13-daagse fly-in Safari Greater Kruger Park & Kaapstad - Zuid-Afrika
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zuid-Afrika / 13-daagse fly-in Safari Greater Kruger Park & Kaapstad
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-Afrika24-daagse self drive Zuid-Afrika Compleet16-daagse self drive Bijzonder Zuid-Afrika14-daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika17-daagse self drive Familieavontuur in de Kaap23-daagse self drive Hoogtepunten van Zuid-Afrika16-daagse self drive Kaapstad & Tuinroute19-daagse self drive Avontuur & Cultuur17-daagse self drive Wildparken van het Noorden & Safari Botswana11-daagse self drive Pretoria, Panoramaroute & Safari Greater Kruger Park17-daagse self drive Bergen, Safari & Strand16-daagse self drive Oost-Kaap & Lesotho16-daagse self drive West-Kaap & Kalahari15-daagse reis Golf & Safari in de Kaap9-daagse fly-in Safari Greater Kruger Park13-daagse fly-in Safari Greater Kruger Park & Kaapstad13-daagse klassieke Rovos Rail, Kaapstad - Johannesburg & fly in Safari Greater Kruger Park16-daagse luxe Blue Train Pretoria-Kaapstad, Safari Greater Kruger Park & Stellenbosch16-daagse African Explorer Train Kaapstad-Windhoek Namibi?-------- SAFARI & STRAND -------15-daagse Safari Zuid-Afrika & strandverblijf Mauritius15-daagse Safari Zuid-Afrika & strandverblijf Seychellen16-daagse self drive Panoramaroute, Greater Kruger Park & strandverblijf Mauritius16-daagse self drive Panoramaroute, Greater Kruger Park & strandverblijf Seychellen21- daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika & strandverblijf Mauritius21-daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika & strandverblijf SeychellenAutohuur Zuid-AfrikaUw eigen reis samenstellen - MaatwerkNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

13-daagse fly-in Safari Greater Kruger Park & KaapstadHoogtepunten
Greater Kruger Park /Timbavati Private Game Reserve & Sabi Sand Game Reserve - Kaapstad

Vertrek: dagelijks
Reissom: vanaf  € 3.429,- per persoon, exclusief internationale vluchten en vlucht van Sabi Sand naar Kaapstad

U begint deze fantastische reis met een bezoek aan het Timbavati Private Game Reserve dat deel uitmaakt van het Greater Kruger Park. Vanuit Johannesburg wordt u naar de airstrip van dit privéwildreservaat gevlogen. U maakt met een professionele ranger een aantal gamedrives in een open 4x4 voertuig. Vanuit Timbavati wordt u door een auto met chauffeur naar het bekende Sabi Sand Game Reserve gereden. Ook hier gaat u een aantal dagen samen met een ranger op zoek naar de Big Five tijdens een aantal indrukwekkende gamedrives. De parken verschillen onderling in landschap en trekken daardoor verschillende wild- en vogelsoorten aan. Vanuit 's werelds bekendste wildpark vliegt u naar het prachtige en zeer gezellige Kaapstad waar u nog een aantal dagen kunt genieten van de Tafelberg en de prachtige kust met heerlijke stranden. Deze reis combineert  indrukwekkende safari's met een ontspannen verblijf op de Kaap.

Voor uw verblijf kunt u een keuze maken uit drie niveaus: A, B of C. Niveau A zijn voornamelijk 3*/4*, B voornamelijk 4* en C voornamelijk 4*/5* accommodaties.

Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt met KLM van Amsterdam rechtstreeks naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en loopt vervolgens naar uw hotel, op steenworp afstand van de aankomsthal. Overnachting:
Niveau A - City Lodge*** OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge*** OR Tambo Airport (LO)
Niveau C - City Lodge*** OR Tambo Airport (LO)Dag 2-4: Greater Kruger Park / Timbavati Private Game Reserve - binnenlandse vlucht ca. 1½
uur
Na een vroeg ontbijt loopt u naar de vertrekhal waar u incheckt voor uw vlucht met Federal Air naar Timbavati. Per propellervliegtuig vliegt u in noordwestelijke richting naar dit prachtige privéwildpark dat deel uitmaakt van het Greater Kruger Park.Na aankomst op de airstrip wordt u hartelijk verwelkomd door een chauffeur en naar de lodge gebracht. Na de lunch trekt u er in een open 4x4 voertuig op uit voor een eerste gamedrive. U doorkruist bossen en uitgestrekte graslanden. Door deze bijzondere landschappelijke combinatie vindt u hier een grote variëteit aan wild- en vogelsoorten. Uw Engelssprekende ranger kan u alles vertellen over de olifanten, neushoorns, leeuwen en vogelsoorten die u onderweg tegenkomt. Zodra de zon achter de horizon verdwijnt stopt u op een mooie locatie in de bush voor een sundowner. Bij terugkomst in de lodge geniet u in de boma, onder de Afrikaanse sterrenhemel, van een voortreffelijk diner. Op dag 3 en 4 maakt u ’s ochtends en ’s middags gamedrives samen met de overige gasten van de lodge. Overnachting:
Niveau A - Umlani Bushcamp (AI+)
Niveau B - Motswari Privat safari Lodge (AI+)
Niveau C - Rockfig Safari Lodge (AI+)Dag 5-7: Greater Kruger Park / Sabi Sand Game Reserve - transfer ca. 3 uur 
Na een laatste gamedrive en het ontbijt wordt u weer opgehaald door een auto met chauffeur naar het befaamde Sabi Sand gereden. Eerst verlaat u Timbavati door de ingangspoort en dan rijdt de chauffeur over gewone asfaltwegen, om de wildreservaten heen, naar de toegangspoort van  het Sabi Sand Game Reserve. U vindt hier dezelfde grote aantallen wilde dieren als in het Kruger National Park, maar veel minder bezoekers.Tijdens uw verblijf geniet u dagelijks, samen met de overige gasten van de lodge, van twee gamedrives. Sabi Sand staat bekend om de grote aantallen luipaarden die hier voorkomen. U heeft dan ook een goede kans om deze schuchtere kat tegen te komen tijdens uw gamedrives. Het wildpark ontleent zijn naam aan de rivieren Sabi en Sand die het reservaat doorkruisen en het wild het gehele jaar van water voorzien. Grote kuddes olifanten trekken naar de rivieren om hier hun dorst te lessen. In de middag vertrekt u voor uw eerste gamedrive. Uw tracker herkent de sporen van de Big Five feilloos! Regelmatig verlaat hij het voertuig om een spoor nader te onderzoeken en te volgen, waarbij hij nauw contact houdt met de ranger. Tegen de avond wordt de nadruk gelegd op dieren die in het donker actief zijn. U kunt onder meer kameleons, uilen en bushbabies tegenkomen, maar ook roofdieren als leeuwen en luipaarden. Het is een bijzondere ervaring om getuige te zijn van een troep leeuwen die gezamenlijk op jacht gaat zodra het afkoelt op de savanne. U kunt tussen uw gamedrives door genieten van de rust en ontspannen in de tuin van de lodge. Doorgaans worden er ook nog andere activiteiten aangeboden. Overnachting:
Niveau A - Elephant Plains Game Lodge (VP+)
Niveau B - Arathusa Safari Lodge  (AI+)
Niveau C - Savana Lodge (AI+)Dag 8-11: Kaapstad - transfer ca. 2 uur en binnenlandse vlucht ca. 2 uur en 50 minuten
Na een laatste gamedrive neemt u afscheid van het vriendelijke personeel. Er wordt een transfer verzorgd van uw lodge naar de dichtstbijzijnde luchthaven waar u incheckt voor uw vlucht naar Kaapstad. Na aankomst in de ‘Moederstad’ wordt u naar uw accommodatie gebracht. Op dag 9 wordt rond 9.00 uur uw huurauto bij uw accommodatie afgeleverd, waarna u drie dagen de gelegenheid heeft om Kaapstad en omgeving te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het historische centrum met het Kasteel de Goede Hoop, het Maleis Kwartier, de botanische tuinen van Kirstenbosch, het historische wijnlandgoed Groot Constantia, het pinguïnstrand Boulders Beach bij Simon’s Town, het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland en natuurlijk de Tafelberg. Bij het Victoria & Alfred Waterfront vindt u een keur aan winkels, restaurants en terrasjes en het Two Oceans Aquarium. Vanzelfsprekend kunt u ook uitrusten aan het strand van Camps Bay en alle indrukken nog eens de revue laten passeren. Overnachting:
Niveau A - Cloud 9 Boutique (LO)
Niveau B - Sea Star Rocks (LO)
Niveau C - The Marly Boutique (LO)
Dag 12-13: naar Amsterdam
In de avond van dag 12 rijdt u naar de luchthaven waar u de huurauto weer inlevert. U checkt u in voor uw rechtstreekse KLM vlucht naar Amsterdam, waar u in de ochtend van dag 13 arriveert. Het einde van een exclusieve reis!

De vermelde reistijden zijn gemiddelden. De uiteindelijke reistijden zijn afhankelijk van de routes die worden genomen en de ligging van de accommodaties waarin u verblijft.

*Wijnglanden!
Wilt u langer in Zuid-Afrika verblijven? Dan kunnen wij een verlenging in Stellenbosch of Franschhoek van harte aanbevelen! Het wijngebied in de West-Kaap kent haar oorsprong in de 17de eeuw en behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van het land. Op vrijwel alle wijnboerderijen kunt u bijzondere lokale wijnen proeven. Of wat dacht u van een lunch of diner in één van de toprestaurants van Zuid-Afrika met bijpassende wijnen ‘uit de achtertuin’?

(LO) = logies/ontbijt   (VP+) = volpension + gezamenlijke activiteiten (AI+) = volpension en geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteiten


Prijzen per persoon 2024
exclusief internationale vluchten en vlucht Sabi Sand naar Kaapstad

Niveau A - voornamelijk 3*/4* 2 personen    4 personen 
1 februari t/m 30 april € 3.480,- €  3.327,-
1 mei t/m 30 juni € 3.429,- €  3.277,-
1 juli t/m 30 september € 3.459,- €  3.308,-
1 oktober t/m 31 oktober € 3.569,- €  3.418,-
 1 november t/m 10 december € 3.589,- €  3.434,-
 11 december t/m 31 december € 3.617,- €  3.459,-

Niveau B - voornamelijk 4* 2 personen    4 personen    
8 januari t/m 30 april € 5.037,- € 4.871,-
1 mei t/m 30 juni € 4.395,- € 4.231,-
1 juli t/m 30 september € 4.823,- € 4.659,-
1 oktober t/m 31 oktober € 5.152,- € 4.987,-
1 november t/m 30 november € 5.171,- € 5.003,-
1 december t/m 31 december € 5.338,- € 5.167,-

Niveau C - voornamelijk 4*/5* 2 personen   4 personen  
8 januari t/m 30 april € 8.703,- € 8.449,-
1 mei t/m 30 juni € 8.002,- € 7.755,-
1 juli t/m 31 augustus € 8.033,- € 7.786,-
1 september t/m 31 oktober € 8.594,- € 8.347,-
1 november t/m 10 december € 8.634,- € 8.371,-
11 december t/m 31 december € 9.085,- € 8.798,-

Prijzen per persoon 2025
exclusief internationale vluchten en vlucht Sabi Sand naar Kaapstad

Niveau A - voornamelijk 3*/4* 2 personen    4 personen 
1 januari t/m 7 januari € 3.839,- €  3.667,-
8 januari t/m 31 januari € 3.955,- €  3.757,-
1 februari t/m 30 april € 3.863,- €  3.693,-
1 mei t/m 30 juni € 3.806,- €  3.637,-
1 juli t/m 30 september € 3.839,- €  3.672,-
1 oktober t/m 31 oktober € 3.962,- €  3.794,-
 1 november t/m 10 december € 3.984,- €  3.812,-
 11 december t/m 31 december € 4.015,- €  3.839,-

Niveau B - voornamelijk 4* 2 personen    4 personen    
1 januari t/m 7 januari € 5.568,- € 5.380,-
8 januari t/m 30 april € 5.591,- € 5.407,-
1 mei t/m 30 juni € 4.878,- € 4.696,-
1 juli t/m 30 september € 5.354,- € 5.171,-
1 oktober t/m 31 oktober € 5.719,- € 5.536,-
1 november t/m 30 november € 5.740,- € 5.553,-
1 december t/m 31 december € 5.925,- € 5.735,-

Niveau C - voornamelijk 4*/5* 2 personen   4 personen  
1 januari t/m 7 januari € 9.722,- € 9.416,-
8 januari t/m 30 april € 9.660,- € 9.378,-
1 mei t/m 30 juni € 8.882,- € 8.608,-
1 juli t/m 31 augustus € 8.917,- € 8.642,-
1 september t/m 31 oktober € 9.539,- € 9.265,-
1 november t/m 10 december € 9.584,- € 9.292,-
11 december t/m 31 december

€ 10.084,-

€ 9.766,-

NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Inclusief:
binnenlandse vlucht Johannesburg - Timbavati, privétransfers zoals vermeld, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden en drankjes zoals vermeld, safari-activiteiten zoals vermeld, enkele conservation levies, huurauto met GPS navigatiesysteem, autoverzekering zonder eigen risico.

Exclusief:
Internationale vluchten, vlucht Sabi Sand naar Kaapstad, overige maaltijden en drankjes, fooien, entreegelden en overige levies wildparken (circa € 75,- p.p.),lokale kosten autohuur (circa € 50,- per huurperiode), eventuele toeslagen schoolvakanties en/of feestdagen.

Type huurauto (of gelijkwaardig):
Bij 2 personen: Toyota Corolla Quest (niveau A en B) + BMW 3 series (niveau C) 
Bij 4 personen: Kia Sportage (niveau A en B) + Toyota Fortuner (niveau C) 


Vluchtschema (onder voorbehoud):

Vluchtnummer Verbinding Vertrek Aankomst
KL 591 Amsterdam - Johannesburg 10.35 21.20
KL 598 Kaapstad - Amsterdam 23.05 10.45 +1

Vluchtprijsindicatie:
KLM vlucht vanaf € 1.305,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen! 

 Hoogtepunten:

Aan de rand van het Greater Kruger National Park vindt u verschillende privéwildreservaten waar u kunt overnachten in kleinschalige lodges en sfeervolle tented camps. U vindt hier dezelfde grote aantallen wilde dieren als in het Kruger Park, maar veel minder toeschouwers. De meest bekende privéwildreservaten zijn Timbavati, Klaserie, Balule en het befaamde Sabi Sand.
Samen met de overige gasten van de lodge maakt u ’s ochtends en ’s middags een gamedrive, waarbij een tracker feilloos de sporen van de Big Five herkent. Regelmatig verlaat hij het voertuig om een spoor nader te onderzoeken en te volgen. In de privéreservaten zijn de wegen niet geasfalteerd en is het toegestaan om off road te rijden, waardoor u het wild dichter kunt naderen. Een verblijf in een privéwildreservaat staat garant voor een onovertroffen safari-ervaring! De vrije uurtjes tussen uw activiteiten kunt u doorbrengen aan de rand van het zwembad, terwijl u uitkijkt over de Afrikaanse savanne. U kunt ook deelnemen aan een wandelsafari, waarbij de nadruk ligt op het herkennen van sporen, bomen en planten. Misschien kruist een neushoorn uw pad wel! Aan het eind van de middag maakt u een tweede gamedrive, die na zonsondergang wordt voortgezet met een zoeklicht. De nadruk ligt dan op het observeren van de dieren die in het donker actief zijn; u kunt onder meer kameleons, uilen en bushbabies tegenkomen. Na terugkomst in uw lodge geniet u van tongstrelende gerechten, die worden geserveerd in een door kaarslicht verlichte boma. Een fantastische afsluiting van uw dag in de bush!Kaapstad is één van de mooiste steden ter wereld, waar u zonder probleem een week kunt verblijven om alle bezienswaardigheden te bezoeken. De Tafelberg kijkt majestueus neer op de Tafelbaai, de prachtige stranden en Cape Point, het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Kaapstad is een liberale stad, waar alle culturen zich mengen. Ook is er een bruisend uitgaansleven, met name aan de haven, waar de oude opslaghuizen zijn omgebouwd tot een wirwar van winkels, restaurantjes en cafés. Ontdek in het centrum de gezellige restaurantjes aan Kloof Street. Natuurlijk kunt u ook, klimmend of per kabelbaan, naar de top van de Tafelberg gaan. Dit uitstapje bestond al toen Kaapstad in de 17de eeuw alleen nog maar een verversingsstation voor de V.O.C. was. Ook vindt u in de nabije omgeving van Kaapstad onder meer de wereldberoemde botanische tuin van Kirstenbosch en het beruchte Robbeneiland, waar Nelson Mandela lange tijd gevangen heeft gezeten. Een tocht over het Kaapse schiereiland met een bezoek aan Kaap de Goede Hoop, Hout Bay en Simon’s Town is een aanrader. Een veel bezochte plek bij Simon’s Town is Boulders Beach, een beschermd natuurgebied waar de Afrikaanse pinguïn vrij kan rondlopen. Ten zuidwesten van Kaapstad liggen de badplaatsen Bantry Bay, Clifton en Camps Bay, waar de stranden in de zomermaanden gezellig druk zijn.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds