9-daagse self drive Zuid-Afrika in een notendop - Zuid-Afrika
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zuid-Afrika / 9-daagse self drive Zuid-Afrika in een notendop
zoek:
KeniaTanzaniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda MozambiqueBotswanaZuid-Afrika24-daagse self drive Zuid-Afrika Compleet17-daagse self drive Familieavontuur in de Kaap16-daagse self drive Kaapstad & Tuinroute15-daagse self drive Bijzonder Zuid-Afrika16-daagse self drive Avontuur & Cultuur14-daagse self drive Legendes & Wildparken12-daagse luxe treinreis met fly in safari Klassiek Zuid-Afrika17-daagse luxe treinreis Zuid-Afrika in Stijl16-daagse self drive San, Strand & Safari23-daagse self drive Hoogtepunten van Zuid-Afrika9-daagse self drive Zuid-Afrika in een notendop15-daagse self drive Kaap & Kalahari14-daagse self drive Oost-Kaap & Lesotho16-daagse culinaire self drive Kaap Gourmet14-daagse exclusieve fly-in safari Zuid-Afrika in Vogelvlucht--------- SAFARI & STRAND ---------15-daagse safari & strandvakantie Avontuur & Romantiek15-daagse reis Panoramaroute, Kruger & Seychellen16-daagse exclusieve fly-in safari Zuid-Afrika + Seychellen14-daagse self drive Zuid-Afrika & SeychellenAutohuur Zuid-AfrikaUw eigen reis samenstellen - MaatwerkNamibiŽZambiaZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen TreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

9-daagse self drive Zuid-Afrika in een notendopHoogtepunten
Johannesburg - Privéwildreservaat Welgevonden - Tzaneen

Heeft u niet veel tijd, maar wilt u toch de veelzijdigheid van Zuid-Afrika ervaren? Tijdens deze korte self drive geniet u een week van cultuur, natuur en avontuur! U begint uw ontdekkingsreis door Zuid-Afrika in miljoenenstad Johannesburg, het culturele hart van de ‘Regenboognatie’. U kunt onder leiding van een deskundige, lokale gids een stadswandeling maken, een bezoek brengen aan het indrukwekkende Apartheidsmuseum of in het bruisende township Soweto kennis maken met de lokale bevolking. U gaat vervolgens op safari in het malariavrije privéwildreservaat Welgevonden. Tweemaal daags trekt u er in een open 4x4 voertuig op uit voor indrukwekkende begeleide gamedrives, waarbij u op zoek gaat naar onder meer olifanten, neushoorns, leeuwen en luipaarden. U doorkruist dichte wouden, droge rivierbeddingen en lichtglooiende valleien. Uw gids kan u alles vertellen over de dieren die u onderweg tegenkomt. Ter afsluiting van uw reis verblijft u in Tzaneen, aan de rand van de diepgroene Magoebaskloof. U kunt hier een wandeling maken naar de waterval of aan een katrol boven de vallei zweven. Ook kunt u de bezienswaardigheden langs de Panorama Route bezichtigen of een dagexcursie ondernemen naar kleurrijke lokale markt en de pottenbakkerscoöperatie van Makhado, waar vrouwen razendsnel vazen en potten bakken. U kunt deze reis ook afsluiten op de exotische Seychellen!

Vanaf: € 1.175,- per persoon (exclusief internationale vluchten vanaf € 733,-) 
Vertrek: dagelijks

U kunt kiezen uit 3 luxeniveaus: A, B of C. Niveau A zijn voornamelijk 3/3*+, B voornamelijk 4* en C voornamelijk 4/5* accommodaties.

Programma:

Dag 1-2: naar Johannesburg

U vliegt rechtstreeks met KLM naar Johannesburg, waar u ’s avonds arriveert. Na aankomst wordt u door onze lokale vertegenwoordiger hartelijk welkom geheten in Zuid-Afrika en in een half uur naar uw boutique hotel gebracht in een rustige buitenwijk. Tijd voor uw welverdiende nachtrust na een lange vlucht. Op dag 2 neemt u om 09.00 uur uw huurauto in ontvangst, waarna u tijdens een van de optionele excursies kennis maakt met de grootste stad van Zuid-Afrika. Tijdens een optionele begeleide stadswandeling neemt een lokale gids u mee door de levendige wijk Newtown, waar u veel straatkunst vindt en waar voormalig pakhuizen zijn verbouwd tot workshops en podia voor experimenteel theater en livemuziek. Ook is hier het vroegere advocatenkantoor van Nelson Mandela en Oliver Tambo gevestigd. ’s Middags kunt u een bezoek brengen het bruisende township Soweto waar meer dan tweemiljoen mensen wonen. U fietst door de smalle straatjes en maakt kennis met de bewoners terwijl uw gids u uitleg geeft over het hedendaagse leven in de wijk. Veel bekende Zuid-Afrikanen zoals Nelson Mandela en aartsbisschop Desmond Tutu hebben hun wortels in Soweto. Iedere zaterdag vindt in de hippe wijk Braamfontein de Neighbourgoods Market plaats, waar jong Johannesburg samenkomt om te genieten van live muziek en heerlijke lokale delicatessen. Hier ervaart u de echte ‘spirit’ van de stad. Daarnaast vindt u hier ook enkele van de beste musea en galeries van het land. In het meest indrukwekkende museum van het land, het Apartheidsmuseum, wordt de geschiedenis van dit bewind in films en foto’s getoond. Overnachting:
Niveau A - Courtyard Rosebank (LO)
Niveau B - The Peech Boutique Hotel (LO)
Niveau C - Athol Place Boutique Hotel (LO)

Indien u geen interesse hebt in de culturele kant van Johannesburg, kunt u bij aankomst ook overnachten op de luchthaven van Johannesburg en de volgende dag direct naar privéwildreservaat Welgevonden rijden. Aan het einde van uw reis rijdt u dan via de schitterende Panorama Route (met haar watervallen, uitzichtpunten en goudzoekersdorpjes) naar Hazyview. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.Dag 3-5: Privéwildreservaat Welgevonden – ca. 300 km
U verlaat de levendigheid van de stad en rijdt in circa drie uur in noordelijke richting naar de groene Waterberg regio. Onderweg passeert u de vlakke savanne nabij de plaats Bela Bela waar een reeks warmwaterbronnen ontspringen. U rijdt in noordwestelijke richting naar het privéwildreservaat Welgevonden. U parkeert uw huurauto bij de toegangspoort en wordt in een half uur naar uw lodge gebracht. Nadat u bent geïnstalleerd in uw kamer wordt er een voortreffelijke lunch geserveerd en maakt u kennis met de gids die er de komende dagen voor zal zorgen dat het u aan niets ontbreekt. Aan het einde van de middag vertrekt u, na een korte veiligheidsinstructie, voor een eerste gamedrive. Uw chauffeur rijdt u behendig in een open 4x4 voertuig door de bush, waarbij hij alle sporen en geluiden van het wild nauwlettend in de gaten houdt. Welgevonden ligt in een zuidelijke uitloper van de Great Rif Valley. Hier bevindt u zich in een paradijs met dichte wouden, droge rivierbeddingen en lichtglooiende valleien. De verscheidenheid aan landschappen zorgt voor een grote variatie aan diersoorten. Naast de voltallige Big Five kunt u hier cheeta’s, giraffen, zebra’s, wilde honden en een grote veelzijdigheid aan vogelsoorten tegenkomen. Na terugkomst in de lodge geniet u van een uitgebreid diner, dat bij goed weer rond een kampvuur onder de schitterende sterrenhemel wordt geserveerd. Bij het krieken van de dag vertrekt u voor uw volgende gamedrive. Het is nog koel op de savanne en dit is de beste tijd om roofdieren te spotten. Tijdens uw verblijf in Welgevonden neemt u ’s ochtends en ’s middags, samen met de andere gasten van de lodge, deel aan begeleide gamedrives. Hier voelt u zich één met de Afrikaanse bush! Overnachting:
Niveau A - Nedile Lodge (VP+)
Niveau B - Nungubane Game Lodge (VP+)
Niveau C - Makweti Safari Lodge (VP+)

Dag 6-7: Tzaneen - ca. 375 km
Na een laatste gamedrive het ontbijt wordt u teruggebracht naar de toegangspoort van Welgevonden, waarna u uw reis vervolgt per huurauto. U rijdt via een mooie route door het binnenland naar Tzaneen. Vlak voordat u bij Tzaneen arriveert draait de weg met enkele scherpe bochten omhoog en wordt het landschap snel groener. U bevindt zich nabij de Magoebaskloof; een van de fraaiste bergpassen van Zuid-Afrika. Een wandelpad voert door de groene kloof naar een aftakking van de Politsi rivier, die bij de Debegeni waterval naar beneden stort. Tzaneen ligt in een prachtige omgeving met eindeloze bananen-, mango- en citrusplantages en de natuur is subtropisch en kleurrijk. De volgende dag kunt u een wandeling maken, tijdens een Canopy Tour aan een katrol boven de vallei zweven of de vele bezienswaardigheden langs de landschappelijk fraaie Panorama Route bezichtigen, zoals de Drie Rondavels, de Bourke's Luck Potholes en uitzichtpunt God’s Window. Ten noorden van Tzaneen ligt het warm kloppende hart van de intrigerende Tsonga en Venda cultuur, wiens beschilderde huizen het landschap sieren. U kunt een culturele dagexcursie ondernemen, waarbij u kennis maakt het bezige stadje en haar bewoners. Overnachting:
Niveau A - Tamboti Lodge (LO)
Niveau B - Sherwood's Country House (LO)
Niveau C - Kings Walden Garden Manor (LO)


Dag 8-9: naar Amsterdam - ca. 400 km
Het einde van uw reis is in zicht. Via een mooie route door het binnenland rijdt u terug naar Johannesburg. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de Cradle of Humankind waar veel menselijke fossielen zijn gevonden, waaronder Mrs. Ples van ruim driemiljoen jaar oud. Aan het begin van de avond levert u de huurauto in op de luchthaven en checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam. Vroeg in de ochtend van dag 9 arriveert u op Schiphol. Het einde van een korte kennismaking met het veelzijdige Zuid-Afrika!

De vermelde afstanden zijn gemiddelden. De uiteindelijke afstanden zijn afhankelijk van de ligging van de accommodaties waarin u verblijft.

(LO) = logies/ontbijt - (VP+) = volpension + gezamenlijke safari-activiteiten

Prijzen per persoon 2020
 (exclusief internationale vluchten) 

Niveau A - voornamelijk 3/3*+ 2 personen 4 personen
1 t/m 3 januari € 1.243,- € 1.201,-
4 t/m 31 januari € 1.214,- € 1.181,-
1 februari t/m 30 april € 1.292,- € 1.259,-
1 mei t/m 30 september € 1.175,- € 1.154,-
1 t/m 31 oktober € 1.263,- € 1.243,-
1 november t/m 10 december € 1.292,- € 1.259,-
11 t/m 31 december € 1.321,- € 1.279,-

Niveau B - voornamelijk 4* 2 personen 4 personen
1 t/m 7 januari op aanvraag op aanvraag
8 januari t/m 28 februari € 1.535,- € 1.501,-
1 maart t/m 30 april € 1.542,- € 1.509,-
1 mei t/m 31 oktober € 1.513,- € 1.493,-
1 november t/m 10 december € 1.542,- € 1.509,-
11 t/m 31 december € 1.571,- € 1.530,-

Niveau C - voornamelijk 4/5* 2 personen 4 personen
1 t/m 6 januari op aanvraag op aanvraag
7 januari t/m 30 april € 2.311,- € 2.244,-
1 mei t/m 31 oktober € 2.273,- € 2.220,-
1 november t/m 10 december € 2.311,- € 2.244,-
11 t/m 19 december € 2.359,- € 2.275,-
20 t/m 31 december op aanvraag op aanvraag

NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Inclusief:
Overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden en drankjes zoals vermeld, activiteiten zoals vermeld, Welgevonden entreegelden (A,B), Welgevonden conservation fees (C), huurauto Hyundai Accent (A,B) en Ford Eco sport (C) of gelijkwaardig (bij 2 pers.) en Toyota Avanza (A,B) en Nissan X-trail (C) of gelijkwaardig (bij 4 pers.), GPS navigatiesysteem, autoverzekering zonder eigen risico.

Exclusief:
Vluchten, luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, fooien, entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden (circa € 50,- p.p.), lokale kosten autohuur (circa € 40,- per reisgezelschap), eventuele toeslagen Kerst/Nieuwjaar, brandstof.

Autohuur:
Bij 2 personen: Hyundai Accent (A,B) en Ford Eco sport (C) of gelijkwaardig en bij 4 personen: Toyota Avanza (A,B) en Nissan X-trail (C) of gelijkwaardig. Om een auto te kunnen huren dient de hoofdbestuurder in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs plus een creditcard met pincode. Lees hier alle voorwaarden met betrekking tot de autohuur.

Optionele extra's - prijzen per persoon:

- mobiele Wifi 1GB per dag ipv GPS: toeslag
€   3,- p/dag
- stadswandeling Johannesburg (bij 2 personen)
€   100,- pp
- stadswandeling Johannesburg (bij 4 personen)
€   50,- pp
- fietstocht Soweto (inclusief transfer)
€   53,- pp
- lunch in Sakhumzi Restaurant Soweto
€   20,- pp
- canopy tour in Magoebaskloof
€   56,- pp

Vluchtschema (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer: Route: Vertrek: Aankomst:
KL 591 Amsterdam - Johannesburg 10.15 22.05
KL 592 Johannesburg - Amsterdam 23.59 10.15 +1
+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie
KLM vluchten: vanaf € 733,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 Hoogtepunten:Johannesburg, ook wel aangeduid als Egoli (de stad van het goud), is de grootste stad en het financiële en commerciële hart van Zuid-Afrika. De geschiedenis van de stad begint aan het einde van de 19e eeuw, als er goud wordt gevonden en vele mensen – blank en zwart – toestromen om werk te vinden en hun geluk te beproeven. Niet lang daarna werd de basis gelegd van wat nu als ‘apartheid’ bekend staat en de zwarte bevolking werd gedwongen in townships aan de rand van de stad te gaan wonen.
Soweto is het bekendste township van Johannesburg en is een acroniem voor SOuth WEstern TOwnship. Het is een absolute aanrader om een bezoek aan Soweto te brengen, maar doet u dit altijd met een gids, niet op eigen gelegenheid! U bezoekt hier o.a. het voormalige woonhuis van Nelson en Winnie Mandela in Vilakazi Street. Dit is overigens de enige straat ter wereld waar drie Nobel-prijswinnaars hebben gewoond: Nelson Mandela, aartsbisschop Desmond Tutu en Chief Albert Luthuli. In het Hector Pieterson Museum wordt teruggeblikt op de studentenopstand van 1976, waarbij vele ongewapende studenten en scholieren – waaronder Hector Pieterson – te betreuren vielen. In de Regina Mondi kerk zijn vele ondergrondse bijeenkomsten geweest van de toenmalige verboden politieke partijen. Gold Reef City, gelegen ten zuiden van de stad, is een replica van Johannesburg in de tijd van de goudkoorts. U kunt afdalen in een oude mijnschacht en zien hoe goud vroeger gesmolten werd. In het pretpark kunnen kinderen zich prima vermaken. Naast Gold Reef City ligt het Apartheid Museum, waar u een goed beeld krijgt van het leven tijdens de apartheid. Ten noorden van Johannesburg ligt een aantal wijken, waarvan wellicht de bekendste Sandton is. Hier vindt u grote moderne winkelcentra, waar u naar hartenlust kunt winkelen.

In de groene Waterbergen, op circa 3 uur rijden ten noorden van Johannesburg, ligt het Welgevonden Game Reserve. Het circa 37.500 hectare grote reservaat grenst aan het Marakele National Park en is malariavrij. In Welgevonden leven circa 50 soorten zoogdieren, waaronder de Big Five, en zo’n 250 vogelsoorten. Enkele zeldzame diersoorten, zoals de bruine hyena, aardwolf en aardvark, worden regelmatig na zonsondergang waargenomen. Het landschap is heuvelachtig en begroeid, met af en toe een grasvlakte waar u de grote katten jacht kunt zien maken op diverse soorten antilopen.

Tzaneen is de op één na grootste plaats in de provinicie Limpopo en is gelegen aan de voet van de indrukwekkende Wolkberg; de noordelijke uitloper van de Drakensbergen. De natuur rond Tzaneen is subtropisch en kleurrijk, met inheemse en exotische flora. Een boven gemiddelde hoeveelheid neerslag en een gematigd klimaat zorgen ervoor dat het hele jaar door volop noten, avocado’s, citrusvruchten, mango’s, bananen, lychees, koffie, thee en katoen verbouwd kunnen worden. Op de berghellingen liggen ook bosbouwplantages. Aan de doorgaande weg (R71) van Polokwane naar Tzaneen ligt de Moegabaskloof. U kunt hier een wandeling maken door de kloof naar de Debengeni waterval of aan een katrol boven de vallei zweven. De alternatieve route R528 tussen Haenertsburg en Tzaneen loopt door de groene George’s Valley. Vanuit Tzaneen kunt u een dagexcursie maken naar het plaatsje Modjadjiskloof (vroeger bekend als Duiwelskloof). In de bergen ligt het 305 hectare grote Modjadji Cycad Reserve, bekend vanwege de grote modjadjipalmen en de legendarische Regenkoningin. Zij heeft haar ‘residentie’ in de buurt van Thohoyandou, ten oosten van Louis Trichardt. In deze omgeving leven ook de Venda, wiens dorpjes u kunt bezoeken. Een andere bezienswaardigheid in de omgeving is één van de grootste baobabs ter wereld die is getransformeerd tot een kleine pub. De Sunland’s Baobab is 22 meter hoog en heeft een omtrek van 47 meter. In en rond Tzaneen kunt u tevens golfen, paardrijden en vissen.

Op de scheiding van het Hoogveld en het Laagveld liggen de Transvaalse (of Kleine) Drakensbergen. Door dit gebied loopt één van de bekendste autoroutes van Zuid-Afrika: de Panorama Route. De Panorama Route voert langs de bekendste natuurlijke bezienswaardigheden in de provincie Mpumalanga. De route volgt grotendeels de R532 langs het Blyde River Canyon Reserve. Wij adviseren u voor deze route een hele dag uit te trekken. Van zuid naar noord volgt u vanuit Sabie de R532 naar Graskop. In de omgeving van Sabie en Graskop vindt u diverse watervallen, zoals de Sabie Falls, Lone Creek Falls, Horse Shoe Falls, Bridal Veil Falls en de tweeling waterval Mac Mac Falls. Bij Graskop slaat u rechtsaf en blijft u de R532 volgen in noordelijke richting. Even na Graskop kunt u afslaan naar de R534. Deze weg voert naar het uitzichtpunt God’s Window en Pinnacle, een 300 meter hoge granieten ‘naald’. U keert terug naar de R532, passeert de Berlin en Lisbon Falls en vervolgt uw weg naar Bourke’s Luck Potholes. De rivieren Blyde en Treur hebben hier enorme kolkgaten (potholes) uitgeslepen in het gesteente die u van bovenaf goed kunt bekijken. Op de parkeerplaats vindt u een take-away restaurant en een aantal souvenirkraampjes. Langs de Blyde River Canyon (de op twee na grootste kloof ter wereld) rijdt u verder naar het noorden en slaat dan af naar De Drie Rondavels. Volg het wandelpad voor een prachtig uitzicht op deze rotsformatie die de vorm heeft van rondavels (Afrikaanse ronde hutjes). Als u het kleine stroompje op de bodem van de kloof ziet is het moeilijk voor te stellen dat deze rotsen door water zijn gevormd. U rijdt daarna terug naar de R532 en rijdt deze uit tot het einde, waar u bij de Echo Caves aankomt. In deze grotten vindt u mooie druipsteenformaties. In het Museum of Man worden archeologische vondsten tentoongesteld, die aantonen dat de grotten in de steentijd al bewoond waren. Als u bij de kruising met de R36 rechtsaf slaat rijdt u over de Abel Erasmuspas en door de J.G. Strijdom Tunnel in de richting van Tzaneen, Hoedspruit of Phalaborwa. Als u linksaf slaat rijdt u richting Ohrigstad en Lydenburg. Halverwege deze plaatsen neemt u de afslag naar de R533, die over Robber’s Pass naar Pilgrim’s Rest loopt. Pilgrim’s Rest is een soort openluchtmuseum dat herinnert aan de tijd (1873-1972) dat hier goud gedolven werd. Het Royal Hotel is één van de gebouwen uit die tijd die de sfeer goed weergeeft. U kunt hier een kopje koffie nuttigen, lunchen of zelfs overnachten. U volgt daarna de R533 verder richting Graskop of Sabie, waar de tour eindigt. Houdt u er rekening mee dat u entree betaalt bij de bezienswaardigheden!

 

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds