15-daagse fly in safari Ongerepte Wildparken en Chimpansees - Tanzania
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Tanzania / 15-daagse fly in safari Ongerepte Wildparken en Chimpansees
zoek:
Tanzania-------NOORD-TANZANIA------13-daagse priv-safari Avontuur in Tanzania inclusief Zanzibar10-daagse priv-safari Dwars door de Serengeti15-daagse priv-safari Familieavontuur ZOMER14-daagse priv-safari Familieavontuur KERST10-daagse priv-safari Familieavontuur HERFST12-daagse priv-safari Korte Safari Tanzania en Zanzibar (jun - okt)13-daagse priv-safari Korte Safari Hoogtepunten Tanzania en Zanzibar (jun - okt)16-daagse priv-safari Kennismaking met Tanzania14-daagse priv-safari Rustige Safari & Zanzibar 14-daagse Safari Tanzania & Seychellen9-daagse priv-safari Op zoek naar de migratie in Serengeti & Ndutu (dec - mar)9-daagse April/Mei, November Special15-daagse Big 5 Special Tanzania 14-daagse priv-safari Jambo Migratie Special & Zanzibar (dec - mar)10-daagse priv-safari Migratiereis Onder Canvas9-daagse priv-safari Hoogtepunten Tanzania 12-daagse priv-safari Rustige Safari Compleet13-daagse priv-safari Actief & Cultuur9-daagse fly in safari Serengeti genieten op privbasis 10-daagse priv-safari Stijlvol op Safari 11-daagse luxe priv-safari Jambo Exclusief Tanzania7-daagse groepsreis Avontuurlijk Tanzania10-daagse priv-beklimming Kilimanjaro Marangu route11-daagse priv-beklimming Kilimanjaro Machame route-------ZUID-TANZANIA-------Waarom Noord- of Zuid-Tanzania?12-daagse fly in safari Serengeti, Ruaha & Selous9-daagse fly in safari Bijzonder Zuid-Tanzania10-daagse fly in safari Intens Zuid-Tanzania11-daagse priv-safari Avontuurlijk Zuid-Tanzania12-daagse Fly in safari Het onontdekte zuidwesten15-daagse fly in safari Ongerepte Wildparken en Chimpansees----ZANZIBAR, PEMBA & MAFIA----------SAFARI & STRAND--------Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

15-daagse fly in safari Ongerepte Wildparken en Chimpansees


15-daagse fly in safari Zuidwest-Tanzania met wandelmogelijkheden

Hoogtepunten
Ruaha - Katavi- Mahale Mountains NP - Chimpansee trekkings - Selous

Deze fly in safari voert u naar het nog ongerepte zuidwesten van Tanzania; een uniek stukje Afrika! Na het verblijf in het prachtige Ruaha vliegt u verder naar het nog bijna onontdekte Katavi en Mahale Mountains National Park. Hier gaat u twee dagen lang op zoek naar intrigerende chimpansees. In Mahale vindt u één van de laatste in het wild levende groepen van deze primaten. Vol nieuwe ervaringen reist u verder naar het immense Selous Game Reserve. Hier brengt u de laatste dagen in de Afrikaanse bush door alvorens u via Dar es Salaam weer naar huis vliegt. Een onvergetelijke reis!

Vertrek: iedere maandag
Reissom: vanaf € 11.116,- per persoon exclusief internationale vluchten

Dag 1 : naar Dar es Salaam
U vliegt met KLM naar Dar es Salaam, waar u hartelijk wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. U heeft een transfer voor uw eerste overnachting in de stad.
Overnachting: Dar Es Salaam Serena Hotel***+ (LO)

Dag 2-3: Ruaha National Park
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven, vanwaar u naar Ruaha vliegt. Ruaha National Park is gelegen in het hart van Tanzania. Het gevarieerde landschap loopt uiteen van beboste heuvels tot bergketens. De unieke combinatie van wildsoorten die u hier aantreft heeft een grote aantrekkingskracht. Een ontmoeting met olifanten, wilde honden, hyena’s, nijlpaarden, buffels, luipaarden, leeuwen, diverse soorten antilopen en cheeta’s is geen uitzondering. Tijdens uw game drives zult u ze van dichterbij kunnen bekijken, wanneer ze komen drinken bij de rivier. Ruaha is tevens een waar paradijs voor vogelliefhebbers. De middag na aankomst maakt u uw eerste game drive samen met de overige gasten. Op dag 3 maakt u ’s ochtends en ’s middags een game drive.
Overnachting: Ruaha River Lodge*** (VP+)

Dag 4-7: Katavi National Park
Na het ontbijt wordt u naar de airstrip gebracht voor de vlucht naar het ongerepte Katavi National Park. In dit afgelegen, relatief onbekende nationaal park treft u een hoge concentratie wild aan. Tijdens de regentijd vindt u hier talloze nijlpaarden, krokodillen en watervogels, terwijl in het droge seizoen de ruim 4.000 olifanten van het park aan de oevers van de Katuma rivier te vinden zijn. Na de lunch staat de eerste game drive, samen met andere gasten van het camp, op het programma. U gaat op zoek naar buffels, elanden, giraffen en natuurlijk de leeuwen en hyena’s die op de zwakste dieren van de kuddes loeren. Aangezien het park relatief weinig bezocht wordt, heeft u de gelegenheid in alle rust stil te staan bij een sighting. Ook op dag 5 t/m 7 staan ‘s morgens en ’s middags game drives op het programma, maar u kunt er ook de hele dag op uit trekken om in een ander gedeelte van het park op ontdekking te gaan. Ook kunt u hier een wandelsafari maken. Een ontmoeting met een olifant is onvergetelijk als u te voet bent!
Overnachting: Katavi Wildlife Camp*** (VP+)

Dag 8-10: Mahale Mountains National Park
Vanuit Katavi vliegt u naar de airstrip van Mahale in west-Tanzania om de reis naar uw tented camp per boot te vervolgen. U bent hier, aan de oevers van het legendarische Lake Tanganyika, ver weg van de bewoonde wereld. Het is dan ook geen wonder dat de chimpansees van Mahale deze afgelegen plek hebben uitgekozen. Na de lunch kunt u een wandeling maken, kayakken of zwemmen in het meer. Op dag 9 en 10 staat een van de hoogtepunten van deze reis op het programma. Na het ontbijt begint uw chimpansee trekking! Onder begeleiding van een ranger gaat u deze beide dagen wandelend door het tropisch regenwoud op zoek naar chimpansees. Onderweg ziet u colobus apen, meerkatten en vele kleurrijke tropische vogels. De duur van de wandeling is afhankelijk van waar de chimpansees zich bevinden. U staat oog in oog met deze dieren die duidelijk “menselijke” trekjes hebben. U bent getuige van het dagelijks leven van de dieren: ze sluiten vriendschappen, gaan op zoek naar eten, maken ruzie en slingeren spelend van boom naar boom. Een fascinerende ervaring! In de loop van de middag keert u terug naar het camp voor de lunch. De rest van de middag kunt u een boottocht maken op het meer, snorkelen of heerlijk nagenieten van de indrukwekkende ochtend.
Overnachting: Mbali Mbali Mahale*** (VP+)

Dag 11-13: Selous Game Reserve
Het immense Selous Game Reserve staat als laatste op het programma. Na het ontbijt gaat u per boot weer terug naar de airstrip voor uw vlucht naar Selous. Dit grootste wildreservaat van Afrika beslaat een oppervlakte van ruim vier keer de Serengeti. De variatie in het landschap is opmerkelijk: warmwaterbronnen, bossen, meren en savannen wisselen elkaar af. De ader van Selous, de Rufiji rivier, trekt vooral in het droge seizoen een ongelofelijke hoeveelheid wild naar haar oevers om hier onder het toeziend oog van de krokodillen te drinken. Er zijn ongeveer 370 verschillende soorten vogels geteld. De dagen dat u te gast bent in uw camp zult u volop mogelijkheden krijgen om uitgebreide activiteiten te ondernemen, zowel per 4x4 voertuig, per boot als te voet. Een geweldige afsluiting van uw safari!
Overnachting: Rufiji River Camp*** (VP+)

Dag 14-15: naar Amsterdam
Uw laatste dag is alweer aangebroken. In de loop van de ochtend heeft u een transfer naar de Selous Airstrip voor uw vlucht naar Dar es Salaam. Optioneel kunt u gebruik maken van een dagkamer. ’s Avonds checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt. Het einde van een unieke reis!

(LO) = logies/ontbijt (VP+) = volpension en gezamenlijke game drives/activiteiten


Prijzen per persoon 2024 (exclusief internationale vluchten vanaf € 795,-)

Periode 2-pers 4-pers 6-pers
1 januari t/m 29 februari prijs op aanvraag prijs op aanvraag prijs op aanvraag
1 maart t/m 31 mei gesloten gesloten gesloten
1 juni t/m 31 oktober € 8.484,- € 8.484,- € 8.484,-
1 november t/m 31 december prijs op aanvraag prijs op aanvraag prijs op aanvraag
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 2.632,- € 2.632,- € 2.632,-
Toeslag afhuren safarivoertuig voor privé gebruik (optioneel)
- Ruaha - 2 nachten
€ 337,- € 168,- € 127,-
- Selous - 3 nachten € 505,- € 252,- € 191,-
- Katavi - 4 nachten € 673,- € 337,- € 194,-

NB: In de maanden maart, april en mei zijn de meeste lodges & tented camps gesloten. Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Prijzen 2025
Wij hebben alle prijzen voor 2025 binnen. Mocht u in 2025 op reis willen, kunnen wij u nu al een passend reisvoorstel toesturen. Neem gerust contact met ons op voor een offerte.

Inclusief: 
transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden, gezamenlijke game drives/activiteiten Ruaha, Katavi en Selous, chimpansee trekkings Mahale, Selous 2 activiteiten per dag: game drives of bootsafari's, wandelsafari Selous, Engelssprekende chauffeur/gids, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven, AMREF Flying Doctor Service ($ 17,- p.p.).
 
Exclusief: 
Internationale vluchten, luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen, visum, fooien, overige maaltijden en drankjes.

Optionele extra's per persoon:
Wandelsafari Katavi op aanvraag
Dagkamer Dar Es Salaam (incl. transfers) € 136,-
 
Vluchtschema  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer: verbinding: vertrek: aankomst:
KL 569 Amsterdam - Dar es Salaam 10.35 22.00
KL 569 Dar es Salaam - Amsterdam 23.10 07.15 +1
+1 = aankomst de volgende dag
     
Vluchtprijsindicatie KLM
Vanaf € 795,- pp inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 






Het Ruaha National Park is het op één na grootste park van Tanzania en biedt één van de grootste olifantenpopulaties van het land. Tevens vindt u hier wilde honden, nijlpaarden, luipaarden, leeuwen en meer dan 400 soorten vogels. De Ruaha rivier bevloeit het gehele oostelijke deel van het park en biedt veel wildactiviteit gedurende het droge seizoen. De dieren concentreren zich dan vooral bij de drinkplaatsen. Het landschap is afwisselend met uitgestrekte vlaktes en bergketens. In dit park kunt u ook te voet op zoek gaan naar wild.





Katavi National Park
in west-Tanzania is één van de meest ongerepte parken. Katavi biedt u het echte authentieke safarigevoel en is gelegen nabij Lake Tanganyika. Eén van de hoogtepunten is het enorme graslandschap met duizenden buffels en antilopen. Daarnaast biedt Katavi prachtige bossen en een aantal meren met luipaarden, krokodillen en vogels. Bij Lake Chada vindt u vele nijlpaarden en ook krokodillen. Een bezoek in de droge periode is aan te raden. U treft hier dan grote populaties buffels, olifanten, leeuwen, giraffen en zebra’s aan.

Mahale Mountains National Park is, net zoals Gombe Stream National Park, bekend vanwege de grote populatie chimpansees. Waarschijnlijk is dit zelfs de beste plek in Afrika om op zoek te gaan naar deze indrukwekkende dieren. Mahale Mountains bestaat uit regenwoud, graslanden en diverse soorten bossen van miombo en bamboe. De ligging van het park aan de rand van Lake Tanganyika is fantastisch. U geniet van prachtige zandstranden en fameuze zonsondergangen. De beboste hellingen van de bergen zijn imponerend. Bovendien ontdekt u hier valleien en watervallen, die uitkomen in Lake Tanganyika. De oostzijde is droger en erg geïsoleerd. Behalve chimpansees vindt u diverse andere primaatsoorten en zoogdieren, waaronder diverse soorten colobusapen, parelhoenders, stekelvarkens en vele vlinders. Ook luipaarden en leeuwen komen in dit gebied voor, hoewel er wel geluk nodig is om deze roofdieren te spotten. Het afgelegen Mahale Mountains wordt nog nauwelijks bezocht door toeristen en is daardoor een ongerepte bestemming die alleen per boot bereikbaar is.



Het grootste wildreservaat van Afrika, het Selous Game Reserve, beslaat een oppervlakte van ruim vier keer de Serengeti en is daarmee bijna net zo groot als Nederland. De bewoners van het park zijn onder andere grote aantallen olifanten, nijlpaarden, leeuwen, luipaarden en cheeta's. Er zijn ongeveer 370 verschillende soorten vogels geteld. Door gapende kloven bruist het schuimende water van de Great Ruaha en Rufiji rivieren naar de Indische Oceaan. In het binnenland, bij Lake Tagalala, vindt u, verscholen in een ravijn en omgeven door weelderige vegetatie, de warmwaterbronnen van Maji Moto. De ader van Selous, de Rufiji rivier, trekt vooral in het droge seizoen een ongelofelijke hoeveelheid wild naar haar oevers om hier onder het toeziend oog van de krokodillen te drinken. Het noordelijke deel van Selous is het meest toegankelijk voor toeristen. U kunt hier game drives, wandelsafari’s en boottochten maken.


Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds