15-daagse privéreis Oeganda Actief - Oeganda
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Oeganda / 15-daagse privéreis Oeganda Actief
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOeganda10-daagse privéreis Hoogtepunten van Oeganda13-daagse privéreis Oeganda Compleet15-daagse privéreis Oeganda Actief13-daagse privéreis Gorilla's & Big Five Tanzania14-daagse privéreis Gorilla's & Big Five Kenia14-daagse privéreis Oeganda & Seychellen 19-daagse privéreis Intens OegandaReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenAccommodaties OegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

15-daagse privéreis Oeganda Actief


15-daagse privéreis met diverse wandel- en kantochten

Hoogtepunten
Lake Mburo National Park - Lake Bunyonyi - Lake Mutanda - Bwindi - Queen Elizabeth National Park - Kibale Forest - Murchison Falls National Park - kano-, boot- en wandeltochten

Met deze reis maakt u op een zeer afwisselende én actieve manier kennis met het vriendelijke Oeganda. Tijdens een kanotocht gaat u op zoek naar de zeldzame zadelbekooievaar, maar dit is ook uw vervoermiddel waarmee u het pittoreske Lake Mutanda oversteekt! U wandelt door lokale dorpjes én doorkruist het ondoordringbare woud van Bwindi te voet! Ook een gorilla en chimpansee tracking ontbreken vanzelfsprekend niet in deze reis! Wisselt u het reizen in een voertuig graag wat af en bent u in voor wat actie, avontuur, cultuur en natuur? Dan is deze reis u op het lijf geschreven!

Vanaf: € 5.161,- per persoon, exclusief vluchten en gorilla permit
Vertrek: dagelijks

U kunt kiezen uit 3 luxeniveaus: A, B of C. Niveau A zijn eenvoudige tot goede accommodaties vergelijkbaar met 3*, B zijn goede accommodaties vergelijkbaar met 3*+/4* en C zijn goede tot uitstekende accommodaties vergelijkbaar met voornamelijk 4*/4*+.

Programma:

Dag 1: naar Entebbe
U vliegt rechtstreeks (met een tussenlanding in Kigali) met KLM naar Entebbe. Op de luchthaven wordt u hartelijk verwelkomd, waarna u naar uw accommodatie in Entebbe wordt gebracht.

Overnachting: 
Niveau A - Papyrus Guest House*** (LO) garden kamer
Niveau B - The Boma Guesthouse***+ (LO)
NIveau C - Hotel No. 5****+ (LO)

Dag 2: Mabamba Swamp & Lake Mburo National Park 
Na een vroeg ontbijt wordt u naar Mabamba Swamp gebracht, één van de beste plekken in Oeganda om de unieke shoebill stork (de zadelbekooievaar) te vinden. Per traditionele kano vaart u door het moerasgebied op zoek naar deze prehistorisch ogende vogel. U rijdt vervolgens naar Lake Mburo National Park. Onderweg stopt u op de evenaar waar u foto’s kunt maken en de lunch gebruikt, waarna u uw reis voortzet. Lake Mburo is een klein, maar interessant park met vele meren. Ondanks de beperkte grootte van dit park biedt het goede kansen op het zien van giraffen, zebra’s én impala’s. Ook elanden, topi’s en klipspringers leven in het park en ook de nationale vogel van Oeganda, de kroonkraanvogel, voelt zich hier thuis. Zelfs het doorgaans schuwe luipaard wordt in Lake Mburo NP met enige regelmaat gespot, dat zou een mooie start zijn van uw reis! 

Overnachting:
Niveau A - Rwakobo Rock*** (VP)
Niveau B -
Mantana Tented Camp***+ (VP)
Niveau C - Mihingo Lodge**** (VP)Dag 3: Lake Bunyonyi
In de vroege ochtend maakt u onder begeleiding van een gids een nature walk in Lake Mburo National Park. Na het ontbijt rijdt u naar Lake Bunyonyi, een prachtig kratermeer in het zuiden van Oeganda. Dit bergachtige gebied wordt liefkozend ‘het Zwitserland van Afrika’ genoemd. De rest van de middag kunt u genieten van het fraaie landschap, het zwembad of naar het aan de overzijde van de baai gelegen lokale dorpje wandelen. Optioneel kunt u via de receptie van het hotel een kano huren en wat rond peddelen op het meer, met een beetje geluk ziet u otters!

Overnachting:
Niveau A - BirdNest Resort Eco Overseas*** (cottage deluxe)[link](VP 
Niveau B - 
BirdNest Resort***+ (main lodge) (VP)
Niveau C - BirdNest Resort***+ (main lodge) (VP)

Dag 4-6: Bwindi Impenetrable National Park – zuidelijk deel
U reist vandaag naar Lake Mutanda. Dit pittoreske meer gaat u per traditionele, houten kano oversteken! Tijdens deze circa 2 tot 3 uur durende tocht geniet u, terwijl u behendig door het water wordt gepeddeld, van het prachtige landschap met aan de horizon een reeks vulkanen. Na de lunch aan vaste wal zet u uw reis te voet voort. Tijdens uw wandeling komt u vast en zeker lokale mensen tegen, wat u de kans geeft de vriendelijkheid van de Oegandese mensen te ervaren! U wandelt ongeveer 9 kilometer door een prachtig, heuvelachtig landschap naar de plek waar uw privé chauffeur/gids op u wacht om u het laatste gedeelte naar uw lodge te rijden. Geheel afhankelijk van uw wandeltempo en enthousiasme kunt u er ook voor kiezen om het hele stuk naar uw lodge te lopen of, wanneer u na de kanotocht niet wilt wandelen, besluiten volledig per auto naar uw lodge te rijden. In de ochtend van dag 5 meldt u zich vroeg bij de ingang van Bwindi Impenetrabel National Park voor een briefing over de gorilla tracking. Na registratie vertrekt u in een kleine groep en onder begeleiding van een deskundige gids en bewapende scouts te voet het ogenschijnlijk ondoordringbare woud van Bwindi in - op zoek naar de gorilla’s!  De tracking is onvoorspelbaar en kan twee tot wel acht uur duren. De wandeling kan vrij zwaar zijn door de modderige paden en het bergachtige gebied. De inspannende tocht wordt echter goed beloond, wanneer u zich eenmaal tot op enkele meters afstand van deze indrukwekkende dieren bevindt - een ervaring die u lang zal bijblijven! U dient te beschikken over een goede fysieke conditie en ons advies is om vooral niet te twijfelen bij het in de arm nemen van een porter (drager). Hij draagt uw rugzak en steekt u graag een helpende hand toe op lastig terrein. Wanneer u de gorilla’s uiteindelijk heeft gevonden, kunt u ze een uur lang observeren terwijl ze eten, spelen en uitrusten. Na deze bijzondere ontmoeting keert u terug naar uw lodge.De volgende ochtend (dag 6) geniet u van een diversiteit aan vogels tijdens een ‘bird walk’ in het Nombe Pocket Forest. In de middag bezoekt u een Batwa-stam. Deze oorspronkelijke nomaden leefden vroeger volledig van wat de natuur in Bwindi hen te bieden had. Tijdens uw bezoek vertellen de Batwa over hun rijke erfgoed en maakt u kennis met de lokale gemeenschap in haar huidige structuur.

Overnachting:
Niveau A - Four Gorillas Lodge***+ (VP)
Niveau B - Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge**** (VP)
Niveau C - Clouds Mountain Gorilla Lodge****deluxe (VP

Dag 7: Bwindi Impenetrable National Park – noordelijk deel
In Bwindi zijn geen wegen: op dag 7 doorkruist u het park te voet!  U wandelt zo’n 14 kilometer dwars door het park via de ‘Ivy River Trail’. De wandeling is niet simpelweg een stevige hike van A naar B, maar onderweg zal uw lokale wandelgids u veel kunnen vertellen over dit bijzondere gebied. Het pad door het park wordt ook veelvuldig gebruikt door lokale mensen, met name op marktdagen! U wandelt in circa 4 tot 5 uur (afhankelijk van uw wandeltempo) naar Buhoma, waar u bij het parkhoofdkwartier wordt opgewacht door uw privé chauffeur/gids en naar uw lodge wordt gebracht.

Overnachting:
Niveau A - Engagi Lodge*** (VP)
Niveau B - Mahogany Springs***+ (VP)
Niveau C - Buhoma Lodge**** (VP)

Dag 8: Queen Elizabeth National Park – Ishasha sector
Vandaag neemt u afscheid van de jungle van Bwindi. Het volgende hoogtepunt is Queen Elizabeth National Park. Dit park kent een grote variatie aan landschappen: savannes, kratermeren, moerassen, rivieren én tropisch regenwoud. In de Ishasha sector - het zuidelijke, meer ongerepte deel van het park - vindt u met een beetje geluk boomklimmende leeuwen! Na de lunch in uw lodge maakt u ’s middags een gamedrive. Ook zonder leeuwen in bomen is dit gebied de moeite waard!

Overnachting: 
Niveau A - Ishasha Jungle Lodge*** (VP)
Niveau B - Ishasha Jungle Lodge*** (VP 
Niveau C - Ishasha Wilderness Camp****+ (VP)Dag 9: Queen Elizabeth National Park – Mweya schiereiland

Vandaag rijdt u noordwaarts door Queen Elizabeth National Park naar het Mweya schiereiland. ’s Middags maakt u een boottocht op het Kazingakanaal, een natuurlijke waterweg die de meren Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt. U ziet veelal olifanten en buffels aan de oevers drinken en baden. Ook nijlpaarden steken hun kop nieuwsgierig boven water en pelikanen, Afrikaanse visarenden en bonte ijsvogels strijden om de beste visplekjes. De boottocht behoort ongetwijfeld tot een van de hoogtepunten van uw reis door Oeganda!

Overnachting: 
Niveau A - Mweya Safari Lodge**** (Classic kamer) (VP)
Niveau B - Mweya Safari Lodge**** (Deluxe kamer) (VP)
Niveau C - Mweya Safari Lodge**** (Deluxe kamer) (VP)

Dag 10-11: Kibale Forest
In de loop van dag 10 arriveert u in de dichte jungle van Kibale Forest National Park. Kibale staat bekend om de meeste soorten en hoogste concentratie primaten in Oost-Afrika, maar ook om de hoeveelheid en diversiteit vlinders en vogels. De volgende ochtend maakt u een bijzondere chimpansee tracking! Onder begeleiding van een gids gaat u te voet in het dichtbegroeide bos op zoek naar chimpansees. Wanneer u de chimpansees heeft gevonden mag u een uur bij hen doorbrengen. Observeer hun gedrag en verwonder u over de soms zeer menselijke trekjes! Optioneel kunt u ’s middags een bezoek brengen aan Bigodi Swamp - een paradijs voor vogelliefhebbers!

Overnachting: 
Niveau A - Turaco Treetops***+ (standaard kamer) (VP)
Niveau B - Turaco Treetops***+ (Luxury kamer) (VP) 
Niveau C - Chimpundu Lodge**** (VP) Dag 12-13: Murchison Falls National Park
Via uitstrekte theeplantages en kleine Afrikaanse dorpjes reist u naar Murchison Falls NP. Aan het eind van dag 12 arriveert u in uw lodge, gelegen aan de wereldberoemde rivier de Nijl. De volgende ochtend maakt u een gamedrive in het park,  met kans op onder andere giraffen, olifanten, leeuwen en diverse vogelsoorten. Na de lunch maakt u een boottocht op de rivier (A+B), waarbij u stroomopwaarts vaart richting de Murchison waterval. Bij niveau C maakt u een privé sundowner boottocht. U heeft grote kans om nijlpaarden, krokodillen en verschillende vogels te zien. Vanaf het water ervaart u de natuur op geheel andere wijze! 

Overnachting:
Niveau A - Murchison River Lodge*** (VP)
Niveau B - Paraa Safari Lodge**** (Deluxe kamer) (VP)
Niveau C - Nile Safari Lodge***** (VP)

Dag 14-15: naar Entebbe en Amsterdam
Na het ontbijt neemt u afscheid van Murchison Falls NP. Onderweg brengt u een bezoek aan het Ziwa Rhino Sanctuary, waar neushoorns in een beschermd natuurgebied leven. Dit is de enige plek in Oeganda waar u neushoorns kunt zien. Onder begeleiding van een gids gaat u te voet naar hen op zoek , waarbij u ze op gepaste afstand kunt observeren. Na uw bezoek rijdt u rustig terug naar Entebbe, waar u op de luchthaven afscheid neemt van uw gids. De KLM nachtvlucht komt in de ochtend van dag 15 aan op Schiphol - het einde van een bijzondere reis!

LO = logies/ontbijt - VP = volpension

Prijzen per persoon 2024 (exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3* 2 personen 4 personen 6 personen
1 april t/m 31 mei € 5.161,- € 4.372,- € 4.071,-
1 t/m 30 juni € 5.212,- € 4.422,- € 4.119,-
1 juli t/m 30 september € 5.353,- € 4.560,- € 4.259,-
1 oktober t/m 30 november € 5.221,- € 4.433,- € 4.132,-
1 t/m 31 december € 5.353,- € 4.560,- € 4.259,-
Toeslag 4x4 voertuig € 369,- € 263,- € 176,-

Niveau B - voornamelijk 3*+/4* 2 personen 4 personen 6 personen
1 april t/m 31 mei € 5.899,- € 5.077,- € 4.775,-
1 t/m 30 juni € 6.291,- € 5.468,- € 5.167,-
1 juli t/m 30 september € 6.351,- € 5.529,- € 5.227,-
1 t/m 31 oktober € 6.037,- € 5.215,- € 4.913,-
1 t/m 30 november € 5.959,- € 5.138,- € 4.836,-
1 t/m 31 december € 6.351,- € 5.529,- € 5.227,-
Toeslag 4x4 voertuig € 369,- € 263,- € 176,-

Niveau C - voornamelijk 4*/4*+ 2 personen 4 personen 6 personen
1 april t/m 31 mei € 9.150,- € 8.268,- € 8.007,-
1 t/m 30 juni € 11.236,- € 10.354,- € 10.093,-
1 juli t/m 30 september € 11.783,- € 10.902,- € 10.640,-
1 t/m 31 oktober € 10.422,- € 9.540,- € 9.279,-
1 t/m 30 november € 9.224,- € 8.342,- € 8.081,-
1 t/m 14 december € 10.542,- € 9.660,- € 9.399,-
15 t/m 31 december € 11.419,- € 10.537,- € 10.276,-
Toeslag 4x4 voertuig € 369,- € 263,- € 176,-


Prijzen per persoon 2025 (exclusief vluchten) 

Niveau A - voornamelijk 3* 2 personen 4 personen 6 personen
1 januari t/m 28 februari € 5.611,- € 4.769,- € 4.450,-
1 maart t/m 31 mei € 5.471,- € 4.634,- € 4.315,-
1 t/m 30 juni € 5.525,- € 4.687,- € 4.366,-
1 juli t/m 30 september € 5.674,- € 4.834,- € 4.515,-
1 oktober t/m 30 november € 5.534,- € 4.699,- € 4.380,-
1 t/m 31 december € 5.674,- € 4.834,- € 4.515,-
Toeslag 4x4 voertuig € 391,- € 279,- € 187,-

Niveau B - voornamelijk 3*+/4* 2 personen 4 personen 6 personen
1 t/m 31 januari € 6.668,-  € 5.796,- € 5.477,- 
1 t/m 28 februari € 6.630,-  € 5.760,-  € 5.440,- 
1 maart t/m 31 mei € 6.253,- € 5.382,- € 5.062,-
1 t/m 30 juni € 6.668,- € 5.796,- € 5.477,-
1 juli t/m 30 september € 6.732,- € 5.861,- € 5.541,-
1 t/m 31 oktober € 6.399,- € 5.528,- € 5.208,-
1 t/m 30 november € 6.317,- € 5.446,- € 5.126,-
1 t/m 31 december € 6.732,- € 5.861,- € 5.541,-
Toeslag 4x4 voertuig € 391,- € 279,- € 187,-

Niveau C - voornamelijk 4*/4*+ 2 personen 4 personen 6 personen
1 januari t/m 28 februari € 12.039,- € 11.106,- € 10.828,-
1 t/m 31 maart € 9.905,- € 8.971,- € 8.693,-
1 april t/m 31 mei € 9.699,- € 8.764,- € 8.487,-
1 t/m 30 juni € 11.910,- € 10.975,- € 10.699,-
1 juli t/m 30 september € 12.490,- € 11.556,- € 11.278,-
1 t/m 31 oktober € 11.047,- € 10.112,- € 9.836,-
1 t/m 30 november € 9.777,- € 8.843,- € 8.566,-
1 t/m 14 december € 11.175,- € 10.240,- € 9.963,-
15 t/m 31 december € 12.104,- € 11.169,- € 10.893,-
Toeslag 4x4 voertuig € 391,- € 279,- € 187,-

Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen of 1-persoonskamers!

Inclusief:
transfers, privévervoer en privé-gamedrives: per minibus met opklapbaar dak, entreegelden, Engelssprekende chauffeur/gids, water in het voertuig, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven. Activiteiten: kanotocht Mabamba Swamp, gamedrive en nature walk Lake Mburo NP, kanotocht Lake Mutanda, bird watching Nombe Pocket Forest, bezoek Batwa community, hike door Bwindi (Ivy River Trail), gamedrive en boottocht Queen Elizabeth NP, permit chimpansee tracking Kibale Forest, gamedrive, boottocht Murchison Falls NP, bezoek Ziwa Rhino Sanctuary.
 

Exclusief:
gorilla permit (US$ 700,- p.p.(m.i.v 1 juli 2024: US$ 800,- p.p.), internationale vluchten (prijzen vermelden wij in uw offerte), luchthavenbelasting, eventuele toeslagen kerst/nieuwjaar, visum, fooien, drankjes.

Vluchtschema (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Vluchtnummer:
Route:
Vertrek:
Aankomst:
KL535/537
Amsterdam-Entebbe
11.00
22.50
KL535/537
Entebbe-Amsterdam
23.59
07.40+1
+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie
Met KLM van Amsterdam naar Entebbe vanaf € 1.015,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 

 HOOGTEPUNTEN

Lake Mburo National Park
wordt vaak onterecht afgedaan als een ‘verplichte tussenstop’ op de route naar of van Bwindi. Dit relatief kleine park bestaat uit een mozaïek van heuvels, dichte bossen, open vlaktes, meren en moerassen en biedt een verrassende diversiteit aan dieren. Alleen in Lake Mburo NP (en in Kidepo NP in het uiterste noorden) kunt u zebra’s en impala’s zien! Het park biedt ook grote aantallen elanden (de grootste antilopensoort), topi’s en buffels. Ook het luipaard wordt hier zeer regelmatig gespot! Een boottocht op een van de vele meren zullen vogelliefhebbers zeker kunnen waarderen. In en op de oevers van de meren treft u krokodillen en nijlpaarden. Lake Mburo NP biedt naast gamedrives en boottochten bovendien de mogelijkheid voor een nightdrive, begeleide wandelsafari, mountainbiketocht of een tocht te paard!Lake Bunyonyi, wat zoiets betekent als ‘plaats van vele kleine vogels’, is een prachtig kratermeer in het zuidwesten van Oeganda, dicht bij de plaats Kabale. Het meer ligt 1962 meter boven zeeniveau, is circa 25 km lang en wordt omsloten door grillige, groene terrassen. In het meer liggen diverse eilandjes. Aan Lake Bunyonyi geniet u van een spectaculair landschap met prachtige uitzichten. Ook vogelliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken met meer dan 200 soorten die zijn gespot. De nationale vogel van Oeganda, de gekroonde kraanvogel, is in dit gebied regelmatig te zien. Lake Bunyonyi varieert in diepte tussen 44 en 900 meter, wat het meer het twee-na-diepste meer in Afrika maakt. Hoewel er wordt beweerd dat er geen bilharzia in het meer voorkomt, is deze bewering niet bewezen. Op het meer worden ook boottochten aangeboden.

Het ‘ondoordringbare’ woud van Bwindi Impenetrable National Park, in het uiterste zuidwesten van Oeganda, is een mysterieus en ontzagwekkend gebied. Dit oerbos met steile hellingen en diepe dalen, dichte vegetatie en enorme met slierten mos bekleedde bomen, is het leefgebied van bijna de helft van 's werelds laatste berggorilla's (de andere helft van de populatie bevindt zich in Rwanda en Congo). Bwindi is biologisch gezien één van de meest diverse gebieden in Afrika. In dit woud leven behalve berggorilla’s ook andere primaatsoorten, diverse antilopen, zoogdieren en meer dan 350 soorten vogels.

Een gorilla tracking vormt voor velen hét hoogtepunt van een reis door Oeganda. Onder begeleiding van een gids wandelt u in een kleine groep door het woud, op zoek naar de gorilla’s. Gorilla's leven in families, die geleid worden door een volwassen dominant mannetje - de ‘silverback’. De zilverrug dankt zijn naam aan de zilveren haren op zijn rug. Deze doorgaans zeer imponerende verschijning vormt het middelpunt van de familie. Gorilla’s brengen een groot gedeelte van de dag op de grond door, maar ook in de bomen voelen zij zich thuis. Iedere nacht maken zij voor zichzelf een nieuw ‘bed’ van gras, takken en bladeren. 

Een supersterke lichamelijke conditie is in basis niet nodig - uw tracking is geen marathon! U bevindt zich echter wel op een hoogte van circa  2.000-2.500 meter boven zeeniveau en op oneffen terrein. U moet dus wel lichamelijk fit zijn en bereid zijn te klauteren over modderige hellingen en door dikke begroeiing.

De minimum leeftijd voor het maken een gorilla tracking in Oeganda is 15 jaar.

In het westen van Oeganda, aan de voet van het Rwenzori gebergte, ligt Queen Elizabeth National Park. Een park met een gevarieerd landschap: savanne wordt afgewisseld door acaciabossen en moerassen door open water. Tijdens gamedrives kunt u buffels, leeuwen, en Uganda kobs (antilopesoort) tegenkomen en met een beetje geluk ook een luipaard. Giraffen en zebra’s ontbreken echter in Queen Elizabeth NP! Tijdens een boottocht op het Kazingakanaal, een natuurlijke waterweg die Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt, ziet u ongetwijfeld vele nijlpaarden en krokodillen, maar ook buffels die in de modder verkoeling zoeken. Ook kuddes olifanten worden naar de oevers getrokken om hier te drinken en te baden. Het park is ook zeer geliefd bij vogelkenners - meer dan 600 vogelsoorten zijn hier waargenomen!Kibale Forest is een uitloper van het Queen Elizabeth National Park, maar is qua landschap compleet verschillend. Het park bestaat uit enorme regenwouden, meertjes, moerassen en grasvlaktes. Haar bekendheid ontleent het park aan het feit dat het de meeste soorten en de hoogste concentratie primaten in Oost-Afrika herbergt. Er leven ongeveer 500 chimpansees en 12 andere primaatsoorten. De chimpansees verblijven voornamelijk in de toppen van de bomen, waar ze naar fruit, takken en bladeren zoeken en waar ze hun nesten voor de nacht bouwen. Met een beetje geluk vindt u ze tijdens de tracking echter foeragerend op de grond in het bos. Tijdens een chimpansee tracking gaat u, onder begeleiding van professionele gidsen, te voet het bos in op zoek naar chimpansees.

De minimumleeftijd voor deze tracking is 14 jaar.

Enige wandelervaring komt u goed van pas, want de paden kunnen af en toe moeilijk begaanbaar zijn. Ook olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, wrattenzwijnen en verschillende soorten antilopen kunt u er, hetzij moeilijker, vinden. Voor vogelliefhebbers is Kibale Forest een paradijs. Bigodi Swamp is een geweldig voorbeeld van een communityproject, waarvan de opbrengst volledig naar de lokale bevolking terugvloeit. U maakt er een natuurwandeling en ziet verschillende primaten, waaronder rode en zwart-witte colobusapen, bavianen, vervetaapjes, roodstaartapen en L’Hoest apen. Er zijn ook veel verschillende vogels te ontdekken, waaronder de kleurrijke blauwe toerako.

Murchison Falls National Park is Oeganda’s grootste nationale park. Het park wordt doorsneden door de rivier de Nijl die zich - op haar lange weg van het Victoriameer naar de Middellandse Zee - bij de Murchison watervallen met een enorme kracht door een slechts zeven meter smalle doorgang wringt. Een boottocht biedt, naast uitzicht op de watervallen vanaf de rivier, ook een welkome afwisseling op de gamedrives die u in dit park maakt. Een wandeling via een stijgend pad langs de rivier biedt verschillende fraaie uitzichten op de watervallen en leidt u tenslotte naar de top. Het Buligi Circuit op de noordelijke oever van de rivier is het beste gebied voor het maken van gamedrives, waarbij u dieren kunt spotten als olifanten, leeuwen, buffels, giraffen en diverse vogel- en antilopensoorten. Ook vogelaars komen aan hun trekken. Een boottocht stroomafwaarts naar de delta van Lake Albert biedt met een beetje geluk kans op de shoebill stork – de unieke schoenbek ooievaar.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds