Reisvoorwaarden - Welkom bij Jambo Safari Club
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Reisvoorwaarden
zoek:
KeniaTanzaniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda MozambiqueBotswanaZuid-AfrikaNamibiŽZambiaZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari TreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

Reisvoorwaarden


Laat Corona uw vakantieplannen niet bederven

Beste klanten,

Wij krijgen veel vragen van bezorgde reizigers over de mogelijkheden of onmogelijkheden aangaande de bij ons geboekte reizen. Wij begrijpen als geen ander dat u zich mogelijk zorgen maakt. Het nieuws volgt zich in een rap tempo op en niet alle informatie die verspreid wordt is altijd juist of compleet. Wij staan continu in contact met onze lokale partners om onze klanten van de juiste informatie en adviezen te voorzien. Wij kunnen uitsluitend handelen op basis van de actualiteiten, wij kunnen niet garanderen hoe de situatie over 1, 2 of 3 maanden is. Mogelijkerwijs is alles weer normaal, misschien zijn er voor landen inreisbeperkingen van toepassing. Op dit moment nemen landen en overheden in alle haast beslissingen en kunnen van het een op andere moment regels aangescherpt en soms enkele uren later ook weer versoepeld worden. Indien uw reis onverhoopt geen doorgang kan vinden nemen wij direct contact met u op. Op dit moment is er voor onze bestemmingen een inreisbeperking van kracht voor Nederlanders en Belgen. Wij concentreren ons op dit moment op alle vertrekken t/m augustus en nemen contact met u op. Indien u ons e-mails stuurt met vragen omtrent Corona kan het soms enkele dagen duren voor wij die kunnen beantwoorden. Onze excuses voor de vertraging, maar wij behandelen alles met grote precisie en willen graag de juiste informatie verstrekken, dat kan soms wat tijd kosten.

De landen in Afrika weten uit de recente geschiedenis met virussen als bijvoorbeeld Ebola vaak beter hoe te handelen dan Nederland waarvoor dit een nieuwe situatie is. Al onze bestemmingen hebben al sinds enkele weken strikte controle bij binnenkomst. Overal wordt lichaamstemperatuur gemeten en worden personen die verdacht zijn uitgebreid onderzocht en indien noodzakelijk in quarantaine gezet. 

Misschien dat u twijfelt of u wel een vakantie moet boeken en zich moet vastleggen met het oog op de onzekerheid omtrent Corona. Natuurlijk begrijpen wij dit en willen wij ervoor zorgen dat u zorgeloos uw reis kunt boeken.

Wij bieden u daarom de volgende zekerheden:

A) Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies is voor de gebieden die u tijdens uw reis gaat bezoeken. Kleur rood, (niet reizen) op de website van het ministerie van buitenlandse zaken. www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen Als vanaf 3 weken voor aanvang van uw reis in de door u te bezoeken gebieden een negatief reisadvies geldt, gaan wij met u in overleg.  U kunt uw reis kosteloos annuleren of kosteloos omboeken naar een vertrek t/m 31 december 2021. Mocht u voor een andere reisdatum kiezen dan kunnen er voor die datum hogere of lagere prijzen van toepassing zijn. U krijgt het verschil terug of moet eventueel bijbetalen.

B) Wat gebeurt er als wij uw reis niet kunnen uitvoeren. Indien wij uw reis niet kunnen uitvoeren doordat bijvoorbeeld lokale overheden delen van het land hebben afgesloten of geen reizigers uit Nederland meer toelaten gaan wij met u in overleg om uw reis te wijzigen. Wij kunnen uw reisdatum kosteloos wijzigen naar een latere datum t/m 31 december 2021. Mocht u voor een andere reisdatum kiezen dan kunnen er voor die datum hogere of lagere prijzen van toepassing zijn. U krijgt het verschil terug of moet eventueel bijbetalen.

C) Wat gebeurt er als er een reisadvies (alleen noodzakelijk reizen) is voor de gebieden die u tijdens uw reis gaat bezoeken. Kleur oranje, (alleen noodzakelijk reizen) op de website van het ministerie van buitenlandse zaken. www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen Als vanaf 3 weken voor aanvang van uw reis, in de door u te bezoeken gebieden een advies is tot alleen noodzakelijk reizen, gaan wij met u in overleg om uw reis te wijzigen. Wij kunnen uw reisdatum kosteloos wijzigen naar elke gewenste datum t/m 31 december 2021. Mocht u voor een andere reisdatum kiezen dan kunnen er voor die datum hogere of lagere prijzen van toepassing zijn. U krijgt het verschil terug of moet eventueel bijbetalen.

Mocht u andere vragen hebben beantwoorden wij die graag.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alle reizen van Jambo Safari Club worden uitgevoerd conform de ANVR Reizigersvoorwaarden en vallen onder de garanties van zowel de SGR als het Calamiteitenfonds. De uitgebreide ANVR Reizigersvoorwaarden kunt u inzien via ANVR-Reizigersvoorwaarden. Jambo hanteert, gezien het soort reizen dat wij aanbieden, aangepaste voorwaarden ten aanzien van de (aan)betaling en annuleringskosten. De dagprogramma’s zijn vrij gedetailleerd weergegeven om een zo goed mogelijk beeld te geven van de geplande invulling van de reis. Toch zijn er factoren die invloed kunnen hebben op de uitvoering, zoals gewijzigde dienstregelingen, kapotte wegen, slecht weer of materiaalpech. Als bepaalde omstandigheden daartoe aanleiding geven, behouden wij ons nadrukkelijk het recht voor om - vooraf of ter plaatse - wijzigingen in route, dagindeling, overnachtingen, vervoer of excursies aan te brengen. U kunt er in zo'n geval natuurlijk van op aan dat wij onze uiterste best doen om de kwaliteit en het karakter van de reis zoveel mogelijk te handhaven. Eventuele extra reis- en verblijfskosten die als gevolg van overmachtsituaties gemaakt worden, kunnen voor rekening van de deelnemers komen. Mocht één van de aangeboden accommodaties onverwachts niet akkoord komen, dan reserveren wij voor u een gelijkwaardige, alternatieve accommodatie. Voor excursies waar Jambo c.q. onze lokale vertegenwoordiger niet in bemiddelt, dragen wij geen enkele verantwoordelijkheid.

(Aan)betalingsvoorwaarden: de aanbetaling bedraagt 20% van het landarrangement plus de volledige kosten van de vluchten en dient u spoedigst na ontvangst van de factuur te voldoen. Het restant van de reissom dient uiterlijk 56 dagen voor de vertrekdatum van de reis betaald te zijn. Bij boeking binnen 56 dagen voor vertrek moet de volledige reissom direct na ontvangst van de factuur worden voldaan.

Update Corona 01/05:
Tot nader bericht hoeft geen van onze klanten een restantbetaling te doen. Zolang het niet bekend is wanneer het weer mogelijk is om te reizen, vinden wij het niet juist dat u als klant een restantbetaling moet doen voor een reis waarvan het niet zeker is dat deze door kan gaan. Let op: dit geldt ook indien u via een reisbureau of reisagent heeft geboekt. Pas wanneer wij definitief weten dat uw reis doorgaat, zullen wij u kort voor vertrek vragen om de restantbetaling te voldoen.  De aanbetaling dient wel te zijn voldaan. Zodra er wijzigingen zijn in dit beleid zullen wij dat op onze website vermelden.

Annuleringsvoorwaarden
:

De volgende kosten worden in rekening gebracht bij annulering van de reis:
- tot 56 dagen voor vertrek: de aanbetaling
- vanaf 56 tot 42 dagen voor vertrek: 30% van het landarrangement (*)
- vanaf 42 tot 28 dagen voor vertrek: 50% van het landarrangement (*)
- vanaf 28 tot 14 dagen voor vertrek: 75% van het landarrangement (*)
- vanaf 14 tot 7 dagen voor vertrek: 90% van het landarrangement (*)
- vanaf 7 dagen voor vertrek: de volledige reissom
 
(*) te vermeerderen met de volledige kosten van de vluchten.
Bij een wijziging na boeking uwerzijds kunnen wij kosten in rekening brengen.

Prijzen
Alle prijzen op deze website zijn per persoon, op basis van deelname van twee personen (tenzij anders aangegeven) en in euro’s. Brandstoftoeslagen, visumkosten, verzekeringen, facultatieve excursies, vertrek- of veiligheidsbelastingen en persoonlijke uitgaven zijn nooit bij de reissom inbegrepen, tenzij anders aangegeven. Eventuele kinderkortingen, toeslagen voor Pasen, Kerst of Oud & Nieuw zijn niet standaard in onze reizen opgenomen. Wij zullen deze, indien van toepassing, specificeren in uw offerte. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en kennelijke fouten. Onze offertes zijn maximaal twee weken geldig.
 
Facturering
Na de bevestiging van uw boeking ontvangt u een factuur waarop de details van uw boeking staan vermeld. Tevens worden hier de bedragen voor de luchthavenbelastingen en eventuele brandstoftoeslagen in rekening gebracht. De aanbetaling bedraagt 20% van de reissom plus de volledige kosten van de vluchten, en dient per ommegaande te worden voldaan. Uiterlijk 56 dagen voor vertrek dient u het resterende bedrag te voldoen. Bij boeking binnen 56 dagen voor vertrek moet de volledige reissom direct worden voldaan. Op onze boekingen rekenen wij een eenmalig bedrag van € 35,- per boeking aan administratiekosten en een bedrag van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds. 
 
Reisbescheiden
Na boeking ontvangt u uitgebreide reisinformatie en (eventuele) visumformulieren. Twee weken voor vertrek ontvangt u alle reisbescheiden: vouchers, e-tickets, bagagelabels en folders (indien beschikbaar).  
 
Verzekeringen
U bent verplicht om verzekerd op reis te gaan. Een annuleringsverzekering raden wij ten zeerste aan. Heeft u geen reisverzekering, dan kunt u die bij ons of bij uw boekingskantoor afsluiten. Ook voor het afsluiten van een annuleringsverzekering kunt u bij ons of bij uw boekingskantoor terecht. Jambo Safari Club werkt samen met Mondial Assistance. Voorwaarden en premies kunt u bij ons opvragen. Er zijn vele mogelijkheden tot uitbreiding van uw dekking. Mocht u een doorlopende reis- of annuleringsverzekering hebben, controleert u dan ter dege uw dekking. De meeste  doorlopende annuleringsverzekeringen dekken slechts een beperkt bedrag, vaak niet meer dan € 1500,- per persoon per reis!
 
Visum
U bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van uw (eventueel) benodigde visum. Na boeking ontvangt u van ons informatie over het verkrijgen van uw visum en visumformulieren. Houdt u goed de verwerkingstijd van uw paspoort bij de verschillende ambassades of consulaten in de gaten, indien u kort voor vertrek boekt! 

ANVRJambo Safari Club is aangesloten bij de ANVR, Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Reizigersvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. De uitgebreide voorwaarden kunt u inzien via ANVR-Reizigersvoorwaarden


SGRJambo Safari Club is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Alle op deze website gepubliceerde reizen, met uitzondering van vluchten per lijndienst die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis, vallen daarom onder de garantie van de SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis. Indien u niet rechtstreeks boekt bij een SGR-reisorganisator bevelen wij u aan om uw reis te boeken bij een bij SGR aangesloten reisbureau of reizenverkopende bank. Zij zijn herkenbaar aan het op hun verkoopkantoren aangebrachte vignet met de lachende wereldbol. Vraag bij boeking uitdrukkelijk naar de brochure Informatie voor uw ANVR vakantie. In deze brochure staat beschreven hoe u bij recht op terugbetaling moet handelen.

Jambo Safari Club is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Alle op deze website gepubliceerde reizen vallen daarom onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.
Vraag voor meer informatie uitdrukkelijk naar de brochure Informatie voor uw ANVR vakantie. Daar staat, naast andere regelingen, de volledige garantieregeling van het Calamiteitenfonds beschreven.   

Duurzaam Toerisme
Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is. De reisbranche voelt zich hierbij betrokken. ANVR- reisorganisaties zijn verplicht om een milieuprogramma met praktische maatregelen op te stellen en toe te passen. In dit programma beschrijven reisorganisaties hoe zij nu en in de toekomst de zorg voor het milieu toepassen in de bedrijfsvoering en in de aan u aangeboden reizen. Ook is een daartoe opgeleide coördinator actief. Wij voldoen aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de ANVR. Duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. U bent als vakantieganger daarbij een onmisbare schakel. U kunt hierover meer lezen op www.anvr.travel.
 

 

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds