15-daagse reis Botswana & Mozambique - Verrassende Combinatiereizen
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Verrassende Combinatiereizen / 15-daagse reis Botswana & Mozambique
zoek:
KERST SPECIALS KeniaTanzaniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda MozambiqueBotswanaZuid-AfrikaNamibiŽZambiaZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen 15-daagse reis Victoria Falls, Botswana en Kaapstad14-daagse Safari Tanzania & Seychellen17-daagse reis Dubai, Zuid-Afrika & Seychellen15-daagse reis Botswana & Mozambique16-daagse avontuurlijke treinreis Kaapstad naar Windhoek17-daagse treinreis Dar es Salaam naar Kaapstad: Rovos RailTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

15-daagse reis Botswana & Mozambique


Verrassende combinatie: safari in Botswana en strand in Mozambique

Hoogtepunten: 
Chobe NP/Kwando privéconcessie - Okavango Delta - strandverblijf kust Mozambique/Bazaruto archipel

Vanaf: € 3.201,- per persoon, exclusief vluchten
Vertrek: dagelijks

Deze reis combineert een prachtige safari in Botswana met een tropisch strandverblijf in Mozambique, waar massatoerisme niet in het woordenboek voorkomt. U maakt safari’s in twee absoluut favoriete safarilocaties in Botswana: in Chobe National Park (of in de exclusieve Kwando privéconcessie) waar in de droge periode enorme olifantenkuddes zich bij de Chobe rivier verzamelen én in de unieke Okavango Delta, met haar diversiteit aan wild en bijzondere landschappen bestaande uit rivieren, lagunes en eilandjes is dit waarschijnlijk het meest waardevolle wetland ter wereld. Beide locaties zijn leefgebieden van veel diersoorten, waaronder de meeste leden van de Big Five. Tot slot brengt u een aantal dagen door aan de idyllische kust van Mozambique. Of kies voor een van de paradijselijke eilandjes in de tot de verbeelding sprekende Bazaruto Archipel!

De accommodaties in Botswana zijn klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Er is echter geen officiële sterrenclassificatie. Voor uw verblijf kunt u kiezen uit drie luxeniveaus: A, B of C. Niveau A zijn accommodaties vergelijkbaar met 3*, B zijn accommodaties vergelijkbaar met 3*+/4* en niveau C zijn accommodaties vergelijkbaar met 4/5*. Voor uw verblijf in Mozambique hebben wij kleinschalige accommodaties geselecteerd die goed passen bij uw safari door Botswana. Wij bieden naast de gepubliceerde hotels en resorts ook een ruim aanbod op maat, dus laat het ons weten als u andere wensen heeft. Wij denken graag met u mee!

Programma:

Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt rechtstreeks met KLM naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd en naar uw hotel gebracht. Overnachting:
Niveau A - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau C - African Rock Hotel (LO)

Dag 2-4: Chobe NP/Kwando priv
éconcessie
Vanaf Johannesburg vliegt u naar de luchthaven van Kasane in het noorden van Botswana (A+B). Bij aankomst wordt u hartelijk verwelkomd en per auto naar uw accommodatie vlak bij Chobe National Park gebracht. Naast gamedrives kunt u hier ook een bijzondere boottocht op de Chobe rivier maken. Bij niveau C vliegt u vanuit Johannesburg naar Maun om vanuit hier met een klein vliegtuigje door naar de exclusieve Kwando-concessie te vliegen, een uitloper van Chobe NP. Hier is het toegestaan off road te rijden en kunt u nóg dichter bij het wild komen. Ook hier kunt u, afhankelijk van het seizoen en de waterstand, een boottocht maken namelijk op de Kwando rivier. De middag na aankomst maakt u een eerste gamedrive op zoek naar het wild. Aansluitend geniet u bij niveau C van een spannende nightdrive. U heeft grote kans veel olifanten te zien in dit wildrijke gebied! Op dag 3 en 4 kunt u 's ochtends en 's middags deelnemen aan een safari-activiteit die u samen met andere gasten onderneemt. Overnachting:
Niveau A: Chobe Elephant Camp (AI+)
Niveau B: Muchenje Safari Lodge (AI+)
Niveau C: Lagoon Camp (AI+)


Dag 5-7: Okavango Delta
U wordt in de loop van de ochtend naar de luchthaven van Kasane gebracht (A+B) en vliegt naar de Okavango Delta. Bij niveau C vliegt u vanaf de airstrip in de Kwando-concessie naar de airstrip in de Kwara privéconcessie, in het noorden van de delta. U rijdt door het wildgebied naar uw camp en wellicht ziet u onderweg al het eerste wild.
De grote verscheidenheid aan dier- en vogelsoorten maakt van de Okavango Delta een uniek safarigebied. In de middag maakt u, samen met overige gasten, uw eerste gamedrive in een open safarivoertuig. Uw gids gaat op zoek naar olifanten, zebra’s, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, vogels en veel bijzondere antilopensoorten. In de privéconcessie waarin u verblijft mag off road gereden worden, zodat u het wild echt kunt opzoeken. Ook een nightdrive, met behulp van een zoeklicht, staat op het programma! Het camp verzorgt aansluitend het diner, dat bij mooi weer regelmatig onder de sterren wordt geserveerd. Bij het kampvuur kunt u de avonturen van de dag doornemen. Op dag 6 en 7 heeft u 's ochtends en 's middags de keuze uit verschillende activiteiten waaronder gamedrives en mokoro- en/of boottochten (afhankelijk van de stand van het water in de delta). Overnachting:
Niveau A: Sango Safari Camp (AI+)
Niveau B: Pom Pom Camp (AI+)
Niveau C: Splash Camp (AI+)

Dag 8: naar Johannesburg
Helaas komt aan uw safari in Botswana vandaag een eind. U vliegt met een klein vliegtuig terug naar Maun. Hier stapt u over op de vlucht naar Johannesburg. U verblijft een nacht in een hotel op de luchthaven, er is deze dag geen aansluitende vlucht naar Mozambique meer mogelijk. Overnachting:
Niveau A-C: City Lodge OR Tambo Airport (LO)Dag 9-13: naar Mozambique
In de ochtend vliegt u van Johannesburg naar Vilanculos in Mozambique. Vervolgens reist u per auto (A), boot (B) of helikopter (C) verder naar uw eindbestemming. Bij niveau A verblijft u in een kleinschalig hotel aan de kust, bij niveau B+C verblijft u op een van de paradijselijke eilanden van de Bazaruto Archipel. Het azuurblauwe water nodigt uit tot snorkelen en duiken. Vlak voor de kust liggen ondiepe koraalriffen, de onderwaterwereld is prachtig. Duikliefhebbers kunnen tijdens excursies walvishaaien, reuzenmanta’s, luipaardhaaien, schildpadden en - van juni t/m september - zelfs bultrugwalvissen tegenkomen. Ook als u geen duik- of snorkelliefhebber bent hoeft u zich niet te vervelen. U kunt diepzeevissen, een cruise maken per traditionele dhow of simpelweg genieten en een beetje wegdommelen onder een parasol aan het prachtige strand en al uw safaribelevenissen nog eens de revue laten passeren. Overnachting:
Niveau A - Bahia Mar Boutique Hotel***+ (LO)
Niveau B - Anantara Bazaruto Island Resort****deluxe (AI)
Niveau C - andBeyond Benguerra Island***** (AI)

Dag 14-15: naar Amsterdam
Na het ontbijt reist u terug naar Vilanculos, waar u incheckt voor uw vlucht naar Johannesburg. Op uw verzoek regelen wij hier een dagkamer in een hotel op de luchthaven, zodat u zich nog even kunt opfrissen voor uw nachtvlucht naar Amsterdam. Met de nachtvlucht van KLM vliegt u terug naar Amsterdam, waar u in de ochtend van dag 15 arriveert. Het einde van een fantastische reis!

(LO) = logies/ontbijt - (AI ) = volpension + drankjes - (AI+) = volpension + drankjes en gamedrives/activiteiten

Prijzen per persoon 2019 (exclusief internationale vluchten vanaf € 1.504,-)

Niveau A - voornamelijk 3*
1 t/m 30 november € 3.632,-
1 t/m 19 december € 3.201,-
20 t/m 31 december € 3.445,-

Niveau B - voornamelijk 3*+/4*
1 t/m 30 november € 6.289,-
1 t/m 26 december € 5.357,-
27 t/m 31 december € 7.107,-

Niveau C - voornamelijk 4/5*
1 t/m 14 november € 10.041,-
15 november t/m 19 december € 8.588,-
20 t/m 31 december € 8.994,-

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen of 1-persoonskamers.


Inclusief:
Botswana: transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden nationale parken en privé concessies, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.
Mozambique: luchthaventransfers (A t/m C) en boottransfer Vilanculos-Bazaruto v.v. (B) of helikoptertransfer Vilanculos-Bazaruto v.v. (C), overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief: 
Vluchten Amsterdam-Kasane/Maun, Maun-Johannesburg, Johannesburg-Vilanculos v.v. en Johannesburg-Amsterdam, luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, visum Mozambique, eventuele toeslagen kerst/nieuwjaar, dagkamer dag 14: € 86,- p.p.

Vluchtschema (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg
10.35
21.20
SA8306/8300 Johannesburg - Kasane/Maun 11.45 13.30
SA8301 Maun - Johannesburg 14.00 15.40
SA8260 Johannesburg - Vilanculos 11.30 13.10
SA8261 Vilanculos - Johannesburg 13.45 15.30
KL 592
Johannesburg - Amsterdam
23.15
10.20+1

Vluchtprijsindicatie
Met KLM en South African Airways van Amsterdam naar Kasane/Maun, Maun-Johannesburg, Johannesburg-Vilanculos v.v. en Johannesburg-Amsterdam vanaf € 1.504,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden en kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!


Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds