16-daagse self drive Oost-Kaap & Lesotho - Zuid-Afrika
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zuid-Afrika / 16-daagse self drive Oost-Kaap & Lesotho
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-Afrika24-daagse self drive Zuid-Afrika Compleet16-daagse self drive Bijzonder Zuid-Afrika14-daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika17-daagse self drive Familieavontuur in de Kaap23-daagse self drive Hoogtepunten van Zuid-Afrika16-daagse self drive Kaapstad & Tuinroute19-daagse self drive Avontuur & Cultuur17-daagse self drive Wildparken van het Noorden & Safari Botswana11-daagse self drive Pretoria, Panoramaroute & Safari Greater Kruger Park17-daagse self drive Bergen, Safari & Strand16-daagse self drive Oost-Kaap & Lesotho16-daagse self drive West-Kaap & Kalahari15-daagse reis Golf & Safari in de Kaap9-daagse fly-in Safari Greater Kruger Park13-daagse fly-in Safari Greater Kruger Park & Kaapstad13-daagse klassieke Rovos Rail, Kaapstad - Johannesburg & fly in Safari Greater Kruger Park16-daagse luxe Blue Train Pretoria-Kaapstad, Safari Greater Kruger Park & Stellenbosch16-daagse African Explorer Train Kaapstad-Windhoek Namibi?-------- SAFARI & STRAND -------15-daagse Safari Zuid-Afrika & strandverblijf Mauritius15-daagse Safari Zuid-Afrika & strandverblijf Seychellen16-daagse self drive Panoramaroute, Greater Kruger Park & strandverblijf Mauritius16-daagse self drive Panoramaroute, Greater Kruger Park & strandverblijf Seychellen21- daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika & strandverblijf Mauritius21-daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika & strandverblijf SeychellenAutohuur Zuid-AfrikaUw eigen reis samenstellen - MaatwerkNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

16-daagse self drive Oost-Kaap & LesothoHoogtepunten
Golden Gate Highlands National Park - Lesotho – Cradock - Graaff-Reinet – Addo Elephant National Park - Amakhala Game Reserve - Port Elizabeth

Vertrek: dagelijks
Reissom: vanaf € 1.712,- per persoon, exclusief vluchten 

Cultuur, natuur en een stukje geschiedenis vormen de ingrediënten van deze self drive. U bezoek bijzondere maar minder bekende gebieden. U volgt de geschiedenis van de Voortrekkers en zie de vele sporen die de Engelse kolonisten hebben nagelaten. Maak kennis met de Basotho, de Tembu en de Xhosa.  Geniet onderweg van de overweldigende natuur in het Addo Elephant National Park en in het privéwildreservaat Amakhala Game Reserve. U maakt safari's in uw eigen huurauto en u maakt gamedrives onder begeleiding van een professionele ranger. Voor diegenen die Zuid-Afrika al eens bezocht hebben en kennis willen maken met ‘het andere Zuid-Afrika’ is deze self drive een absolute aanrader!

Tijdens deze reis bezoekt u bijzondere, niet-alledaagse plekken en verblijft u op basis van niveau A met voornamelijk 3* accommodaties. Op vier locaties is er een luxere accommodatie mogelijk. Deze geven wij aan onder niveau B.

Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt rechtstreeks met KLM van Amsterdam naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en loopt naar uw hotel, op steenworp afstand van de aankomsthal. Overnachting:
Niveau A - City Lodge*** OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge*** OR Tambo Airport (LO)

Dag 2-3: Clarens – ca. 310 km
U haalt uw huurauto op en vertrekt vervolgens in zuidelijke richting naar Clarens, waar u de komende nacht zult verblijven. Op ca. 30 minuten rijafstand van uw hotel vindt u de ingang van Golden Gate Highlands National Park, dat bekend staat om het Maluti-gebergte met majestueuze zandstenen kliffen die bij zonsondergang een prachtige gouden gloed uitstralen. U kunt hier verschillende mooie wandelingen maken. Ook paardrijden en grotten verkennen zijn geliefde activiteiten hier. Overnachting:
Niveau A - Mont d'Or Clarens, classic kamer (LO)
Niveau B - Mont dÓr Clarens, executive kamer (LO)
Dag 4-5: Lesotho – ca. 265 km
Vandaag rijdt u naar het fascinerende bergkoninkrijk Lesotho dat geheel is omringd door buurland Zuid-Afrika. Tot 1966 was het de Britse kroonkolonie Basutoland en vandaag de dag is het lid van de Gemenebest. Het heeft een gekozen regering met een koning als staatshoofd. Lesotho is het hoogst gelegen land in Afrika. In de zomer is het klimaat daardoor aangenaam mild, terwijl er in de winter zelfs sneeuw op de bergtoppen kan liggen. De hoofdstad is Maseru telt z'n 235.000 inwoners en ligt op 1600 meter boven zeeniveau. De lokale Basotho zijn te herkennen aan hun kleurrijke dekens en puntvormige rieten hoeden. Zij houden hun traditionele levenswijze nog grotendeels in stand. De Malealea Lodge, waar u twee nachten verblijft, is een zeer eenvoudige lodge in een landschappelijk zeer mooie omgeving in het westen van Lesotho. De lodge biedt onder andere ponytochten en mountainbikes aan in de omgeving. Ook kunt u een lokaal dorpje bezoeken of een afspraak met een Sangoma/lokale medicijnman maken. Overnachting:
Niveau A - Malealea Lodge - rondavel (LO)
Niveau B - Malealea Lodge - rondavel (LO)Dag 6-7: Cradock – ca. 465 km
U verlaat Lesotho bij het plaatsje Wepener en rijdt vervolgens in zuidwestelijke richting naar Cradock. Onderweg kunt u genieten van een prachtig landschap met slechts hier en daar een dorpje. Aan het einde van de middag komt u aan in Cradock. U verblijft in het meest bijzondere straatje van Cradock, genaamd Market Street. Deze straat bestaat uit 30 Victoriaanse huizen die in 19e eeuwse stijl zijn gerenoveerd en nu dienst doen als hotel Die Tuishuise. Op dag 2 van uw verblijf in Cradock kunt u een bezoek brengen aan het Mountain Zebra National Park. Het prachtige reservaat heeft indrukwekkende bergen en diepe valleien. Het uitzicht is af en toe echt adembenemend! Het reservaat ligt in de Karoo en werd opgericht ter bescherming van de zeer zeldzame Kaapse bergzebra. Inmiddels leven er ook vele andere diersoorten te vinden zoals de neushoorn, springbok, koedoe, gnoe en hyena. Het gebied staat ook bekend om de vele soorten bijzondere vogels die er leven. Overnachting:
Niveau A - Die Tuishuise (LO)
Niveau B - Die Tuishuise (LO)Dag 8: Graaff-Reinet – ca. 150 km

Na het ontbijt gaat u op weg naar het historische stadje Graaff-Reinet. De weg naar Graaff-Reinet is een lust voor het oog. Het stadje werd gesticht in 1786 en u vindt er nog verschillende gebouwen en huizen die herinneren aan de tijd van de Voortrekkers. Men telt er meer dan 200 monumenten. Graaff-Reinet wordt omringd door het Camdeboo National Park.  Aan de rand van het stadje ligt de Valley of Desolation/Vallei der Verlatenheid, waar u aan het einde van de middag kunt genieten van een prachtige zonsondergang over de halfwoestijn van de Karoo. Overnachting:
Niveau A - Drostdy Hotel (LO)
Niveau B - Drostdy Hotel (LO)

Dag 9-10: Addo Elephant National Park – ca. 225 km
De reis brengt u vandaag naar het zuidelijk gelegen Addo Elephant National Park, dat destijds is opgericht ter bescherming van een handjevol overgebleven olifanten in dit gebied. Inmiddels is hun aantal gegroeid tot ruim 550 stuks. Naast olifanten zult u in het park ook vele andere dieren tegenkomen. U kunt ‘s middags op eigen gelegenheid met uw huurauto een safari maken in het park. De volgende dag heeft u ook nog de gehele dag de gelegenheid het park te bezoeken. Indien gewenst kunt u vooraf ook georganiseerde gamedrives reserveren onder begeleiding van een ranger. 

U kunt, mits gereserveerd, twee verschillende gamedrives maken. Of u rijdt zelf naar de hoofdingang van het park waar SanParks een gamedrive aanbied in een groter voertuig met meer toeristen. Of u laat zich ophalen door een ranger bij uw accommodatie en rijdt dan naar het park. Deze duurdere variant wordt doorgaans uitgevoerd in een kleiner voertuig met minder toeristen. Onderweg wordt er vaker gestopt en iets meer uitleg gegeven. Informaties over deze gamedrives kunt u bij ons opvragen. Overnachting
:
Niveau A - De Old Drift Guest Farm (LO)
Niveau B - Woodall Country House & Spa (LO)Dag 11-13: Amakhala Game Reserve / Privéwildreservaat - ca. 90 km
Na het ontbijt rijdt u naar Amakhala Game Reserve. In dit malaria-vrije reservaat leeft de Big Five naast vele andere dieren, waaronder giraffen, zebra’s en hyena’s. Het reservaat is in 1999 gesticht als een samenwerkingsverband tussen eigenaren van zes lodges, die direct afstammen van de vroegere ‘Settlers’ uit 1820. Oorspronkelijk hielden de families zich bezig met veehouderij, tot rond de eeuwwisseling het plan werd ontwikkeld om de boerderijen samen te voegen en te ontwikkelen tot (beschermd) wildgebied. Dieren die hier in het verleden leefden werden opnieuw geïntroduceerd en het gebied is sindsdien langzaam maar zeker teruggebracht in zijn oorspronkelijke, natuurlijke staat. U maakt dagelijks samen met andere gasten van de lodge, onder begeleiding van een ranger, twee gamedrives. De eerste gamedrive is 's morgens nog voor het ontbijt en de tweede is 's middags voor zonsondergang. Overnachting:
Niveau A - Woodbury Tented Camp (AI+)
Niveau B - Hlosi Game Lodge (AI+)Dag 14: Port Elizabeth - ca. 90 km
Na een laatste gamedrive neemt u afscheid van het personeel. U rijdt naar de havenstad Port Elizabeth, Zuid-Afrika' s meest vriendelijke stad. Zowel voor cultuur- als natuurliefhebbers is hier van alles te doen. Musea, winkels, promenades en heerlijke zandstranden. Veel monumenten, herdenkingsplaatsen en parken. Route 67 is een indrukwekkende route langs verschillende kunstwerken, bijzondere gebouwen en belangrijke plaatsen. Zo komt u langs oude Victoriaanse kerken, leuke straatjes, de vuurtoren, het standbeeld van Nelson Mandela en andere eigentijdse kunst. U kunt een rondvaart maken op zoek naar robben, walvissen of dolfijnen. Voor surfers adviseren wij een middagje St. Francisbaai. Overnachting:
Niveau A - City Lodge (LO)
Niveau B - Woodall Country House & Spa (LO)Dag 15-16: Port Elizabeth-Amsterdam – ca. 25 km
In de loop van de ochtend levert u uw huurauto in op de luchthaven van Port Elizabeth, waarna u met een binnenlandse vlucht naar Johannesburg vertrekt. Na aankomst stapt u over op de KLM vlucht naar Amsterdam. U komt de volgende ochtend op Schiphol aan, waarmee uw prachtige rondreis ten einde is!

De vermelde afstanden zijn gemiddelden en bedoeld ter indicatie. De uiteindelijke afstanden zijn afhankelijk van de routes die u rijdt en de ligging van de accommodaties waarin u verblijft.

(LO) = logies/ontbijt - (HP) = halfpension - (VP) = volpension - (AI+) = volpension + geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteiten (gamedrives)Prijzen per persoon 2024 (exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3* 2 personen 4 personen
11 januari t/m 30 april €  1.888,- €  1.815,-
1 mei t/m 31 augustus €  1.712,- €  1.643,-
1 september t/m 30 september €  1.977,- €  1.907,-
1 oktober t/m 31 oktober €  2.002,- €  1.932,-
1 november t/m 30 november €  2.044,- €  1.964,-
1 december t/m 10 december €  2.087,- €  2.007,-
11 december t/m 19 december €  2.186,- €  2.094,-
11 december t/m 31 december €  2.279,- €  2.188,-

Niveau B - voornamelijk 3*/4* 2 personen 4 personen
11 januari t/m 30 april €  2.565,- €  2.492,-
1 mei t/m 31 augustus €  2.123,- €  2.053,-
1 september t/m 30 september €  2.781,- €  2.712,-
1 oktober t/m 31 oktober €  2.808,- €  2.738,-
1 november t/m 30 november €  2.849,- €  2.769,-
1december t/m 10 december €  2.894,- €  2.814,-
11 december t/m 19 december €  2.992,- €  2.901,-
20 december t/m 31 december €  3.197,- €  3.106,-

Prijzen per persoon 2025 (exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 10 januari €  2.299,- €  2.207,-
11 januari t/m 30 april €  2.096,- €  2.015,-
1 mei t/m 31 augustus €  1.900,- €  1.824,-
1 september t/m 30 september €  2.194,- €  2.117,-
1 oktober t/m 31 oktober €  2.222,- €  2.145,-
1 november t/m 30 november €  2.269,- €  2.180,-
1 december t/m 10 december €  2.317,- €  2.228,-
11 december t/m 19 december €  2.426,- €  2.324,-
11 december t/m 31 december €  2.530,- €  2.429,-

Niveau B - voornamelijk 3*/4* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 10 januari €  3.152,- €  3.060,-
11 januari t/m 30 april €  2.847,- €  2.766,-
1 mei t/m 31 augustus €  2.357,- €  2.279,-
1 september t/m 30 september €  3.087,- €  3.010,-
1 oktober t/m 31 oktober €  3.117,- €  3.039,-
1 november t/m 30 november €  3.162,- €  3.074,-
1december t/m 10 december €  3.212,- €  3.124,-
11 december t/m 19 december €  3.321,- €  3.220,-
20 december t/m 31 december €  3.549,- €  3.448,-

NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Inclusief:

overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden en drankjes zoals vermeld, safari-activiteiten zoals vermeld,  conservation levy Amakhala, huurauto met GPS navigatiesysteem, autoverzekering zonder eigen risico.

Exclusief:
vluchten, overige maaltijden en drankjes, fooien, entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden (circa € 50,- p.p.), lokale kosten autohuur (circa € 95,- per reisgezelschap), eventuele toeslagen schoolvakanties en/of feestdagen.

Type huurauto (of gelijkwaardig):
Bij 2 personen: Toyota Corolla Quest (niveau A en B)
Bij 4 personen: Kia Sportage (niveau A en B)
 
Vluchtschema (onder voorbehoud):

Vluchtnummer
Verbinding
Vertrek
Aankomst
KL 591    
Amsterdam - Johannesburg  
10.35
21.20
4Z 456 Umtata - Johannesburg 17.45 19.05
KL 592
Johannesburg - Amsterdam
23.10
10.20 +1


Vluchtprijsindicatie:
KLM/4Z vluchten inclusief binnenlandse vlucht: vanaf € 1.120,- p.p., inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!


>

 Hoogtepunten

In Golden Gate Highlands National Park
liggen uitgestrekte graslanden en indrukwekkende zandstenen kliffen. De zon geeft de vlaktes in de late namiddag een bijzondere gouden gloed. U vindt hier geen groot roofwild, waardoor het park bij uitstek geschikt is voor wandeltochten. Tijdens een wandeling komt u onder andere de bergrietbok, de reebok en de blesbok tegen.Lesotho is een bergkoninkrijk waarvan het laagste deel op 1.000 meter boven de zeespiegel ligt. Het hoogste punt ligt op bijna 3.500 meter. In de winter zijn de bergen bedekt met een laag sneeuw. De lokale Basotho bevolking is herkenbaar aan de kleurrijke dekens en puntvormige rieten hoeden. U kunt hen vaak zien rijden op pony’s, die gewend zijn aan het bergachtige landschap. Het is een absolute aanrader om tijdens uw verblijf een ponytocht te maken, ook als u geen ervaren ruiter bent.

“Addo Elephant National Park: van 16 naar meer dan 550 olifanten!”

Ter bescherming van de laatste zestien overgebleven olifanten in het zuiden van Zuid-Afrika is ooit Addo Elephant National Park opgericht. Tegenwoordig leven hier meer dan 550 olifanten samen met de andere leden van de Big Five en vele antilopen- en vogelsoorten. In de malariavrije Oost-Kaap vindt u tevens een aantal mooie privéreservaten, waaronder Sibuya, Kariega en Amakhala.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds