12-daagse Fly in safari Het onontdekte zuidwesten - Tanzania
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Tanzania / 12-daagse Fly in safari Het onontdekte zuidwesten
zoek:
Tanzania-------NOORD-TANZANIA------13-daagse priv-safari Avontuur in Tanzania inclusief Zanzibar10-daagse priv-safari Dwars door de Serengeti15-daagse priv-safari Familieavontuur ZOMER14-daagse priv-safari Familieavontuur KERST10-daagse priv-safari Familieavontuur HERFST12-daagse priv-safari Korte Safari Tanzania en Zanzibar (jun - okt)13-daagse priv-safari Korte Safari Hoogtepunten Tanzania en Zanzibar (jun - okt)16-daagse priv-safari Kennismaking met Tanzania14-daagse priv-safari Rustige Safari & Zanzibar 14-daagse Safari Tanzania & Seychellen9-daagse priv-safari Op zoek naar de migratie in Serengeti & Ndutu (dec - mar)9-daagse April/Mei, November Special15-daagse Big 5 Special Tanzania 14-daagse priv-safari Jambo Migratie Special & Zanzibar (dec - mar)10-daagse priv-safari Migratiereis Onder Canvas9-daagse priv-safari Hoogtepunten Tanzania 12-daagse priv-safari Rustige Safari Compleet13-daagse priv-safari Actief & Cultuur9-daagse fly in safari Serengeti genieten op privbasis 10-daagse priv-safari Stijlvol op Safari 11-daagse luxe priv-safari Jambo Exclusief Tanzania7-daagse groepsreis Avontuurlijk Tanzania10-daagse priv-beklimming Kilimanjaro Marangu route11-daagse priv-beklimming Kilimanjaro Machame route-------ZUID-TANZANIA-------Waarom Noord- of Zuid-Tanzania?12-daagse fly in safari Serengeti, Ruaha & Selous9-daagse fly in safari Bijzonder Zuid-Tanzania10-daagse fly in safari Intens Zuid-Tanzania11-daagse priv-safari Avontuurlijk Zuid-Tanzania12-daagse Fly in safari Het onontdekte zuidwesten15-daagse fly in safari Ongerepte Wildparken en Chimpansees----ZANZIBAR, PEMBA & MAFIA----------SAFARI & STRAND--------Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

12-daagse Fly in safari Het onontdekte zuidwestenHoogtepunten
Ruaha National Park – Katavi National Park - Selous Game Reserve

Tijdens deze reis maakt u kennis met het nog ongerepte zuidwesten van Tanzania, waar u het authentieke safarigevoel zult beleven. Uw safariactiviteiten zijn zeer divers: u maakt game drives, boot- en wandelsafari’s samen met de andere gasten van uw lodge of camp. U heeft kans op een ontmoeting met alle karakteristieke dieren van de Afrikaanse savanne. U reist door een prachtig landschap, waar nog maar weinig toeristen voet aan wal hebben gezet. U wordt begeleid door professionele, Engelssprekende gidsen. Desgewenst kunt u uw reis verlengen met een aangenaam strandverblijf!

Vertrek:
 iedere donderdag 
Reissom: vanaf  € 6.584,- per persoon, exclusief vluchten en luchthavenbelastingen. Zie onderstaande prijstabel.  

Dag 1: Dar es Salaam
U vliegt met KLM naar Dar es Salaam met onderweg een tussenlanding in Kilimanjaro. Bij aankomst in Dar es Salaam wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en naar het Dar Es Salaam Serena Hotel***+ hotel gebracht voor uw eerste overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 2-4: Ruaha National Park
Het nog bijna onontdekte Ruaha National Park, gelegen ten westen van Selous, staat als eerste op het programma. Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Ruaha. Het is het één na grootste park van Tanzania en bezit één van de grootste olifantenpopulaties van het land. Het landschap is zeer afwisselend met beboste heuvels en ruige bergketens. U verblijft deze dagen op basis van volpension in de Ruaha River Lodge***, schitterend gelegen aan de rivier. De lodge is bijna niet op te merken in de omgeving, omdat de uit lokale materialen opgezette chalets perfect versmelten met de natuur. Vanuit de eetzaal heeft u een spectaculair uitzicht over het uitgestrekte landschap waarin enorme kuddes olifanten en buffels zich voortbewegen. Tijdens één van uw vijf game drives zult u ze zeker ontmoeten, wanneer ze komen drinken bij de rivier. U vindt hier zoal wilde honden, hyena’s, nijlpaarden, buffels, luipaarden, leeuwen en cheeta’s. Ruaha is tevens een waar paradijs voor vogelliefhebbers, meer dan 400 soorten zijn hier geteld. De wildpopulatie groeit hier nagenoeg dagelijks, vanwege de verkleining van het gebied waar nu nog vrij gejaagd mag worden. De Ruaha rivier bevloeit het gehele oostelijke deel van het park en biedt veel wildactiviteit bij de drinkplaatsen gedurende het droge seizoen. Als u graag te voet op zoek gaat naar wild, dan kunt u deelnemen aan een facultatieve wandelsafari. Uw gids is om veiligheidsredenen bewapend en zal u een uitgebreide veiligheidsinstructie geven. U komt oog in oog te staan met vele bijzondere wildsoorten die in de nabije omgeving leven, een zeer bijzondere ervaring!

Dag 5-7: Katavi National Park
Na een vroeg ontbijt heeft u een transfer naar de Ruaha airstrip voor uw ochtendvlucht naar Katavi. Bij aankomst wordt u hartelijk verwelkomd en naar het Katavi Wildlife Camp*** gebracht waar u de komende drie dagen verblijft op basis van volpension. Dit kleinschalige tented camp beschikt over slechts 6 schaduwrijke, ruime tenten en valt nauwelijks op in de natuurlijke omgeving. Vanuit het camp heeft u een prachtig uitzicht op het wild en over de vlaktes van Katisunga. Katavi National Park is één van de meest ongerepte parken van west-Tanzania. Het maken van een safari in dit gebied is werkelijk een unieke ervaring. U zult verrast worden door de bosrijke omgeving en het uitgestrekte graslandschap met kuddes buffels en antilopen, zoals topi’s en sabelantilopen. Tevens treft u hier olifanten, giraffen, zebra’s, leeuwen, luipaarden, wilde honden en vele vogels aan. In het park stroomt de Katuma rivier, de ideale plaats om het wildleven te spotten. Ook vindt u hier Lake Katavi en Lake Chada. Deze wateren zijn een thuishaven voor vele vogels, nijlpaarden en krokodillen. De middag na aankomst maakt u met uw Engelssprekende chauffeur/gids een eerste game drive in dit fascinerende gebied. Op dag 6 en 7 zult u samen met de overige gasten iedere ochtend en middag een game drive maken. Desgewenst kunt u tijdens uw verblijf een facultatieve wandelsafari ondernemen, waarbij u begeleid wordt door een professionele gids. Dé manier om echt in contact te komen met het wild.

Dag 8-10: Selous Game Reserve 
Deze ochtend heeft u een transfer naar de airstrip van Katavi en vliegt u naar het laatste hoogtepunt van deze reis, het Selous Game Reserve. U wordt hartelijk ontvangen door toegewijde mensen, die ervoor zullen zorgen dat het u de komende drie dagen aan niets zal ontbreken. U verblijft in het Rufiji River Camp*** op basis van volpension. De 20 tenten zijn voorzien van een veranda, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de rivier. Diezelfde middag start u met uw eerste game drive in dit spectaculaire gebied. Selous is het grootste wildreservaat van Afrika en heeft een zeer gevarieerd landschap: warmwaterbronnen, bossen, meren en savannen wisselen elkaar af. De ader van de Selous, de Rufiji rivier, trekt vooral in het droge seizoen een ongelofelijke hoeveelheid wild naar haar oevers om hier onder het toeziend oog van de krokodillen te drinken. U treft hier grote aantallen olifanten, nijlpaarden, leeuwen, luipaarden, wilde honden, hyena’s, cheeta’s, krokodillen, gnoes, apen, kudu’s, impala’s en vele overige diersoorten aan. Er zijn hier bijna 400 verschillende soorten vogels geteld. Deze dagen heeft u volop mogelijkheden voor het ondernemen van diverse activiteiten. U heeft dagelijks de keuze uit twee activiteiten: game drives, boot- en/of wandelsafari’s. Eén van de hoogtepunten van uw verblijf in Selous is een begeleide wandelsafari. U gaat op pad met een professionele, bewapende ranger. Hij zal u veel vertellen over de sporen die u tegenkomt, de planten, bloemen en de gewoonten van de dieren.

Dag 11-12: Naar Amsterdam
Helaas is alweer de laatste dag aangebroken van deze unieke reis. Deze ochtend doet u uw laatste safari-indrukken op, alvorens u ’s middags terugvliegt naar Dar es Salaam. Op verzoek kunnen wij een dagkamer voor u verzorgen. ’s Avonds checkt u in voor uw vlucht met KLM naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt. Het einde van een zeer bijzondere reis!

Wilt u graag een chimpansee trekking ondernemen? Dan kunt u uw reis eenvoudig verlengen met een bezoek aan het Mahale Mountains National Park. Vanuit Katavi vliegt u naar Mahale, waar u te voet op zoek gaat naar chimpansees, colubusapen en vele vogels! Een aantal dagen relaxen aan de kust is ook mogelijk!

Prijzen per persoon 2024 (exclusief internationale vluchten vanaf € 795,-) 

Periode 2 -pers
1 t/m 4 januari € 5.201,-
5 januari t/m 28 februari € 4.467,-
1 maart t/m 31 mei gesloten
1 t/m 30 juni € 4.467,-
1 juli t/m 31 oktober € 5.201,-
1 november t/m 22 december € 4.467,-
23 t/m 31 december € 5.201,-
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 2.117,-

NB: In maart, april en mei zijn de meeste lodges & tented camps gesloten. Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Prijzen 2025
Wij hebben alle prijzen voor 2025 binnen. Mocht u in 2025 op reis willen, kunnen wij u nu al een passend reisvoorstel toesturen. Neem gerust contact met ons op voor een offerte.


Inclusief: safari volgens programma, transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden, gezamenlijke game drives, Selous 2 activiteiten per dag: game drives, boot-en/of wandelsafari's, Engelsprekende chauffeur/gids, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven, AMREF Flying Doctor Service ($ 17,- p.p.).  

Exclusief: 
Internationale vluchten, luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen, visum, fooien, overige maaltijden en drankjes.

Optionele extra's:
Wandelsafari Katavi op aanvraag
 
Vluchtschema  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer: verbinding: vertrek: aankomst:
KL 569 Amsterdam - Dar es Salaam 10.35 22.00
KL 569 Dar es Salaam - Amsterdam 23.10 07.15 +1
+1 = aankomst de volgende dag
     
Vluchtprijsindicatie KLM
Vanaf € 795,- pp inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 Het Ruaha National Park is het op één na grootste park van Tanzania en biedt één van de grootste olifantenpopulaties van het land. Tevens vindt u hier wilde honden, nijlpaarden, luipaarden, leeuwen en meer dan 400 soorten vogels. De Ruaha rivier bevloeit het gehele oostelijke deel van het park en biedt veel wildactiviteit gedurende het droge seizoen. De dieren concentreren zich dan vooral bij de drinkplaatsen. Het landschap is afwisselend met uitgestrekte vlaktes en bergketens. In dit park kunt u ook te voet op zoek gaan naar wild.

Katavi National Park in West-Tanzania is één van de meest ongerepte parken. Katavi biedt u het echte authentieke safarigevoel en is gelegen nabij Lake Tanganyika. Eén van de hoogtepunten is het enorme graslandschap met duizenden buffels en antilopen. Daarnaast biedt Katavi prachtige bossen en een aantal meren met luipaarden, krokodillen en vogels. Bij Lake Chada vindt u vele nijlpaarden en ook krokodillen. Een bezoek in de droge periode is aan te raden; u treft hier dan grote populaties buffels, olifanten, leeuwen, giraffen en zebra’s aan.


Het grootste wildreservaat van Afrika, het Selous Game Reserve, beslaat een oppervlakte van ruim vier keer de Serengeti en is daarmee bijna net zo groot als Nederland. De bewoners van het park zijn onder andere olifanten, nijlpaarden, leeuwen en luipaarden. Er zijn ongeveer 370 verschillende soorten vogels geteld. Door gapende kloven bruist het schuimende water van de Great Ruaha en Rufiji rivier naar de Indische Oceaan. In het binnenland, bij Lake Tagalala, vindt u, verscholen in een ravijn en omgeven door weelderige vegetatie, de warmwaterbronnen van Maji Moto. De ader van de Selous, de Rufiji rivier, trekt vooral in het droge seizoen een ongelofelijke hoeveelheid wild naar haar oevers om hier onder het toeziend oog van de krokodillen te drinken. Het noordelijke gedeelte van Selous is het meest toegankelijk voor toeristen.


 

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds