13-daagse privé-safari Actief & Cultuur - Tanzania
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Tanzania / 13-daagse privé-safari Actief & Cultuur
zoek:
Tanzania-------NOORD-TANZANIA------13-daagse privé-safari Avontuur in Tanzania inclusief Zanzibar10-daagse privé-safari Dwars door de Serengeti12-daagse privé-safari Korte Safari Tanzania en Zanzibar (jun - okt)13-daagse privé-safari Korte Safari Hoogtepunten Tanzania en Zanzibar (jun - okt)16-daagse privé-safari Kennismaking met Tanzania14-daagse privé-safari Rustige Safari & Zanzibar 14-daagse Safari Tanzania & Seychellen15-daagse privé-safari Familieavontuur Tanzania & Strand 9-daagse privé-safari Op zoek naar de migratie in Serengeti & Ndutu (dec - mar)9-daagse April/Mei, November Special15-daagse Big 5 Special Tanzania 14-daagse privé-safari Jambo Migratie Special & Zanzibar (dec - mar)10-daagse privé-safari Migratiereis Onder Canvas9-daagse privé-safari Hoogtepunten Tanzania 12-daagse privé-safari Rustige Safari Compleet13-daagse privé-safari Actief & Cultuur9-daagse fly in safari Serengeti genieten op privébasis 10-daagse privé-safari Stijlvol op Safari 11-daagse luxe privé-safari Jambo Exclusief Tanzania7-daagse groepsreis Avontuurlijk Tanzania10-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Marangu route11-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Machame route-------ZUID-TANZANIA-------Waarom Noord- of Zuid-Tanzania?12-daagse fly in safari Serengeti, Ruaha & Selous9-daagse fly in safari Bijzonder Zuid-Tanzania10-daagse fly in safari Intens Zuid-Tanzania11-daagse privé-safari Avontuurlijk Zuid-Tanzania12-daagse Fly in safari Het onontdekte zuidwesten15-daagse fly in safari Ongerepte Wildparken en Chimpansees----ZANZIBAR, PEMBA & MAFIA----------SAFARI & STRAND--------Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

13-daagse privé-safari Actief & CultuurHoogtepunten
Kilimanjaro – Tarangire - Lake Manyara & Eyasi - Serengeti – Ngorongoro- Karatu

Deze rondreis is een ideale mix tussen de bijzondere Afrikaanse cultuur, safari’s en andere activiteiten. De eerste dag kunt u kiezen tussen actief of cultuur. Daarna reist u samen met uw Engelssprekende chauffeur/gids in een privé 4X4 voertuig naar het beeldschone Tarangire en het bosrijke Lake Manyara. Bij Lake Eyasi maakt u een prachtige wandeling en bezoekt u twee lokale stammen; de Datoq en de Hadzabe. Wild ziet u ongetwijfeld in de Ngorongoro krater. Van hieruit kunt u optioneel de Olmoti krater of een traditioneel Masai dorp bezoeken. Ook de onvergetelijke Serengeti ontbreekt niet tijdens deze reis, die u afsluit in de prachtige omgeving van Karatu.

Vanaf: € 4.609,- per persoon, exclusief vluchten
Vertrek: dagelijks

U kunt verblijven op niveau A, B of C. Niveau A zijn voornamelijk 3*/3*+, B voornamelijk 4*/4*+ en C voornamelijk 4*+/5* accommodaties.

Programma:
 

Dag 1: naar Arusha - Kilimanjaro
Uw rechtstreekse KLM vlucht brengt u naar Kilimanjaro, waar u 's avonds aankomt. U heeft een transfer naar Marangu, gelegen aan de voet van de Kilimanjaro. Bij niveau C verblijft u in Arusha National Park. Overnachting:
Niveau A - Chanya Lodge*** (LO)
Niveau B - Chanya Lodge*** (LO)
Niveau C - Hatari Lodge****+ (HP)

Dag 2: dagexcursie Kilimanjaro - Arusha
Twee optionele excursies staan op het programma (A+B). U kunt onder begeleiding een deel van de Kilimanjaro beklimmen of kiezen voor een culturele excursie. Kiest u voor de klim, dan start deze op 1.905 meter. De totale wandeltijd is circa 6 uur en u stijgt ruim 700 meter. De tocht naar Mandara voert door een prachtig nevelwoud over een ruig pad door koffie- en bananenplantages en langs watervallen. De route kan in uw eigen tempo gelopen worden en is goed te volgen. Onderweg geniet u van een picknicklunch. Na de lange wandeling terug naar het startpunt, volgt een transfer naar uw hotel in Arusha voor uw diner en overnachting. Kiest u voor de culturele ervaring, dan volgt een kennismaking met het roerige verleden van het Makundi gebied aan de voet van de berg. U bezoekt grotten en een hoefsmid, waar onder andere Masai speren worden gemaakt.
Bij niveau C is op dag 2 een halve dag beklimming van de Kilimanjaro inbegrepen. U maakt een pittige wandeling onder begeleiding van een gids via de Shira Route en geniet onderweg van prachtige landschappen. Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw lodge waar de ‘late afternoon tea’ voor u klaar staat.
Overnachting:
Niveau A - Arusha- Moivaro Lodge*** (VP)
Niveau B - Arusha- Arusha Serena Hotel**** (VP)
Niveau C - Shu'Mata Camp***** (VP)

Dag 3: Tarangire National Park
Vandaag gaat u met uw privéchauffeur/gids naar het bijzondere Tarangire National Park. Qua landschap wijkt dit park af van alle andere wildparken. Hier ziet u bijvoorbeeld de bijzondere baobabbomen die op hun kop lijken te staan. U maakt hier 's middags uw eerste gamedrive. Overnachting:
Niveau A - Kirurumu Tarangire Lodge**+ (VP)
Niveau B - Tarangire Sopa Lodge**** (VP)
Niveau C - Nimali Tarangire****+ (AI)*

Dag 4: Lake Manyara National Park
U reist verder naar Lake Manyara. Na de lunch maakt u hier een gamedrive en gaat u op zoek naar olifanten, bavianen, groene meerkatten, luipaarden, impala’s, gnoes, zebra’s, giraffen, buffels en nijlpaarden die baden in de Hippo Pool. Overnachting:
Niveau A - Kirurumu Manyara Lodge**+ (VP)
Dag 5-6: Lake Eyasi
Een bezoek aan één van de grootste meren van Tanzania en een interessant bezoek aan twee lokale stammen staat vervolgens op het programma. U rijdt naar Lake Eyasi en na de lunch bezoekt u de lokale stam Datoq. Op dag 6 begint de dag vroeg en brengt u een interessant bezoek aan de Hadzabe, u mag bij deze stam deelnemen aan de jacht. Het is bijzonder om te zien hoe deze stammen leven! Bij niveau A reist u na het bezoek aan de Hadzabe op dag 6 door naar Karatu waar u overnacht. Bij niveau B en C kunt u deze middag onder begeleiding een wandeling bij het meer maken. Overnachting:
Niveau A - dag 5: Lake Eyasi Safari Lodge**+ (VP); dag 6: Ngorongoro Farm House*** (VP)

Dag 7-8: Serengeti National Park
De lange, afwisselende rit van vandaag brengt u naar de beroemde Serengeti. Uw reis ernaartoe is één lange gamedrive en onderweg geniet u van een picknicklunch. Vrijwel alle diersoorten die op de Oost-Afrikaanse savannes leven zijn in dit gebied te zien. Op dag 8 maakt u in de ochtend en middag een gamedrive. Optioneel kunt u genieten van een bijzondere ballonsafari boven de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti. Overnachting:
Niveau C - Lemala Ewanjan Tented Camp****+(VP)

Dag 9-11: Ngorongoro Krater - Karatu
Via archeologische vindplaats Oldupai Gorge, waar u optioneel kunt stoppen, rijdt u naar de intrigerende Ngorongoro krater. U kunt zich hier vergapen aan de vele verschillende landschappen en diersoorten. Onderweg geniet u van een picknicklunch, zodat u optimaal van uw tijd gebruik kunt maken. U kunt eventueel een Masai dorp bezoeken of een optionele wandeling langs de rand van de Ngorongoro krater maken. Op dag 10 gaat u, voorzien van een picknicklunch, de hele dag op gamedrive op de bodem van de krater. Aan het eind van de middag rijdt u naar Karatu, gelegen aan de voet van de Ngorongoro krater. U verblijft hier in een aangename lodge in de nabije omgeving van koffieplantages. U kunt op dag 11 rustig bijkomen van uw ervaringen, maar kunt ook kiezen voor een optionele excursie, bijvoorbeeld naar het dorpje Mto wa Mbu. Hier kunt u een kijkje nemen in een schooltje en kerkje en een boerderij bezoeken. Als u wilt mountainbiken of wandelen, kan dat ook in deze omgeving. U verblijft bij niveau B en C één nacht aan de rand van de Ngorongoro krater met een subliem uitzicht en twee nachten in Karatu.
Overnachting dag 9:
Niveau B - Ngorongoro Serena Safari Lodge****+ (VP)
Niveau C - Ngorongoro Serena Safari Lodge****+ (VP)
Overnachtingen dag 10 en 11:
Niveau A - Ngorongoro Farm House*** (VP)
Niveau B - Plantation Lodge**** (VP)
Niveau C - The Retreat at Ngorongoro***** (VP)

Dag 12-13: naar Amsterdam
Na het ontbijt vertrekt u naar Arusha waar u na ongeveer 4 uur rijden aan komt. Na uw lunch in Arusha wordt u in de namiddag naar de luchthaven van Kilimanjaro gebracht. U komt de volgende ochtend aan in Amsterdam met bijzondere kennismakingen nog vers in uw gedachten.

Wilt u meer wandelen tijdens uw reis? Vanuit Arusha kunt naar het relatief onbekende Mkomazi National Park reizen. Daar kunt u na aankomst een wandeling maken. Een extra begeleide wandeling door de prachtige natuur van Pare Mountains is van hieruit goed mogelijk. Ook bijzonder is een bezoek aan Lusutho en de tropische regenwouden van Usambara Mountains. Dit bergachtige, groene gebied is een verademing na alle actieve safari’s, culturele ontmoetingen en steden.

(LO) = logies/ontbijt - (HP) = halfpension - (VP) = volpension - (AI) = volpension + drankjes

Prijzen per persoon 2024 (exclusief vluchten vanaf € 1.101,-)

Niveau A- voornamelijk 3*/3*+ 2-pers 4-pers 6-pers
1 januari t/m 29 februari € 4.787,- € 3.809,- € 3.483,-
1 t/m 15 maart € 4.747,- € 3.769,- € 3.442,-
16 t/m 31 maart € 4.704,- € 3.726,- € 3.400,-
1 april t/m 30 juni* gesloten gesloten gesloten
1 juli t/m 31 augustus € 4.818,- € 3.839,- € 3.513,-
1 t/m 30 september € 4.810,- € 3.831,- € 3.505,-
1 t/m 31 oktober € 4.780,- € 3.801,- € 3.475,-
1 t/m 30 november € 4.609,- € 3.630,- € 3.304,-
1 t/m 15 december € 4.683,- € 3.704,- € 3.378,-
16 t/m 31 december € 4.787,- € 3.809,- € 3.483,-
*Ngorongoro Kuhama Camp is in deze periode gesloten, we bieden u graag een passend alternatief

Niveau B- voornamelijk 4*/4*+ 2-pers 4-pers 6-pers
1 t/m 31 januari € 5.615,- € 4.668,- € 4.352,-
1 t/m 29 februari € 5.764,- € 4.816,- € 4.501,-
1 t/m 15 maart € 5.121,- € 4.174,- € 3.858,-
16 t/m 31 maart € 5.078,- € 4.131,- € 3.815,-
1 t/m 15 mei € 4.672,- € 3.725,- € 3.409,-
16 t/m 31 mei € 4.714,- € 3.767,- € 3.452,-
1 t/m 30 juni € 5.615,- € 4.668,- € 4.352,-
1 juli t/m 30 september € 5.811,- € 4.864,- € 4.548,-
1 t/m 31 oktober € 5.781,- € 4.834,- € 4.518,-
1 november t/m 21 december € 5.122,- € 4.175,- € 3.859,-
22 t/m 31 december € 5.781,- € 4.834,- € 4.518,-

Niveau C- voornamelijk 4*+/5* 2-pers 4-pers 6-pers
1 t/m 5 januari € 7.726,- € 6.571,- € 6.186,-
6 t/m 31 januari € 7.509,- € 6.354,- € 5.969,-
1 t/m 29 februari € 7.558,- € 6.403,- € 6.018,-
1 t/m 15 maart € 6.933,- € 5.778,- € 5.393,-
16 maart t/m 31 mei € 6.881,- € 5.726,- € 5.341,-
1 t/m 30 juni € 7.569,- € 6.414,- € 6.029,-
1 juli t/m 31 augustus € 7.963,- € 6.808,- € 6.423,-
1 t/m 30 september € 7.701,- € 6.546,- € 6.161,-
1 t/m 31 oktober € 7.674,- € 6.519,- € 6.134,-
1 november t/m 15 december € 7.057,- € 5.902,- € 5.517,-
16 t/m 31 december € 7.933,- € 6.778,- € 6.393,-

NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers en zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Prijzen 2025
Wij hebben alle prijzen voor 2025 binnen. Mocht u in 2025 op reis willen, kunnen wij u nu al een passend reisvoorstel toesturen. Neem gerust contact met ons op voor een offerte.


Inclusief: 
transfers, 4x4 voertuig met opklapbaar dak op privébasis, Engelssprekende chauffeur/gids, dagexcursie dag 2 Shira Kilimanjaro (C), privé-gamedrives,  lokale belastingen, entreegelden, wandeling en excursie Eyasi, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven, water in het voertuig, AMREF Flying Doctor Service ($ 17,- p.p.).

Exclusief: 
vluchten, luchthavenbelasting, dagbeklimming Kilimanjaro of culturele excursie voet Kilimanjaro dag 2 (A+B), overige maaltijden en drankjes, visum, fooien, eventuele toeslag Pasen 29 maart t/m 1 april en toeslag Kerst/Nieuwjaar 24 t/m 26, 31 december en 1 januari.

Optionele extra's per persoon:
-dagbeklimming Kilimanjaro (dag 2)
€ 225,-
-dagexcursie voet Kilimanjaro (dag 2) € 216,-
-Olmoti krater (dag 9) € 118,-
-wandeling Ngorongoro krater (dag 9) € 35,-
-excursie Mto wa Mbu 
€ 33,-
-bezoek Oldupai Gorge € 42,-
-bezoek Maasai dorp - 2 personen € 29,-
-ballonsafari Serengeti
€ 531,-

Vluchtschema  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer: verbinding: vertrek: aankomst:
KL 571 Amsterdam - Kilimanjaro 10.50 20.10
KL 569 Kilimanjaro - Amsterdam 21.10 07.20 +1
+1 = aankomst de volgende dag
     
Vluchtprijsindicatie KLM / Precision Air
Vanaf € 1.101,- pp, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 

“Een voettocht naar de top van de Kilimanjaro brengt u door diverse landschappen”

Het is de hoogste en eenzaamste berg van Afrika: de Kilimanjaro. Bijna zesduizend meter torent de oude vulkaan boven de Oost-Afrikaanse steppen uit. De beklimming is niet moeilijk, maar het risico op hoogteziekte is aanzienlijk. De voettocht brengt u langs een enorme variëteit aan landschappen, beginnend aan de voet van de berg met plantages en regenwoud, verder over steile paden omhoog naar het woestijnlandschap, om uiteindelijk de besneeuwde top te bereiken. Vrijwel iedereen kan de top halen als er maar een langzaam wandeltempo aangehouden wordt. Door het broeikaseffect smelt de gletsjer op de top weg, dus wilt u de gletsjer nog in volle pracht bewonderen, dan moet u er snel bij zijn.Een minder toeristisch natuurreservaat is Tarangire National Park. Het park is een glooiend gebied met een rode kleur van de aarde en wordt doorsneden door de Tarangire rivier. Dit prachtige park is bezaaid met bizarre baobabbomen en u vindt hier zeer veel verschillende dieren, waaronder nog enkele zeer zeldzame zwarte neushoorns. Dit wildpark wijkt qua landschap sterk af van andere parken in Noord-Tanzania, maar het grote voordeel is dat dit een rustig wildpark is waar relatief weinig bezoekers komen. Voor u een uitgelezen kans om in alle rust van de natuur te genieten. In de droge periode van eind juni tot begin oktober komt er veel wild vanuit Lake Manyara naar de Tarangire rivier om te drinken. Dit is daarom de beste reisperiode.Lake Manyara National Park ligt in een kloof van de Great Rift Valley. Hier belandt u in een paradijselijk oerwoud vol apen en klaterende beekjes met glashelder water. Bij de ingang van het park wordt u uitbundig begroet door de vele bavianen. Dieper in het park is het woud minder bebost en gaat het over in een steppeachtig gebied rond het meer. Dit is de ontmoetingsplek voor veel wildsoorten: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook roofdieren zoals leeuwen en hyena's. Rond het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. Maar kijk ook omhoog: de zogenaamde boomklimmende leeuwen in Lake Manyara National Park hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom.Lake Eyasi
is één van de grootste meren van Tanzania en ligt ten zuidwesten van de Ngorongoro Conservation Area. De stand van het water is hier seizoensafhankelijk. Hier treft u geen roofwild aan, waardoor u in dit unieke gebied overal uit uw voertuig kunt stappen en wandelingen kunt maken bij het meer, kunt mountainbiken tussen de baobab- en acaciabomen, met een kano langs de kust kunt varen en dorpen van lokale stammen kunt bezoeken. Maar u kunt ook rustig aan doen en genieten van het uitzicht op het meer of vanaf de top van de rots de zonsondergang aanschouwen. Wat dit gebied echt bijzonder maakt is de mogelijkheid een bezoek te brengen aan twee authentiek levende lokale stammen, de Datoq en de Hadzabe. Deze laatste stam communiceert met elkaar met de zogenaamde ‘klik’ taal. Een bijzonder geluid!
Zonder twijfel is het Serengeti National Park het beroemdste wildpark ter wereld. Het is uniek in zijn soort vanwege de ecologische waarde en schoonheid en daardoor niet te vergelijken met andere wildparken. In het park leven meer dan drie miljoen dieren, van vijfendertig verschillende diersoorten, op de eindeloze savannes. Het Masaiwoord ‘siringet’ betekent ‘eindeloze vlaktes’ en is met recht een uitstekende benaming voor dit wildpark. De Big Five ontbreekt hier natuurlijk niet, al is de beschermde neushoorn vanwege zijn zeldzaamheid minder vaak te zien. Wij kunnen u bijna een ontmoeting met vier leden van de Big Five garanderen, vanwege de hoge concentratie wild in de Serengeti. Ook vogels zijn er in overvloed. In totaal meer dan vijfhonderd soorten.

Jaarlijks vindt in het wildpark de Grote Trek plaats. Een immense migratie van ongeveer anderhalf miljoen gnoes en tweehonderdduizend zebra’s. Een spektakel bestaande uit kuddes van zo’n 40-50 km lengte, die op de voet gevolgd worden door roofdieren als hyena’s en jakhalzen, die hun kans bij de zwakkere dieren afwachten. Wanneer de migratie precies plaatsvindt is niet te zeggen. Het is een onvoorspelbare en spontane gebeurtenis, die samenhangt met de komst van de regen. De korte regentijd begint rond half oktober en zorgt ervoor dat de eerste kuddes migreren vanuit de Masai Mara naar de groene grasvlaktes in het zuidoosten van de Serengeti, rond Lake Ndutu. Daar komt de trek tot stilstand en verspreidt de kudde zich over de vlaktes, waardoor roofdieren hun slag slaan. Hier worden ook de kalveren geboren in januari en februari en als de grasvlaktes half maart kaalgevreten zijn, trekken de eerste kuddes weer westwaarts.

“Grote kans dat u hier de Big Five kunt zien”

In april/mei passeren ze het gebied tussen de Moru Kopjes en het westen van Seronera Valley. In juni kunnen de kuddes zich splitsen; een klein deel gaat direct noordwaarts, de rest trekt eerst verder naar het westen naar de Grumeti rivier. Hier steken zij de rivier over, opgejaagd door de vele krokodillen. Begin juli komt de kudde weer bij elkaar om verder te trekken naar de Mara rivier. De dieren die de oversteek halen blijven tot eind oktober in de Masai Mara. Overigens hebben veel andere diersoorten, zoals gazellen, giraffes en roofdieren vaak een vast territorium. Zij migreren dus niet, waardoor er altijd genoeg te zien is in het gehele park.Door het unieke ecosysteem beschikt het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld, de Ngorongoro krater, over een hoge wildconcentratie. Zijn naam dankt hij aan de Masai, de huidige bewoners van het gebied, die u regelmatig in het reservaat tegenkomt met vee.

De Ark van Noach, zoals de krater ook wordt genoemd, is de thuisbasis van neushoorns, olifanten, buffels, hyena’s en leeuwen. Vanwege de beslotenheid van de krater en de continue aanwezigheid van voldoende voedsel zijn leeuwen hier gemiddeld zelfs groter dan in de rest van Afrika! De Ngorongoro biedt een grote kans om de Big Five te zien. Ook meer dan honderd unieke vogelsoorten leven op de bodem van de krater, rondom het sodameer Lake Magadi. Tussen de Serengeti en de Ngorongoro krater ligt de wieg van de mensheid ‘Oldupai Gorge’. Antropoloog dr. Leakey ontdekte hier met zijn team sporen en beenderen, van ruim drie miljoen jaar oud, van één van de oudste mensachtige.
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds