twee jaar niet mogelijk was, is de wereldwijde vraag naar vakanties groter dan ooit. Hierdoor staan er al heel veel boekingen voor 2023 bevestigd. De accommodatie beschikbaarheid was altijd al erg beperkt, door deze ontwikkelingen is de beschikbaarheid nóg beperkter en zitten er al diverse locaties volgeboekt. Het is raadzaam om niet te lang te wachten met boeken. Wij bieden u de garantie dat uw reis uitsluitend doorgaat als het verantwoord is.

Wij bieden u de volgende Jambo zekerheden:

A) Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies is voor de gebieden die u tijdens uw reis gaat bezoeken. Kleur rood, (niet reizen) op de website van het ministerie van buitenlandse zaken. https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen Als vanaf 4 weken voor aanvang van uw reis, in de door u te bezoeken gebieden een negatief reisadvies geldt, gaan wij met u in overleg. U kunt uw reis kosteloos omboeken, of vanaf 2 weken voor vertrek kosteloos annuleren. Mocht u voor een andere reisperiode kiezen dan kunnen er voor die datum hogere of lagere prijzen van toepassing zijn. U krijgt het verschil terug of moet eventueel bijbetalen.

B) Wat gebeurt er als wij uw reis niet kunnen uitvoeren. Indien wij uw reis niet kunnen uitvoeren doordat bijvoorbeeld lokale overheden delen van het land hebben afgesloten of geen reizigers uit Nederland of Belgie meer toelaten gaan wij met u in overleg. U kunt uw reis kosteloos annuleren of kosteloos omboeken. Voor de vluchten kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Mocht u voor een andere reisperiode kiezen dan kunnen er voor die datum hogere of lagere prijzen van toepassing zijn. U krijgt het verschil terug of moet eventueel bijbetalen.

C) Wat gebeurt er als er een reisadvies (alleen noodzakelijk reizen) is voor de gebieden die u tijdens uw reis gaat bezoeken. Kleur oranje, (alleen noodzakelijk reizen) op de website van het ministerie van buitenlandse zaken. https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen Als vanaf 3 weken voor aanvang van uw reis, in de door u te bezoeken gebieden een advies is tot alleen noodzakelijk reizen, gaan wij met u in overleg. U kunt besluiten te reizen met kleurcode oranje, uw reis kosteloos omboeken of eventueel kosteloos annuleren. Voor de vluchten kunnen er bij omboeken meerkosten van toepassing zijn. Mocht u voor een andere reisperiode kiezen dan kunnen er voor die datum hogere of lagere prijzen van toepassing zijn. U krijgt het verschil terug of moet eventueel bijbetalen.

Wat als de omstandigheden tijdens uw reis wijzigen?

In het onverhoopte geval dat tijdens uw reis de omstandigheden wijzigen zullen wij uw reis kosteloos aanpassen waar nodig.

Wat als u door Corona langer in het buitenland moet verblijven en niet op de geplande datum terug naar Nederland kan?
A) In het geval dat tijdens uw reis het reisadvies wijzigt en u daardoor niet op de geplande datum terug naar Nederland kunt bieden wij u de volgende zekerheden: Wij regelen voor u een accommodatie. Gedurende de eerste 72 uur betaalt Jambo de volledige extra verblijfskosten (overnachting en maaltijden). Na 72 uur betaalt Jambo de overnachtingskosten net zolang als nodig. U betaalt na 72 uur zelf de kosten voor de maaltijden en drankjes. Dit geldt uitsluitend indien u via ons de volledige reis heeft geboekt, de vluchten en alle overige reisonderdelen (een pakketreis).

B) In het onverhoopte geval u positief test, en niet op tijd terug kan reizen, zullen wij u bijstaan met het regelen van de accommodatie, het wijzigen van de terugvlucht en het eventueel verlengen van de huurauto. U hoeft niet naar een speciaal quarantaine hotel; maar kan gewoon in een normale accommodatie verblijven tot u weer naar Nederland mag reizen. De extra verblijfskosten en eventuele meerkosten voor de vluchten zijn voor uw eigen rekening. Er zijn reisverzekeringen die deze kosten vergoeden. Controleer uw polis en mocht u geen dekking hebben, kunnen wij u adviseren over een reisverzekering die deze kosten wel dekt. 

Terughaal garantie; Wat gebeurt er als het reisadvies tijdens de reis wijzigt waardoor u gerepatrieerd moet worden?
Wij hebben in de vele jaren dat wij bestaan diversen malen mensen moeten repatriëren en hebben daar (helaas) veel ervaring mee. Als het ministerie van buitenlandse zaken het noodzakelijk acht om reizigers te repatriëren gaan wij dit voor u regelen en dragen wij alle extra kosten die de repatriëring met zich meebrengt. Dit geldt uitsluitend als u de volledige reis (een pakketreis) bij ons geboekt heeft, dus zowel de vluchten als de accommodaties e.d. Indien u zelf de vluchten heeft geboekt dan zijn de repatriëringkosten voor uw eigen rekening.

Moet ik de aan- en restbetaling volledig voldoen?
Nu de reisadvisering weer terug is naar normaal (geel reisadvies) gelden weer onze normale betalingsvoorwaarden. U moet op het moment van boeken 20% van de kosten van de reis en de volledige kosten van de vluchten voldoen. De overige kosten dient u 8 weken voor vertrek te voldoen. Wij zijn lid van de SGR, uw boeking valt onder de SGR-garantie. Dit betekent dat uw betaalde gelden te allen tijde gedekt zijn en u geen enkel risico loopt. De restant reissom dient u natuurlijk uitsluitend te voldoen als het reisadvies nog steeds geel is. Tenzij u er bewust voor kiest om met kleurcode oranje te reizen natuurlijk. Mocht onverhoopt uw reis nadat u de aan- of restant betaling heeft voldaan toch niet door kunnen gaan wegens Covid krijgt u binnen 7 dagen uw geld retour, u ontvangt geen voucher.

Mocht u andere vragen hebben beantwoorden wij die graag.

Specifieke vragen ?

Neem contact met ons op en stuur een e-mail naar contact.team@jambo.nl

Onze vermelde aanvullende zekerheden zijn onderdeel van de Jambo reisvoorwaarden.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds