Partners - Welkom bij Jambo Safari Club
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Partners
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

Partners

Jambo's missie

Voor Jambo Safari Club is het belangrijk dat wij méér doen dan alleen safari's naar Afrika verkopen. Jambo Safari Club heeft een diepe betrokkenheid bij Afrika en de problemen waar dit continent mee te maken heeft. Wij steunen de lokale mensen al op de best mogelijke manier: door onze reizigers zo goed mogelijk voorbereid naar Afrika te sturen en hen met eigen ogen zoveel mogelijk positieve en soms wat negatievere zaken te laten bekijken. Daarnaast steunen wij onze partners AMREF, Stichting DARE, Stichting Mago en de Vrienden van de Olifant met hun charitatieve of educatieve werkzaamheden. Voor meer informatie over deze organisaties kunt u klikken op de logo's.

AMREF is een Afrikaanse gezondheidsorganisatie die al ruim 45 jaar werkt aan een structurele verbetering van de gezondheidszorg in (Oost) Afrika. Naast medische hulp werken zij aan de verbetering van de basisgezondheidszorg, aan onderzoek naar en aan training en voorlichting over ziektes als AIDS en Malaria. De Flying Doctors van AMREF vliegen met eigen vliegtuigen naar moeilijk bereikbare gebieden in Kenia, Oeganda en Tanzania en bereiken hiermee tienduizenden patiënten. Het bijzondere is dat meer dan 97% van deze vliegende artsen de Afrikaanse nationaliteit heeft. Met uw bijdrage kunnen zij nog meer kansarme Afrikanen helpen.


Stichting DARE zet zich in om kansarme kinderen, waar ook ter wereld, structureel te ondersteunen; investeren in de toekomst van kinderen middels kleinschalige projecten met een zo groot mogelijk structureel effect; op bescheiden schaal met een persoonlijke aanpak. Uitgangspunt is, dat het project niet tot afhankelijkheid leidt. De mensen moeten zelf in actie komen om te kunnen bouwen aan hun eigen toekomst. Dat betekent ondermeer dat Stichting DARE geen geld geeft voor voedsel, kleding of andere hulpmiddelen voor het dagelijkse leven, hoe groot de nood soms ook is. Noodhulp vult de maag maar geeft geen uitzicht op een betere toekomst. Stichting DARE investeerd daarom in voorzieningen waarmee men uiteindelijk zijn eigen leven kan verbeteren. Samen aan de toekomst werken, geeft meer voldoening voor beide partijen en geeft ook een groter gevoel van eigenwaarde voor de ontvanger. Stichting DARE wil structurele ondersteuning bieden waar niet alleen de directe ontvangers (de kinderen van de gemeenschap) hun voordeel mee doen. Ook de andere leden van de gemeenschap profiteren op de langere termijn hiervan. Doordat er werk naar het dorp komt of doordat men minder besmettelijke ziektes heeft in het dorp.


Stichting MagoHet inkomen in Kisumu, in Kenia is erg laag en aids en malaria maken veel slachtoffers. Om te voorzien in hun eigen levensonderhoud is het nodig dat de mensen een vak leren, maar meer dan de helft van de kinderen is niet in staat om na de basisschool naar de middelbare school te gaan. Om ervoor te zorgen dat in en om Mago, een stadje iets ten noorden van Kisumu, wel een toekomst is voor deze kinderen, is het scholenproject opgepakt. Door middel van donaties aan basis en middelbare scholen krijgen veel kinderen de mogelijkheid om met minimale middelen onderwijs te volgen. Omdat er een grote groep kinderen is die helemaal niet in staat zijn onderwijs te volgen, is tevens het Mago Polytechnic school project gestart. Dit project moet kinderen een kans geven te bouwen aan hun toekomst door middel van het leren van een vak.

Vlakbij Nairobi, de hoofdstad van Kenia, is een weeshuis voor Afrikaanse olifantjes. In dit weeshuis worden Afrikaanse olifantjes opgevangen, waarvan hun moeder meestal door stropers is vermoord vanwege hun ivoor. Naar de jonge olifantjes wordt niet omgekeken, omdat ze geen stoottanden hebben. Hierdoor raken ze vaak gewond of drogen ze uit in de brandende zon. Als ze jonger zijn dan twee jaar sterven ze, als ze niet binnen 24 uur gered worden. Vrienden van de Olifant zorgt ervoor dat deze weesolifantjes worden opgevangen, opgevoed en uiteindelijk in Tsavo weer worden vrijgelaten. Via deze organisatie kunt u peetouder worden van een weesolifantje in Kenia.  

 

 

 

HIV-weduwen, gesteund door AMREF Flying Doctors

Ieder kind een goede toekomst! Stichting DARE

 

 Schoolkinderen in Mago

Opvang van weesolifantjes in Kenia, gesteund door de Vrienden van de Olifant

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds