15-daagse reis Victoria Falls, Botswana en Kaapstad - Verrassende Combinatiereizen
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Verrassende Combinatiereizen / 15-daagse reis Victoria Falls, Botswana en Kaapstad
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen 15-daagse reis Victoria Falls, Botswana en Kaapstad14-daagse Safari Tanzania & Seychellen15-daagse reis Botswana & Mozambique16-daagse African Explorer Train Kaapstad-Windhoek Namibi?17-daagse treinreis Dar es Salaam naar Kaapstad: Rovos RailGolf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

15-daagse reis Victoria Falls, Botswana en Kaapstad


Spectaculaire watervallen, spannende safari's, Kaapstad en wijngebied

Hoogtepunten: 
Victoria watervallen - Chobe NP/Kwando concessie - Okavango Delta - Kaapstad - wijngebied 

De beroemde Victoria watervallen op de grens van Zimbabwe en Zambia zijn het beginpunt van deze combinatiereis. In Botswana, een land dat tot ieders verbeelding spreekt, geniet u in Chobe National Park (of de exclusieve Kwando privé concessie) en de unieke Okavango Delta tijdens gamedrives en boottochten van een diversiteit aan wild en zeer gevarieerde landschappen. In Zuid-Afrika ontdekt u wereldstad Kaapstad met haar bekende Tafelberg, waarna u de laatste dagen ontspannen kunt genieten van de heerlijkste Zuid-Afrikaanse wijnen uit de Kaapse wijnlanden; een zeer afwisselende reis!

Vanaf:
€ 4.354,- per persoon, exclusief vluchten
Vertrek: dagelijks

De accommodaties in Botswana zijn klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Er is echter geen sterrenclassificatie. Voor uw verblijf kunt u kiezen uit drie luxeniveaus: A, B of C. Niveau A zijn accommodaties vergelijkbaar met 3*, B zijn accommodaties vergelijkbaar met 3*+/4* en niveau C zijn accommodaties vergelijkbaar met 4/5*. In Zuid-Afrika verblijft u in sfeervolle, kleinschalige accommodaties, respectievelijk vergelijkbaar met 3/4*, 4* en 5*.

Programma:

Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt rechtstreeks met KLM naar Johannesburg waar u ’s avonds hartelijk wordt verwelkomd, waarna u naar uw hotel op de luchthaven wordt gebracht. Overnachting:
Niveau A - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau C - African Rock Hotel (LO)

Dag 2-3: Victoria Falls
In de ochtend vliegt u naar Victoria Falls in Zimbabwe. De machtige Victoria watervallen kunt u deze dagen op eigen gelegenheid bekijken. Ook kunt u deelnemen aan diverse excursies. Een vlucht in een helikopter biedt een uniek uitzicht op de watervallen en het indrukwekkende landschap waar de woeste rivier doorheen ‘zigzagt’. Overnachting:
Niveau A - Bayete Guest Lodge (LO)
Niveau B - Ilala Lodge (LO)
Niveau C - The Victoria Falls Hotel (LO)

Dag 4-5: Chobe/Kwando Privéconcessie
Vandaag begint uw safari in Botswana! U wordt naar uw accommodatie vlak bij Chobe National Park gebracht (A+B). Bij niveau C verblijft u in de Kwando privéconcessie, een uitloper van Chobe. Dit gebied bereikt u per vliegtuig. ’s Middags maakt u een eerste gamedrive in het park (A+B). Bij niveau C maakt u een gamedrive in de privéconcessie die, nadat de zon is ondergegaan, in het donker met behulp van een zoeklicht wordt voortgezet. Bovendien is het hier toegestaan off road te rijden wanneer u bijzonder wild spot! Dag 5 geniet u van een gamedrive en een boottocht op de Chobe rivier (A+B) of Kwando rivier (C). Vooral in het droge seizoen vormen deze rivieren een enorme trekpleister voor het wild. Wild spotten vanaf het water geeft een andere dimensie aan uw safari! Overnachting:
Niveau A - Jackalberry Chobe (AI+)
Niveau B - Chobe Elephant Camp (AI+)
Niveau C - Lagoon Camp (AI+)

Dag 6-8: Okavango delta - privéconcessie
U vliegt vandaag met een klein vliegtuig naar de Okavango Delta. Vanuit de lucht is dit unieke landschap al indrukwekkend om te zien. ’s Middags gaat u samen met de andere gasten in het camp tijdens een gamedrive op zoek naar het wild. U kunt olifanten, zebra’s, giraffen, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, vogels en veel bijzondere antilopensoorten tegenkomen. Bij niveau A verblijft u in een privéconcessie in de Khwai concessie, in het uiterste noordoosten van de delta. Bij niveau B verblijft u in het zuidoostelijke deel van de delta en bij niveau C verblijft u in het noordelijk deel van de delta. In al deze gebieden is het toegestaan off road te rijden, waardoor u nóg dichter bij het wild kunt komen. Alle drie de concessies stellen wat wilde dieren betreft zelden teleur. Aansluitend op de middag gamedrive maakt u een spannende nightdrive met behulp van een zoeklicht. Op dag 7 en 8 kunt u ’s ochtends en ’s middags deelnemen aan een mix van land- en wateractiviteiten, zoals gamedrives of een tocht per traditionele mokoro (boomkano). De wateractiviteiten zijn afhankelijk van de waterstand, de Okavango Delta is tenslotte een overstromingsbied waar de waterstand gedurende het jaar fluctueert! U bevindt zich midden in de natuur en uw camp is niet omheind, het komt dan ook regelmatig voor dat het spektakel zich ‘voor uw deur’ afspeelt! Overnachting:
Niveau A - Sango Safari Camp (AI+)
Niveau B - Gomoti Plains Camp (AI+)
Niveau C - Splash Camp (AI+)

Dag 9-11: naar Kaapstad
Helaas komt aan uw verblijf in de bush een eind. U vliegt met een klein vliegtuig naar Maun, waar u overstapt op de vlucht naar Kaapstad, de oudste en meest kosmopolitische stad van Zuid-Afrika. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw accommodatie gebracht. Op de ochtend van dag 10 wordt hier uw huurauto afgeleverd. De komende dagen kunt u de stad op eigen gelegenheid ontdekken. In het Victoria & Alfred Waterfront, het historische hart van de haven van Kaapstad, kunt u winkelen of neerstrijken op een terras. De Tafelberg bereikt u per kabelbaan en biedt bijzonder fraai uitzicht over de stad en de omgeving. Ten zuiden van Kaapstad strekt het mooie Kaapse schiereiland zich uit. Hier vindt u rustige stranden, wijngaarden, slaperige vissersplaatsjes en natuurreservaat Kaap de Goede Hoop. Overnachting:
Niveau A - The Clarendon Fresnaye (LO)
Niveau B - Abbey Manor Luxury House (LO)
Niveau C - The Last Word Constantia (LO)

Dag 12-13: Wijngebied
In de bergachtige regio direct ten oosten van Kaapstad liggen de Kaapse wijnlanden, waar honderden wijngaarden verscholen liggen in diepe valleien. Bij vrijwel alle wijnboerderijen die u onderweg tegenkomt, kunt u bijzondere wijnen proeven. Slenter in Stellenbosch door de straatjes met oude eikenbomen en bewonder de Kaap-Hollandse en Victoriaanse bouwstijl. Het sfeervolle dorpje Franschhoek is niet voor niets het culinaire mekka van Zuid-Afrika; de restaurants van Franschhoek behoren tot de beste van het land! Geniet van een heerlijk diner met bijpassende Zuid-Afrikaanse wijn en kom tot de conclusie: dit is een ideale afsluiting van deze bijzondere combinatiereis! Overnachting:
Niveau A - Maison Chablis (LO)
Niveau B - Wedgeview Country House (LO)
Niveau C - The Last Word Franschhoek (LO)

Dag 14-15: Naar Amsterdam
Vandaag rijdt u terug naar Kaapstad, waar u uw huurauto op de luchthaven weer inlevert. U vliegt met de nachtvlucht van KLM terug naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend vol ervaringen aankomt.

(LO) = logies/ontbijt - (AI+) = volpension + drankjes + gezamenlijke gamedrives/activiteiten


Prijzen per persoon 2024 (exclusief internationale vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3* 2-pers
5 januari t/m 31 maart € 4.354,-
1 t/m 30 april € 4.724,-
1 mei t/m 30 juni € 4.698,-
1 juli t/m 30 september € 5.294,-
1 t/m 31 oktober € 5.549,-
1 t/m 30 november € 4.818,-
1 t/m 19 december € 4.534,-
20 t/m 31 december € 5.006,-

Niveau B - voornamelijk 3*+/4* 2-pers
2 t/m 10 januari € 5.290,-
11 januari t/m 31 maart € 4.942,-
1 t/m 30 april € 6.703,-
1 t/m 31 mei € 6.400,-
1 t/m 30 juni € 7.702,-
1 juli t/m 15 september € 7.905,-
16 t/m 30 september € 8.127,-
1 t/m 31 oktober € 8.217,-
1 t/m 30 november € 6.739,-
1 t/m 31 december € 6.582,-

Niveau C - voornamelijk 4/5* 2-pers
5 januari t/m 29 februari € 6.603,-
1 t/m 31 maart € 6.439,-
1 t/m 30 april € 9.459,-
1 mei t/m 30 juni € 8.926,-
1 juli t/m 30 september € 11.052,-
1 t/m 31 oktober € 11.697,-
1 t/m 14 november € 9.304,-
15 t/m 30 november € 6.283,-
1 t/m 19 december € 6.240,-
20 t/m 31 december € 7.865,-

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen of 1-persoonskamers!

Prijzen 2025
Wij hebben alle prijzen voor 2025 binnen. Mocht u in 2025 op reis willen, kunnen wij u nu al een passend reisvoorstel toesturen. Neem gerust contact met ons op voor een offerte.

Inclusief:
Victoria Falls: privé transfers, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.
Botswana: transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden, Engelssprekende chauffeur/gids, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.
Zuid-Afrika: privétransfer (dag 9), overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven, huurauto: Hyundai Accent of vergelijkbaar (A+B) Toyota Corolla Quest of vergelijkbaar (C) , GPS navigatiesysteem, autoverzekering zonder eigen risico.

Exclusief:
vluchten Amsterdam-Victoria Falls en Maun-Kaapstad-Amsterdam, luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, excursies en entreegelden Victoria watervallen, lokale kosten autohuur (circa € 35,- per reisgezelschap), brandstof, visum Zimbabwe, fooien, eventuele toeslagen kerst/nieuwjaar.

Vluchtschema  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Vluchtnummer:  
 verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591                
Amsterdam - Johannesburg   
10.35    
21.20
SA 040 Johannesburg - Victoria Falls 10.50 12.30
SA 8605 Maun - Kaapstad 13.25 16.00
KL 598
Kaapstad - Amsterdam   
23.05
10.45+1


Vluchtprijsindicatie KLM/BA/SA/BP
Met KLM van Amsterdam naar Victoria Falls, van Maun naar Kaapstad en van Kaapstad naar Amsterdam vanaf € 1.269,-  p.p. inclusief belasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!Net als David Livingstone, de eerste blanke die de watervallen aanschouwde, zult u de imposante Victoria Falls niet snel vergeten. Met een donderend geraas stort het water van de Zambezi van 110 meter hoogte over een breedte van 1.700 meter naar beneden. De nevel die neerdaalt als een eeuwigdurende regenbui heeft rond de waterval een smalle strook van dicht regenwoud doen ontstaan. De woeste Zambezi is wereldberoemd vanwege haar stroomversnellingen, die u per raft kunt bedwingen. Avonturiers kunnen de rivier ook afzakken per riverboard of kajak. Verder kunt u ook jetboaten in de Batoka Gorge of een spectaculaire helikoptervlucht boven de Victoria Falls maken. Iets geheel anders is een vlucht met een microlight vliegtuigje van waaruit u spectaculaire uitzichten op de Victoria Falls en de Zambezi River heeft. Paardrijdtochten die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad zijn mogelijk, maar u kunt ook olifantrijden. In het midden van Victoria Falls Bridge is een bungeejump mogelijk van een hoogte van 111 meter! Deze imposante watervallen zijn bereikbaar vanuit Livingstone in Zambia en Victoria Falls in Zimbabwe.


Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds