11-daagse fly in safari Zimbabwe in Vogelvlucht - Zimbabwe
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zimbabwe / 11-daagse fly in safari Zimbabwe in Vogelvlucht
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabwe14-daagse self drive Avontuurlijk Zimbabwe14-daagse safari Hoogtepunten van Zimbabwe11-daagse fly in safari Zimbabwe in Vogelvlucht13-daagse reis Het beste van Zimbabwe & Botswana Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

11-daagse fly in safari Zimbabwe in Vogelvlucht


11-daagse fly in safari naar de bekendste wildparken van Zimbabwe

Hoogtepunten
Victoria watervallen – Hwange National Park – Mana Pools National Park

Vanaf: € 5.127,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks van april t/m november

Tijdens deze reis combineert u een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen met een safari in Hwange en Mana Pools National Park - de twee meest bekende, maar heel verschillende parken van Zimbabwe. U verliest geen kostbare tijd, want u reist comfortabel met een klein vliegtuig naar de airstrip, midden in het park. In zowel Hwange als Mana Pools verblijft u drie nachten, zodat u optimaal en in alle rust kunt genieten van uitgebreide gamedrives, bijzondere sundowners en spannende wandelsafari’s!

Accommodaties in Zimbabwe zijn klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Een officiële sterrenclassificatie kent men niet. U kunt kiezen uit vier luxeniveaus: niveau A, B, C of D. Niveau A is vergelijkbaar met voornamelijk 4* accommodaties, B met 4/5*, niveau C met voornamelijk 5* en niveau D met 5*deluxe accommodaties.

Programma:

Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt rechtstreeks met KLM van Amsterdam naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd en naar uw hotel op/nabij de luchthaven gebracht. Bij niveau D loopt u vanuit de aankomsthal in een paar passen naar uw hotel.

Overnachting:
Niveau A: City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau B: City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau C: African Rock Hotel (LO)
Niveau D: InterContinental OR Tambo Airport Hotel (LO)

Dag 2-3: Victoria Falls
Op dag 2 vliegt u naar Zimbabwe, waar u verblijft in de omgeving van de wereldberoemde Victoria watervallen. De watervallen, door de lokale bevolking aangeduid als ‘Mosi-oa-Tunya’ en vertaald als ‘de rook die dondert’, storten hier van 110 meter hoogte over een breedte van 1.700 meter naar beneden. Aan het einde van het regenseizoen, als het water in de Zambezi rivier op zijn hoogst staat, komt er bijna 550 miljoen liter water per minuut met veel geweld naar beneden. Dit schouwspel kunt u op eigen gelegenheid bekijken. Ook kunt u naar eigen inzicht deelnemen aan optionele excursies zoals een sundowner boottocht op de rivier de Zambezi, een spectaculaire helikoptervlucht boven de watervallen, wildwatervaren op de Zambezi rivier of bungeejumpen vanaf de brug over de Batoka kloof, met een hoogte van 111 meter!

Overnachting:
Niveau A: 528 Victoria Falls(LO)
Niveau B: Batonka Guest Lodge (LO)
Niveau C: The Victoria Falls Hotel (LO) - Deluxe Central Wing room
Niveau D: The Stanley & Livingstone Boutique Hotel (LO)Dag 4-6: Hwange National Park
Vanaf de luchthaven van Victoria Falls vliegt u met een klein vliegtuig naar de airstrip midden in Hwange NP, Zimbabwe’s grootste nationale park. U verblijft in een wildrijk gebied in het oosten van het park. Samen met andere gasten maakt u de komende dagen ’s ochtends en ’s middags uitgebreide gamedrives in een open safarivoertuig. Wandelsafari’s zijn in Zimbabwe een absolute aanrader! De gidsen zijn zeer deskundig en ervaren. Voordat zij wandelsafari’s mogen begeleiden, hebben zij een zeer zwaar examen afgelegd. Al uw zintuigen worden op scherp gesteld en de adrenaline stijgt wanneer u, onder strikte instructies, een wild dier te voet observeert! Tijdens deze wandelingen draait het niet alleen om wild spotten, uw gids vertelt u ook de geheimen van de Afrikaanse bush en u krijgt inzicht in de wonderlijke symbiose tussen verschillende plant- en diersoorten.

Tijdens de vrije uren tussen uw activiteiten kunt u ontspannen in uw camp, waarbij u regelmatig wordt vermaakt door het wild dat bij de waterplaats haar dorst komt lessen. Uw camp is niet omheind, de dieren kunnen zich dus vrij door het camp bewegen. Een nieuwsgierige olifant in uw ‘voortuin’ is eerder regel dan uitzondering! Ook nightdrives, waarbij u met behulp van een zoeklicht op zoek gaat naar dieren die actief zijn in het donker, behoren tot de mogelijkheden. In Zimbabwe gebruikt men een zoeklicht met rood licht, waardoor de dieren het minst in hun bezigheden worden gehinderd.

Overnachting:
Niveau A: Somalisa Expeditions Camp(AI+)
Niveau B: Davison's Camp (AI+)
Niveau C: Little Makalolo Camp (AI+)
Niveau D: Linkwasha Camp (AI+)

“Uw camp is niet omheind, de dieren kunnen zich dus vrij door het camp bewegen”
Dag 7-9: Mana Pools National Park
Uw vlucht van Hwange naar Mana Pools op dag 7 gaat doorgaans over Lake Kariba, een enorm stuwmeer dat is ontstaan na de bouw van de Kariba-stuwdam in de Zambezi rivier. Vanuit de lucht krijgt u een goede indruk van de omvang van dit grote meer. Mana Pools heeft een spectaculair landschap met open vlaktes en dichte, mystieke bossen. Olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, buffels en diverse antilopensoorten, waaronder de soeni - één van de kleinste antilopen in zuidelijk Afrika - leven in dit tot de verbeelding sprekende gebied.

Bij aankomst op de airstrip in Mana Pools wordt u hartelijk verwelkomd en naar uw camp gebracht. Tijdens uw verblijf maakt u 's ochtends en 's middags gamedrives, nightdrives en wandelsafari’s. Een boottocht (B+C+D) en begeleide kanosafari (A t/m D) op de Zambezi rivier zijn absolute aanraders. Vanaf het water ervaart u de natuur compleet anders. Nijlpaarden steken zo nu en dan nieuwsgierig hun kop boven water, terwijl krokodillen zich op de oevers opwarmen in de zon. Olifanten, buffels en antilopen grazen op de vruchtbare uiterwaarden en ook het vogelleven is zeer rijk. Alle activiteiten onderneemt u samen met andere gasten. Tijdens een sundowner op een mooi plekje aan de Zambezi rivier ziet u de zon aan de overzijde van de rivier, achter de steile heuvels in Zambia ondergaan: een gepast decor voor uw laatste avond in Zimbabwe!

Overnachting:
Niveau A: Zambezi Expeditions (AI+)
Niveau B: Ruckomechi Camp (AI+)
Niveau C: Little Ruckomechi Camp (AI+)
Niveau D: Chikwenya Camp (AI+)

Dag 10-11: naar Amsterdam
Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht naar Harare heeft u in de ochtend nog de gelegenheid voor een laatste safari-activiteit. Op de airstrip neemt u later op de dag afscheid van uw gids en Mana Pools, waarna u met een klein vliegtuig naar Harare vliegt. Op de luchthaven van Harare checkt u vervolgens in op uw vlucht via Johannesburg (of Nairobi) naar Amsterdam, waar u vol mooie herinneringen op dag 11 arriveert.

LO = logies/ontbijt - AI+ = volpension + geselecteerde drankjes en gezamenlijke gamedrives/activiteiten

Prijzen per persoon 2023 (exclusief internationale vluchten vanaf € 1.051,-)

Niveau A - voornamelijk 4*
1 april t/m 31 mei € 4.424,-
1 juni t/m 31 oktober € 6.052,-
1 t/m 30 november € 4.447,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) 1 april t/m 31 mei € 703,-
Binnenlandse vluchten (verplicht ) 1 juni t/m 30 november € 1.152,-

Niveau B - voornamelijk 4/5*
1 april t/m 31 mei € 5.539,-
1 juni t/m 31 oktober € 7.598,-
1 t/m 19 november € 6.457,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.310,-

Niveau C - voornamelijk 5*
1 april t/m 31 mei € 7.191,-
1 t//m 30 juni  € 9.121,-
1 juli t/m 31 oktober

€ 9.185,-

1 t/m 19 november € 7.426,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.310,-

Niveau D - voornamelijk 5*deluxe
1 april t/m 31 mei € 8.394,-
1 t/m 30 juni € 10.907,-
1 juli t/m 31 oktober € 11.024,-
1 t/m 15 november € 7.968,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.310,-

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen of 1-persoonskamers!

Inclusief:
privétransfers Victoria Falls, binnenlandse vluchten, entreegelden nationale parken, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief:
internationale vluchten Amsterdam-Victoria Falls en Harare-Amsterdam, luchthavenbelasting, airport departure tax Victoria Falls airport US$ 15,- p.p., fooien, overige maaltijden en drankjes, visum, excursies Victoria Falls, entreegelden Victoria watervallen.

Vluchtschema (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg
10.35
21.20
SA 040 Johannesburg - Victoria Falls 10.50 12.30
SA 029 Harare - Johannesburg 17.10 18.50
KL 592 Johannesburg - Amsterdam 23.10 10.20+1
+1 = aankomst volgende dag

Vluchtprijsindicatie KLM/South African Airways
Met KLM van Amsterdam naar Victoria Falls en van Harare naar Amsterdam vanaf € 1.051,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden met bijvoorbeeld Emirates of British Airways. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 HOOGTEPUNTEN
Op de grens met Zambia ligt een Unesco Werelderfgoed: De Victoria watervallen. Deze wereldberoemde watervallen, door de lokale bevolking aangeduid als Mosi-oa-Tunya, ‘de rook die dondert’, vallen over een breedte van circa 1.700 meter en vanaf een hoogte van 110 meter naar beneden. Aan het einde van het regenseizoen (circa mei), als het water in de Zambezi rivier op haar hoogst staat, stort bijna 550 miljoen liter water per minuut, met een enorme kracht de diepte in. De watervallen zijn in deze periode het volst en de enorme wolk van nevel is van kilometers afstand te zien. Van juli t/m oktober neemt de kracht van het water, door de lagere waterstand in de rivier, af en zijn de watervallen over de volledige breedte goed te zien.

De watervallen zijn in 1855 door Dr. David Livingstone ontdekt en bestaan uit vijf delen: Devil’s Cataract, Main Falls, Rainbow Falls, Horseshoe Falls en Eastern Cataract. Deze laatste ligt in buurland Zambia. Langs de rand van de watervallen is door de nevel een regenwoud ontstaan, waar u doorheen loopt als u de watervallen bezoekt. In de omgeving van de watervallen staat Big Tree, een enorme baobabboom met een doorsnede van 16 meter en een hoogte van 20 meter.
Ten noorden van Bulawayo ligt Hwange National Park. Het grootste wildpark van Zimbabwe is beroemd vanwege de enorme hoeveelheid olifanten (circa 30.000 stuks). Daarnaast zijn er nog zo’n 100 andere diersoorten en 400 verschillende soorten vogels te vinden. Liefhebbers van de Big Five zijn in Hwange aan het goede adres, hoewel de luipaard en de neushoorn zich goed weten te verstoppen. Het park meet 14.500 km² en ligt circa 1.000 meter boven zeeniveau, waardoor het er, afhankelijk van het seizoen, flink koud kan zijn. Het landschap is zeer gevarieerd en bestaat uit acaciabossen, grasland en zandvlaktes, die vanuit de Kalahari woestijn in Botswana naar Hwange zijn gewaaid. Vanwege het droge klimaat zijn er 63 - door mensen aangelegde - drinkplaatsen in het park, die het wild het hele jaar door van water voorzien. De beste tijd om het park te bezoeken is het droge seizoen (circa juli t/m oktober), wanneer de dieren zich in grote aantallen verzamelen bij de drinkplaatsen.


In het hart van de Zambezi vallei, ten oosten van Lake Kariba ligt Mana Pools National Park. Ook dit park is uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege haar ‘wilde’ schoonheid en ongereptheid. Het ‘slechts’ 2.190 km² grote park is vernoemd naar de vier waterpoelen die in het park te vinden zijn. Gedurende het hele jaar voorzien zij het wild van drinkwater. ‘Mana’ betekent in de stamtaal Shona ‘vier’. Het park kent een spectaculair landschap met open vlaktes, mopanebossen en vertakkingen van de Ruckomechi rivier. Door de ligging aan de Zambezi rivier, kunt u hier naast gamedrives en begeleide wandelsafari’s ook kanosafari’s maken. Het dierenrijk bestaat onder andere uit olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, wilde honden, buffels, diverse antilopen, nijlpaarden, krokodillen en meer dan 350 vogelsoorten. Mana Pools is de enige plek in de regio waar u de soeni vindt; één van de kleinste antilopensoorten in zuidelijk Afrika.


Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds