15-daagse groepsreis Zimbabwe & Botswana - Botswana
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Botswana / 15-daagse groepsreis Zimbabwe & Botswana
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda Botswana10-daagse safari Bijzonder Botswana10-daagse safari Avontuur in Botswana10-daagse safari Jambo Exclusief Botswana11-daagse safari Botswana Compleet11-daagse safari Stijlvol & wildrijk Botswana12-daagse safari Hoogtepunten Botswana15-daagse reis Victoria Falls, Botswana en Kaapstad--------- SAFARI & STRAND ---------15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Zanzibar 15-daagse Safari & Strand reis: Botswana & Mozambique16 daagse Safari & Strand-reis: Botswana & Seychellen 15-daagse Safari & Strand-reis: Botswana & MauritiusReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

15-daagse groepsreis Zimbabwe & Botswana


15-daagse reis in klein internationaal gezelschap met verblijf in comfortabele lodges en guesthouses

Hoogtepunten:
Victoria watervallen – gamedrives en wandelsafari Hwange National Park – Nata Bird Sanctuary – Nxai Pan National Park – gamedrives in Moremi/Khwai concessie en Chobe National Park – boottocht Chobe rivier

Vanaf: € 3.481,- per persoon, exclusief internationale vluchten

VERTREKDATA 2021:
16 april, 19 mei, 15 juni, 30 juni, 13 juli, 26 juli, 16 augustus, 29 augustus, 12 september, 2 oktober, 14 oktober, 25 oktober en 15 november.

(NB: op 13 juli, 16 augustus, 12 september en 14 oktober wordt de reis in omgedraaide reisroute uitgevoerd!)

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 11 personen

Tijdens deze groepsreis combineert u de hoogtepunten van Botswana en Zimbabwe! In een kleine, internationale groep ontdekt u de diversiteit van beide landen zonder gebruik te maken van binnenlandse vluchten. U reist grotendeels per comfortabele airconditioned minivan. Op het avontuurlijke traject door Savuti en Chobe reist u per open safarivoertuig, die de soms slechte wegen in de natuurgebieden beter kan trotseren. Tijdens de reis maakt u gamedrives en boottochten en de Okavango Delta ontdekt u onder andere vanuit een mokoro, een traditionele boomkano. Van begin tot eind wordt u door dezelfde gids begeleid. Wilt u liever niet vliegen in propellervliegtuigjes en reist u graag samen met andere mensen van verschillende nationaliteiten? Dan is deze reis u wellicht op het lijf geschreven!

Programma:

Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt rechtstreeks met KLM naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd en naar uw hotel op de luchthaven gebracht.
Overnachting: City Lodge OR Tambo (LO)

Dag 2: naar Zimbabwe/Victoria Falls 
U vliegt van Johannesburg naar Victoria Falls in Zimbabwe, waar u ’s middags aankomt. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht invullen. 
Overnachting: Bayete Guesthouse (LO)

Dag 3: Hwange National Park
Nadat u kennis heeft gemaakt met uw gids en medereizigers gaat uw groepsreis van start. U reist in een comfortabele minibus, voorzien van airconditioning, in circa drie uur naar Zimbabwe’s grootste nationale park: Hwange. Breng de late namiddag door bij het zwembad of geniet van het uitzicht. 
Overnachting: Robins Camp (HP) (of gelijkwaardig)

Dag 4: Hwange National Park
Vandaag krijgt u de kans om het prachtige gebied van Noord-Hwange te verkennen tijdens een gamedrive en een spannende wandelsafari!
Overnachting: Robins Camp (VP) (of gelijkwaardig)Dag 5: naar Botswana/Nata
Na een vroeg ontbijt vertrekt u richting de grens met Botswana. Het kleine stadje Nata ligt aan de rand van de Makgadikgadi-zoutpannen. Na de lunch (exclusief) bezoekt u ’s middags het Nata Bird Sanctuary waar u, afhankelijk van de tijd van het jaar, kans maakt op grote zwermen flamingo’s en pelikanen.
Overnachting: Nata Lodge (HP) (of gelijkwaardig)

Dag 6: Boteti rivier
Uw volgende bestemming is het dorpje Khumaga, aan de rand van het Makgadikgadi National Park, aan de Boteti rivier. De namiddag bezoekt u het kleine dorpje waar zo’n 1000 mensen wonen. U krijgt meer inzicht in de lokale cultuur en komt meer te weten over het dagelijkse leven in het dorp.
Overnachting:  Boteti River Camp (VP) (of gelijkwaardig)

Dag 7: Nxai Pan
Vandaag bezoekt u Nxai Pan. Dit nationale park is de thuisbasis van onder andere olifanten, giraffen, leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Het park strekt zich uit rond een circa 40 vierkante kilometer grote ‘pan’; een fossiel meer. Tijdens en vlak na het regenseizoen trekt het verse gras rond de pan grote kuddes zebra’s aan, die zich hier te goed doen aan het voedzame gras. Ook bezoekt u de beroemde Baines’ Baobabs; een groep karakteristieke baobabbomen vernoemd naar de ontdekkingsreiziger Thomas Baines, die deze bijzondere bomen in 1862 vastlegde in een schilderij. U heeft vandaag een lunchpakket mee om zoveel mogelijk tijd door te kunnen brengen in dit bijzondere gebied.
Overnachting:  Boteti River Camp (VP) (of gelijkwaardig)

Dag 8: naar Maun
U reist richting Maun waar u op tijd voor de lunch aankomt. In de namiddag heeft u de mogelijkheid om te genieten van een optionele rondvlucht per helikopter of vliegtuigje over de Okavango Delta (alleen ter plaatse te boeken en contant te betalen).
Overnachting: Mochaba Crossing (VP) (of gelijkwaardig)Dag 9-10: Khwai/Moremi Game Reserve 
Vanuit Maun slingert de rit noordwaarts naar de Khwai concessie, een wildrijk gebied dat grenst aan het Moremi Game Reserve. De komende dagen reist u in een op maat gemaakt, open safarivoertuig dat de minder goede wegen in dit gebied beter kan trotseren en dat tijdens gamedrives voldoende ruimte geeft om de wilde dieren te fotograferen. De komende anderhalve dag maakt u in de vroege ochtend en late namiddag gamedrives op zoek naar onder andere olifanten, zebra’s, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en veel bijzondere antilopensoorten. Tijdens een mokoro-excursie geniet u van deze traditionele vorm van transport in de delta en van de Afrikaanse bush.
Overnachting: Khwai Guest House (VP) (of gelijkwaardig)

Dag 11-12: Chobe National Park
Uw safari gaat verder noordwaarts door de Savuti regio van Chobe National Park. Vandaag is een lange reisdag, maar met een beetje geluk komt u onderweg wilde dieren tegen! Uw eindbestemming is de Chobe Riverfront, het uiterste noorden van Chobe National Park, waar de Chobe rivier de grens vormt. Dag 12 staat volledig in het teken van Chobe National Park. U maakt een gamedrive in het park en een boottocht op de Chobe rivier. Chobe is ongelofelijk rijk aan wild en de Chobe rivier werkt als een magneet op alle wilde dieren die hier hun dorst komen lessen, komen baden en socializen. Grote kuddes olifanten en buffels worden regelmatig gezien. Door de hoge dichtheid aan herbivoren zijn er in Chobe ook veel roofdieren als leeuwen en luipaarden, die geduldig op hun prooi wachten.
Overnachting: Chobe Elephant Camp (VP) (of gelijkwaardig)

Dag 13: naar Victoria Falls (Zimbabwe)
Deze groepsreis eindigt met een laatste overnachting in Victoria Falls in Zimbabwe. Hier neemt u afscheid van uw gids. De middag kunt u naar vrije besteding doorbrengen. U kunt op eigen gelegenheid de Victoria watervallen bezoeken of wat souvenirs kopen. Wilt u wat langer in Victoria Falls blijven? Laat het ons weten, u kunt uw verblijf eenvoudig verlengen!
Overnachting: Pioneers (LO) (of gelijkwaardig)

Dag 14-15: naar Amsterdam
In de loop van de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven van Victoria Falls waar u incheckt op uw vlucht naar Johannesburg (of Nairobi) en Amsterdam. U komt in de ochtend van dag 15 aan op Schiphol – het einde van uw reis door Zimbabwe en Botswana!

(LO) = logies/ontbijt (HP) = halfpension (VP) = volpension

Prijzen per persoon 2021 (exclusief internationale vluchten vanaf € 1.069,-)

13 juli  € 3.781,- 
26 juli  € 3.781,- 
16 augustus  € 3.781,-  
29 augustus  € 3.781,-  
12 september  € 3.781,-  
2 oktober  € 3.781,-  
14 oktober  € 3.781,- 
25 oktober  € 3.481,-
15 november  € 3.481,-

(NB: op 13 juli, 16 augustus, 12 september en 14 oktober wordt de reis in omgedraaide reisroute uitgevoerd)

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een 1-persoonskamer!

Inclusief: vervoer per airconditioned minivan en avontuurlijk safarivoertuig, Engelssprekende chauffeur/gids, gezamenlijke gamedrives en activiteiten zoals aangegeven, entreegelden nationale parken in Zimbabwe en Botswana, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief: vluchten Amsterdam-Victoria Falls-Amsterdam v.v., luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, eenpersoonskamertoeslagen, fooien, entree Victoria watervallen, optionele excursies, doubly entry visum Zimbabwe.

Vluchtschema (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg
10.35
21.20
SA/BA Johannesburg - Victoria Falls 11.25 13.05
SA/BA Victoria Falls - Johannesburg 13.30 15.10
KL 592
Johannesburg – Amsterdam
23.10
10.20+1


Vluchtprijsindicatie KLM/South African Airways/British Airways
Met KLM van Amsterdam naar Victoria Falls v.v. vanaf € 1.189,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. 
Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 
HOOGTEPUNTEN:

Net als David Livingstone, de eerste blanke die de watervallen aanschouwde, zult u de imposante Victoria Falls niet snel vergeten. Met een donderend geraas stort het water van de Zambezi van 110 meter hoogte over een breedte van 1.700 meter naar beneden. De nevel die neerdaalt als een eeuwigdurende regenbui heeft rond de waterval een smalle strook van dicht regenwoud doen ontstaan. De woeste Zambezi is wereldberoemd vanwege haar stroomversnellingen, die u per raft kunt bedwingen. Avonturiers kunnen de rivier ook afzakken per riverboard of kajak. Verder kunt u ook jetboaten in de Batoka Gorge of een spectaculaire helikoptervlucht boven de Victoria Falls maken. Iets geheel anders is een vlucht met een microlight vliegtuigje van waaruit u spectaculaire uitzichten op de Victoria Falls en de Zambezi River heeft. Paardrijdtochten die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad zijn ook mogelijk. In het midden van Victoria Falls Bridge is een bungeejump mogelijk van een hoogte van 111 meter! Deze imposante watervallen zijn bereikbaar vanuit Livingstone in Zambia en Victoria Falls in Zimbabwe.


Hwange National Park, het grootste wildpark van Zimbabwe, is beroemd vanwege de enorme hoeveelheid olifanten (circa 30.000 stuks). Daarnaast zijn er nog zo’n 100 andere diersoorten en 400 verschillende soorten vogels te vinden. Liefhebbers van de Big Five zijn in Hwange aan het goede adres, hoewel de luipaard en de neushoorn zich goed weten te verstoppen. Het park meet 14.500 km² en ligt circa 1.000 meter boven zeeniveau, waardoor het er, afhankelijk van het seizoen, flink koud kan zijn. Het landschap is zeer gevarieerd en bestaat uit acaciabossen, grasland en zandvlaktes, die vanuit de Kalahari woestijn in Botswana naar Hwange zijn gewaaid. Vanwege het droge klimaat zijn er 63 - door mensen aangelegde - drinkplaatsen in het park, die het wild het hele jaar door van water voorzien. De beste tijd om het park te bezoeken is het droge seizoen (circa juli t/m oktober), wanneer de dieren zich in grote aantallen verzamelen bij de drinkplaatsen.Boteti River is een rivier die sinds 2010, door verschuiving van tektonisch platen, weer stroomt en hierdoor veel wild aantrekt. Op de oevers van de rivier ligt een aantal lodges, waar u het wild vanaf uw terras, vanuit het zwembad of vanuit een spiekhut kunt observeren. Vanuit deze lodges maakt u ook gamedrives in het Makgadikgadi National Park.Nxai Pan is een fossiel meer van ongeveer 40 km². Het landschap wordt grotendeels bedekt door gras. In het zuiden van Nxai Pan National Park vindt u Baines Baobabs, een bijzondere groep baobabbomen. Tijdens het regenseizoen (november tot april) veranderen de droge pannen in grasland. Nxai Pan is bekend vanwege zijn enorme hoeveelheid springbokken en zodra de regens zijn gevallen trekken gemsbokken, olifanten en zebra’s naar dit gebied. Al deze dieren trekken ook roofdieren aan.

Botswana's Okavango Delta wordt terecht beschouwd als één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika. Het is het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld en beslaat een oppervlakte van 15.000 km², bestaande uit kanalen, lagunes, moerassen en diverse eilanden. De Okavango Delta wordt gevuld door het overvloedige regenwater dat, vanuit de Angolese hooglanden, via de Okavango rivier de delta in stroomt. Door breuken in de aardkorst is het aardoppervlak veranderd, waardoor de rivier niet verder kan stromen. Daarom eindigt het water in het droge zand van de Kalahari woestijn. Dit unieke watergebied herbergt een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten en biedt u het gehele jaar perfecte kansen om wild te zien. De waterstand in de Okavango Delta fluctueert al naar gelang het seizoen en de regenval. Ieder jaar en ieder seizoen is hier anders. In de droge gebieden van de delta kunt u diverse soorten wild tegenkomen, zoals zebra’s, wildebeesten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en verschillende soorten antilopen. In de natte delen van de delta geniet u van een schitterend, waterrijk landschap en veel soorten vogels. Hier vindt u ook de rode lechwe, een antilopensoort die volledig is aangepast aan de omstandigheden in dit natte gebied.

Chobe National Park is Botswana’s eerste nationale park en het derde park in grootte. Het park kent de grootste olifantenpopulatie van Afrika en is een geliefde bestemming onder toeristen. Tijdens een boottocht op de Chobe rivier heeft u grote kans op een ontmoeting met olifanten, nijlpaarden en veel verschillende vogelsoorten. Een meerdaags verblijf aan boord van de houseboat de Chobe Princess of de Zambezi Queen, biedt een extra dimensie aan uw safari! Ten westen van Chobe ligt Chobe Forest Reserve, een gebied waar slechts een handvol lodges en camps is gebouwd en waar u dus minder toeristen zult tegenkomen dan in het oostelijk deel van het park. In Chobe is offroad en in het donker rijden niet toegestaan.

Voertuigen onderweg:
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds