10-daagse safari Bijzonder Botswana - Botswana
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Botswana / 10-daagse safari Bijzonder Botswana
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda Botswana10-daagse safari Bijzonder Botswana10-daagse safari Avontuur in Botswana10-daagse safari Jambo Exclusief Botswana11-daagse safari Botswana Compleet11-daagse safari Stijlvol & wildrijk Botswana12-daagse safari Hoogtepunten Botswana15-daagse reis Victoria Falls, Botswana en Kaapstad--------- SAFARI & STRAND ---------15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Zanzibar 15-daagse Safari & Strand reis: Botswana & Mozambique16 daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Seychellen 15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & MauritiusReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

10-daagse safari Bijzonder Botswana


10-daagse fly in safari naar de bekendste schatten van Botswana

Hoogtepunten:
Victoria watervallen – Chobe National Park/Kwando privéconcessie/Linyanti privéconcessie - Okavango Delta

Vanaf
: € 3.273,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks

Deze reis laat u kennismaken met twee absolute safari-hoogtepunten van Botswana: Chobe National Park, waar in de droge periode enorme olifantenkuddes zich bij de gelijknamige rivier verzamelen, en de unieke Okavango Delta, waarschijnlijk het meest waardevolle wetland ter wereld. Dit zijn leefgebieden van veel diersoorten, waaronder de meeste leden van de Big Five. Een combinatie met een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen in Zimbabwe is eenvoudig gemaakt! Deze uitgekiende reis is bovendien aantrekkelijk geprijsd!

De accommodaties in Botswana zijn klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Er is echter geen sterrenclassificatie. Voor uw verblijf kunt u kiezen uit vier luxeniveaus: A, B, C of D. Niveau A zijn accommodaties vergelijkbaar met voornamelijk 3/3*+, niveau B zijn accommodaties vergelijkbaar met 4*, niveau C zijn accommodaties vergelijkbaar met voornamelijk 4/5* en niveau D zijn accommodaties vergelijkbaar met 5*.

Programma:

Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt rechtstreeks met KLM naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd en naar uw hotel op/nabij de luchthaven gebracht. Overnachting:
Niveau A - City Lodge OR Tambo (LO)
Niveau B - City Lodge OR Tambo (LO)
Niveau C - African Rock Hotel (LO)
Niveau D1 - InterContinental Hotel (LO)
Niveau D2 - InterContinental Hotel (LO)

Dag 2-3: Victoria Falls
U vliegt van Johannesburg naar Victoria Falls in Zimbabwe en verblijft twee nachten in de omgeving van de beroemde watervallen. De Zambezi rivier stort hier met donderend geraas van 110 meter hoogte, over een breedte van 1.700 meter naar beneden. Dit machtige schouwspel kunt u op eigen gelegenheid bekijken. Op dag 3 kunt u naar eigen inzicht deelnemen aan optionele excursies, zoals een spectaculaire helikoptervlucht boven de watervallen, wildwatervaren op de Zambezi rivier of bungeejumpen vanaf de brug over de Batoka kloof, met een hoogte van 111 meter! Overnachting:
Niveau A - Bayete Guest Lodge (LO)
Niveau B - Ilala Lodge (LO)
Niveau C - The Victoria Falls Hotel (LO)
Niveau D1 - The Stanley & Livingstone Boutique Hotel (LO)
Niveau D2 - Mpala Jena (AI)Dag 4-5: Chobe/Kwando concessie/Linyanti concessie
Vandaag begint uw safari avontuur in Botswana! U wordt naar uw accommodatie vlak bij het olifantrijke Chobe National Park gebracht (A+B). Bij niveau C+D heeft u een transfer naar de luchthaven van Kasane, vanwaar u naar de Kwando (C) of Linyanti (D) privéconcessie vliegt. Na de lunch maakt u uw eerste gamedrive. Bij niveau A+B maakt u gamedrives in Chobe National Park. Bij niveau C+D verblijft u in een privéconcessie, waar u ook off road mag rijden. Na uw gamedrive geniet u hier van een sundowner en maakt u een spannende nightdrive. Op dag 5 vertrekt u ’s ochtends voor uw gamedrive, waarna u in de middag een boottocht maakt op de Chobe rivier (A+B). Bij niveau C+D kunt u een boottocht maken op respectievelijk de Kwando of Linyanti rivier. Het wild in dit gebied is divers en de olifantenpopulatie is hier het grootst van heel Afrika! Overnachting:
Niveau A - Jackalberry Chobe (AI+)
Niveau B - Chobe Elephant Camp (AI+)
Niveau C - Lagoon Camp (AI+)
Niveau D1 - Kings Pool Camp (AI+)
Niveau D2 - Kings Pool Camp (AI+)Dag 6-8: Okavango Delta - privéconcessie
Vanaf de luchthaven van Kasane (A+B) of vanuit de Kwando (C)/Linyanti (D) concessie vliegt u naar de Okavango Delta. Vanaf de airstrip wordt u, via onverharde wegen dwars door het wildgebied, naar uw camp gebracht. Een perfecte eerste kans om wild te zien! De Okavango Delta staat bekend om de grote verscheidenheid aan wild. ’s Middags gaat u samen met de andere gasten op zoek naar olifanten, zebra’s, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, vogels en veel bijzondere antilopensoorten. U verblijft in een privéconcessie, waar het is toegestaan off road te rijden. Hierdoor kunt u zeer dicht bij het wild komen. Aansluitend maakt u een spannende nightdrive met behulp van een zoeklicht. Op dag 7 en 8 heeft u ’s ochtends en ’s middags de keuze uit verschillende activiteiten, bestaande uit een mix van land- en wateractiviteiten, zoals gamedrives, een tocht per traditionele mokoro of een boottocht. Begeleide wandelingen met een bewapende gids zijn - afhankelijk van de aanwezigheid van een gekwalificeerde gids - ook mogelijk. Te voet ervaart u de natuur op geheel andere wijze! Aangezien u zich in de delta bevindt, zijn de activiteiten afhankelijk van de stand van het water. De camps waar u verblijft zijn niet omheind, waardoor het wild zich vrij kan bewegen. Het is dan ook geen uitzondering dat het spektakel soms letterlijk voor uw neus plaatsvindt! Overnachting:
Niveau A - Sango Safari Camp (AI+)
Niveau B - Machaba Camp (AI+)
Niveau C - Splash Camp (AI+)
Niveau D1 - Sandibe Okavango Safari Lodge (AI+)
Niveau D2 - Vumbura Plains Camp (AI+)Dag 9-10: naar Amsterdam
U wordt naar de airstrip gebracht voor uw vlucht naar Maun. Hier stapt u over op uw vlucht naar Johannesburg. Wij kunnen een dagkamer verzorgen in de City Lodge OR Tambo op de luchthaven, zodat u zich nog even in alle rust kunt opfrissen. Tot slot vliegt u terug naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend, vol bijzondere indrukken, aankomt.

Reistip: Chobe rivier per houseboat
Voor een bijzondere ervaring kunt u deze reis uitbreiden met twee nachten aan boord van de ‘Chobe Princess’, een kleinschalige houseboat die op de beroemde Chobe rivier vaart. Een verblijf aan boord geeft uw safari een extra dimensie: u heeft het gevoel de rivier met alleen de olifanten te delen!

Uw reis verlengen aan het strand?
U kunt natuurlijk ook verlengen aan de oogverblindende stranden van bijvoorbeeld Zanzibar, Mozambique, Mauritius of de Seychellen!

(LO) = logies/ontbijt - (AI) = volpension + drankjes - (AI+) = volpension + drankjes en gamedrives/activiteiten


Prijzen per persoon 2023 (exclusief internationale vluchten)
 

Niveau A - voornamelijk 3/3*+
5 januari t/m 31 maart € 3.273,-
1 t/m 30 april € 3.732,-
1 mei t/m 30 juni € 3.752,-
1 juli t/m 31 oktober € 4.291,-
1 t/m 30 november € 3.643,-
1 t/m 14 december € 3.332,-
15 t/m 31 december € 3.607,-

Niveau B - voornamelijk 4*
6 januari t/m 31 maart € 3.606,-
1 april t/m 31 mei € 4.835,-
1 t/m 30 juni € 5.720,-
1 juli t/m 31 oktober € 5.904,-
1 t/m 30 november € 4.835,-
1 t/m 31 december € 4.688,-

Niveau C - voornamelijk 4/5*
5 januari t/m 31 maart € 4.411,-
1 april t/m 30 juni € 7.493,-
1 juli t/m 31 oktober € 9.497,-
1 t/m 14 november € 7.563,-
15 t/m 30 november € 4.685,-
1 t/m 19 december € 4.650,-
20 t/m 31 december € 5.537,-

Niveau D1 - voornamelijk 5*
6 januari t/m 31 maart € 9.325,-
1 t/m 30 april € 12.242,-
1 t/m 31 mei € 13.106,-
1 t/m 30 juni € 18.856,-
1 juli t/m 31 oktober € 18.856,-
1 november t/m 19 december € 12.006,-
20 t/m 31 december € 17.204,-

Niveau D2 - voornamelijk 5*
1 t/m 10 januari € 12.886,-
11 januari t/m 31 maart € 10.684,-
1 t/m 30 april € 12.989,-
1 t/m 31 mei € 15.607,-
1 juni t/m 31 oktober € 20.327,-
1 november t/m 19 december € 12.572,-
20 t/m 31 december € 16.569,-

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers.

Inclusief:  
Botswana: transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.
Victoria Falls: privé transfers, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief: 
vluchten Amsterdam-Victoria Falls en Maun-Amsterdam, luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, excursies en entreegelden Victoria watervallen, visum Zimbabwe, fooien, eventuele toeslagen kerst/nieuwjaar, dagkamer Johannesburg City Lodge OR Tambo Airport Hotel dag 9: € 86,- p.p.


Vluchtschema
  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:  
 verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591                
Amsterdam - Johannesburg   
10.20  
21.20
BA 6285 Johannesburg - Victoria Falls 11.30 13.05
4Z 301 Maun - Johannesburg 14.15 15.50
KL 592
Johannesburg – Amsterdam   
23.15
10.15+1
     
Vluchtprijsindicatie KLM
Met KLM van Amsterdam naar Victoria Falls en van Maun naar Amsterdam vanaf € 1.337,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen! HOOGTEPUNTEN:
Net als David Livingstone, de eerste blanke die de watervallen aanschouwde, zult u de imposante Victoria Falls niet snel vergeten. Met een donderend geraas stort het water van de Zambezi van 110 meter hoogte over een breedte van 1.700 meter naar beneden. De nevel die neerdaalt als een eeuwigdurende regenbui heeft rond de waterval een smalle strook van dicht regenwoud doen ontstaan. De woeste Zambezi is wereldberoemd vanwege haar stroomversnellingen, die u per raft kunt bedwingen. Avonturiers kunnen de rivier ook afzakken per riverboard of kajak. Verder kunt u ook jetboaten in de Batoka Gorge of een spectaculaire helikoptervlucht boven de Victoria Falls maken. Iets geheel anders is een vlucht met een microlight vliegtuigje van waaruit u spectaculaire uitzichten op de Victoria Falls en de Zambezi River heeft. Paardrijdtochten die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad zijn ook mogelijk. In het midden van Victoria Falls Bridge is een bungeejump mogelijk van een hoogte van 111 meter! Deze imposante watervallen zijn bereikbaar vanuit Livingstone in Zambia en Victoria Falls in Zimbabwe.


Chobe National Park
is Botswana’s eerste nationale park en het derde park in grootte. Het park kent de grootste olifantenpopulatie van Afrika en is een geliefde bestemming onder toeristen. Tijdens een boottocht op de Chobe rivier heeft u grote kans op een ontmoeting met olifanten, nijlpaarden en veel verschillende vogelsoorten. Een meerdaags verblijf aan boord van de houseboat de Chobe Princess of de Zambezi Queen, biedt een extra dimensie aan uw safari! Ten westen van Chobe ligt Chobe Forest Reserve, een gebied waar slechts een handvol lodges en camps is gebouwd en waar u dus minder toeristen zult tegenkomen dan in het oostelijk deel van het park. In Chobe is offroad en in het donker rijden niet toegestaan.De grens in het noorden tussen Namibië en Botswana wordt deels gevormd door de Linyanti rivier. De rivier is van levensbelang voor een groot deel van het wild in het noorden. Hierdoor komt u in de gebieden langs de Linyanti rivier gedurende het hele jaar wild tegen, dat op zoek is naar water. Zo is het, aan het einde van de droge periode, geen uitzondering dat u in dit gebied groepen olifanten van meer dan 1.000 stuks tegenkomt. De privéconcessies langs de Linyanti rivier zijn onder andere de Kwando, Selinda en de Linyanti concessie, waar u spectaculaire gamedrives kunt maken.Botswana's Okavango Delta wordt terecht beschouwd als één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika. Het is het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld en beslaat een oppervlakte van 15.000 km², bestaande uit kanalen, lagunes, moerassen en diverse eilanden. De Okavango Delta wordt gevuld door het overvloedige regenwater dat, vanuit de Angolese hooglanden, via de Okavango rivier de delta in stroomt. Door breuken in de aardkorst is het aardoppervlak veranderd, waardoor de rivier niet verder kan stromen. Daarom eindigt het water in het droge zand van de Kalahari woestijn. Dit unieke watergebied herbergt een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten en biedt u het gehele jaar perfecte kansen om wild te zien. De waterstand in de Okavango Delta fluctueert al naar gelang het seizoen en de regenval. Ieder jaar en ieder seizoen is hier anders. In de droge gebieden van de delta kunt u diverse soorten wild tegenkomen, zoals zebra’s, wildebeesten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en verschillende soorten antilopen. In de natte delen van de delta geniet u van een schitterend, waterrijk landschap en veel soorten vogels. Hier vindt u ook de rode lechwe, een antilopensoort die volledig is aangepast aan de omstandigheden in dit natte gebied.


Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds