Lodges & tented camps - Zimbabwe
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zimbabwe / Lodges & tented camps
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibiŽZambiaZimbabwe14-daagse self drive Avontuurlijk Zimbabwe14-daagse safari Hoogtepunten van Zimbabwe11-daagse fly in safari Zimbabwe in Vogelvlucht13-daagse reis Het beste van Zimbabwe & Botswana Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsEastern HighlandsGreat ZimbabweHarareHwange National ParkVictoria FallsMatobo Hills National ParkLake Kariba/Matusadona National ParkMana Pools National ParkMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

Lodges & tented campsJambo Safari Club biedt in Zimbabwe een groot aantal hotels, lodges en camps aan. Onze inspiratiereizen in onze brochure en op onze website worden op drie luxeniveaus aangeboden, die wij aanduiden als A, B en C. Hierbij is zowel het prijs- als het luxeniveau oplopend. In Afrika is de sterrengradatie van accommodaties anders dan in Europa. Zo kan een 5*deluxe accommodatie bijvoorbeeld geen zwembad hebben, maar wel uniek gelegen zijn en een uitmuntende service bieden. Het verschil in onze luxeniveaus wordt niet puur op basis van ‘sterren’ bepaald. Ook een bijzondere ligging, een kleinschalig karakter en het serviceniveau zijn hierop van invloed. Afhankelijk van het soort reis dat u in Zimbabwe maakt, bepaalt de keuze van uw accommodatie namelijk ook een groot deel van uw totale beleving!

In onze inspiratiereizen hebben wij gekozen voor de locatie en accommodatie die het beste in het programma en bij het karakter van de reis past. Spreekt een accommodatie uit een ander niveau u meer aan? In nauw overleg maken wij graag een voorstel, gebaseerd op een combinatie van niveaus. Zowel de fly in safari’s als de self drive reizen zijn hierin flexibel aan te passen. Door onze uitgebreide kennis van de locaties kunnen wij, afhankelijk van uw wensen, verwachtingen en reisbudget, samen met u de juiste keuze maken!

In Harare is ons aanbod divers: van goede middenklasse hotels tot uitstekende hotels van naam. In de Eastern Highlands is een klein aanbod aan relatief eenvoudige hotels en resorts te vinden. Sommige resorts en hotels liggen in de omgeving van Nyanga National Park en andere nabij de botanische tuinen van Vumba. Wij prefereren een unieke ligging van een eenvoudige accommodatie boven een meer luxe accommodatie die minder gunstig gelegen is.

In de omgeving van Matobo Hills National Park liggen diverse camps en lodges, waar de mogelijke activiteiten per camp verschillen. Sommige lodges en camps liggen in de rotsachtige omgeving van het park, vanwaar u met uw eigen huurauto het park kunt verkennen. Andere zijn gelegen in aangrenzende privéreservaten. Hier mag u niet zelf rijden en heeft slechts een klein aantal camps het recht om safari’s uit te voeren, waardoor u hier een grote mate van exclusiviteit ervaart.

Hwange National Park is voor iedereen toegankelijk, ook self drives zijn in het park toegestaan. In onze inspiratiereizen kiezen wij in Hwange National Park bewust voor lodges en camps die in een zogenaamde privéconcessie liggen. Een dergelijk gebied wordt verhuurd aan een organisatie die hier, binnen strikte richtlijnen, gamedrives en safari-activiteiten mag uitvoeren, u komt er derhalve weinig voertuigen tegen, wat voor een bijzondere safaribeleving zorgt. De camps zijn via de weg vanuit Victoria Falls of Bulawayo, of per vliegtuig, bereikbaar.

Mana Pools National Park is alleen per vliegtuig bereikbaar en heeft een minder groot aanbod aan verblijfsmogelijkheden. De accommodaties die wij hier aanbieden zijn geselecteerd op hun kleinschalige karakter en hoge service. Bovendien liggen deze accommodaties in een privéconcessie, wat zorgt voor een exclusieve safaribeleving.

In Victoria Falls zijn tal van verblijfsmogelijkheden, waarbij sommige lodges of hotels op loopafstand van de watervallen liggen en andere een gratis shuttleservice bieden. Deze laatste categorie bevindt zich doorgaans wat meer in een natuurlijke omgeving en biedt veelal uitzicht op de omliggende natuur. Hier bent u ver genoeg van de hectiek rond de watervallen verwijderd om in een rustigere omgeving uw reis comfortabel te starten of af te sluiten. Of u nu uitkijkt op de brug over de Zambezi rivier, waar een wolk van nevel van de watervallen uit de Batoka kloof opstijgt, of uitkijkt op een waterplaats in het Zambezi National Park; uw verblijf nabij de Victoria watervallen is altijd boeiend!

Wilt u graag in een accommodatie verblijven die u niet op onze website vermeld ziet staan, belt u dan naar onze Zimbabwe specialisten op 020-2012740 of stuurt u een e-mail naar info@jambo.nl. Wellicht kunnen wij u deze accommodatie toch aanbieden!

“Geniet in het legendarische The Victoria Falls Hotel van een high tea met spectaculair uitzicht”
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds