14-daagse privéreis Gorilla's & Big Five Kenia - Oeganda
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Oeganda / 14-daagse privéreis Gorilla's & Big Five Kenia
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOeganda10-daagse privéreis Hoogtepunten van Oeganda13-daagse privéreis Oeganda Compleet15-daagse privéreis Oeganda Actief13-daagse privéreis Gorilla's & Big Five Tanzania14-daagse privéreis Gorilla's & Big Five Kenia14-daagse privéreis Oeganda & Seychellen 19-daagse privéreis Intens OegandaReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenAccommodaties OegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

14-daagse privéreis Gorilla's & Big Five Kenia


14-daagse privéreis Oeganda & Kenia

Hoogtepunten:
Lake Mburo National Park - Bwindi Impenetrable Forest - Shaba/Samburu National Reserve - Ol Pejeta Conservancy - Lake Nakuru National Park/Lake Elementaita - Masai Mara Game Reserve 

Wilt u de berggorilla's in Oeganda bezoeken én een afwisselende safari maken in Kenia? Tijdens deze reis onderbreekt u de lange rit naar Bwindi - het leefgebied van de gorilla's - met een kort bezoek aan Lake Mburo National Park, een klein maar bijzonder park met diverse meren. In Bwindi gaat u te voet op zoek gaat naar de bedreigde, maar zachtaardige berggorilla; een onvergetelijke ontmoeting! Na deze fysieke inspanning geniet u in buurland Kenia tijdens gamedrives van zeer afwisselende landschappen en een diversiteit wilde dieren: in Samburu National Park ontdekt u de 'Samburu Five', in Lake Nakuru National Park bewondert u neushoorns en ook de wereldberoemde Masai Mara ontbreekt vanzelfsprekend niet in deze reis! Afhankelijk van het seizoen, maakt u hier kans op het meemaken van de 'Great Migration', de migratie van gnoes en zebra’s! U raakt vast onder de indruk van deze twee zeer verschillende landen!

Vanaf: € 4.168,- per persoon, exclusief vluchten en gorilla permit 
Vertrek: dagelijks

U kunt voor uw verblijf kiezen uit 3 luxeniveaus: niveau A, B of C. Het accommodatieniveau in Oeganda ligt gemiddeld wat lager dan in Kenia.
Oeganda: Niveau A zijn voornamelijk eenvoudige tot goede accommodaties vergelijkbaar met 3*, B zijn goede accommodaties vergelijkbaar met 3*+/4* en niveau C zijn goede tot uitstekende accommodaties vergelijkbaar met 4/5*. 
Kenia:  Niveau A is vergelijkbaar met voornamelijk 4* accommodaties, B met voornamelijk 4/4*+ accommodatie en niveau C zijn voornamelijk 4*+/5* accommodaties.

Programma:

Dag 1: naar Entebbe
U vliegt met KLM (met een stop in Kigali/Rwanda) naar Entebbe in Oeganda, waar u in de avond aankomt. Op de luchthaven wordt u verwelkomt door onze  lokale vertegenwoordiging en naar uw accommodatie gebracht.

Overnachting:
Niveau A - Papyrus Guest House*** (LO)
Niveau B - The Boma Guesthouse***+ (LO)
Niveau C - Hotel No. 5****+ (LO)

Dag 2: Mabamba Swamp en Lake Mburo National Park 
Vandaag begint uw kennismaking met Oeganda. Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar Mabamba Swamp. Dit is één van de beste plekken in Oeganda om de unieke shoebill stork (de zadelbekooievaar) te vinden. U vaart met een bootje door het moerasgebied op zoek naar deze prehistorisch ogende vogel. Met een beetje geluk vindt u deze grote vogel wadend in het moeras. U rijdt vervolgens naar Lake Mburo National Park. Onderweg stopt u op de evenaar. Lake Mburo is een klein, maar interessant park met vele meren. Ondanks de beperkte grootte van dit park biedt het goede kansen op het zien van giraffen, zebra’s én impala’s. Ook elanden, topi’s en klipspringers leven in het park en ook de nationale vogel van Oeganda, de kroonkraanvogel, voelt zich hier thuis. Zelfs het doorgaans schuwe luipaard wordt in Lake Mburo NP met enige regelmaat gespot, dat zou een mooie start zijn van uw reis! Onderweg naar uw lodge maakt u een game drive. Wanneer u bent gesetteld is het tijd voor het diner en overnachting.

Overnachting:
Niveau A - Rwakobo Rock*** (VP)
Niveau B - Mantana Tented Camp***+ (VP)
Niveau C - Mihingo Lodge**** (VP)Dag 3-4: Bwindi Impenetrable National Park
Op dag 3 zet u uw reis door Oeganda voort: uw eindbestemming van vandaag is Bwindi Impenetrable National Park, het leefgebied van de bedreigde berggorilla. De rest van de middag kunt u rustig aan doen en u voorbereiden op de gorilla tracking die op dag 4 gepland staat.

In de vroege ochtend van dag 4 krijgt u bij het parkhoofdkwartier een briefing over de gorilla tracking. Onder begeleiding van een gids gaat u in een kleine groep op zoek naar de gorilla’s. U wandelt door het woud, vol goede moed gaat u bergopwaarts, soms daalt u weer af om vervolgens weer een helling op te klauteren. De duur van de gorilla tracking is onvoorspelbaar. De wandeling kan vrij zwaar zijn door de modderige paden en het bergachtige gebied, maar is zeer zeker de moeite waard! U dient wel te beschikken over een goede fysieke conditie en twijfelt u zeker niet aan het in de arm nemen van een drager. Hij draagt uw rugzak en steekt u graag een helpende hand toe op lastig terrein. Wat u uiteindelijk te wachten staat is onbeschrijfelijk: in het groen ontwaart u zwarte gestaltes; de gorilla’s! Een uur lang mag u deze vredelievende ‘Gentle Giants’ in hun doen en laten bewonderen. Een bijzondere ervaring!

Overnachting:
Niveau A - Engagi Lodge*** (VP)
Niveau B - Mahogany Springs***+ (VP)
Niveau C - Buhoma Lodge**** (VP)Dag 5: terug naar Entebbe
Gedurende de lange rit terug naar Entebbe kunt u nagenieten van uw bijzondere ontmoeting met de gorilla’s en uitrusten van uw fysieke inspanningen. Na een laatste nacht in Entebbe vliegt u op dag 6 naar buurland Kenia voor een nieuw avontuur! 

Overnachting:
Niveau A - Papyrus Guest House*** (HP)
Niveau B - The Boma Guesthouse***+ (HP)
Niveau C - Hotel No. 5****+ (HP)

Dag 6: naar Kenia
Na een vroeg ontbijt wordt u naar de luchthaven van Entebbe gebracht voor uw vlucht naar Nairobi. Bij aankomst in Kenia wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die u naar uw hotel in Nairobi brengt.

Overnachting:
Niveau A - Sarova Panafric*** (LO)
Niveau B - Nairobi Serena Hotel****+ (LO)
Niveau C - Fairmont The Norfolk***** (LO)

Dag 7-8: Shaba en Samburu National Reserve
Vandaag start uw safari door Kenia! Na uw ontbijt maakt u kennis met uw privéchauffeur/gids en gaat u per minibus (A) of 4x4 voertuig (B+C) op reis naar het beeldschone gebied van Shaba en Samburu. Onderweg wordt u getrakteerd op een bijzonder afwisselend landschap en passeert u dorpjes van het Samburu volk. Na de lunch in uw lodge of tented camp maakt u in de middag een gamedrive en ziet u wellicht het eerste wild: krokodillen, olifanten, giraffen, buffels, gerenuks, Beisa oryx, luipaarden, leeuwen en Grevy zebra’s. De volgende dag maakt u 's ochtends en 's middags een gamedrive (B+C). Bij niveau A verblijft u in Shaba en maakt u op dag 8 de gehele dag een gamedrive in Samburu en Buffalo Springs, inclusief een verzorgde lunchbox. 

Overnachting:
Niveau A - Sarova Shaba Game Lodge**** (VP)
Niveau B - Ashnil Samburu Camp****+ (VP)
Niveau C - Elephant Bedroom Camp***** (VP)Dag 9: Sweetwaters/Ol Pejeta Conservancy

U maakt een laatste, vroege gamedrive, nog voor het ontbijt. Vervolgens rijdt u zuidwaarts naar Sweetwaters. U arriveert rond lunchtijd in uw accommodatie. Uw camp biedt een schitterend uitzicht op de waterpoel, zodat u het voorbijkomend wild van dichtbij kunt bekijken. U rijdt 's middags naar de Chimpanzee Sanctuary en gaat hier onder begeleiding van een ranger op bezoek bij deze mensapen. Optioneel is een gezamenlijke nightdrive mogelijk.

Overnachting:
Niveau A: Sweetwaters Serena Camp**** (standaard tent) (VP)
Niveau B: Sweetwaters Serena Camp**** (standaard tent) (VP)
Niveau C: Sweetwaters Serena Camp**** (standaard tent) (VP)

Dag 10: Lake Nakuru National Park/Lake Elementaita 
Vandaag rijdt u verder naar het zuiden en daalt u af naar de 'Great Rift Valley' en het sodameer Lake Nakuru. Onderweg kunt u stoppen bij de Thomson watervallen en bij een uitkijkpunt, voor prachtig uitzicht over de vallei. Lake Nakuru NP is een klein park, dat onder andere fungeert als 'sanctuary' voor de witte en zwarte neushoorn. In de middag maakt u een gamedrive rond het gelijknamige meer. Bij niveau B+C rijdt u na afloop van uw gamedrive door naar Lake Elementaita, waar u overnacht.

Overnachting:
Niveau A - Sarova Lion Hill Game Lodge**** (VP)
Niveau B - Lake Elmenteita Serena Camp ***** (VP)
Niveau C - Lake Elmenteita Serena Camp ***** (VP)Dag 11-12: Masai Mara Game Reserve
Het laatste safarihoogtepunt van deze reis is de wereldberoemde Masai Mara! Ook het landschap van de Masai Mara is adembenemend met eindeloos lijkende grasvlaktes, maar ook heuvels, acaciabossen en dicht struikgewas. In dit gebied heeft u het hele jaar door kans op het zien van veel wild. In de periode van circa juli t/m oktober is de Masai Mara bovendien het decor voor een wereldberoemd schouwspel: de grote migratie van gnoes en zebra's! In deze periode trotseren miljoenen gnoes en zebra's de Mara rivier, tijdens hun jaarlijkse tocht door de Masai Mara en de Serengeti in Tanzania. De middag van aankomst en op dag 12 maakt u gamedrives, op zoek naar het wild. Optioneel kunt u in de Masai Mara ook een ballonsafari maken. Vanuit de lucht heeft u werkelijk een prachtig uitzicht op het bijzondere landschap in dit gebied, een unieke ervaring!

Overnachting:
Niveau A - Sarova Mara Game Camp**** (VP)
Niveau B - Mara Serena Safari Lodge****+ (VP)
Niveau C - Sand River Masai Mara*****deluxe (AI)Dag 13-14: naar Nairobi en Amsterdam
Helaas komt aan uw reis een eind. Voor uw ontbijt maakt u een laatste gamedrive. Daarna rijdt u terug naar Nairobi waar u in The Crown Plaza Hotel nabij de luchthaven een dagkamer tot uw beschikking heeft, zodat u zich kunt opfrissen voordat u 's nachts terugvliegt. Met de KLM nachtvlucht vliegt u naar Amsterdam waar u in de ochtend van dag 14 aankomt; het einde van een bijzondere reis!

LO
= logies/ontbijt - HP = halfpension - VP = volpension - AI = volpension + geselecteerde drankjes

Prijzen per persoon 2024 (exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3/4* 2 personen 4 personen 6 personen
1 april t/m 31 mei € 4.168,- € 3.443,- € 3.192,-
1 t/m 15 juni € 4.281,- € 3.557,- € 3.306,-
16 t/m 30 juni € 4.563,- € 3.838,- € 3.588,-
1 juli t/m 15 september € 5.248,- € 4.524,- € 4.273,-
16 t/m 30 september € 4.925,- € 4.201,- € 3.950,-
1 t/m 31 oktober € 4.845,- € 4.120,- € 3.869,-
1 t/m 30 november € 4.768,- € 4.043,- € 3.792,-
1 t/m 15 december € 4.848,- € 4.124,- € 3.873,-
16 t/m 31 december € 5.616,- € 4.873,- € 4.616,-
Optionele toeslag 4x4 voertuig Oeganda € 111,- € 80,- € 53,-
Optionele toeslag 4x4 voertuig Kenia € 294,- € 147,- € 98,-

Niveau B - voornamelijk 3*+/4*+ 2 personen 4 personen 6 personen
1 april t/m 31 mei € 5.115,- € 4.223,- € 3.917,-
1 t/m 30 juni € 5.569,- € 4.677,- € 4.371,-
1 juli t/m 30 september € 6.456,- € 5.564,- € 5.258,-
1 t/m 31 oktober € 6.301,- € 5.409,- € 5.103,-
1 t/m 30 november € 5.642,- € 4.750,- € 4.444,-
1 t/m 15 december € 5.803,- € 4.911,- € 4.605,- 
16 t/m 31 december € 6.683,- € 5.766,- € 5.452,-
Optionele toeslag 4x4 voertuig Oeganda € 111,- € 80,- € 53,- 
Optionele toeslag 4x4 voertuig Kenia inclusief inclusief inclusief

Niveau C - voornamelijk 4/5* 2 personen 4 personen 6 personen
1 april t/m 31 mei € 6.704,- € 5.814,- € 5.507,-
1 t/m 30 juni € 7.299,- € 6.408,- € 6.102,-
1 juli t/m 30 september € 8.405,- € 7.513,- € 7.207,-
1 t/m 31 oktober € 8.265,- € 7.374,- € 7.068,-
1 t/m 30 november € 7.541,- € 6.650,- € 6.344,-
1 t/m 14 december € 7.855,- € 6.963,- € 6.657,-
15 t/m 31 december € 8.498,-  € 7.582,- € 7.267,-
Optionele toeslag 4x4 voertuig Oeganda € 111,- € 80,- € 53,-
Optionele toeslag 4x4 voertuig Kenia inclusief inclusief inclusief

Prijzen per persoon 2025 (exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3/4* 2 personen 4 personen 6 personen
1 januari t/m 28 februari € 4.904,- € 4.135,- € 3.870,-
1 t/m 31 maart € 4.819,- € 4.049,- € 3.784,-
1 april t/m 31 mei € 4.418,- € 3.650,- € 3.384,-
1 t/m 15 juni € 4.538,- € 3.770,- € 3.504,-
16 t/m 30 juni € 4.837,- € 4.068,- € 3.803,-
1 juli t/m 15 september € 5.563,- € 4.795,- € 4.529,-
16 t/m 30 september € 5.221,- € 4.453,- € 4.187,-
1 t/m 31 oktober € 5.136,- € 4.367,- € 4.101,-
1 t/m 30 november € 5.054,- € 4.286,- € 4.020,-
1 t/m 15 december € 5.139,- € 4.371,- € 4.105,-
16 t/m 31 december € 5.953,- € 5.165,- € 4.893,-
Optionele toeslag 4x4 voertuig Oeganda € 118,- € 85,- € 56,-
Optionele toeslag 4x4 voertuig Kenia € 312,- € 156,- € 104,-

Niveau B - voornamelijk 3*+/4*+ 2 personen 4 personen 6 personen
1 januari t/m 28 februari € 5.958,- € 5.013,- € 4.688,-
1 t/m 31 maart € 5.788,- € 4.842,- € 4.518,-
1 april t/m 31 mei € 5.422,- € 4.476,- € 4.152,-
1 t/m 30 juni € 5.903,- € 4.958,- € 4.633,-
1 juli t/m 30 september € 6.843,- € 5.898,- € 5.573,-
1 t/m 31 oktober € 6.679,- € 5.734,- € 5.409,-
1 t/m 30 november € 5.981,- € 5.035,- € 4.711,-
1 t/m 15 december € 6.151,- € 5.206,- € 4.881,- 
16 t/m 31 december € 7.084,- € 6.112,- € 5.779,-
Optionele toeslag 4x4 voertuig Oeganda € 118,- € 85,- € 56,- 
Optionele toeslag 4x4 voertuig Kenia inclusief inclusief inclusief

Niveau C - voornamelijk 4/5* 2 personen 4 personen 6 personen
1 januari t/m 28 februari € 8.071,- € 7.125,- € 6.801,-
1 t/m 31 maart € 7.921,- € 6.978,- € 6.654,-
1 april t/m 31 mei € 7.106,- € 6.163,- € 5.837,-
1 t/m 30 juni € 7.737,- € 6.792,- € 6.468,-
1 juli t/m 30 september € 8.909,- € 7.964,- € 7.639,-
1 t/m 31 oktober € 8.761,- € 7.816,- € 7.492,-
1 t/m 30 november € 7.993,- € 7.049,- € 6.725,-
1 t/m 14 december € 8.326,- € 7.381,- € 7.056,-
15 t/m 31 december € 9.008,-  € 8.037,- € 7.703,-
Optionele toeslag 4x4 voertuig Oeganda € 118,- € 85,- € 56,-
Optionele toeslag 4x4 voertuig Kenia inclusief inclusief inclusief

Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen of 1-persoonskamers!

NB:
In het lange regenseizoen van april t/m mei en het korte regenseizoen van half oktober t/m november adviseren wij u in Kenia (niveau A), in verband met de staat van de wegen, per 4x4 voertuig te reizen. Ook in de overige perioden van het jaar, maar ook tijdens uw reis door Oeganda, kunt u tegen een toeslag kiezen voor een 4x4 voertuig. 

Inclusief: 
transfers, privévervoer en privé-gamedrives: per minibus met opklapbaar dak (Oeganda niveau A t/m C en Kenia niveau A) of 4x4 voertuig met opklapbaar dak (Kenia niveau B+C), entreegelden nationale parken, Engelssprekende chauffeur/gids, water in het voertuig, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven.


Exclusief:
gorilla permit (US$ 700,- p.p.(m.i.v 1 juli 2024: US$ 800,- p.p.), internationale vluchten (prijzen vermelden wij in uw offerte), luchthavenbelasting, eventuele toeslagen Pasen & kerst/nieuwjaar, visum Oeganda en Kenia, fooien, drankjes, overige maaltijden, optionele activiteiten.

Optionele extra's per persoon:

Night drive Lake Mburo NP € 36,-
Night drive Sweetwaters Serena Camp € 115,-
Ballonsafari Masai Mara, vanaf € 523,-

Vluchtschema  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:  
Route:
Vertrek:
Aankomst:
KL 535/537/539            
Amsterdam - Entebbe    
11.00
22.50
KQ 421
Entebbe - Nairobi
09.55
11.10
KL 566 Nairobi - Amsterdam 23.59 07.05+1 
+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie KLM/Kenya Airways
Vanaf € 1.275,- pp, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!
 HOOGTEPUNTEN

OEGANDA
Lake Mburo National Park
heeft een oppervlakte van circa 260 km² en bestaat uit een verzameling van veertien meren, die gezamenlijk een uniek ecosysteem van wetlands vormen. Door het mozaïek van droge hellingen, dichte bossen, open en beboste savannes, meren en moerassen is het de thuisbasis van een verrassende diversiteit aan dieren en planten. Dieren die u hier zoal kunt aantreffen zijn: topi’s, elanden, klipspringers, zebra’s, buffels, oribi’s, sitatunga’s, luipaarden en een veelvoud aan vogels.Het vrijwel ondoordringbare woud van Bwindi Impenetrable National Park in het uiterste zuidwesten van het land is een mysterieus en ontzagwekkend gebied. De enorme bomen zijn bekleed met maretakken en orchideeën. Bwindi is het woongebied van bijna de helft van 's werelds laatste berggorilla's, zo'n 880 dieren. De andere helft van de populatie bevindt zich over de grens in Rwanda, in Volcanoes NP. Gorilla's leven in families die geleid worden door een silverback, een dominant mannetje dat het middelpunt is van de groep en herkenbaar is aan de zilveren vacht op zijn rug. Deze zilveren haren verschijnen als hij volwassen wordt, doorgaans vanaf ongeveer 12 jaar. De gorilla’s zijn een groot deel van de dag bezig met voedsel zoeken en iedere avond maken ze voor zichzelf een nest van vers gras en/of bladeren. Het is mogelijk om - onder streng toezicht – op zoek te gaan naar de gorilla's. De benodigde permits worden in zeer beperkte mate verstrekt om de gorillafamilies zo min mogelijk te storen. Vooraf krijgt u een uitgebreide instructie van ervaren gidsen, zodat u weet hoe u zich bij de gorilla’s moet gedragen. Na een inspannende hike door het woud wacht uw beloning: u kunt tot op enkele meters afstand van deze indrukwekkende dieren komen! Gedurende een uur kunt u de gorilla’s observeren, een ervaring die u nog lang zal bijblijven!De minimumleeftijd voor deze tracking is 15 jaar.

KENIA
In het noorden van Kenia vindt u het bijzondere drietal Samburu, Buffalo Springs en Shaba National Reserve. Dit gebied vormt een overgangsgebied tussen de vruchtbare grond rondom de berg Mount Kenya en het extreem droge, verlaten noorden. Deze parken kenmerken zich als semi-woestijn en is tevens het thuisland van de Samburu, een nomadisch volk dat is gerelateerd aan de Masai. De Samburu - net als de wilde dieren - werden naar deze regio getrokken door de rivier de Ewaso Nyiro, de grootste rivier in het noorden van Kenia. Deze rivier is een redelijk betrouwbare waterbron voor zowel mens als dier. Hoewel zij in droge periodes volledig kan opdrogen, treedt zij evengoed zo nu en dan ook buiten haar oevers. De Ewaso Nyiro vormt de natuurlijke grens tussen Samburu National Reserve en Buffalo Springs National Reserve en is een belangrijke levensader voor het wild in dit gebied.

Stroomafwaarts en door de snelweg gescheiden ligt het minder bekende Shaba National Reserve. Het gebied dat Samburu, Buffalo Springs en Shaba omhelst, is overzichtelijk genoeg om grondig te verkennen in een aantal dagen. De meeste lodges en camps liggen in Samburu National Reserve, op de noordelijke oever van de rivier en in Buffalo Springs op de zuidelijke oever. Door de brug over de Ewaso Nyiro zijn beide parken eenvoudig met gamedrives te bezoeken.

Naast het meer reguliere wild vindt u hier de zogenoemde ‘Samburu Five’ : diersoorten die elders in Kenia niet of nauwelijks voorkomen. Deze 'Five' bestaat uit: de gerenuk - de antilopensoort met de lange giraffennek - die zich volledig heeft aangepast aan de soms barre leefomstandigheden in deze semi-woestijn. Door op zijn achterpoten te gaan staan, met zijn voorpoten balancerend in de struiken, bereikt deze antilopensoort de hoogste blaadjes, waar andere antilopen niet meer bij kunnen. De andere leden zijn: de Beisa oryx, de netgiraf (eenvoudig te herkennen aan de grote vlekken die strak worden gescheiden door dunne witte lijnen), de Somalische struisvogel en de Grevy zebra, de grootste zebrasoort met een heel karakteristiek strepenpatroon en grote, ronde, wollige oren. Juist de mix van landschappen - bos, grasland en moeras - en de diversiteit aan diersoorten maakt deze regio zo geliefd bij safariliefhebbers!Na de Kilimanjaro in Tanzania is Mount Kenya de hoogste berg van Afrika. De vulkaan in ruste heeft aan de voet een doorsnede van bijna 100 kilometer en is al miljoenen jaren niet meer actief. Het landschap is bijzonder groen en vruchtbaar met dichte bossen en sneeuwvelden, gletsjers, bergmeren en watervallen. Bijzonder voor Afrikaanse begrippen! In de wouden in het hoogveengebied vindt u tal van zoogdieren, waaronder olifanten, neushoorns, buffels, luipaarden, bokken, zwijnen apen en groene meerkatten. Het park heeft een tropisch regenwoud, waar u samen met een gewapende ranger een wandelsafari kunt maken.De enige chimpanseepopulatie in Kenia vindt u in Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary, onderdeel van het Ol Pejeta Conservancy. Dit reservaat uit 1993 wordt op een natuurlijke wijze in tweeën gesplitst door de rivier Ewaso Nyiro. Aan beide zijden van de rivier leven deze uiterst intelligente primaten in twee gescheiden groepen. In het groene woud van het reservaat kunt u, onder leiding van een ranger, een bezoek brengen aan deze nauwe verwant van de mens. De chimpansee is in staat te communiceren door middel van lichaamstaal, wat een ontmoeting met deze mensaap uniek maakt. Houdt u er rekening mee dat de chimpansees hier achter hekken gehuisvest zijn.

Lake Nakuru National Park was ooit fameus vanwege de grote aantallen flamingo’s die de oevers van het sodameer roze kleurden. Vanwege klimaatverandering en de huidige hoge waterstand in dit gebied, zijn er sinds een aantal jaren niet of nauwelijks flamingo’s te vinden. Lake Nakuru NP is echter nog altijd een bezoek meer dan waard! Dit relatief kleine park biedt de met uitsterven bedreigde neushoorn een veilige haven en goede bescherming tegen stropers. In dit Rhino Sanctuary kunt u gamedrives maken, waarbij u goede kans heeft om de witte en zwarte neushoorn te zien. Tijdens uw safari kunt u ook ander wild tegenkomen zoals giraffen, buffels, zebra’s, wrattenzwijnen, bavianen en hyena’s. Met een beetje geluk zelfs ook het luipaard!

De Masai Mara in het zuidwesten van Kenia vormt vaak het decor voor interessante natuurdocumentaires. Wie raakt niet geboeid door de indrukwekkende beelden op tv van eindeloze grasvlaktes, waarin leeuwen in een hinderlaag liggen of waar een cheeta in een sprint op haar prooi afschiet, terwijl een kudde olifanten of buffels waakzaam toekijkt?

Het hele jaar door biedt de Masai Mara goede wildkansen, veel dieren zijn territoriaal. In de Masai Mara maakt u kans om alle leden van de Big Five te spotten: leeuw, luipaard, buffel, olifant én neushoorn! In de Masai Mara leeft ook het semi nomadische Masai volk. Dit volk leeft in hun typische kraal; een houten omheining die vee en bewoners afschermt van de wilde dieren. Tijdens uw safari kunt u een dergelijk dorp bezoeken.
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds