10-daagse privé-safari Migratiereis Onder Canvas - Tanzania
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Tanzania / 10-daagse privé-safari Migratiereis Onder Canvas
zoek:
Tanzania-------NOORD-TANZANIA------13-daagse privé-safari Avontuur in Tanzania inclusief Zanzibar10-daagse privé-safari Dwars door de Serengeti15-daagse privé-safari Familieavontuur ZOMER14-daagse privé-safari Familieavontuur KERST10-daagse privé-safari Familieavontuur HERFST12-daagse privé-safari Korte Safari Tanzania en Zanzibar (jun - okt)13-daagse privé-safari Korte Safari Hoogtepunten Tanzania en Zanzibar (jun - okt)16-daagse privé-safari Kennismaking met Tanzania14-daagse privé-safari Rustige Safari & Zanzibar 14-daagse Safari Tanzania & Seychellen9-daagse privé-safari Op zoek naar de migratie in Serengeti & Ndutu (dec - mar)9-daagse April/Mei, November Special15-daagse Big 5 Special Tanzania 14-daagse privé-safari Jambo Migratie Special & Zanzibar (dec - mar)10-daagse privé-safari Migratiereis Onder Canvas9-daagse privé-safari Hoogtepunten Tanzania 12-daagse privé-safari Rustige Safari Compleet13-daagse privé-safari Actief & Cultuur9-daagse fly in safari Serengeti genieten op privébasis 10-daagse privé-safari Stijlvol op Safari 11-daagse luxe privé-safari Jambo Exclusief Tanzania7-daagse groepsreis Avontuurlijk Tanzania10-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Marangu route11-daagse privé-beklimming Kilimanjaro Machame route-------ZUID-TANZANIA-------Waarom Noord- of Zuid-Tanzania?12-daagse fly in safari Serengeti, Ruaha & Selous9-daagse fly in safari Bijzonder Zuid-Tanzania10-daagse fly in safari Intens Zuid-Tanzania11-daagse privé-safari Avontuurlijk Zuid-Tanzania12-daagse Fly in safari Het onontdekte zuidwesten15-daagse fly in safari Ongerepte Wildparken en Chimpansees----ZANZIBAR, PEMBA & MAFIA----------SAFARI & STRAND--------Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

10-daagse privé-safari Migratiereis Onder CanvasHoogtepunten:
 
Tarangire - Lake Manyara – Ngorongoro – Serengeti/Ndutu – migratiekansen

Voor wie deelgenoot wil zijn van de jaarlijkse migratie van duizenden gnoes en zebra’s in de Serengeti, is dit een ideale privérondreis. Hoewel deze intrigerende migratie zich moeilijk laat voorspellen, heeft u tijdens deze reis grote kans het fascinerende schouwspel mee te maken. U overnacht waar mogelijk onder canvas in sfeervolle tented camps, gelegen in de Afrikaanse bush. Bij niveau C en D overnacht u ook in een mobiel camp, dat zich gedurende het jaar een aantal keer verplaatst naar de beste locaties. Een bezoek aan de bijzondere Ngorongoro krater, Tarangire en Lake Manyara maken deze reis zeer compleet!

Vanaf: € 4.504,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks gehele jaar, m.u.v. april en mei

U verblijft in accommodaties op A, B, C of D niveau. Niveau A zijn voornamelijk 3*, niveau B voornamelijk 4/4*+, niveau C en D voornamelijk 5*/5* deluxe accommodaties.

Programma: 

Dag 1: naar Arusha
Uw rechtstreekse KLM dagvlucht brengt u naar de luchthaven van Kilimanjaro. Onze lokale vertegenwoordiger staat daar voor u klaar en brengt u naar uw hotel in Arusha. Overnachting:
Niveau A - Mount Meru Game Lodge*** (LO)
Niveau B - Arusha Serena Hotel**** (LO)
Niveau C - Arusha Coffee Lodge***** (LO)
Niveau D - Lake Duluti Lodge***** (LO)

Dag 2: Tarangire National Park
Uw Engelssprekende chauffeur/gids haalt u na het ontbijt op met een privévoertuig en brengt u naar het prachtige Tarangire National Park. Daar maakt u na de lunch uw eerste gamedrive en kunt u genieten van het wild en de natuur. In dit park vindt u ook de bijzondere baobabbomen, die ondersteboven lijken te staan. Ook Tarangire kent een jaarlijkse migratie. In de droge periode trekt de gelijknamige rivier veel migranten op zoek naar water. Overnachting:
Niveau A - Tarangire Tortilis*** (VP)
Niveau B - Tarangire Ndovu Tented Lodge****+ (VP)
Niveau C - 6 januari t/m 31 maart, 1 t/m 19 december
Tarangire Treetops*****deluxe (VP) 
Niveau C - juni t/m november, 20 december t/m 5 januari
Nimali Tarangire Lodge***** (VP) 
Niveau D - Lemala Mpingo Ridge Tented Lodge*****deluxe (AI)

Dag 3: Lake Manyara National Park
Na uw ontbijt rijdt u naar Lake Manyara. U rijdt het park via de zuidelijke gate binnen: het zuiden van het park wordt veel minder bezocht dan het wat drukkere noordelijke deel. Op weg naar de zuidelijke gate van Lake Manyara rijdt u door ongerepte dorpjes en rijstvelden waardoor u een goede indruk krijgt van het lokale leven. U maakt een uitgebreide gamedrive waarbij u in circa vier uur heel Lake Manyara National Park ontdekt van Zuid naar Noord, onderweg geniet u van een lunchbox. Vanzelfsprekend kunt u onderweg even stoppen en uitstappen bij de ‘hotsprings’. De olifanten op en langs de weg zijn vermakelijk en als u geluk heeft staat u oog in oog met een leeuw! Bij niveau C en D verblijft u in Karatu, zodat u op dag 4 al vroeg de Ngorongoro krater kunt inrijden. Overnachting:
Niveau A - Kirurumu Manyara Lodge**+ (VP)
Niveau B - Lake Manyara Serena Safari Lodge****+ (VP)
Niveau C - Neptune Ngorongoro Luxury Lodge***** (AI)
Niveau D - Neptune Ngorongoro Luxury Lodge***** (AI)

Dag 4: Ngorongoro Krater
Na een vroeg ontbijt rijdt u naar de indrukwekkende Ngorongoro krater. Bij aankomst gaat u direct op verkenning. Een intensieve gamedrive op de bodem van de krater laat u kennismaken met een grote variatie aan landschappen en diersoorten. Er leven olifanten, buffels, leeuwen, hyena’s, diverse unieke vogelsoorten, maar ook neushoorns die weinig te zien zijn. U verblijft in een lodge aan de rand van de krater (A+B) met een adembenemend uitzicht! Bij C + D verblijft u in een kleinschalige lodge/tented camp vlak bij de ingang. Overnachting:
Niveau A - Ngorongoro Kuhama Camp*** (VP) 
Niveau B - Ngorongoro Serena Safari Lodge****+(VP)
Niveau C - Neptune Ngorongoro Luxury Lodge***** (AI)
Niveau D - Lemala Ngorongoro**** (AI)

Dag 5-6: Ndutu Area of Centraal/West Serengeti
Vanmorgen rijdt u via een prachtig gebied vol wild en uitgestrekte vlaktes naar de Serengeti! Optioneel kunt u onderweg een stop maken bij de archeologische vindplaats Oldupai Gorge. Waar u exact verblijft, is afhankelijk van uw reisperiode. Van december t/m maart verblijft u op dag 5 en 6 in het Ndutu gebied aan de rand van de Serengeti. Van juni t/m november is uw thuis voor deze twee dagen Centraal- of West-Serengeti. U maakt na aankomst een gamedrive en op dag 6 maakt u zowel 's ochtends als 's middags een gamedrive, waarbij u op zoek gaat naar het wild. Een optionele ballonsafari biedt u vervolgens een unieke ervaring om het wild van bovenaf te bekijken.
Overnachting:


Niveau A -
januari t/m maart, december
Ndutu - Ndutu Safari Lodge*** (VP)
Niveau A - 
juni t/m november
Centraal-Serengeti - Pamoja Serengeti Camp***+ (VP)

Niveau B -
januari t/m maart, december
Ndutu - Lake Ndutu Tented Lodge****+(VP)
Niveau B -
juni
West-Serengeti - Lahia Tented Lodge**** (AI)
Niveau B - juli t/m november
Centraal-Serengeti - Kubu Kubu Tented Lodge**** (AI)


Niveau C - januari t/m maart, december
Ndutu - Lemala Ndutu****+ (AI)
Niveau C -
juni t/m november
Centraal-Serengeti - Serengeti Pioneer Camp***** (AI)

Niveau D -
januari t/m maart, december
Ndutu - &Beyond Serengeti Under Canvas Ndutu*****deluxe (AI)
Niveau D -
juni t/m november
Centraal-Serengeti - Lemala Nanyukie***** (AI)Dag 7-8: Centraal of Noord Serengeti National Park

Ook deze twee dagen verblijft u in de Serengeti. Na uw ontbijt maakt u een gamedrive richting uw volgende accommodatie. Van december t/m maart verblijft u in het centrale deel van de Serengeti. Van juni t/m november verblijft u in Noord-Serengeti. De locaties zijn zo gepland dat u tijdens dag 5/6, of tijdens deze dagen, kans maakt om de migratie mee te maken. Na de lunch op dag 7 maakt u een gamedrive. Met uitzondering van de neushoorn, kunt u de leden van de Big Five in dit gebied treffen. Ook andere diersoorten, die thuis zijn op de Oost-Afrikaanse savannes, komt u hier volop tegen en vogelliefhebbers komen er ogen tekort! De jaarlijkse migratie zorgt voor grote kuddes gnoes en zebra’s, met roofdieren als hyena’s en jakhalzen in hun kielzog, die wachten op hun kansen. Op dag 8 maakt u zowel in de ochtend als de middag een gamedrive.
Overnachting:

Niveau A -
januari t/m maart, december 
Centraal-Serengeti -  Serengeti Kuhama Camp*** (VP)
Niveau A -
juni t/m november
Noord-Serengeti - Mara Kati Kati Tented Camp*** (VP)

Niveau B  - januari t/m maart, december
Centraal-Serengeti - Kubu Kubu Tented Lodge**** (AI)
Niveau B -
juni t/m november
Noord-Serengeti - Mara Under Canvas**** (AI)

Niveau C - januari t/m maart, december 
Centraal-Serengeti - Serengeti Pioneer Camp***** (AI)
Niveau C - 
juni t/m november
Noord-Serengeti - juni t/m oktober Lemala Mara Camp****+ (AI)
Noord-Serengeti - november Lemala Kuria Hills*****deluxe (AI)

Niveau D - januari t/m maart, december 
Centraal-Serengeti - Lemala Nanyukie***** (AI)
Niveau D - 
juni t/m november
Noord-Serengeti - Nimali Mara****+ (AI)

“Bij niveau D overnacht u in een mobiel camp, dat de migratie op de voet volgt”Dag 9-10: naar Amsterdam
Vanaf de airstrip vliegt u in de loop van de ochtend naar Arusha, waar u geniet van een lunch. Op verzoek kunnen wij een dagkamer voor u verzorgen. 's Avonds verzorgen wij een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt. Het einde van een spectaculaire reis! Wij bieden u graag een passende verlenging aan het prachtige strand van de Indische Oceaan!

(LO) = logies/ontbijt - (VP) = volpension - (AI) = volpension + drankjes

Prijzen per persoon 2024 (exclusief internationale vluchten vanaf € 1.101,-)

Niveau A - voornamelijk 3* 2-pers 4-pers 6-pers
1 april t/m 31 mei gesloten gesloten gesloten
1 t/m 14 juni € 4.771,- € 3.978,- € 3.714,-
15 t/m 30 juni € 4.799,- € 4.006,- € 3.741,-
1 juli t/m 31 augustus € 4.874,- € 4.081,- € 3.817,-
1 t/m 30 september € 4.874,- € 4.081,- € 3.817,-
1 t/m 31 oktober € 4.799,- € 4.006,- € 3.741,-
1 t/m 30 november € 4.584,- € 3.791,- € 3.526,-
1 t/m 15 december € 4.504,- € 3.781,- € 3.540,-
16 t/m 31 december € 4.861,- € 4.138,- € 3.897,-

Niveau B - voornamelijk 4/4*+ 2-pers 4-pers 6-pers
1 april t/m 31 mei gesloten gesloten gesloten
1 t/m 30 juni € 5.495,- € 4.668,- € 4.392,-
1 juli t/m 30 september € 5.786,- € 4.958,- € 4.682,-
1 t/m 31 oktober € 5.725,- € 4.898,- € 4.622,-
1 t/m 30 november € 5.266,- € 4.439,- € 4.163,-
1 t/m 15 december € 4.993,- € 4.256,- € 4.010,-
16 t/m 31 december € 5.452,- € 4.715,- € 4.469,-

Niveau C - voornamelijk 5*/5*deluxe 2-pers 4-pers 6-pers
1 april t/m 31 mei gesloten gesloten gesloten
1 t/m 30 juni € 6.672,- € 5.858,- € 5.586,-
1 juli t/m 30 september € 7.442,- € 6.627,- € 6.356,-
1 t/m 31 oktober € 7.047,- € 6.232,- € 5.961,-
1 t/m 30 november € 6.349,- € 5.534,- € 5.263,-
1 t/m 19 december € 5.784,- € 5.031,- € 4.780,-
20 t/m 31 december € 7.318,- € 6.565,- € 6.314,-

Niveau D - voornamelijk 5*/5*deluxe 2-pers 4-pers 6-pers
1 april t/m 31 mei gesloten gesloten gesloten
1 t/m 30 juni €7.923,- €7.086,- €6.807,-
1 juli t/m 30 september € 9.371,- € 8.534,- € 8.255,-
1 t/m 31 oktober € 7.645,- € 6.808,- € 6.529,-
1 t/m 30 november € 7.058,- € 6.221,- € 5.942,-
1 t/m 19 december € 7.131,- € 6.372,- € 6.119,-
20 t/m 31 december € 10.042,- € 9.283,- € 9.030,-

Prijzen per persoon 2025 (exclusief internationale vluchten vanaf € 1.101,-)

Niveau A - voornamelijk 3* 2-pers 4-pers 6-pers
1 januari t/m 28 februari € 4.980,- € 4.222,- € 3.970,-
1 t/m 14 maart € 4.930,- € 4.172,- € 3.919,-
15 t/m 31 maart € 4.858,- € 4.100,- € 3.848,-
1 april t/m 31 mei gesloten gesloten gesloten
1 t/m 14 juni € 4.962,- € 4.120,- € 3.839,-
15 t/m 30 juni € 4.991,- € 4.148,- € 3.868,-
1 juli t/m 30 september € 5.066,- € 4.224,- € 3.943,-
1 t/m 31 oktober € 4.991,- € 4.148,- € 3.868,-
1 t/m 30 november € 4.766,- € 3.923,- € 3.643,-
1 t/m 15 december € 4.711,- € 3.953,- € 3.701,-
16 t/m 31 december € 5.047,- € 4.289,- € 4.036,-

Niveau B - voornamelijk 4/4*+ 2-pers 4-pers 6-pers
1 t/m 31 januari € 5.630,- € 4.873,- € 4.620,-
1 t/m 28 februari € 5.706,- € 4.948,- € 4.696,-
1 t/m 31 maart € 5.421,- € 4.664,- € 4.411,-
1 april t/m 31 mei gesloten gesloten gesloten
1 t/m 30 juni € 5.895,- € 5.006,- € 4.709,-
1 juli t/m 30 september € 6.102,- € 5.259,- € 4.978,-
1 t/m 31 oktober € 6.041,- € 5.199,- € 4.918,-
1 t/m 30 november € 5.484,- € 4.642,- € 4.361,-
1 t/m 15 december € 5.238,- € 4.480,- € 4.228,-
16 t/m 31 december € 5.795,- € 5.037,- € 4.785,-

Niveau C - voornamelijk 5*/5*deluxe 2-pers 4-pers 6-pers
1 t/m 5 januari € 7.301,- € 6.543,- € 6.291,-
6 januari t/m 28 februari € 6.891,- € 6.133,- € 5.881,-
1 t/m 14 maart € 6.923,- € 6.166,- € 5.913,-
15 t/m 31 maart € 6.881,- € 6.123,- € 5.870,-
1 april t/m 31 mei gesloten gesloten gesloten
1 t/m 30 juni € 6.952,- € 6.109,- € 5.829,-
1 juli t/m 30 september € 7.778,- € 6.936,- € 6.655,-
1 t/m 31 oktober € 7.356,- € 6.513,- € 6.232,-
1 t/m 30 november € 6.614,- € 5.771,- € 5.490,-
1 t/m 19 december € 6.013,- € 5.255,- € 5.003,-
20 t/m 31 december € 7.596,- € 6.839,- € 6.586,-

Niveau D - voornamelijk 5*/5*deluxe 2-pers 4-pers 6-pers
1 t/m 5 januari € 9.772,- € 9.015,- € 8.762,-
6 t/m 10 januari € 8.245,- € 7.488,- € 7.235,-
11 januari t/m 28 februari € 8.538,- € 7.781,- € 7.528,-
1 t/m 14 maart € 6.951,- € 6.193,- € 5.941,-
15 t/m 31 maart € 6.908,- € 6.151,- € 5.898,-
1 april t/m 31 mei gesloten gesloten gesloten
1 t/m 30 juni € 8.136,- € 7.293,- € 7.012,-
1 juli t/m 30 september € 9.685,- € 8.843,- € 8.562,-
1 t/m 31 oktober € 7.827,- € 6.985,- € 6.704,-
1 t/m 30 november € 7.288,- € 6.445,- € 6.165,-
1 t/m 19 december € 7.382,- € 6.625,- € 6.372,-
20 t/m 31 december € 10.489,- € 9.732,- € 9.479,-

NB: In april en mei zijn een aantal camps gesloten. Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Inclusief: transfers, privévervoer en privé-gamedrives per 4x4 voertuig met opklapbaar dak, Engelssprekende chauffeur/gids, entreegelden, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven, water in het voertuig, binnenlandse vlucht dag 9, AMREF Flying Doctor Service ($17,- p.p.).
 
Exclusief:
 
internationale vluchten, luchthavenbelasting, visum, fooien, drankjes, overige maaltijden, eventuele toeslag Kerst/Nieuwjaar van 24 t/m 26, 31 december en 1 januari € 51,- p.p.p.n.

Optionele extra's per persoon:

Ballonsafari Serengeti
€ 531,-
Bezoek Masai dorp € 29,-
Bezoek Oldupai Gorge € 42,-
Tarangire Treetops wandelsafari (C) € 96,-
Tarangire Treetops nightdrive (C) € 106,-
Lemala Mpingo Ridge nightdrive (D) € 146,-
Lemala Mpingo Ridge wandelsafari (D) € 123,-
Dagkamer dag 9 € 92,- (vanaf)
 
Vluchtschema  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:  
 verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 571               
Amsterdam - Kilimanjaro    
10.50     
20.10
KL 569
Kilimanjaro - Amsterdam    
21.10
07.20 +1
+1 = aankomst volgende dag
 
    
Vluchtprijsindicatie KLM
Vanaf € 1.101,- pp, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 

Een minder toeristisch natuurreservaat is Tarangire National Park. Het park is een glooiend gebied met een rode kleur van de aarde en wordt doorsneden door de Tarangire rivier. Dit prachtige park is bezaaid met bizarre baobabbomen en u vindt hier zeer veel verschillende dieren, waaronder nog enkele zeer zeldzame zwarte neushoorns. Dit wildpark wijkt qua landschap sterk af van andere parken in Noord-Tanzania, maar het grote voordeel is dat dit een rustig wildpark is waar relatief weinig bezoekers komen. Voor u een uitgelezen kans om in alle rust van de natuur te genieten. In de droge periode van eind juni tot begin oktober komt er veel wild vanuit Lake Manyara naar de Tarangire rivier om te drinken. Dit is daarom de beste reisperiode.
Lake Manyara National Park ligt in een kloof van de Great Rift Valley. Hier belandt u in een paradijselijk oerwoud vol apen en klaterende beekjes met glashelder water. Bij de ingang van het park wordt u uitbundig begroet door de vele bavianen. Dieper in het park is het woud minder bebost en gaat het over in een steppeachtig gebied rond het meer. Dit is de ontmoetingsplek voor veel wildsoorten: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook roofdieren zoals leeuwen en hyena's. Rond het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. Maar kijk ook omhoog: de zogenaamde boomklimmende leeuwen in Lake Manyara National Park hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom.Zonder twijfel is het Serengeti National Park het beroemdste wildpark ter wereld. Het is uniek in zijn soort vanwege de ecologische waarde en schoonheid en daardoor niet te vergelijken met andere wildparken. In het park leven meer dan drie miljoen dieren, van vijfendertig verschillende diersoorten, op de eindeloze savannes. Het Masaiwoord ‘siringet’ betekent ‘eindeloze vlaktes’ en is met recht een uitstekende benaming voor dit wildpark. De Big Five ontbreekt hier natuurlijk niet, al is de beschermde neushoorn vanwege zijn zeldzaamheid minder vaak te zien. Wij kunnen u bijna een ontmoeting met vier leden van de Big Five garanderen, vanwege de hoge concentratie wild in de Serengeti. Ook vogels zijn er in overvloed. In totaal meer dan vijfhonderd soorten.

Jaarlijks vindt in het wildpark de Grote Trek plaats. Een immense migratie van ongeveer anderhalf miljoen gnoes en tweehonderdduizend zebra’s. Een spektakel bestaande uit kuddes van zo’n 40-50 km lengte, die op de voet gevolgd worden door roofdieren als hyena’s en jakhalzen, die hun kans bij de zwakkere dieren afwachten. Wanneer de migratie precies plaatsvindt is niet te zeggen. Het is een onvoorspelbare en spontane gebeurtenis, die samenhangt met de komst van de regen. De korte regentijd begint rond half oktober en zorgt ervoor dat de eerste kuddes migreren vanuit de Masai Mara naar de groene grasvlaktes in het zuidoosten van de Serengeti, rond Lake Ndutu. Daar komt de trek tot stilstand en verspreidt de kudde zich over de vlaktes, waardoor roofdieren hun slag slaan. Hier worden ook de kalveren geboren in januari en februari en als de grasvlaktes half maart kaalgevreten zijn, trekken de eerste kuddes weer westwaarts.

“Grote kans dat u hier de Big Five kunt zien

In april/mei passeren ze het gebied tussen de Moru Kopjes en het westen van Seronera Valley. In juni kunnen de kuddes zich splitsen; een klein deel gaat direct noordwaarts, de rest trekt eerst verder naar het westen naar de Grumeti rivier. Hier steken zij de rivier over, opgejaagd door de vele krokodillen. Begin juli komt de kudde weer bij elkaar om verder te trekken naar de Mara rivier. De dieren die de oversteek halen blijven tot eind oktober in de Masai Mara. Overigens hebben veel andere diersoorten, zoals gazellen, giraffes en roofdieren vaak een vast territorium. Zij migreren dus niet, waardoor er altijd genoeg te zien is in het gehele park.
Door het unieke ecosysteem beschikt het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld, de Ngorongoro krater, over een hoge wildconcentratie. Zijn naam dankt hij aan de Masai, de huidige bewoners van het gebied, die u regelmatig in het reservaat tegenkomt met vee. De Ark van Noach, zoals de krater ook wordt genoemd, is de thuisbasis van neushoorns, olifanten, buffels, hyena’s en leeuwen. Vanwege de beslotenheid van de krater en de continue aanwezigheid van voldoende voedsel zijn leeuwen hier gemiddeld zelfs groter dan in de rest van Afrika! De Ngorongoro biedt een grote kans om de Big Five te zien. Ook meer dan honderd unieke vogelsoorten leven op de bodem van de krater, rondom het sodameer Lake Magadi. Tussen de Serengeti en de Ngorongoro krater ligt de wieg van de mensheid ‘Oldupai Gorge’. Antropoloog dr. Leakey ontdekte hier met zijn team sporen en beenderen, van ruim drie miljoen jaar oud, van één van de oudste mensachtige.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds