Vervoer ter plaatse - Welkom bij Jambo Safari Club
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Vervoer ter plaatse
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

Vervoer ter plaatse

Uw eigen chauffeur/gids
Veilig en leerzaam
 
In grote delen van Afrika zijn de wegen van mindere kwaliteit. Mensen en vee lopen op de weg, onverwachts kan er wild oversteken en diepe kuilen in de weg doemen uit het niets voor u op. Niet veilig genoeg dus om zelf te rijden, maar gelukkig beschikken wij over zeer ervaren, vriendelijke, Engelssprekende chauffeurs, die tevens uw gids zijn. Zij zijn opgegroeid in het land en beschikken over een enorme kennis en ervaring die zij graag met u delen. Daarnaast kunnen zij u alles vertellen over het dagelijkse leven, recente ontwikkelingen en culturele achtergronden. Indien u een privé-safari heeft geboekt, dan voert uw chauffeur ook uw game drives uit. Hij kan als de beste het wild voor u spotten en weet vaak aan de hand van sporen dieren te herleiden. Hij kan tevens interessante anekdotes vertellen over game drives die hij heeft gemaakt en spannende ontmoetingen met groot wild. Uw chauffeur/gids blijft tijdens de gehele safari bij u (m.u.v. fly in safari's), vanaf de verwelkoming op het vliegveld tot aan uw vertrek.

 
In Kenia gebruiken wij minibusjes met opklapbaar dak en zeven raamplaatsen of een 4x4 voertuig. In Tanzania gebruiken wij verlengde Toyota 4x4 Landcruisers en/of Land Rovers met opklapbaar dak. In zuidelijk Afrika worden er tijdens game drives open 4x4 voertuigen gebruikt, waarbij er veelal ook nog een spoorzoeker ('tracker') meegaat. 

 
Signature vehicle - Tanzania
Voor nog meer comfort tijdens uw safari introduceren wij graag een safari met ons vlaggenschip het ‘signature’ voertuig. Dit vierpersoonsvoertuig biedt een aantal extra’s t.o.v. de normale te doen gebruikelijke 4x4 safari voertuigen. Dit komt tot uiting in de ruimte tussen de stoelen, het comfort en de faciliteiten aan boord. Tijdens de ritten over oneffen terrein in de parken zorgen het type band, het speciale wiel-ophangsysteem en de aangepaste schokdemping voor nog meer comfort. Uw stoel is verstelbaar en er is meer beenruimte, en meer bagageruimte aanwezig. Daarnaast beschikt het voertuig over WiFi, en meer stopcontacten en laadstations (in vergelijk met het traditionele 4x4 voertuig) en airconditioning. In de auto zijn voor alle passagiers verrekijkers aanwezig. Natuurboeken met uitgebreide informatie over vogels, zoogdieren en planten maken uw safari-beleving helemaal compleet. Waar dat toegestaan is (niet in de nationale parken), zal de luifel worden uitgeklapt en een tafel en stoeltjes worden neergezet voor een bijzondere picknick. Een safari per signature voertuig is een safari in stijl! 
 
Self drive
Ultieme vrijheid
 

Wij noemen het zelf rondrijden met een gehuurde auto voor het gemak een ‘self drive’. Zuid-Afrika, Namibië en in iets mindere mate Mozambique lenen zich uitstekend voor het maken van een self drive rondreis: de wegen en bewegwijzering zijn namelijk prima, de benzine is uiterst goedkoop en er zijn zoveel leuke excursies mogelijk dat de beschikking hebben over een eigen auto erg handig is. Bovendien geeft het zelf rondrijden in Afrika u een ultiem gevoel van vrijheid. Wij werken met zeer betrouwbare autoverhuurmaatschappijen. De auto’s zijn uitstekend onderhouden, veelal voorzien van airbags, ABS, stuurbekrachtiging, radio en airconditioning. Voor bepaalde reizen in Namibië en Mozambique hebben wij een 4x4 auto inbegrepen, aangezien u gebieden bezoekt die per 'gewone' auto niet bereikbaar zijn. Ook in de regentijd zullen wij u adviseren om een 4x4 te huren, daar de wegen dan moeilijker begaanbaar kunnen zijn. U dient te beschikken over een credit card omdat hier de borgstelling mee wordt gegarandeerd en eventuele verkeersboetes mee worden verrekend.

Classic vehicle:


Signature vehicle:

 

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds