10-daagse fly in safari Intens Zuid-Tanzania - Tanzania
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Tanzania / 10-daagse fly in safari Intens Zuid-Tanzania
zoek:
Tanzania-------NOORD-TANZANIA------13-daagse priv-safari Avontuur in Tanzania inclusief Zanzibar10-daagse priv-safari Dwars door de Serengeti15-daagse priv-safari Familieavontuur ZOMER14-daagse priv-safari Familieavontuur KERST10-daagse priv-safari Familieavontuur HERFST12-daagse priv-safari Korte Safari Tanzania en Zanzibar (jun - okt)13-daagse priv-safari Korte Safari Hoogtepunten Tanzania en Zanzibar (jun - okt)16-daagse priv-safari Kennismaking met Tanzania14-daagse priv-safari Rustige Safari & Zanzibar 14-daagse Safari Tanzania & Seychellen9-daagse priv-safari Op zoek naar de migratie in Serengeti & Ndutu (dec - mar)9-daagse April/Mei, November Special15-daagse Big 5 Special Tanzania 14-daagse priv-safari Jambo Migratie Special & Zanzibar (dec - mar)10-daagse priv-safari Migratiereis Onder Canvas9-daagse priv-safari Hoogtepunten Tanzania 12-daagse priv-safari Rustige Safari Compleet13-daagse priv-safari Actief & Cultuur9-daagse fly in safari Serengeti genieten op privbasis 10-daagse priv-safari Stijlvol op Safari 11-daagse luxe priv-safari Jambo Exclusief Tanzania7-daagse groepsreis Avontuurlijk Tanzania10-daagse priv-beklimming Kilimanjaro Marangu route11-daagse priv-beklimming Kilimanjaro Machame route-------ZUID-TANZANIA-------Waarom Noord- of Zuid-Tanzania?12-daagse fly in safari Serengeti, Ruaha & Selous9-daagse fly in safari Bijzonder Zuid-Tanzania10-daagse fly in safari Intens Zuid-Tanzania11-daagse priv-safari Avontuurlijk Zuid-Tanzania12-daagse Fly in safari Het onontdekte zuidwesten15-daagse fly in safari Ongerepte Wildparken en Chimpansees----ZANZIBAR, PEMBA & MAFIA----------SAFARI & STRAND--------Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

10-daagse fly in safari Intens Zuid-Tanzania


Fly in safari met maximale beleving

Hoogtepunten
Selous Game Reserve - Ruaha National Park – bijzonder dagprogramma

Genieten van een spectaculaire bootsafari, fascinerende gamedrives, wandelsafari’s, sundowners én bijzondere ontbijten in de bush? Wij bieden u tijdens deze reis een unieke invulling van activiteiten, aan de hand van onze eigen ervaringen. Alleen mogelijk tijdens de droge tijd van circa juli t/m oktober. De safaribeleving op het water verschilt enorm per locatie. U maakt een echte bootsafari langs de oevers van de rivier en geniet onderweg van vele vogels, nijlpaarden en wellicht olifanten die oversteken. Uw overnachtingen zijn zo gepland dat u in de beste reistijd van het jaar de best mogelijke invulling van activiteiten kunt ervaren!

Vanaf: € 5.474,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks, van 15 juli t/m 15 november

U kunt voor uw verblijf kiezen uit twee opties. Optie 1 zijn voornamelijk 3* (en een 5*) accommodaties, optie 2 zijn voornamelijk 4*+/5* accommodaties. Beide opties bieden de meest ideale invulling van activiteiten in het droge seizoen.

Dag 1: naar Dar es Salaam
Op de luchthaven van Dar es Salaam wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, na uw dagvlucht met KLM. U heeft een transfer naar het centrum van de stad, waar u overnacht. Overnachting:
Optie 1 - Dar es Salaam Serena Hotel**** (LO)
Optie 2 - Dar es Salaam Serena Hotel**** (LO)
Optie 3 - Hyatt Regency**** (LO)

Dag 2-3: Selous Game Reserve
Vandaag begint uw safari-avontuur! U vliegt na het ontbijt naar het veelzijdige Selous Game Reserve. Bij aankomst wordt u hartelijk ontvangen en naar uw camp gebracht. De locatie van uw camp biedt een goede uitvalsbasis voor het maken van een spectaculaire bootsafari op de rivier. De safaribeleving tijdens een bootsafari verschilt namelijk enorm per locatie. Een goede planning is vereist, zodat u met de juiste verwachtingen op reis gaat. De middag na aankomst begint u direct met de indrukwekkende bootsafari langs de oevers van de rivier en geniet onderweg onder meer van nijlpaarden, vele vogelsoorten en al het moois om u heen. Misschien komt u onderweg wel een overstekende olifant tegen! U sluit uw safari af met een sfeervolle sundowner. Een unieke ervaring! Op dag 3 maakt u ’s ochtends en ’s middags een gamedrive per open 4x4 voertuig samen met andere gasten. Het is mogelijk om deze dag het safarivoertuig voor privégebruik af te huren. In de droge tijd trekt het wild naar de oevers van de rivier. U heeft hier kans op een ontmoeting met wilde honden, leeuwen, luipaarden, olifanten en diverse soorten antilopen. In de ochtend van dag 3 kunt u naar wens ook een begeleide wandelsafari maken. Wij adviseren u vroeg uit de veren te gaan en te genieten van een ontbijt in de bush! Overnachting:
Optie 1 - Rufiji River Camp*** (VP+)
Optie 2 - Serena Mivumo River Lodge****+ (VP+)
Optie 3 - Sand River Nomad***** (AI+)

“De avonden met een drankje bij het sfeervolle kampvuur zijn een fijne afsluiting van de dag”

Dag 4-6: Ruaha National Park 
U vliegt vandaag naar wellicht wel het meest ongerepte park in het zuiden. In Ruaha geniet u in het droge seizoen nog steeds van grote aantallen olifanten en buffels. De prachtige landschappen met uitgestrekte vlaktes en imposante bergketens, het geringe aantal bezoekers, en de grote variëteit in wildsoorten maken dit tot een uniek safarigebied. De middag maakt u uw eerste gamedrive en gaat onder meer op zoek naar wilde honden, olifanten, hyena’s, nijlpaarden, buffels, luipaarden, leeuwen, cheeta’s en vele vogels. Op dag 5 en 6 maakt u ’s ochtends en ’s middags een gamedrive per open 4x4 voertuig. Gamedrives op privébasis zijn mogelijk. Bij een verblijf in Kwihala Camp (optie 2) kunt u ook kiezen voor een spannende wandelsafari in de vroege ochtend en een nightdrive! Vanuit dit sfeervolle bush camp gaat u iedere dag vroeg op pad en geniet van bijzondere ontbijten midden in de natuur! Deze dagen geniet u ’s avonds van een drankje bij het sfeervolle kampvuur en geniet nog even na van al uw belevenissen. Overnachting:
Optie 1 - Ruaha River Lodge*** (VP+)
Optie 2 - Kwihala Camp***** (AI+)
Optie 3 - Ikuka Safari Camp***** (AI+)

Dag 7-8: Ruaha | Exclusieve locatie
U sluit uw safari af in een bijzonder exclusief safarigebied, ver weg van de andere camps in Ruaha. U komt hier nauwelijks andere toeristen tegen! De afwisseling in landschap en safaribeleving is groot, u bezoekt eigenlijk een heel ander safarigebied binnen hetzelfde park. Een combinatie met het meer centrale deel is dan ook zeer de moeite waard. In dit gebied vindt u slechts één luxe camp, het stijlvolle 5* camp Jongomero, gelegen aan de oever van de Jongomero ‘zand’ rivier. Regelmatig komen hier olifanten voorbij, op zoek naar water, dat doorgaans net onder de droogstaande rivierbedding te vinden is. Op dag 7 maakt u ’s middags een game drive in een open 4x4 voertuig van het camp. Ook hier is het mogelijk het voertuig voor privégebruik af te huren. Op dag 8 geniet u van een vroege ochtend gamedrive; de gids zal u na alle ochtendactiviteit verrassen met een heerlijk ontbijt in de bush! Indien u graag nog een keer wilt wandelen dan is dat deze dag optioneel mogelijk. ’s Middags beproeft u nogmaals uw kansen en sluit uw gamedrive af met een verfrissende sundowner. Overnachting:
Optie 1, 2 & 3 - Jongomero Camp***** (AI+)

Dag 9-10: naar Amsterdam
U vliegt vandaag terug naar Dar es Salaam. Een dagkamer verzorgen wij op verzoek voor u. Aan het eind van de dag wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u met een nachtvlucht terug naar Schiphol. Grote kans dat u nog eens wilt terugkeren naar dit ongerepte stuk van Tanzania!

Tip: bent u een echte vogelliefhebber? Ook in de ‘natte’ groene periode van november t/m half maart is een bezoek aan deze streek zeer de moeite waard. Vraag onze specialisten om advies!

(LO) = logies/ontbijt - (AI) = volpension + drankjes - (VP+) = volpension + gezamenlijke game drives/activiteiten - (AI+) = volpension + drankjes + gezamenlijke game drives/activiteiten


Prijzen per persoon 2024 (exclusief internationale vluchten vanaf € 795,-)

Optie 1 - voornamelijk 3* en een 5* 2 personen 4 personen
15 juli t/m 30 september € 4.712,- € 4.404,-
1 t/m 31 oktober € 4.683,- € 4.374,-
1 t/m 15 november € 4.384,- € 4.241,-
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.090,- € 1.090,-

Toeslag afhuren safarivoertuig (optioneel) voor privé gebruik in Ruaha & Selous

€ 1.000,- € 271,-

Optie 2 - voornamelijk 4*+/5* 2 personen 4 personen
15 juli t/m 30september € 5.868,- € 5.686,-
1 t/m 31 oktober € 5.839,- € 5.656,-
1 t/m 15 november € 5.401,-
€ 5.156,- (V)
€ 5.212,-
€ 4.974,- (V)
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.149,- € 1.149,-

Toeslag afhuren safarivoertuig (optioneel) voor privé gebruik in Ruaha & Selous

€ 1.381,- € 462,-

Optie 3 - voornamelijk 5* 2 personen 4 personen
15 juli t/m 30 september € 7.872,- € 7.416,-
1 t/m  31 oktober € 7.841,- € 7.386,-
1 t/m 15 november € 6.504,- € 6.113,-
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.149,- € 1.149,-

Toeslag afhuren safarivoertuig (optioneel) voor privé gebruik in Ruaha & Selous

€ 1.279,- € 411,-

(V) = Jambo extra voordeel

NB:
Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Prijzen 2025
Wij hebben alle prijzen voor 2025 binnen. Mocht u in 2025 op reis willen, kunnen wij u nu al een passend reisvoorstel toesturen. Neem gerust contact met ons op voor een offerte.


Inclusief:
transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden, gezamenlijke gamedrives/activiteiten Selous en Ruaha, Selous 2 activiteiten per dag: gamedrive of bootsafari, wandelsafari Selous, wandelsafari en nightdrive Kwihala Camp (optie 2), overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief:
internationale vluchten, luchthavenbelasting, visum, fooien, overige maaltijden en drankjes.

Optionele extra's per persoon:

-wandelsafari Ruaha: Jongomero - lokaal te voldoen $ 46,-
-wandelsafari Ruaha: Ikuka € 59,-
-ballonsafari Ruaha € 460,-
-dagkamer Dar es Salaam Serena inclusief transfers € 117,-
-geselecteerde drankjes (AI+) Serena Mivumo € 114,-

Vluchtschema
(vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer: verbinding: vertrek: aankomst:
KL 569 Amsterdam - Dar es Salaam 10.35 22.00
KL 569 Dar es Salaam - Amsterdam 23.10 07.15+1
+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie KLM
Vanaf € 795,- pp, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 

Het Selous Game Reserve is het grootste wildreservaat van Afrika en is ruim vier keer groter dan de Serengeti - en daarmee bijna net zo groot als Nederland. Tot de inwoners van het park worden onder andere olifanten, nijlpaarden, leeuwen, wilde honden en luipaarden gerekend en er zijn ongeveer 370 verschillende vogelsoorten geteld. De levensader van Selous, de Rufiji rivier, trekt vooral in het droge seizoen een ongelooflijke hoeveelheid wild naar de oevers om hier, onder loerende ogen van krokodillen, te drinken. Door gapende kloven bruist het schuimende water van de Great Ruaha en Rufiji rivieren naar de Indische Oceaan. Verscholen in een ravijn en omgeven door weelderige vegetatie vindt u in het binnenland, bij Lake Tagalala, de warmwaterbronnen van Maji Moto. Voor toeristen is het noordelijk deel van Selous het meest toegankelijk. Hier kunt u gamedrives, wandelsafari’s en boottochten maken.

“Uniek Ruaha biedt nog steeds één van de grootste olifantenpopulaties”

Na Selous is het ongerepte Ruaha National Park het grootste park van Tanzania. Het biedt één van de grootste olifantenpopulaties van Tanzania. U kunt hier ook wilde honden, nijlpaarden, luipaarden, leeuwen, cheeta’s en meer dan vierhonderd vogelsoorten zien. De Ruaha rivier bevloeit het gehele oostelijke deel van het park, waardoor er veel wild te zien is gedurende het droge seizoen. De dieren concentreren zich dan vooral bij de drinkplaatsen. Het prachtige landschap is afwisselend met uitgestrekte vlaktes en bergketens. In dit unieke park kunt u met een gids ook lopend op zoek gaan naar wild!

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds