11-daagse safari Botswana Compleet - Botswana
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Botswana / 11-daagse safari Botswana Compleet
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda Botswana10-daagse safari Bijzonder Botswana10-daagse safari Avontuur in Botswana10-daagse safari Jambo Exclusief Botswana11-daagse safari Botswana Compleet11-daagse safari Stijlvol & wildrijk Botswana12-daagse safari Hoogtepunten Botswana15-daagse reis Victoria Falls, Botswana en Kaapstad--------- SAFARI & STRAND ---------15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Zanzibar 15-daagse Safari & Strand reis: Botswana & Mozambique16 daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Seychellen 15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & MauritiusReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

11-daagse safari Botswana Compleet


11-daagse fly in safari naar contrastrijke gebieden in Botswana

Hoogtepunten
Central Kalahari Game Reserve (CKGR) - Okavango Delta - Khwai concessie - Chobe National Park / Chobe Enclave / Linyanti concessie / Selinda concessie

Vanaf: € 5.424,- 
per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks

De diversiteit in landschappen in Botswana ervaart u met deze complete reis het best! Er wacht u een semi-woestijnervaring in het immense Central Kalahari Game Reserve. Vervolgens vliegt u naar een compleet tegenovergesteld gebied: de Okavango Delta, met haar verschillende gezichten. Waterrijke gebieden wisselen droge gebieden af, wat zorgt voor interessante flora en een grote variatie aan fauna. Om dit verschil optimaal te ervaren, verblijft u op twee verschillende locaties in de delta. Tot slot bezoekt u De diversiteit in landschappen in Botswana ervaart u met deze complete reis het best! Er wacht u een semi-woestijnervaring in het immense Central Kalahari Game Reserve. Vervolgens vliegt u naar een compleet tegenovergesteld gebied: de Okavango Delta, met haar verschillende gezichten. Waterrijke gebieden wisselen droge gebieden af, wat zorgt voor interessante flora en een grote variatie aan fauna. Om dit verschil optimaal te ervaren, verblijft u op twee verschillende locaties in de delta. Tot slot bezoekt u Chobe National Park/Chobe Enclave in het uiterste noorden van Botswana. Een zeer complete en gevarieerde reis!

Accommodaties in Botswana zijn doorgaans klein van opzet en kennen geen officiële sterrenclassificatie. Het kwaliteits- en serviceniveau is er echter hoog. U kunt kiezen uit vier luxeniveaus: A, B, C en D. Niveau A zijn accommodaties vergelijkbaar met voornamelijk 3/3*+, B zijn accommodaties vergelijkbaar met voornamelijk 4*, niveau C zijn accommodaties vergelijkbaar met voornamelijk 4*+ en niveau D is vergelijkbaar met voornamelijk 5/5*+* accommodaties.

Programma:

Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt rechtstreeks met KLM naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd en naar uw hotel op/nabij de luchthaven gebracht. Overnachting:
Niveau A - City Lodge OR Tambo (LO)
Niveau B - City Lodge OR Tambo (LO)
Niveau C - African Rock Hotel (LO)
Niveau D - InterContinental Hotel (LO)

Dag 2-3: Central Kalahari Game Reserve
U vliegt naar Maun vanwaar u met een klein vliegtuig naar het Central Kalahari Game Reserve (kortweg CKGR) vliegt (A+B en D). Bij niveau C vliegt u naar een privégebied dat grenst aan het noorden van het CKGR. Het immense CKGR ligt in het hart van de Kalahari woestijn, die een zeer groot deel van Botswana en zuidelijk Afrika beslaat. Het staat synoniem voor een desolate, immense uitgestrektheid en is een van de grootste natuurreservaten ter wereld. Afhankelijk van het seizoen laat het CKGR u verschillende gezichten zien: een droge semi-woestijn met voor het wild barre leefomstandigheden, tegenover een uitbundig grasland dat veel grazend wild aantrekt. De regens transformeren dit gebied volledig.


Tijdens uw verblijf maakt u ’s ochtends en ’s middags gamedrives, waarbij u kans maakt op het spotten van dieren die elders in Botswana niet of nauwelijks voorkomen, zoals de bruine hyena, honingdas en de gemsbok. Ook vindt u met een beetje geluk de Kalahari leeuw, befaamd om z’n zwarte manen! Off road en in het donker rijden is in dit kwetsbare gebied niet toegestaan. Ter compensatie geniet u hier van een duizelingwekkende sterrenhemel! Wanneer u kiest voor niveau C dan verblijft u in een omheind privégebied grenzend aan het noorden van het CKGR, waar u off road mag rijden en nightdrives wel zijn toegestaan. Overnachting:
Niveau A - Tau Pan (AI+)
Niveau B - Tau Pan (AI+)
Niveau C - Dinaka (AI+)
Niveau D - Kalahari Plains Camp (AI+)

Dag 4-5: Okavango Delta
U vliegt naar de fascinerende Okavango Delta. Dit immense overstromingsgebied kent gedurende het jaar verschillende gezichten. Deze dagen ligt de nadruk op het ervaren van het waterrijke gezicht van de delta. Tijdens een mokorotocht geniet u in een traditionele boomkano van de serene stilte van de delta, maar ook van kleine insecten, fraai getekende rietkikkertjes en nijlpaarden die nieuwsgierig boven het wateroppervlak verschijnen. De oplettende luisteraar ontdekt bovendien dat de delta geenszins leeg is, maar bemerkt een kakafonie van vogelgeluiden. Zonder het overheersende geluid van een motor voelt u zich meer één met de natuur! De waterstand in de delta fluctueert al naar gelang het seizoen en de regenval. In de gebieden waar u verblijft zijn diverse wildsoorten te ontdekken en ook bij vogelliefhebbers is de Okavango Delta zeer geliefd! Overnachting:
Niveau A - Moremi Crossing (AI+)
Niveau B - Setari Camp (AI+)
Niveau C - Kanana  (AI+)
Niveau D - Nxabega Okavango Tented Camp (AI+)Dag 6-7: Okavango Delta/Khwai concessie
Uw volgende verblijfplaats in de Okavango Delta bereikt u per vliegtuig. De komende dagen verblijft u in de Khwai concessie (A) in het uiterste noordoosten van de Okavango Delta, grenzend aan het Moremi Game Reserve, in de Khwai Private Reserve (B), in een privéconcessie in het noordelijk gedeelte van de delta (C) of in het wildrijke zuidoostelijke deel van de delta (D). Hier maakt u voornamelijk gamedrives. Het landschap is fascinerend en tijdens de gamedrives maakt u kennis met olifanten, zebra’s, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, vogels en vele antilopensoorten. U verblijft in een privéconcessie waar off road gereden mag worden als er bijzonder wild te zien is. Ook nightdrives zijn mogelijk, zodat u ook het wild dat in de schemer en nacht actief is in het zoeklicht krijgt!
Overnachting:
Niveau A - Sango Safari Camp (AI+)
Niveau B - The Jackal & Hide (AI+)
Niveau C - Shinde (AI+)
Niveau D - Sandibe Okavango Safari Lodge (AI+)Dag 8-9: Chobe NP/Chobe Enclave/Selinda concessie
U wordt naar de airstrip gebracht voor uw vlucht naar Kasane in het noorden van Botswana (A+B). Hier wordt u verwelkomd en naar uw accommodatie gebracht, vlak bij Chobe National Park. ’s Middags maakt u uw eerste gamedrive in dit olifantrijke gebied. Een bijzondere boottocht op de Chobe rivier staat ook op het programma. Vooral in het droge seizoen, wanneer grote aantallen olifanten door de rivier waden of aan de oevers hun dorst lessen, is het uitzicht vanaf de boot spectaculair. De jonge olifantjes, die alleen nog met hun slurfje boven het wateroppervlak uitsteken, zijn een aandoenlijk gezicht! Bij niveau C en D vliegt u vanuit de Okavango Delta respectievelijk naar de Chobe Enclave en de exclusieve Selinda concessie. Hier is het in tegenstelling tot Chobe NP wél toegestaan off road te rijden en kunt u nightdrives maken. Overnachting:
Niveau A - Chobe Elephant Camp (AI+)
Niveau B - Muchenje Safari Lodge (AI+)
Niveau C - Linyanti Bush Camp (AI+) 
Niveau D - Selinda Camp (AI+)Dag 10-11: naar Amsterdam
U vliegt naar Maun, waar u overstapt op de vlucht naar Johannesburg (C+D). Bij niveau A+B heeft u een transfer naar Kasane, vanwaar u naar Johannesburg vliegt. Hier stapt u over op de vlucht naar KLM nachtvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt. Optioneel kunnen wij een dagkamer in het City Lodge OR Tambo Airport Hotel voor u verzorgen, zodat u zich nog even rustig kunt opfrissen voordat u terugvliegt naar huis.

Reistip:
Heeft u nog een paar dagen extra tijd? Breng aansluitend een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen!  

(LO) = logies/ontbijt - (AI+) = volpension + drankjes en gamedrives/activiteiten


Prijzen per persoon 2023 (exclusief internationale vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3/3*+*
5 januari t/m 31 maart € 5.424,-
1 april t/m 30 juni € 6.137,-
1 juli t/m 31 oktober € 6.907,-
1 t/m 30 november € 6.137,-
1 t/m 19 december € 5.483,-
20 t/m 31 december € 5.985,-

Niveau B - voornamelijk 4*
7 januari t/m 31 maart € 6.007,-
1 april t/m 31 mei € 6.973,-
1 t/m 30 juni € 7.385,-
1 juli t/m 31 augustus € 8.438,-
1 t/m 30 september € 8.200,-
1 t/m 31 oktober

€ 7.786,-

1 t/m 30 november € 6.973,-
1 t/m 19 december € 6.712,-
20 t/m 31 december € 7.419,-

Niveau C - voornamelijk 4*+
1 t/m 31 maart € 6.308,-
1 april t/m 31 mei € 8.617,-
1 t/m 30 juni € 8.999,-
1 juli t/m 31 oktober € 10.886,-
1 t/m 30 november € 8.617,-
1 t/m 31 december € 6.325,-
Shinde is gesloten van 6 januari t/m 29 februari

Niveau D - voornamelijk 5/5*+*
1 t/m 10 januari € 12.779
11 januari t/m 31 maart € 10.782,-
1 april t/m 31 mei € 12.879,-
1 t/m 14 juni € 15.966,-
15 juni t/m 31 oktober € 18.193,-
1 november t/m 19 december € 12.879,-
20 t/m 31 december € 14.951,-

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers.

Inclusief: 
transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief:
 
vluchten Amsterdam-Maun en Kasane/Maun-Amsterdam, luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, fooien, dagkamer in Johannesburg dag 10: € 86 p.p.

Vluchtschema  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:  
 verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591                
Amsterdam - Johannesburg   
10.35    
21.20
4Z 300 Johannesburg - Maun 12.05 13.40
4Z 301 Maun - Johannesburg 14.15 15.50
KL 592
Johannesburg - Amsterdam   
23.15
10.20+1
     
Vluchtprijsindicatie KLM/Airlink
Met KLM van Amsterdam naar Maun en van Kasane/Maun naar Amsterdam vanaf € 1.375,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden met bijvoorbeeld Emirates of British Airways. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!
 HOOGTEPUNTEN:


Het immense Central Kalahari Game Reserve kent twee gezichten: in de droge tijd vormt het voor het wild een vijandige omgeving; een droge semi-woestijn met wat bomen en struiken. Water is schaars en het wild houdt zich doorgaans op rond de waterplaatsen bij uw accommodatie. Het landschap biedt dan een zeer groot contrast met de waterrijke Okavango Delta en de Chobe rivierkant. Wanneer tijdens het natte seizoen het landschap volledig transformeert van droog naar uitbundig grasland, trekt dit veel grazend wild aan, dat op haar beurt weer roofwild aantrekt. Door het hoge gras en de dichtere begroeiing is het in deze periode iets lastiger om het wild te zien, daarentegen is het wild in een betere conditie en jonge dieren worden geboren. In het Central Kalahari Game Reserve maakt u bovendien kans op minder bekende dieren, die elders in Botswana niet of nauwelijks voorkomen, zoals de bruine hyena, honingdas, de gemsbok, springbok of de grootoorvos. Het CKGR staat synoniem voor een desolate, immense uitgestrektheid. Het is een van de grootste natuurreservaten ter wereld met maar heel weinig plaatsen om te verblijven. In dit ecologisch zeer kwetsbare gebied is off road en in het donker rijden niet toegestaan. Ter compensatie bieden de donkere nachten hier fantástische mogelijkheden voor sterrenkijken!Botswana's Okavango Delta wordt terecht beschouwd als één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika. Het is het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld en beslaat een oppervlakte van 15.000 km², bestaande uit kanalen, lagunes, moerassen en diverse eilanden. De Okavango Delta wordt gevuld door het overvloedige regenwater dat, vanuit de Angolese hooglanden, via de Okavango rivier de delta in stroomt. Door breuken in de aardkorst is het aardoppervlak veranderd, waardoor de rivier niet verder kan stromen. Daarom eindigt het water in het droge zand van de Kalahari woestijn. Dit unieke watergebied herbergt een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten en biedt u het gehele jaar perfecte kansen om wild te zien. De waterstand in de Okavango Delta fluctueert al naar gelang het seizoen en de regenval. Ieder jaar en ieder seizoen is hier anders. In de droge gebieden van de delta kunt u diverse soorten wild tegenkomen, zoals zebra’s, wildebeesten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en verschillende soorten antilopen. In de natte delen van de delta geniet u van een schitterend, waterrijk landschap en veel soorten vogels. Hier vindt u ook de rode lechwe, een antilopensoort die volledig is aangepast aan de omstandigheden in dit natte gebied.
Het merendeel van de lodges en camps bereikt u per vliegtuigje. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht over de delta. Het vervoer in de delta vindt plaats per 4x4 safarivoertuig, boot of traditionele boomkano (mokoro). Er zijn ook accommodaties die uitsluitend per boot of mokoro bereikbaar zijn. 

 
Chobe National Park is Botswana’s eerste nationale park en het derde park in grootte. Het park kent de grootste olifantenpopulatie van Afrika en is een geliefde bestemming onder toeristen. Tijdens een boottocht op de Chobe rivier heeft u grote kans op een ontmoeting met olifanten, nijlpaarden en veel verschillende vogelsoorten. Een meerdaags verblijf aan boord van de houseboat Chobe Princess of de Zambezi Queen, biedt een extra dimensie aan uw safari! Ten westen van Chobe ligt Chobe Forest Reserve, een gebied waar slechts een handvol lodges en camps is gebouwd en waar u dus minder toeristen zult tegenkomen dan in het oostelijk deel van het park.De grens in het noorden tussen Namibië en Botswana wordt deels gevormd door de Linyanti rivier. De rivier is van levensbelang voor een groot deel van het wild in het noorden. Hierdoor komt u in de gebieden langs de Linyanti rivier gedurende het hele jaar wild tegen, dat op zoek is naar water. Zo is het, aan het einde van de droge periode, geen uitzondering dat u in dit gebied groepen olifanten van meer dan 1.000 stuks tegenkomt. De privéconcessies langs de Linyanti rivier zijn onder andere de Kwando, Selinda en de Linyanti concessie, waar u spectaculaire gamedrives kunt maken.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds