19-daagse privéreis Intens Oeganda - Oeganda
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Oeganda / 19-daagse privéreis Intens Oeganda
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOeganda10-daagse privéreis Hoogtepunten van Oeganda13-daagse privéreis Oeganda Compleet15-daagse privéreis Oeganda Actief13-daagse privéreis Gorilla's & Big Five Tanzania14-daagse privéreis Gorilla's & Big Five Kenia14-daagse privéreis Oeganda & Seychellen 19-daagse privéreis Intens OegandaReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenAccommodaties OegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

19-daagse privéreis Intens Oeganda19-daagse afwisselende privéreis inclusief verblijf Jinja/rivier De Nijl

Hoogtepunten
Lake Mburo National Park - Mgahinga National Park - Bwindi Impenetrable Forest - Queen Elizabeth National Park - Kibale Forest - Murchison Falls National Park - Jinja/rivier De Nijl

Met deze langere reis ontdekt u op een afwisselende manier het vriendelijke Oeganda. De diverse landschappen, de verschillende activiteiten en de lokale dorpjes die u onderweg passeert, maken deze reis zeer afwisselend. U maakt kennis met de vriendelijke Oegandese bevolking én gaat verschillende gebieden te voet verkennen. U maakt gamedrives en boottochten en vanzelfsprekend ontbreken een gorilla en chimpansee tracking niet in deze reis! Uw reis eindigt op een mooie locatie aan de rivier De Nijl, die haar oorsprong vindt in het Victoria-meer bij de levendige plaats Jinja. U kunt hier een paar dagen heerlijk uitrusten, maar wanneer u dat wilt ook nog actief bezig zijn: raften, paardrijden of quad-biken zijn slechts een paar van de optionele mogelijkheden!

Vanaf: € 5.399,- per persoon, exclusief vluchten en gorilla permit
Vertrek: dagelijks 

Voor uw verblijf kunt u qua luxe kiezen uit 3 niveaus: A, B of C. Niveau A zijn voornamelijk eenvoudige tot goede accommodaties vergelijkbaar met 3*/3*+. Niveau B zijn goede accommodaties vergelijkbaar met 3*+/4* en niveau C zijn goede tot uitstekende accommodaties vergelijkbaar met 4*/4*+.

Programma:

Dag 1: naar Entebbe
U vliegt rechtstreeks (met een tussenlanding in Kigali) met KLM naar Entebbe. Op de luchthaven wordt u hartelijk verwelkomd, waarna u naar uw accommodatie wordt gebracht.
Overnachting:
Niveau A - Papyrus Guest House*** (LO)
Niveau B - Karibu Entebbe***+ (LO)
Niveau C - Hotel No. 5****+ (LO)

Dag 2-3: Mabamba Swamp & Lake Mburo National Park
Na een vroeg ontbijt staat uw Engelssprekende privé-chauffeur/gids al voor u klaar en rijdt u naar Mabamba Swamp. Dit is één van de beste plekken in Oeganda om de unieke shoebill stork (de zadelbekooievaar) te vinden. U vaart  door het moerasgebied op zoek naar deze prehistorisch ogende vogel. Met een beetje geluk vindt u deze grote vogel wadend in het moeras. Vervolgens reist u door naar Lake Mburo National Park. Onderweg stopt u op de evenaar waar u foto’s kunt maken en de lunch gebruikt. Aan het eind van de middag arriveert u in uw accommodatie.Op dag 3 maakt u ’s ochtends en ’s middags een gamedrive. Lake Mburo is een klein, maar interessant park met vele meren. Ondanks de beperkte grootte van dit park biedt het goede kansen op het zien van giraffen, buffels, zebra’s én impala’s. Ook elanden, topi’s en klipspringers leven in het park en ook de nationale vogel van Oeganda, de kroonkraanvogel, voelt zich hier thuis. Zelfs het doorgaans schuwe luipaard wordt in Lake Mburo NP met enige regelmaat gespot, dat zou een mooie start zijn van uw reis! ’s Middags kunt u optioneel ook een boottocht maken.
Overnachting:
Niveau A - Rwakobo Rock*** (VP)
Niveau B - Mantana Tented Camp***+ (VP)
Niveau C - Kigambira Safari Lodge**** (VP)

Dag 4-5: Lake Mutanda/Mgahinga National Park
Na het ontbijt rijdt u naar Lake Mutanda (A+B), een pittoresk meer in het zuiden van Oeganda. Het uitzicht is hier werkelijk schitterend, vanuit de lodge kijkt u uit op de pieken van een reeks vulkanen die op de grens met Rwanda liggen. De rest van de middag kunt u genieten van het fraaie landschap. Bij niveau C verblijft u aan de rand van Mgahinga National Park, ook hier is het uitzicht indrukwekkend. Vanuit uw lodge kijkt u uit op de pieken van de vulkanen Sabyinyo, Gahinga en Muhavura.

Op dag 5 hebben wij geen activiteiten voor u ingepland. U kunt een begeleide kanotocht op het meer ondernemen (A+B) in combinatie met een wandeling door een lokaal dorp; een leuke manier om te genieten van de bijzondere omgeving en om de vriendelijkheid van de Oegandese mensen te ervaren! Of u kunt een golden monkey tracking doen in Mgahinga National Park. Deze primaatsoort komt alleen in Rwanda, Oeganda en Congo voor en mag eigenlijk niet ontbreken in een reis door Oeganda! Houdt u van stevige wandelingen? Dan is de wandeling naar de Sabyinyo Gorge mogelijk interessant! Deze inspannende, maar mooie wandeling voert u via het bamboebos op de lagere hellingen van de Sabyinyo-vulkaan, door verschillende vegetatiezones naar de Sabyinyo-kloof. De hoogteverschillen zijn aanzienlijk en de wandeling kan als zeer inspannend worden ervaren, maar onderweg wordt u beloond met fraaie uitzichten op de omliggende vulkanen en u kunt verschillende vogelsoorten ontdekken. De lodge van niveau C is ook zeer betrokken bij de lokale Batwa-gemeenschap, waardoor u hier ook aan een aantal culturele activiteiten kunt deelnemen. 
Overnachting:
Niveau A - Mutanda Lake Resort*** (VP)
Niveau B - Chameleon Hill***+ (VP)
Niveau C - Mount Gahinga Lodge****deluxe (VP)Dag 6-7: Bwindi Impenetrable National Park
Bwindi is het volgende hoogtepunt in deze reis! De middag van dag 6 kunt u rustig aan doen en wat acclimatiseren ter voorbereiding op de gorilla tracking die op dag 7 gepland staat. Na registratie bij het parkhoofdkwartier vertrekt u op dag 7 in een kleine groep te voet het ogenschijnlijk ondoordringbare woud van Bwindi in, op zoek naar de gorilla’s! De wandeling kan vrij zwaar zijn door de modderige paden en het bergachtige gebied, maar houdt u vooral voor ogen met welk doel u deze wandeling maakt! Wat u uiteindelijk te wachten staat is onbeschrijfelijk!

De duur en zwaarte van de gorilla tracking is onvoorspelbaar, de inspannende tocht wordt echter goed beloond, wanneer u zich eenmaal tot op enkele meters afstand van deze indrukwekkende dieren bevindt; een ervaring die u lang zal bijblijven! Gorilla's leven in families, die geleid worden door een volwassen dominant mannetje, de ‘silverback’. De zilverrug dankt zijn naam aan de zilveren haren op zijn rug. Deze doorgaans zeer imponerende verschijning vormt het middelpunt van de familie. Gorilla’s brengen een groot gedeelte van de dag op de grond door, maar ook in de bomen voelen zij zich thuis. Iedere nacht maken zij voor zichzelf een nieuw ‘bed’ van gras, takken en bladeren. U mag een uur bij de gorilla's doorbrengen voordat u terugkeert naar uw lodge.
Overnachting:
Niveau A - Engagi Lodge*** (VP)
Niveau B - Mahogany Springs***+ (VP)
Niveau C - Buhoma Lodge**** (VP)Dag 8: Queen Elizabeth National Park – Ishasha sector
Via een fraai gebied dat ook wel ‘het Zwitserland van Afrika’ wordt genoemd bereikt u het zuidelijk deel van Queen Elizabeth National Park. Dit park kent een grote variatie aan landschappen: savannes, kratermeren, moerassen, rivieren én tropisch regenwoud. In de Ishasha sector, het zuidelijke, meer ongerepte deel van het park, vindt u met een beetje geluk boomklimmende leeuwen! Na de lunch maakt u een gamedrive. Ook zonder leeuwen in bomen is dit gebied de moeite waard!
Overnachting:
Niveau A - Ishasha Jungle Lodge*** (VP)
Niveau B - Ishasha Jungle Lodge*** (VP)
Niveau C - Ishasha Wilderness Camp****+ (VP)Dag 9: Queen Elizabeth National Park – Mweya schiereiland
Na een laatste gamedrive rijdt u verder noordwaarts, richting het Mweya-schiereiland in Queen Elizabeth NP.  ’s Middags maakt u een boottocht op het Kazingakanaal, een natuurlijke waterweg die de meren Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt. Tijdens de boottocht ziet u veelal olifanten en buffels aan de oevers drinken en ook het vogelleven is zeer rijk. Na de boottocht rijdt u terug naar uw camp voor diner en overnachting:
Niveau A - Kasenyi Safari Camp*** (VP)
Niveau B - Mweya Safari Lodge**** (Classic kamer) (VP)
Niveau C - Elephant Plains Lodge**** (VP)Dag 10-11: Kibale Forest
U verlaat Queen Elizabeth NP en rijdt via een gebied met kratermeren naar Kibale Forest. Kibale staat bekend om de meeste soorten en hoogste concentratie primaten in Oost-Afrika, maar ook om de hoeveelheid en diversiteit vlinders en vogels. De volgende ochtend maakt u een chimpansee tracking. Onder begeleiding van een gids gaat u te voet in het dichtbegroeide bos op zoek naar chimpansees. Observeer hun gedrag en verwonder u over de soms zeer menselijke trekjes! Wanneer u de chimpansees heeft gevonden mag u een uur bij hen doorbrengen. ’s Middags bezoekt u Bigodi Swamp. Onder begeleiding van een lokale gids maakt u een natuurwandeling waarbij u naast verschillende primaten zoals rode en zwart-witte colobus apen ook  veel verschillende vogels kunt spotten, waaronder de kleurrijke blauwe toerako.
Overnachting:
Niveau A - Kibale Forest Camp*** (VP)
Niveau B - Turaco Treelodge***+ (Luxury kamer) (VP)
Niveau C - Chimpundu Lodge**** (VP)Dag 12-14: Murchison Falls National Park
De reis naar Murchison Falls duurt zo'n beetje de hele dag. Onderweg is er genoeg te zien: u passeert uitstrekte theeplantages en kleine Afrikaanse dorpjes, waar u de benen kunt strekken. Aan het eind van de dag arriveert u in uw lodge, gelegen aan de wereldberoemde rivier De Nijl. De volgende ochtend begint al vroeg met een gamedrive op de noordelijke oever van de rivier De Nijl, waar u kans heeft op een ontmoeting met verschillende dieren als giraffen, olifanten, maar ook leeuwen, buffels en diverse vogelsoorten. Na de lunch maakt u een boottocht op de rivier, richting de Murchison waterval. Vanaf het water ervaart u de natuur op geheel andere wijze! In de ochtend van dag 14 maakt u opnieuw een boottocht, ditmaal stroomafwaarts richting de Nijldelta, waar u kans maakt op het spotten van de bijzondere shoebill, de schoenbekooievaar. In de middag maakt u een laatste gamedrive in Murchison Falls NP.
Overnachting:
Niveau A - Murchison River Lodge*** (tent) (VP)
Niveau B - Paraa Safari Lodge**** (Classic kamer) (VP)
Niveau C - Twiga Safari Lodge**** (VP)Dag 15-17: Jinja/rivier De Nijl
Deze laatste dagen van uw reis brengt u door op een mooie locatie aan de rivier De Nijl, waar u zult nagenieten van alle indrukken die u tijdens uw reis door Oeganda heeft opgedaan. Wanneer u nog iets wilt ondernemen, dan kunt u deelnemen aan diverse excursies die ter plaatse worden aangeboden. Bij niveau A+B verblijft u in een lodge aan de oever van de rivier. Bij niveau C verblijft u in een bijzondere lodge op een klein eilandje, tussen de stroomversnellingen, midden in de rivier De Nijl. 
Overnachting:
Niveau A - The Haven*** (Luxury bungalow) (VP)
Niveau B - Adrift River Club***+ (River View kamer) (VP)
Niveau C - Wildwaters Lodge****deluxe (VP)Dag 18-19: naar Amsterdam
Vandaag komt aan uw reis door Oeganda helaas een eind. U wordt in de loop van de dag naar Entebbe gebracht waar u in het Protea Hotel nog even gebruik kunt maken van het zwembad en op eigen gelegenheid iets kunt eten, waarna u naar de luchthaven van Entebbe wordt gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. U komt in de ochtend van dag 19 aan op Schiphol, het einde van een bijzondere reis door de ‘Parel van Afrika’!

LO = logies/ontbijt - HP = halfpension - VP = volpension

Prijzen per persoon 2024 (exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3*/3*+ 2 personen 4 personen 6 personen
1 april t/m 31 mei € 5.399,- € 4.468,- € 4.118,-
1 t/m 30 juni € 5.480,- € 4.545,- € 4.196,-
1 juli t/m 30 september € 5.541,- € 4.606,- € 4.256,-
1 oktober t/m 30 november € 5.460,- € 4.528,- € 4.179,-
1 t/m 31 december € 5.541,- € 4.606,- € 4.256,-
Toeslag 4x4 voertuig € 398,- € 284,- € 189,-


Niveau B - voornamelijk 3*+/4* 2 personen 4 personen 6 personen
1 april t/m 31 mei € 6.543,- € 5.585,- € 5.236,-
1 t/m 30 juni € 6.855,- € 5.897,- € 5.548,-
1 juli t/m 30 september € 6.916,- € 5.958,- € 5.608,-
1 t/m 31 oktober € 6.873,- € 5.916,- € 5.566,-
1 t/m 30 november € 6.640,- € 5.683,- € 5.334,-
1 t/m 31 december € 6.916,- € 5.958,- € 5.608,-
Toeslag 4x4 voertuig € 398,- € 284,- € 189,-


Niveau C - voornamelijk 4*/4*+ 2 personen 4 personen 6 personen
1 april t/m 31 mei € 8.668,- € 7.652,- € 7.344,-
1 t/m 30 juni € 10.082,- € 9.066,- € 8.758,-
1 juli t/m 30 september € 10.507,- € 9.492,- € 9.184,-
1 t/m 31 oktober € 9.106,- € 8.090,- € 7.782,-
1 t/m 30 november € 8.729,- € 7.713,- € 7.404,-
1 t/m 14 december € 9.282,- € 8.266,- € 7.957,-
15 t/m 31 december € 10.507,- € 9.492,- € 9.184,-
Toeslag 4x4 voertuig € 398,- € 284,- € 189,-


Prijzen per persoon 2025
(exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3*/3*+ 2 personen 4 personen 6 personen
1 januari t/m 28 februari € 5.809,- € 4.818,- € 4.448,-
1 maart t/m 31 mei € 5.723,- € 4.736,- € 4.365,-
1 t/m 30 juni € 5.809,- € 4.818,- € 4.448,-
1 juli t/m 30 september € 5.873,- € 4.882,- € 4.511,-
1 oktober t/m 30 november € 5.788,- € 4.799,- € 4.430,-
1 t/m 31 december € 5.873,- € 4.882,- € 4.511,-
Toeslag 4x4 voertuig € 422,- € 301,- € 200,-


Niveau B - voornamelijk 3*+/4* 2 personen 4 personen 6 personen
1 januari t/m 28 februari € 7.227,- € 6.212,- € 5.843,-
1 t/m 31 maart € 7.018,- € 6.003,- € 5.632,-
1 april t/m 31 mei € 6.936,- € 5.920,- € 5.550,-
1 t/m 30 juni € 7.266,- € 6.251,- € 5.881,-
1 juli t/m 30 september € 7.331,- € 6.315,- € 5.944,-
1 t/m 31 oktober € 7.285,- € 6.271,- € 5.899,-
1 t/m 30 november € 7.038,- € 6.024,- € 5.654,-
1 t/m 31 december € 7.331,- € 6.315,- € 5.944,-
Toeslag 4x4 voertuig € 422,- € 301,- € 200,-


Niveau C - voornamelijk 4*/4*+ 2 personen 4 personen 6 personen
1 januari t/m 28 februari € 10.901,- € 9.824,- € 9.498,-
1 t/m 31 maart € 9.375,- € 8.298,- € 7.970,-
1 april t/m 31 mei € 9.188,- € 8.111,- € 7.785,-
1 t/m 30 juni € 10.687,- € 9.610,- € 9.283,-
1 juli t/m 30 september € 11.137,- € 10.062,- € 9.735,-
1 t/m 31 oktober € 9.652,- € 8.575,- € 8.249,-
1 t/m 30 november € 9.253,- € 8.176,- € 7.848,-
1 t/m 14 december € 9.839,- € 8.762,- € 8.434,-
15 t/m 31 december € 11.137,- € 10.062,- € 9.735,-
Toeslag 4x4 voertuig € 422,- € 301- € 200,-

Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen of 1-persoonskamers!

Inclusief:
transfers, privévervoer en privé-gamedrives: per minibus met opklapbaar dak, entreegelden, Engelssprekende chauffeur/gids, water in het voertuig, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven. Activiteiten: kanotocht Mabamba Swamp, boottocht Queen Elizabeth NP, permit chimpansee tracking Kibale Forest, Bigodi swamp walk, boottocht richting waterval Murchison Falls en boottocht richting Nijldelta Murchison Falls NP.

Exclusief:
gorilla permit (US$ 700,- p.p.(m.i.v 1 juli 2024: US$ 800,- p.p.), internationale vluchten (prijzen vermelden wij in uw offerte), luchthavenbelasting, eventuele toeslagen kerst/nieuwjaar, visum, fooien, drankjes. 

Vluchtschema (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Vluchtnummer:
Route:
Vertrek:
Aankomst:
KL535/537
Amsterdam-Entebbe
11.00
22.50
KL535/537
Entebbe-Amsterdam
23.59
07.40+1
+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie:
Met KLM van Amsterdam naar Entebbe vanaf € 1.015,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen! 

 HOOGTEPUNTEN:


Lake Mburo National Park
wordt vaak onterecht afgedaan als een ‘verplichte tussenstop’ op de route naar of van Bwindi. Dit relatief kleine park bestaat uit een mozaïek van heuvels, dichte bossen, open vlaktes, meren en moerassen en biedt een verrassende diversiteit aan dieren. Alleen in Lake Mburo NP (en in Kidepo NP in het uiterste noorden) kunt u zebra’s en impala’s zien! Het park biedt ook grote aantallen elanden (de grootste antilopensoort), topi’s en buffels. Ook het luipaard wordt hier zeer regelmatig gespot! Een boottocht op een van de vele meren zullen vogelliefhebbers zeker kunnen waarderen. Lake Mburo NP biedt naast gamedrives en boottochten bovendien de mogelijkheid voor een nightdrive, begeleide wandelsafari, mountainbiketocht of een tocht te paard!Lake Mutanda is een pittoresk meer in het zuidwesten van Oeganda. Hier geniet u van een fantastisch uitzicht op de pieken van een reeks vullkanen op de grens met Rwanda!In Mgahinga National Park, op de grens met Rwanda, liggen de drie non-actieve vulkanen Mount Muhabura (4.127m), Mount Gahinga (3.474m) en Mount Sabyinyo (3.645m). Deze bieden voor de enthousiaste bergwandelaar vele opties. Het park is een van Oeganda's kleinste parken. Naast gorilla trackings kunt u hier ook een golden monkey tracking maken. Deze primaatsoort komt alleen in Rwanda, Oeganda en Congo voor. De golden monkey, die zijn naam dankt aan de prachtige gouden gloed op zijn vacht, leeft in grote groepen in de bamboebossen op de lagere hellingen van de vulkanen. Het slingeren in de bomen is een vermakelijk schouwspel en het is boeiend te observeren hoe de golden monkeys behendig de dikke bamboestengels van hun schors ontdoen. Een golden monkey tracking biedt een heel andere beleving dan een gorilla tracking, onder meer doordat deze aapjes veel beweeglijker zijn. Mgahinga National Park grenst aan Volcanoes National Park in Rwanda. In Mgahinga is slechts 1 gorilla-familie beschikbaar voor trackings.

 

Het vrijwel ondoordringbare woud van Bwindi Impenetrable National Park in het uiterste zuidwesten van het land is een mysterieus en ontzagwekkend gebied. De enorme bomen zijn bekleed met maretakken en orchideeën. Bwindi is het woongebied van bijna de helft van 's werelds laatste berggorilla's, zo'n 880 dieren. De andere helft van de populatie bevindt zich over de grens in Rwanda, in het Parc National des Volcans. De gorilla's leven in families die geleid worden door een silverback, een dominant mannetje dat het middelpunt is van de groep en herkenbaar is aan de zilveren vacht op zijn rug. Deze zilveren haren verschijnen als hij volwassen wordt, doorgaans vanaf ongeveer 12 jaar. De gorilla’s zijn een groot deel van de dag bezig met voedsel zoeken en iedere avond maken ze voor zichzelf een nest van vers gras en/of bladeren.Het is mogelijk om - onder streng toezicht – op zoek te gaan naar de gorilla's. De benodigde permits worden in zeer beperkte mate verstrekt om de gorillafamilies zo min mogelijk te storen.

De minimumleeftijd voor deze tracking is 15 jaar.

Vooraf krijgt u een uitgebreide instructie van ervaren gidsen, zodat u weet hoe u zich bij de gorilla’s moet gedragen. Zo is het belangrijk een silverback nooit rechtstreeks aan te kijken, omdat hij dit als mogelijke uitdaging of bedreiging ziet. Na een inspannende hike door het woud wacht uw beloning: u kunt tot op enkele meters afstand van deze indrukwekkende dieren komen! Gedurende een uur kunt u de gorilla’s observeren, een ervaring die u nog lang zal bijblijven! Het regenwoud van Bwindi Impenetrable National Park is biologisch gezien één van de meest diverse gebieden in Afrika. In het woud leven behalve berggorilla’s en chimpansees ook andere primaten, diverse antilopen, kleine zoogdieren en meer dan 350 soorten vogels.In het westen van Oeganda herbergt Queen Elizabeth National Park een groot aantal diersoorten waaronder olifanten, leeuwen, buffels, de Oegandese kob (een antilopensoort), hyena’s, bavianen en negen verschillende soorten primaten, waaronder de chimpansee. Het park wordt tevens bezocht door meer dan 560 vogelsoorten. In het zuidelijk gedeelte, Ishasha sector genoemd, kunt u boomklimmende leeuwen waarnemen. Door het park loopt het Kazinga kanaal, dat Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt. Tijdens een boottocht is hier de kans groot dat u krokodillen en nijlpaarden ziet.Kibale Forest is een uitloper van het Queen Elizabeth National Park, maar is qua landschap compleet verschillend. Het park bestaat uit enorme regenwouden, meertjes, moerassen en grasvlaktes. Haar bekendheid ontleent het park aan het feit dat het de meeste soorten en de hoogste concentratie primaten in Oost-Afrika herbergt. Er leven ongeveer 500 chimpansees en 12 andere primaatsoorten. De chimpansees verblijven voornamelijk in de toppen van de bomen, waar ze naar fruit, takken en bladeren zoeken en waar ze hun nesten voor de nacht bouwen. Met een beetje geluk vindt u ze tijdens de tracking echter foeragerend op de grond in het bos. Tijdens een chimpansee tracking gaat u, onder begeleiding van professionele gidsen, te voet het bos in op zoek naar chimpansees.

De minimumleeftijd voor deze tracking is 14 jaar.

Enige wandelervaring komt u goed van pas, want de paden kunnen af en toe moeilijk begaanbaar zijn. Ook olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, wrattenzwijnen en verschillende soorten antilopen kunt u er, hetzij moeilijker, vinden. Voor vogelliefhebbers is Kibale Forest een paradijs. Bigodi Swamp is een geweldig voorbeeld van een communityproject, waarvan de opbrengst volledig naar de lokale bevolking terugvloeit. U maakt er een natuurwandeling en ziet verschillende primaten, waaronder rode en zwart-witte colobusapen, bavianen, vervetaapjes, roodstaartapen en L’Hoest apen. Er zijn ook veel verschillende vogels te ontdekken, waaronder de kleurrijke blauwe toerako.Murchison Falls National Park heeft een omvang van bijna 4.000 km² en is Oeganda’s grootste nationale park. Het park wordt doorsneden door de Nijl, die antilopen, buffels, giraffen, olifanten en honderden vogelsoorten aantrekt. De olifantenpopulatie is na een jarenlange burgeroorlog weer op peil. Het Buligi Circuit is het beste gebied voor het spotten van wild, hier is de wildconcentratie namelijk het hoogst. De wereldberoemde Murchison watervallen zijn indrukwekkend: met een enorme kracht wringt de Nijl zich door een zeven meter smalle spleet in de rotsen en valt vervolgens circa veertig meter omlaag. De waterdruk is zo krachtig dat alleen de soms wel 100 kilogram zware nijlbaars sterk genoeg is om tegen de stroming in te zwemmen. Vanaf een wandelpad langs de rivier heeft u een prachtig uitzicht. Een boottocht op de Nijl biedt een welkome afwisseling op de gamedrives die u hier maakt: tijdens de tocht kunt u nijlpaarden en krokodillen tegenkomen en aan de oevers ziet u wellicht olifanten, giraffen en buffels die hun dorst komen lessen.De rivier De Nijl heeft haar oorsprong in het Victoriameer, bij het levendige plaatsje Jinja. De ‘Source of the Nile’, oftewel de plek in het Victoriameer waar de wereldberoemde rivier begint, is gemarkeerd door een klein bordje en trekt vele bezoekers. Langs en in de rivier zijn verschillende lodges waar u een reis door Oeganda fijn kunt afsluiten. Jinja geniet wereldwijd bekendheid vanwege het wildwatervaren; raften. De stroomversnellingen zijn hier van het hoogste niveau en bij liefhebbers zeer geliefd. Jinja en de rivier De Nijl bieden naast het raften vele actieve mogelijkheden waaronder mountainbiken, quad biking, bungeejumping, kajakken en jetboating.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds