Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellen - Tanzania
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Tanzania / Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellen
zoek:
Tanzania-------NOORD-TANZANIA------13-daagse privé-safari Avontuur in Tanzania inclusief Zanzibar10-daagse privé-safari Dwars door de Serengeti16-daagse privé-safari Kennismaking met Tanzania14-daagse privé-safari Rustige Safari & Zanzibar 14-daagse Safari Tanzania & Seychellen15-daagse privé-safari Familieavontuur Tanzania & Strand 9-daagse privé-safari Op zoek naar de migratie in Serengeti & Ndutu (dec - mar)9-daagse April/Mei, November Special15-daagse Big 5 Special Tanzania 14-daagse privé-safari Jambo Migratie Special & Zanzibar (dec - mar)10-daagse privé-safari Migratiereis Onder Canvas9-daagse privé-safari Hoogtepunten Tanzania 12-daagse privé-safari Rustige Safari Compleet13-daagse privé-safari Actief & Cultuur9-daagse fly in safari Serengeti genieten op privébasis 10-daagse privé-safari Stijlvol op Safari 9-daagse fly in safari noord-Tanzania in vogelvlucht11-daagse luxe privé-safari Jambo Exclusief Tanzania7-daagse groepsreis Avontuurlijk Tanzania10-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Marangu route11-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Machame route-------ZUID-TANZANIA-------Waarom Noord- of Zuid-Tanzania?12-daagse fly in safari Serengeti, Ruaha & Selous9-daagse fly in safari Bijzonder Zuid-Tanzania10-daagse fly in safari Intens Zuid-Tanzania11-daagse privé-safari Avontuurlijk Zuid-Tanzania12-daagse Fly in safari Het onontdekte zuidwesten15-daagse fly in safari Ongerepte Wildparken en Chimpansees----ZANZIBAR, PEMBA & MAFIA----------SAFARI & STRAND--------Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibiëZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellen

Uw wens, ons advies!Tanzania kent oneindig veel reismogelijkheden, waarvan wij slechts een selectie in de brochure vermelden. Zijn uw wensen niet, of niet geheel, in deze brochure terug te vinden? Wij doen u graag nog een aantal aanvullende suggesties, die u wellicht op nieuwe ideeën brengen. Omdat maatwerk ons specialisme is, overleggen we graag de mogelijkheden voor aanvullende wensen met u. Samen werken wij uw ideale reis uit, waarbij wij ons baseren op reiservaringen van onze klanten en onszelf.

“Uw reiswens? Ons specialisme!”

Tijdens een gesprek nemen we graag al uw reiswensen met u door. Aan de hand van uw budgetindicatie kunnen wij vooraf al goed inschatten of uw wensen haalbaar zijn. Kiest u voor een combinatie van bestemmingen, dan zorgen wij voor de beste en voordeligste vluchtverbindingen, waarbij u ook kunt kiezen voor de comfortabele business class. Onze jarenlange ervaring garandeert dat u een reis gaat maken die geheel voldoet aan uw wensen, maar die ook scherp geprijsd en logistiek verantwoord is.

Tip: staat uw ideale reis er niet bij? Bel ons! Wij denken graag met u mee.

Combinatie van luxeniveaus
De meeste reizen naar Tanzania bieden wij op drie luxeniveaus aan: A, B en C. U bent echter niet verplicht om een keuze te maken uit deze niveaus. Indien een accommodatie uit een ander niveau leuker, mooier of beter aansluit bij uw wensen maken wij graag een voorstel dat gebaseerd is op een combinatie van niveaus. Zo kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om slechts op één locatie luxer te verblijven, hetgeen voor een extra hoogtepunt van uw reis kan zorgen.

Verlenging in Tanzania
Al onze voorbeeldreizen kunt u naar believen verlengen of inkorten. U kunt uw reis altijd verlengen als u meer tijd heeft dan de reis van uw keuze aangeeft. Zo kunt u bijvoorbeeld een dag langer in de Serengeti verblijven of wellicht een extra park toevoegen aan uw reis. Of wat dacht u van een extra relaxdag aan het strand?

Wilt u wat meer rust tijdens uw reis? Kiest u dan voor een comfortabele binnenlandse vlucht naar de Serengeti voor een verblijf van bijvoorbeeld drie nachten. Van daaruit reist u per privévoertuig verder naar de imposante Ngorongoro krater, waar u twee nachten verblijft. U sluit uw reis vervolgens af met een ontspannend verblijf op Zanzibar. Een rustmoment creëert u ook door te kiezen voor een verblijf in Karatu, gelegen aan de voet van de Ngorongoro krater. U vindt hier een aantal mooie lodges met zwembad, vaak gelegen op een koffie- en theeplantage, waar u een aantal dagen heerlijk uit kunt rusten. Voor meer actie en cultuur hebben wij een inspirerende rondreis ‘Actief & Cultuur’. Wandelliefhebbers kunnen wij een door ons verzorgde beklimming van de Kilimanjaro van harte aanbevelen. En als u hier te weinig tijd voor heeft, past een beklimming van Mount Meru misschien net even beter in uw reisschema.

In het nog relatief onbekende Zuid-Tanzania kunt u spannende boot- en wandelsafari’s maken. U kunt ook een 11-daagse privésafari in Zuid-Tanzania maken, waarbij u bijna de gehele route over de weg aflegt. Een bijzondere safari naar Noord- én Zuidwest-Tanzania is ook mogelijk. Naast de bekende parken in het noorden doet u dan ook minder bezochte, maar prachtige parken zoals Selous of Katavi aan. Een echte aanrader! Katavi laat zich gemakkelijk verlengen met een bezoek aan het Mahale Mountains National Park, dé plek voor een bezoek aan chimpansees in Tanzania. Kijkt u ter inspiratie naar onze reis ‘Ongerepte wildparken & chimpansees’.

Migratiereis Tanzania
Wilt u uw reis toespitsen op de Grote Trek? Van half december t/m half maart komt de jaarlijkse migratie van de gnoes, zebra’s en antilopen tot stilstand in het Ndutu gebied. In januari en februari worden de kalveren hier geboren. Op de vlaktes verzamelen zich vele groepen met roofdieren; een spectaculair schouwspel! Aan de rand van Ngorongoro Conservation Area kunt u verblijven in de eenvoudige Ndutu Safari Lodge*** of in het meer luxe Lake Ndutu Luxury Tented Lodge****+, gelegen op een sublieme locatie! Reist u in deze periode? Vraagt u ons gerust naar de beschikbare mogelijkheden. De rondreis ‘Dwars door de Serengeti’ laat zich gemakkelijk aanpassen met één of twee nachten in Ndutu. De migratiereis ‘Tanzania onder Canvas’  is geheel toegespitst op het volgen van de migratie, waarbij u bovendien sfeervol kunt overnachten onder canvas in tented camps. Een aantal camps is ‘mobiel’ en verplaatst twee tot drie keer per jaar. In de periode juli tot november plannen wij voor u bij voorkeur een accommodatie in Noord-Serengeti, omdat het eerste deel van de migratie doorgaans vanaf juli naar de Masai Mara in Kenia trekt. Het noordelijke deel van de Serengeti grenst aan de Masai Mara, waar u in deze periode grote kans heeft op het spotten van veel wild.

Strandverlenging
Een aantal voorbeeldreizen is reeds inclusief een strandverlenging op Zanzibar. Hier kunt u relaxen en alle indrukken van de safari rustig op u in laten werken. Ook als u een ander strandhotel verkiest dan standaard is inbegrepen, kunt u deze wijzigen. Voor een bijzondere afsluiting van uw reis bevelen wij een exotisch verblijf op het eiland Pemba in Tanzania of in Mombasa van harte aan. Een verblijf in Ras Kutani, nabij Dar es Salaam, is zeer aantrekkelijk, maar u kunt ook denken aan de idyllische stranden van de Quirimbas in Mozambique. Twee keer per week vertrekt er een rechtstreekse vlucht vanuit Dar es Salaam naar Pemba in Mozambique.

Combinatie met Kenia
Een reis naar Tanzania kan prima gecombineerd worden met Kenia. Zeker als u een meer intensieve safari wilt maken, ligt een combinatie met Kenia voor de hand. Ook als u alleen de hoogtepunten van beide landen wilt zien zijn er diverse mogelijkheden. Ook hier heeft u keus uit diverse luxeniveaus. Natuurlijk kunt u een combinatiereis nog meer laten aanpassen aan uw wensen. Zo kunt u bijvoorbeeld langer in een park blijven, luxeniveaus combineren, vliegen tussen de Serengeti en de Masai Mara of extra parken bezoeken. Hierover adviseren wij u graag!

Combinatie met Oeganda
Bijzonder is een bezoek aan de unieke berggorilla’s in het Bwindi National Park in Oeganda. Een verlenging naar deze bestemming behoort ook tot de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ook deze reis in beide landen uitbreiden met een safari in andere parken.

Fly in safari en fly & drive
In Tanzania zijn de reistijden relatief fors, mede door de soms geringe kwaliteit van de wegen. Heeft u (te) weinig tijd heeft om alle bezienswaardigheden van uw keuze te bezoeken of wilt u liever niet te lang rijden, dan kunt u ook met een vliegtuigje van A naar B reizen, eventueel gecombineerd met een gedeelte per privévoertuig (fly & drive). Zo kunt u bijvoorbeeld vanuit Arusha via andere parken naar de Serengeti rijden met uw privéchauffeur en vervolgens terugvliegen naar Arusha. Een variant die zeker goed zal passen bij een luxe reis. Zie als voorbeeld onze reis ‘Jambo Deluxe Tanzania’. Bij de ‘Jambo Fly & Drive’ reis in Zuid-Tanzania ziet u een voorbeeld van een privésafari naar Mikumi en Ruaha, gecombineerd met een fly in safari naar Selous. Parken als Katavi en Mahale zijn niet bereikbaar per voertuig, waardoor u voor een bezoek aan deze parken aangewezen bent op een fly in safari. Ook hiervoor doen wij u een reissuggestie op onze website.

Groepsreizen
Hoewel wij gespecialiseerd zijn in het aanbieden van privéreizen, kunnen wij een korte groepsreis aanbieden in Tanzania. U reist dan met een klein internationaal gezelschap en wordt begeleid door een Engelssprekende chauffeur/gids. Een groepsreis naar Kenia én Tanzania is ook mogelijk. Onze groepsreizen hebben een vast programma, maar u kunt natuurlijk wel kiezen voor een verlenging, gebaseerd op uw persoonlijke voorkeuren.

Excursies
U kunt vaak prachtige wandelingen en indrukwekkende ballonsafari’s maken vanuit uw lodge of tented camp. Een bezoek aan een traditioneel Masai dorp is in te passen in uw reisschema evenals een bezoek aan het dorpje Mto wa Mbu, vlakbij Lake Manyara, waar u onder meer een schooltje kunt bezoeken. Ook paardrijden is vanuit een aantal lodges in Karatu (aan de voet van de krater) mogelijk. Reist u met kinderen? In de meeste lodges en tented camps zijn kinderen van harte welkom. Vaak worden er zelfs speciale activiteiten voor hen georganiseerd. Wij stellen een passende safari voor u samen met voldoende afwisseling en rust voor u en uw gezin.

Staat uw specifieke lodge, tented camp of hotel niet vermeld in onze reisvoorbeelden? Laat het ons weten, in overleg kunnen wij ook deze inplannen in uw reis.Ook kunt u een mail met uw wensen sturen naar info@jambo.nl. Wij staan u ook graag persoonlijk te woord op 020-2012740!Ook kunt u via een e-mail naar js@jambo.nl al uw wensen aangeven. U kunt natuurlijk ook bellen naar 020-2012740 of een afspraak maken voor een bezoek aan ons kantoor in Diemen!

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds