14-daagse self drive Legendes & Wildparken - Zuid-Afrika
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zuid-Afrika / 14-daagse self drive Legendes & Wildparken
zoek:
KeniaKenia & Tanzania combinatiereizenTanzaniaOegandaRwanda MozambiqueBotswanaZuid-Afrika24-daagse self drive Zuid-Afrika Compleet17-daagse self drive Familieavontuur in de Kaap16-daagse self drive Kaapstad & Tuinroute15-daagse self drive Bijzonder Zuid-Afrika16-daagse self drive Avontuur & Cultuur14-daagse self drive Legendes & Wildparken12-daagse luxe treinreis met fly in safari Klassiek Zuid-Afrika9-daagse self drive Zuid-Afrika in een Notendop14-daagse golfreis in de Kaap16-daagse culinaire self drive Kaap Gourmet16-daagse luxe treinreis Zuid-Afrika in Stijl16-daagse self drive San, Strand & Safari23-daagse self drive Hoogtepunten van Zuid-Afrika15-daagse self drive Kaap & Kalahari14-daagse self drive Oost-Kaap & Lesotho14-daagse exclusieve fly-in safari Zuid-Afrika in Vogelvlucht--------- SAFARI & STRAND ---------15-daagse safari & strandvakantie Avontuur & Romantiek15-daagse reis Panoramaroute, Kruger & Seychellen15-daagse exclusieve fly-in safari Zuid-Afrika + Seychellen13-daagse self drive Zuid-Afrika & SeychellenAutohuur Zuid-AfrikaUw eigen reis samenstellen - MaatwerkNamibiŽZambiaZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

14-daagse self drive Legendes & Wildparken

Hoogtepunten
Ohrigstad (Panorama Route) – Soutpansbergen – Mapungubwe National Park – Mashatu privéwildreservaat  – Welgevonden privéwildreservaat

De Limpopo provincie in het noorden van Zuid-Afrika, grenzend aan Botswana en Zimbabwe, is terecht trots op haar enorme culturele erfgoed. Opgravingen en rotstekeningen tonen aan dat het gebied duizenden jaren geleden al bewoond was. Eén van de kleurrijkste volkeren in de Limpopo is de Ndebele, wiens prachtig beschilderde huizen een lust zijn voor het oog. De Venda is de grootste bevolkingsgroep in de regio en drukt met haar mythes en legendes een duidelijk stempel op de lokale cultuur. Naast cultuur heeft de Limpopo provincie reizigers zeer wildrijke en landschappelijk diverse natuurparken te bieden.

Vanaf: € 2.247,- per persoon (exclusief vluchten vanaf € 898,-)
Vertrek: dagelijks

U kunt kiezen uit 3 luxeniveaus: A, B of C. Niveau A zijn voornamelijk 3/3*+, niveau B voornamelijk 4/4*+ accommodaties en niveau C voornamelijk 4*+ accommodaties.

Programma:

Dag 1: Naar Johannesburg
U vliegt met KLM rechtstreeks van Amsterdam naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Bij niveau A en B loopt u naar uw hotel op steenworp afstand van de aankomsthal en bij niveau C heeft u een transfer naar uw accommodatie in de rustige buitenwijk Kempton Park. Overnachting:
Niveau A - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau C - African Rock Hotel (LO)

Dag 2-3: Ohrigstad (Panoramaroute) - ca. 350 km
Bij niveau A en B haalt u na het ontbijt uw huurauto op bij het verhuurstation op de luchthaven en bij niveau C heeft u eerst een transfer naar de luchthaven alvorens u de auto ophaalt. Vervolgens vertrekt u in noordoostelijke richting naar Ohrigstad. Deze plaats is gelegen aan de toeristische route Highlands Meander. Een prachtig gebied met bossen, bergen, meren, bijzondere vogels en unieke wilde bloemen. Ohrigstad vormt een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de fameuze Panoramaroute. De route is rijk aan fraaie rotsformaties, watervallen, uitzichtpunten en ander natuurschoon. Indien u kiest voor niveau B of C, dan verblijft u in een natuurreservaat waar begeleide wandelingen zijn inbegrepen. Overnachting:
Niveau A - Hannah Game Lodge (LO)
Niveau B - Iketla Lodge (HP+)
Niveau C - Iketla Lodge (HP+)Dag 4-5: Soutpansbergen – ca. 275 km
Op dag 4 vertrekt u in noordelijke richting naar uw volgende lodge in de Soutpansbergen. Het landschap is prachtig met wouden, watervallen, meren en rivieren en werd door de Venda stam ‘het beloofde land’ genoemd. De Venda is de grootste bevolkingsgroep in de regio en drukt een duidelijk stempel op de lokale cultuur. Verspreid over de regio liggen vele heilige plaatsen waar u meer te weten komt over hun intrigerende mythes en legendes. Overnachting:
Niveau A - Madi a Thavha Mountain Lodge (HP)
Niveau B - Madi a Thavha Mountain Lodge (HP)
Niveau C - Leshiba Wilderness Lodge (VP+)

Dag 6-7: Mapungubwe National Park – ca. 200 km
Op het drielandenpunt tussen Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana ligt het Mapungubwe National Park. In dit park leven onder meer olifanten, maar een bezoek aan Mapungubwe betekent in eerste instantie een reis terug in de Afrikaanse geschiedenis. Op een heuvel in het park is een schatkamer ontdekt van een oud koninkrijk dat hier kortstondige bloeide. U kunt een bezoek brengen aan het interessante museum waar de originele schatten worden bewaard. U kunt tevens bijzondere gamedrives maken waarbij u op zoek gaat naar onder meer leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Bij niveau A verblijft u in Mapungubwe NP en maakt u gamedrives in uw huurauto. Bij niveau B en C verblijft u in een privégebied aan de rand van het park en zijn begeleide wandelingen en gamedrives inbegrepen. Overnachting:
Niveau A - Leokwe Camp (LG) (eenvoudig restcamp)
Niveau B - Mapesu Wilderness Camp (VP+)
Niveau C - Mopane Bush Lodge (VP+)

Dag 8-9: Mashatu Privéwildreservaat – ca. 50 km
U rijdt op uw gemak naar de grensovergang met Botswana. U parkeert uw auto bij de grenspost en wordt van daaruit per open 4x4 voertuig naar uw accommodatie gebracht. Mashatu is een grote wildernis in het zuidoosten van Botswana, waar u tijdens uw activiteiten onder andere olifanten, cheeta’s, wilde honden en hyena’s kunt tegenkomen. Vergeet u ook niet uw verrekijker op een aantal van de ruim 350 vogelsoorten te richten, want deze zijn ook zeker de moeite waard! Naast gamedrives en wandelsafari’s kunt u in Mashatu ook een tocht per mountainbike maken! Daarnaast vindt u in Mashatu diverse ‘spiekhutten’ vanwaar u olifanten van zeer dicht bij kunt observeren. Overnachting:
Niveau A - Mashatu Tented Camp (VP+)
Niveau B - Mashatu Lodge
(VP+)
Niveau C - Mashatu Euphorbia (AI+)Dag 10: Alldays - ca. 75 km
In de ochtend maakt u een gezamenlijke gamedrive welke wordt afgesloten met een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt wordt u per 4x4 voertuig teruggebracht naar de grenspost en maakt u zich op voor het vertrek naar uw lodge bij het kleine plaatsje Alldays. Hier kunt u de middag heerlijk ontspannen doorbrengen aan de rivier, bij het zwembad of een mooie wandeling brengen door de Afrikaanse bush. Overnachting:
Niveau A - Mogalakwena River Lodge (HP)
Niveau B - Mogalakwena River Lodge (HP)
Niveau C - Mogalakwena River Lodge (HP)

Dag 11-12: Welgevonden Privéwildreservaat – ca. 325 km
Na een comfortabele overnachting in Alldays vertrekt u op dag 11 naar uw laatste bestemming in het privéwildreservaat Welgevonden Game Reserve (bij niveau A verblijft u in Kololo Game Reserve, grenzend aan Welgevonden). In Welgevonden is het niet toegestaan om met  uw eigen huurauto te rijden - die parkeert u bij de gate, waar het transfervoertuig van de lodge u ophaalt -. Bij het verblijf in Welgevonden vertrekt u in de middag voor uw eerste gamedrive in een open safarivoertuig. Samen met een aantal andere gasten, die ook in uw lodge verblijven, gaat u onder leiding van een ranger (gids) op zoek naar het wild. Als de duisternis valt, geniet u van een drankje tijdens de prachtige zonsondergang - een ‘sundowner’. Uw gids zet vervolgens het zoeklicht aan en uw gamedrive wordt in het donker voortgezet - in de schemer worden vooral roofdieren actief! Op dag 12 maakt u in de ochtend en middag een gamedrive. Overnachting:
Niveau A - Kololo Game Reserve (HP+1)
Niveau B - Nungubane Game Lodge (VP+)
Niveau C - Mhondoro Game Lodge (AI+)Dag 13-14: Naar Amsterdam – ca. 275 km
Na een laatste gamedrive en het ontbijt rijdt u op uw gemak terug naar Johannesburg, waar u de auto inlevert op de luchthaven. U checkt in voor uw rechtstreekse KLM vlucht naar Amsterdam. In de loop van de volgende ochtend komt u vol mooie herinneringen en ervaringen aan op Schiphol.

Optionele verlenging:


Dag 6-7: Kruger Park (Makuleke concessie) – ca. 225 km
U kunt uw reis ook verlengen met een safari in de Makuleke concessie. U rijdt het Kruger Park binnen bij de meest noordelijke ingang, de Pafuri Gate. U bevindt zich nu in het meest afgelegen en het minst bezochte deel van het park. Vervolgens rijdt u in circa 45 minuten naar uw lodge of camp, die in een aparte concessie is gelegen (B + C). De 24.000 hectare grote Makuleke concessie is één van de mooiste landschappelijke gebieden in het Kruger Park met een enorme biodiversiteit. De grootste hoeveelheid nyala’s treft u hier bijvoorbeeld in deze concessie aan en het is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. De twee grote rivieren die door het gebied stromen, de Limpopo en de Luvuvhu, trekken daarnaast grote hoeveelheden nijlpaarden en krokodillen aan. Grote kuddes olifanten en buffels kunnen tevens aan u voorbij trekken. De gamedrives worden ’s morgens vroeg en aan het einde van de middag gemaakt in open 4x4 safarivoertuigen van de lodge. Bent u geïnteresseerd in het rijke culturele en historische erfgoed van deze regio, dan kunt u ter afwisseling van uw game drives en wandelsafari’s ook een bezoek brengen aan de ruïnes van Thulamela of aan een Makuleke dorp. Overnachting:
Niveau A – Awelani Lodge (LG) - ligt buiten de concessie
Niveau B – Pafuri Luxury Tented Camp (AI+)
Niveau C - The Outpost (AI+)De vermelde afstanden zijn gemiddelden. De uiteindelijke afstanden zijn afhankelijk van de ligging van de accommodaties waarin u verblijft.

(LG) = logies - (LO) = logies/ontbijt - (HP) = halfpension - (HP+) = halfpension + gezamenlijke activiteit(en) - (VP+) = volpension + gezamenlijke activiteit(en) - (AI+) = all inclusive: volpension en geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteiten


Prijzen per persoon (exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3/3*+ 2 personen    4 personen 
1 november t/m 19 december 2021 € 2.178,- € 2.065,-
20 december t/m 31 december 2021 € 2.285,- € 2.171,-
1 januari t/m 3 januari 2022 € 2.494,- € 2.346,-
4 januari t/m 5 januari 2022 € 2.395,- € 2.280,-
6 januari t/m 13 februari 2022 € 2.295,- € 2.189,-
14 februari t/m 30 april 2022 € 2.368,- € 2.245,-
1 mei t/m 9 mei 2022 € 2.298,- € 2.209,-
10 mei t/m 14 juni 2022 € 2.247,- € 2.148,-
15 juni t/m 2 juli 2022 € 2.270,- € 2.171,-
3 juli t/m 8 augustus 2022 € 2.352,- € 2.265,-
9 augustus t/m 30 augustus 2022 € 2.349,- € 2255,-
31 augustus t/m 8 oktober 2022 € 2.619,- € 2.220,-
9 oktober t/m 31 oktober 2022 € 2.340,- € 2.255,-
1 november t/m 10 december 2022 € 2.362,- € 2.245,-
11 december t/m 19 december 2022 € 2.465,- € 2.310,-
20 december t/m 31 december 2022 € 2.566,- € 2.411,-

Niveau B - voornamelijk 4* 2 personen    4 personen    
1 december t/m 31 december 2021 € 3.014,- € 2.900,-
1 januari t/m 3 januari 2022 € 3.305,- € 3.153,-
4 januari t/m 30 april 2022 € 3.205,- € 3.085,-
1 mei t/m 31 oktober 2022 € 3.295,- € 3.205,-
1 november t/m 30 november 2022 € 3.405,- € 3.290,-
1 december t/m 10 december 2022 € 3.310,- € 3.195,-
11 december t/m 31 december 2022 € 3.415,- € 3.260,-

Niveau C - voornamelijk 4*+ 2 personen    4 personen    
1 december t/m 15 december 2021 € 4.234,- € 4.120,-
16 december t/m 31 december 2021 € 4.383,- € 4.270,-
1 januari t/m 3 januari 2022 € 4.740,- € 4.590,-
4 januari t/m 10 januari 2022 € 4.649,- € 4.521,-
11 januari t/m 30 april 2022 € 4.484,- € 4.370,-
1 mei t/m 30 juni 2022 € 4.520,- € 4.420,-
1 juli t/m 31 juli 2022 € 4.569,- € 4.478,-
1 augustus t/m 31 oktober 2022 € 4.569,- € 4.478,-
1 november t/m 30 november 2022 € 4.664,- € 4.538,-
1 december t/m 10 december 2022 € 4.575,- € 4.460,-
11 december t/m 15 december 2022 € 4.678,- € 4.525,-
16 december t/m 31 december 2022 € 4.840,- € 4.678,-Prijzen per persoon inclusief verlengingsoptie Kruger Park 2021/2022
 (exclusief vluchten vanaf € 898,-)

Niveau A - voornamelijk 3*/3*+ 2 personen    4 personen 
1 november  t/m 19 december 2021 € 2.495,- € 2.365,-
20 december t/m 31 december 2021 € 2.595,- € 2.460,-
1 januari t/m 3 januari 2022 € 2.770,- € 2.595,-
4 januari t/m 5 januari 2022 € 2.649,- € 2.280,-
6 januari t/m 13 februari 2022 € 2.560,- € 2.425,-
14 februari t/m 28 februari 2022 € 2.630,- € 2.485,-
1 maart t/m 30 april 2022 € 2.645,- € 2.510,-
1 mei t/m 9 mei 2022 € 2.572,- € 2.472.-
10 mei t/m 14 juni 2022 € 2.509,- € 2.397,-
15 juni t/m 2 juli 2022 € 2.528,- € 2.424,-
3 juli t/m 8 augustus 2022 € 2.606,- € 2.524,-
9 augustus t/m 30 augustus 2022 € 2.595,- € 2.494,-
31 augustus t/m 8 oktober 2022 € 2.585,- € 2.480,- 
9 oktober t/m 31 oktober 2022 € 2.595,- € 2.497,-
1 november t/m 10 december 2022 € 2.608,- € 2.513,-
11 december t/m 19 december 2022 € 2.770,- € 2.590,-
20 december t/m 31 december 2022 € 2.869,- € 2.691,-
 
Niveau B - voornamelijk 4* 2 personen    4 personen    
1 november t/m 30 november 2021 € 3.860,- € 3.725,-
1 december t/m 31 december 2021 € 3.785,- € 3.655,-
1 januari t/m 3 januari 2022 € 4.066,- € 3.899,-
4 januari t/m 31 maart 2022 € 3.945,- € 3.810,-
1 april t/m 30 april 2022 € 3.934,- € 3.796,-
1 mei t/m 31 juli 2022 € 4.010,- € 3.908,-
1 augustus t/m 31 oktober 2022 € 4.069,- € 3.965,-
1 november t/m 30 november 2022 € 4.195,- € 4.028,-
1 december t/m 10 december 2022 € 4.099,- € 3.965,-
11 december t/m 31 december 2022 € 4.210,- € 4.030,-
 
Niveau C - voornamelijk 4*+ 2 personen    4 personen    
1 november t/m 30 november 2021 € 5.339,- € 5.192,-
1 december t/m 15 december 2021 € 5.255,- € 5.110,-
16 december t/m 31 december 2021 € 5.410,- € 5.338,-
1 januari t/m 3 januari 2022 € 5.745,- € 5.575,-
4 januari t/m 10 januari 2022 € 5.625,- € 5.490,-
11 januari t/m 30 april 2022 € 5.469,- € 5.329,-
1 mei t/m 30 juni 2022 € 5.495,- € 5.392,-
1 juli t/m 31 juli 2022 € 5.545,- € 5.439,-
1 augustus t/m 31 oktober 2022 € 5.545,- € 5.439,-
1 november t/m 30 november 2022 € 5.628,- € 5.525,-
1 december t/m 10 december 2022 € 5.672,- € 5.539,-
11 december t/m 15 december 2022 € 5.785,- € 5.597,-
16 december t/m 31 december 2022 € 5.835,- € 5.655,-


NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Inclusief:
transfers Mashatu en Leshiba, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals vermeld, safari-activiteiten zoals vermeld, conservation fees Mashatu, huurauto Toyota Urban Cruiser of gelijkwaardig (bij 2 pers.) en Hyundai Tucson of gelijkwaardig (bij 4 pers.), GPS navigatiesysteem óf WiFi-hotspot, autoverzekering zonder eigen risico.

Exclusief:
vluchten, luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, fooien, entreegelden nationale parken en wildparken (circa € 55,- p.p.), lokale kosten autohuur (circa € 8,- per reisgezelschap), eventuele toeslagen schoolvakanties en feestdagen, brandstof.

Autohuur:
Bij 2 personen: Toyota Urban Cruiser of gelijkwaardig en bij 4 personen: Hyundai Tucson of gelijkwaardig. Om een auto te kunnen huren, dient u in het bezit te zijn van een creditcard en een geldig Nederlands rijbewijs. Lees
hier alle voorwaarden met betrekking tot de autohuur.

Belangrijk:

Bovenstaande prijzen zijn geldig indien de reis uiterlijk 30 dagen voor vertrek wordt geboekt. Indien u korter voor vertrek boekt, is er een toeslag op de autohuur van toepassing.

Optionele extra's per persoon:

- Venda culturele excursie € 132,-
- Elim arts & culture tour € 102,-

Deze excursies zijn vanuit Madi a Thavha Lodge

Vluchtschema  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg  
10.35
21.20
KL 592
Johannesburg - Amsterdam
23.15
10.20 +1

+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie
KLM vluchten: vanaf € 898,- pp, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 Hoogtepunten:

Tussen Mpumalanga en de Limpopo rivier, op de grens met Zimbabwe, ligt de provincie Limpopo. Vanwege het rijke culturele en historische erfgoed staat deze provincie bekend als een gebied vol mysterie. Opgravingen en rotstekeningen in het Mapungubwe National Park leveren het bewijs dat het gebied duizenden jaren geleden al bewoond was. In Limpopo vindt u kleurig beschilderde huizen van de Ndebele en de Venda stammen. Het landschap is prachtig met wouden, watervallen, meren en rivieren en werd door de Venda stam ‘het beloofde land’ genoemd. De Venda is de grootste bevolkingsgroep in de regio en drukt een duidelijk stempel op de lokale cultuur. Verspreid over de regio liggen vele heilige plaatsen waar u kennismaakt met de intrigerende mythes en legendes van de Venda. Limpopo is befaamd vanwege de eeuwenoude rotsformaties, zoals de Soutpansberg en Waterberg. Een uitgebreid netwerk van wandelpaden vormt een uitdaging voor alle wandelliefhebbers. Aan de voet van de Waterberg ligt het malariavrije Welgevonden Game Reserve dat bekend staat om de grote diversiteit aan wild- en vogelsoorten. Het landschap is begroeid en heuvelachtig, met af en toe een kleine grasvlakte waar antilopen een veilig heenkomen zoeken. In dit reservaat leeft de Big Five, maar u kunt ook enkele meer zeldzame diersoorten tegenkomen, zoals de bruine hyena, aardwolf en aardvarken.Aan de rand van het Kruger Park vindt u verschillende privéwildreservaten waar u kunt overnachten in kleinschalige lodges en sfeervolle tented camps. U vindt hier dezelfde grote aantallen wilde dieren als in het Kruger Park, maar veel minder toeschouwers. De meest bekende privéwildreservaten zijn Timbavati, Klaserie, Balule en het befaamde Sabi Sand. Samen met de overige gasten van de lodge maakt u ’s ochtends en ’s middags een gamedrive, waarbij een tracker feilloos de sporen van de Big Five herkent. Regelmatig verlaat hij het voertuig om een spoor nader te onderzoeken en te volgen. In de privéreservaten zijn de wegen niet geasfalteerd en is het toegestaan om off road te rijden, waardoor u het wild dichter kunt naderen. Een verblijf in een privéwildreservaat staat garant voor een onovertroffen safari-ervaring! De vrije uurtjes tussen uw activiteiten kunt u doorbrengen aan de rand van het zwembad, terwijl u uitkijkt over de Afrikaanse savanne. U kunt ook deelnemen aan een wandelsafari, waarbij de nadruk ligt op het herkennen van sporen, bomen en planten. Misschien kruist een neushoorn uw pad wel! Aan het eind van de middag maakt u een tweede gamedrive, die na zonsondergang wordt voortgezet met een zoeklicht. De nadruk ligt dan op het observeren van de dieren die in het donker actief zijn; u kunt onder meer kameleons, uilen en bushbabies tegenkomen. Na terugkomst in uw lodge geniet u van tongstrelende gerechten, die worden geserveerd in een door kaarslicht verlichte boma. Een fantastische afsluiting van uw dag in de bush!


 

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds