14-daagse fly-in safari & Kaapstad - Zuid-Afrika
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zuid-Afrika / 14-daagse fly-in safari & Kaapstad
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-Afrika24-daagse self drive Zuid-Afrika Compleet15-daagse self drive Bijzonder Zuid-Afrika17-daagse self drive Familieavontuur in de Kaap23-daagse self drive Hoogtepunten van Zuid-Afrika16-daagse self drive Kaapstad & Tuinroute16-daagse self drive Avontuur & Cultuur14-daagse self drive Legendes & Wildparken9-daagse self drive Zuid-Afrika in een Notendop17-daagse self drive Bergen, Safari & Strand14-daagse self drive Oost-Kaap & Lesotho15-daagse self drive Kaap & Kalahari14-daagse golfreis in de Kaap14-daagse fly-in safari & Kaapstad13-daagse klassieke Rovos Rail, Kaapstad, Pretoria & fly in Safari16-daagse luxe Blue Train, Safari, Kaapstad & Stellenbosch-------- SAFARI & STRAND -------15-daagse safari Zuid-Afrika & strandvakantie Mauritius13-daagse self drive Zuid-Afrika & strandvakantie Seychellen15-daagse fly-in safari Zuid-Afrika & strandvakantie Seychellen15-daagse reis Panoramaroute, Kruger & SeychellenAutohuur Zuid-AfrikaUw eigen reis samenstellen - MaatwerkNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

14-daagse fly-in safari & KaapstadHoogtepunten
Madikwe privéwildreservaat – Greater Kruger Park / Sabi Sand - Kaapstad

Vertrek: dagelijks
Reissom: vanaf  € 4.820,- per persoon, exclusief internationale vluchten

U begint deze afwisselende reis met een safari in de exclusieve privéwildreservaten Madikwe en Sabi Sand. De parken verschillen onderling in landschap en trekken daardoor verschillende wild- en vogelsoorten aan. U reist per propellervliegtuigje naar de parken en wellicht spot u vanuit de lucht zelfs het eerste wild! Ter afsluiting van de reis verblijft u een paar dagen aan een van de stranden bij Kaapstad. Deze reis combineert  indrukwekkende safari's met een ontspannen strandverblijf.

Voor uw verblijf kunt u een keuze maken uit drie niveaus: A, B of C. Niveau A zijn voornamelijk 3+*/4*, B voornamelijk 4* en C voornamelijk 4*/5* accommodaties.

Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt met KLM van Amsterdam rechtstreeks naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en loopt vervolgens naar uw hotel, op steenworp afstand van de aankomsthal. Overnachting:
Niveau A - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau C - City Lodge OR Tambo Airport (LO)Dag 2-4: Madikwe Privéwildreservaat
Na een vroeg ontbijt loopt u naar de vertrekhal waar u incheckt voor uw vlucht naar Madikwe. Per propellervliegtuigje vliegt u in noordwestelijke richting naar dit prachtige wildpark, gelegen op de grens met Botswana. Na aankomst op de airstrip wordt u hartelijk verwelkomd door een chauffeur en naar de lodge gebracht. Na de lunch trekt u er in een open 4x4 voertuig op uit voor een eerste gamedrive. U doorkruist dichte bossen, uitgestrekte graslanden en open vlakten met rood Kalahari-woestijnzand. Door deze bijzondere landschappelijke combinatie vindt u hier een grote variëteit aan wild- en vogelsoorten. Uw Engelssprekende ranger kan u alles vertellen over de olifanten, neushoorns, wilde honden, leeuwen en vogelsoorten die u onderweg tegenkomt. U kunt hier ook diersoorten tegenkomen die zich hebben aangepast aan het leven in de woestijn, zoals gemsbokken en stokstaartjes. Zodra de zon achter de horizon verdwijnt stopt u op een mooie locatie in de bush voor een sundowner, alvorens de gamedrive in het donker voort te zetten met een zoeklicht. Het is een bijzondere ervaring om getuige te zijn van een troep leeuwen die gezamenlijk op jacht gaat zodra het afkoelt op de savanne. Bij terugkomst in de lodge geniet u in de boma, onder de Afrikaanse sterrenhemel, van een voortreffelijk diner. Op dag 3 en 4 maakt u ’s ochtends en ’s middags een gamedrive samen met de overige gasten van de lodge. Overnachting:
Niveau A - Thakadu River Camp (VP+)
Niveau B - Impodimo Lodge (AI+)
Niveau C - Madikwe Hills Privat Game Lodge (AI+)Dag 5-8: Sabi Sand Privéwildreservaat
Na een laatste gamedrive en het ontbijt wordt u naar de airstrip gebracht, vanwaar u naar het befaamde privéwildreservaat Sabi Sand vliegt. U vindt hier dezelfde grote aantallen wilde dieren als in het Kruger National Park, maar veel minder bezoekers.Tijdens uw verblijf geniet u dagelijks, samen met de overige gasten van de lodge, van twee gamedrives. Sabi Sand staat bekend om de grote aantallen luipaarden die hier voorkomen. U heeft dan ook een goede kans om deze schuchtere kat tegen te komen tijdens uw gamedrives. Het wildpark ontleent zijn naam aan de rivieren Sabi en Sand die het reservaat doorkruisen en het wild het gehele jaar van water voorzien. Grote kuddes olifanten trekken naar de rivieren om hier hun dorst te lessen. Na de lunch vertrekt u voor uw eerste gamedrive, die overgaat in een nightdrive, waarbij de nadruk ligt op dieren die in het donker actief zijn. U kunt onder meer kameleons, uilen en bushbabies tegenkomen, maar ook roofdieren als leeuwen en luipaarden. Uw tracker herkent de sporen van de Big Five feilloos! Regelmatig verlaat hij het voertuig om een spoor nader te onderzoeken en te volgen, waarbij hij nauw contact houdt met de ranger. U kunt tussen uw gamedrives door deelnemen aan een begeleide wandelsafari, waarbij de nadruk ligt op het herkennen van sporen, bomen en planten, of ontspannen aan de rand van het zwembad. Overnachting:
Niveau A - Elephant Plains Game Lodge (VP+)
Niveau B - Arathusa Safari Lodge  (AI+)
Niveau C - Arathusa Safari Lodge (AI+)Dag 9-12: Kaapstad
Na een laatste gamedrive neemt u afscheid van het vriendelijke personeel. Er wordt een transfer verzorgd naar Hoedspruit Airport waar u incheckt voor uw vlucht naar Kaapstad. Na aankomst in de ‘Moederstad’ wordt u naar uw accommodatie gebracht. Op dag 10 wordt om 09.00 uur uw huurauto bij uw accommodatie afgeleverd, waarna u drie dagen de gelegenheid heeft om Kaapstad en omgeving te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het historische centrum met het Kasteel de Goede Hoop, het Maleis Kwartier, de botanische tuinen van Kirstenbosch, het historische wijnlandgoed Groot Constantia, het pinguïnstrand Boulders Beach bij Simon’s Town, het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland en natuurlijk de Tafelberg. Bij het Victoria & Alfred Waterfront vindt u een keur aan winkels, restaurants en terrasjes en het Two Oceans Aquarium. Vanzelfsprekend kunt u ook uitrusten aan het strand en alle indrukken nog eens de revue laten passeren. Overnachting:
Niveau A - O on Kloof Boutique Hotel (LO)
Niveau B - The Clarendon Frenaye (LO)
Niveau C - The Marly Boutique, kamer met zeezicht (LO)
Dag 13-14: naar Amsterdam
In de avond van dag 13 rijdt u naar de luchthaven en checkt u in voor uw rechtstreekse KLM vlucht naar Amsterdam, waar u in de ochtend van dag 14 arriveert. Het einde van een exclusieve reis!

*Wijnglanden!
Wilt u langer in Zuid-Afrika verblijven? Dan kunnen wij een verlenging in Stellenbosch, Franschhoek of Paarl van harte aanbevelen! Het wijngebied in de West-Kaap kent haar oorsprong in de 17de eeuw en behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van het land. Op vrijwel alle wijnboerderijen kunt u bijzondere lokale wijnen proeven. Of wat dacht u van een lunch of diner in één van de toprestaurants van Zuid-Afrika met bijpassende wijnen ‘uit de achtertuin’?

(LO) = logies/ontbijt   (VP+) = volpension + gezamenlijke activiteiten (AI+) = volpension en geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteiten


Prijzen per persoon 2023 (exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3*+/4* 2 of 4 personen
1 januari t/m 5 januari € 5.136,-
6 januari t/m 31 maart € 5.046,-
1 april t/m 31 augustus € 4.820,-
1 september t/m 30 september € 4.945,-
1 oktober t/m 10 december € 5.121,-
11 december t/m 23 december € 5.163,-
24 december t/m 31 december € 5.230,-

Niveau B - voornamelijk 4* 2 of 4 personen
1 januari t/m 5 januari € 7.116,-
6 januari t/m 30 april € 6.818,-
1 mei t/m 30 september € 6.564,-
1 oktober t/m 31 oktober € 6.902,-
1 november t/m 30 november € 6.919,-
1 december t/m 10 december € 7.077,-
11 december t/m 31 december € 7.037,-

Niveau C - voornamelijk 5* 2 of 4 personen
1 januari t/m 5 januari € 8.544,-
6 januari t/m 28 februari € 8.109,-
1 maart t/m 30 april € 8.023,-
1 mei t/m 30 september € 7.724,-
1 oktober t/m 10 december € 8.164,-
11 december t/m 31 december € 8.062,-

Inclusief:
Binnenlandse vlucht Johannesburg - Madikwe / vlucht Madikwe - Sabi Sand (Hoedspruit) / vlucht Sabi Sand (Hoedspruit) -Kaapstad, transfers zoals vermeld, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden en drankjes zoals vermeld, activiteiten zoals vermeld, huurauto met GPS navigatiesysteem, autoverzekering zonder eigen risico.

Exclusief:
internationale vluchten, luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, fooien, entreegelden wildparken (circa € 55,- p.p.),lokale kosten autohuur (circa € 35,- per huurperiode), eventuele toeslagen schoolvakanties/feestdagen en/of brandstof..

Type huurauto (of gelijkwaardig):
Bij 2 personen: Toyota Corolla Quest (niveau A en B) + BMW 3 series (niveau C) 
Bij 4 personen: Kia Sportage (niveau A en B) + Toyota Fortuner (niveau C) 

Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Vluchtschema (onder voorbehoud):

Vluchtnummer Verbinding Vertrek Aankomst
KL 591 Amsterdam - Johannesburg 10.35 21.20
KL 598 Kaapstad - Amsterdam 23.05 10.45 +1


Vluchtprijsindicatie:
KLM vlucht vanaf € 975,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen! 

 Hoogtepunten:

Ver weggestopt in het noordwesten, op de grens met Botswana, ligt het Madikwe Game Reserve. In dit prachtige wildpark wisselen dichte bossen, open vlakten met rood Kalahari-woestijnzand en uitgestrekte graslanden elkaar af. Door deze bijzondere landschappelijke combinatie vindt u hier een grote variëteit aan wild- en vogelsoorten. U kunt hier tijdens uw gamedrives onder meer de zeldzame zwarte neushoorn, wilde hond en bruine hyena tegenkomen. Ook vindt u hier diersoorten die zich hebben aangepast aan het leven in de woestijn, zoals de gemsbok en het stokstaartje. Madikwe is bekend vanwege de grote aantallen leeuwen en olifanten.Aan de rand van het Greater Kruger National Park vindt u verschillende privéwildreservaten waar u kunt overnachten in kleinschalige lodges en sfeervolle tented camps. U vindt hier dezelfde grote aantallen wilde dieren als in het Kruger Park, maar veel minder toeschouwers. De meest bekende privéwildreservaten zijn Timbavati, Klaserie, Balule en het befaamde Sabi Sand.
Samen met de overige gasten van de lodge maakt u ’s ochtends en ’s middags een gamedrive, waarbij een tracker feilloos de sporen van de Big Five herkent. Regelmatig verlaat hij het voertuig om een spoor nader te onderzoeken en te volgen. In de privéreservaten zijn de wegen niet geasfalteerd en is het toegestaan om off road te rijden, waardoor u het wild dichter kunt naderen. Een verblijf in een privéwildreservaat staat garant voor een onovertroffen safari-ervaring! De vrije uurtjes tussen uw activiteiten kunt u doorbrengen aan de rand van het zwembad, terwijl u uitkijkt over de Afrikaanse savanne. U kunt ook deelnemen aan een wandelsafari, waarbij de nadruk ligt op het herkennen van sporen, bomen en planten. Misschien kruist een neushoorn uw pad wel! Aan het eind van de middag maakt u een tweede gamedrive, die na zonsondergang wordt voortgezet met een zoeklicht. De nadruk ligt dan op het observeren van de dieren die in het donker actief zijn; u kunt onder meer kameleons, uilen en bushbabies tegenkomen. Na terugkomst in uw lodge geniet u van tongstrelende gerechten, die worden geserveerd in een door kaarslicht verlichte boma. Een fantastische afsluiting van uw dag in de bush!Kaapstad is één van de mooiste steden ter wereld, waar u zonder probleem een week kunt verblijven om alle bezienswaardigheden te bezoeken. De Tafelberg kijkt majestueus neer op de Tafelbaai, de prachtige stranden en Cape Point, het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Kaapstad is een liberale stad, waar alle culturen zich mengen. Ook is er een bruisend uitgaansleven, met name aan de haven, waar de oude opslaghuizen zijn omgebouwd tot een wirwar van winkels, restaurantjes en cafés. Ontdek in het centrum de gezellige restaurantjes aan Kloof Street. Natuurlijk kunt u ook, klimmend of per kabelbaan, naar de top van de Tafelberg gaan. Dit uitstapje bestond al toen Kaapstad in de 17de eeuw alleen nog maar een verversingsstation voor de V.O.C. was. Ook vindt u in de nabije omgeving van Kaapstad onder meer de wereldberoemde botanische tuin van Kirstenbosch en het beruchte Robbeneiland, waar Nelson Mandela lange tijd gevangen heeft gezeten. Een tocht over het Kaapse schiereiland met een bezoek aan Kaap de Goede Hoop, Hout Bay en Simon’s Town is een aanrader. Een veel bezochte plek bij Simon’s Town is Boulders Beach, een beschermd natuurgebied waar de Afrikaanse pinguïn vrij kan rondlopen. Ten zuidwesten van Kaapstad liggen de badplaatsen Bantry Bay, Clifton en Camps Bay, waar de stranden in de zomermaanden gezellig druk zijn.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds