13-daagse privéreis Gorilla's & Big Five Tanzania - Oeganda
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Oeganda / 13-daagse privéreis Gorilla's & Big Five Tanzania
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOeganda10-daagse privéreis Hoogtepunten van Oeganda13-daagse privéreis Oeganda Compleet15-daagse privéreis Oeganda Actief13-daagse privéreis Gorilla's & Big Five Tanzania14-daagse privéreis Gorilla's & Big Five Kenia14-daagse privéreis Oeganda & Seychellen 19-daagse privéreis Intens OegandaReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenAccommodaties OegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

13-daagse privéreis Gorilla's & Big Five Tanzania


13-daagse privéreis Oeganda & Tanzania
 


Hoogtepunten
Lake Mburo National Park - Bwindi Impenetrable Forest - Lake Manyara National Park - Serengeti National Park - Ngorongoro krater

Oog in oog staan met berggorilla’s en aansluitend een mooie safari maken in een van de meest wildrijke landen van Oost-Afrika? Combineer Oeganda met Tanzania! Raak tijdens een gorilla tracking onder de indruk van de ‘Gentle Giants’, een ontmoeting met de zachtaardige berggorilla is een onvergetelijke ervaring! In het wildrijke Tanzania gaat u vervolgens op safari. Tijdens uw privésafari bezoekt u het bosrijke Lake Manyara NP, de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti en de unieke Ngorongoro krater. Een reis vol hoogtepunten!

Vanaf € 4.285,- per persoon, exclusief vluchten en gorilla permit
Vertrek: dagelijks

Het accommodatieniveau in Oeganda ligt gemiddeld wat lager dan in Tanzania. U kunt kiezen uit 3 luxeniveaus: niveau A, B of C.

Oeganda: Niveau
A zijn voornamelijk eenvoudige tot goede accommodaties vergelijkbaar met 3*, B zijn goede accommodaties vergelijkbaar met 3*+/4* en niveau C zijn goede tot uitstekende accommodaties vergelijkbaar met 4/5*.
Tanzania: Niveau A zijn voornamelijk 3/4*, B voornamelijk 4*+ en niveau C zijn voornamelijk 4*+/5* accommodaties.

Programma:

Dag 1: naar Entebbe
U vliegt met KLM (met een stop in Kigali/Rwanda) naar Entebbe in Oeganda, waar u in de avond aankomt. Op de luchthaven wordt u verwelkomt door onze  lokale vertegenwoordiging en naar uw accommodatie gebracht.

Overnachting:
Niveau A - Papyrus Guest House*** (LO)
Niveau B - The Boma Guesthouse***+ (LO)
Niveau C - Hotel No. 5****+ (LO)

Dag 2: Mabamba Swamp en Lake Mburo National Park
Vandaag begint uw kennismaking met Oeganda. Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar Mabamba Swamp. Dit is één van de beste plekken in Oeganda om de unieke shoebill stork (de zadelbekooievaar) te vinden. U vaart met een bootje door het moerasgebied op zoek naar deze prehistorisch ogende vogel. Met een beetje geluk vindt u deze grote vogel wadend in het moeras. U rijdt vervolgens naar Lake Mburo National Park. Onderweg stopt u op de evenaar. Lake Mburo is een klein, maar interessant park met vele meren. Ondanks de beperkte grootte van dit park biedt het goede kansen op het zien van giraffen, zebra’s én impala’s. Ook elanden, topi’s en klipspringers leven in het park en ook de nationale vogel van Oeganda, de kroonkraanvogel, voelt zich hier thuis. Zelfs het doorgaans schuwe luipaard wordt in Lake Mburo NP met enige regelmaat gespot, dat zou een mooie start zijn van uw reis! Onderweg naar uw lodge maakt u een game drive. Wanneer u bent gesetteld is het tijd voor het diner en overnachting.

Overnachting:
Niveau A - Rwakobo Rock*** (VP)
Niveau B - Mantana Tented Camp***+ (VP)
Niveau C - Mihingo Lodge**** (VP)
Dag 3-4: Bwindi Impenetrable National Park
Op dag 3 rijdt u naar Bwindi Impenetrable National Park, het leefgebied van de bedreigde berggorilla. De rest van de middag heeft u gelegenheid om te acclimatiseren en u voor te bereiden op de gorilla tracking van de volgende dag. Optioneel kunt u een begeleide wandeling maken naar de Munyaga waterval, zodat u alvast wat kunt wennen aan het terrein van het 'ondoordringbare woud' van Bwindi.

In de vroege ochtend van dag 4 krijgt u bij het parkhoofdkwartier een briefing over de gorilla tracking. Onder begeleiding van een gids gaat u in een kleine groep op zoek naar de gorilla’s. U wandelt door het woud, vol goede moed gaat u bergopwaarts, soms daalt u weer af om vervolgens weer een helling op te klauteren. De duur van de gorilla tracking is onvoorspelbaar. De wandeling kan vrij zwaar zijn door de modderige paden en het bergachtige gebied, maar is zeer zeker de moeite waard! U dient wel te beschikken over een goede fysieke conditie en twijfelt u zeker niet aan het in de arm nemen van een drager. Hij draagt uw rugzak en steekt u graag een helpende hand toe op lastig terrein. Wat u uiteindelijk te wachten staat is onbeschrijfelijk: in het groen ontwaart u zwarte gestaltes; de gorilla’s! Een uur lang mag u deze vredelievende ‘Gentle Giants’ in hun doen en laten bewonderen. Een memorabele ervaring!

Overnachting:
Niveau A - Engagi Lodge*** (VP)
Niveau B - Mahogany Springs***+ (VP)
Niveau C - Buhoma Lodge**** (VP)Dag 5: terug naar Entebbe
Gedurende de lange rit terug naar Entebbe kunt u uitrusten van uw fysieke inspanningen en nagenieten van uw bijzondere ontmoeting met de gorilla’s. Na een laatste nacht in Entebbe vliegt u op dag 6 naar buurland Tanzania voor een nieuw avontuur! 

Overnachting:
Niveau A - Papyrus Guest House*** (HP)
Niveau B - The Boma Guesthouse***+ (HP)
Niveau C - Hotel No. 5****+ (HP)

Dag 6: naar Tanzania/Arusha
U vliegt van Entebbe naar de luchthaven van Kilimanjaro in Tanzania. Bij aankomst maakt u kennis met uw Engelssprekende, Tanzaniaanse privéchauffeur/gids die u de komende dagen meeneemt op safari. U wordt naar uw hotel in Arusha gebracht, waar u kunt bijkomen van uw vlucht. 

Overnachting:
Niveau A - Moivaro Lodge*** (HP)
Niveau B - The Lodge at Kili Villa****+ (HP)
Niveau C - Arusha Coffee Lodge***** (HP)

Dag 7: Lake Manyara National Park
Vandaag begint uw safari-avontuur in Tanzania! Lake Manyara National Park is het eerste park waar u een gamedrive maakt. Het is mogelijk onderweg te stoppen in het vriendelijke dorpje Mto wa Mbu voor een optionele excursie van minimaal twee uur. Onder begeleiding van een lokale gids bezoekt u hier een boerderij, schooltje, kerkje en de markt. 's Middags maakt u na de lunch een gamedrive in Lake Manyara National Park. In het westelijke deel van het park groeien verschillende soorten grote bomen. Daarom zijn hier vooral olifanten, bavianen, groene meerkatten en luipaarden te vinden. In de lager gelegen savannes en moerassen komen impala's, gnoes, zebra's, giraffes en buffels voor. Het is ook mogelijk om een andere route te volgen van Arusha naar Lake Manyara; in plaats van een bezoek aan Mto wa Mbu maakt u dan een langere gamedrive in Lake Manyara National Park.

Overnachting:
Niveau A - Kirurumu Manyara Lodge*** (VP)
Niveau B - Lake Manyara Serena Safari Lodge****+ (VP)
Niveau C - Manyara's Secret****+ (VP)

Dag 8-9: Serengeti National Park
De relatief lange rit naar één van 's werelds beroemdste wildparken - de Serengeti - gaat grotendeels door natuurgebied. De rit is mooi en afwisselend, langs de weg kunt u zomaar giraffen of zebra's ontdekken! Het wild kan zich vrij bewegen, om de Serengeti staat namelijk géén hek! Uw chauffeur/gids neemt op dag 8 een picknicklunch voor u mee, zodat u alle tijd heeft om te stoppen bij alle interessante dieren die u onderweg tegenkomt. In de Serengeti heeft u kans op een ontmoeting met alle leden van de Big Five, de neushoorn is echter zeldzaam. U kunt nagenoeg alle diersoorten die op de Oost-Afrikaanse savannes leven tegenkomen. Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Uiteraard staat uw gids open voor uw persoonlijke interesses en wensen. U reist op privébasis en hoeft dus geen rekening te houden met andere reizigers - u kunt zelf bepalen bij welke dieren u wilt stilstaan!

Op dag 9 maakt u ’s ochtends en ’s middags een gamedrive, waarbij u op zoek gaat naar het wild. Het is ook mogelijk om de hele dag op gamedrive te gaan, zodat u een groter gebied kunt verkennen. U neemt dan een picknicklunch mee. Optioneel kunt u in de ochtend een spectaculaire ballonvlucht inplannen: deze unieke ervaring biedt een fraai uitzicht op de uitgestrekte vlaktes en het wild. U wordt dan ’s ochtends vroeg opgehaald en naar de lanceerplek gebracht. Na de veiligheidsinstructie zweeft u ongeveer een uur boven de savanne, waarna u geniet van een heerlijk champagneontbijt. U verblijft in het centrale, meest bezochte gedeelte van de Serengeti. Bij niveau C verblijft u van juli t/m oktober in het noordelijke gedeelte van de Serengeti, waar u kans heeft op het zien van de migratie.

Overnachting:
niveau A - Serengeti Kati Kati*** (VP)
niveau B - Serengeti Serena Safari Lodge****+ (VP)
niveau C - januari t/m juni, november en december - Serengeti Pioneer Camp***** (AI)
niveau C - juli t/m oktober - Serengeti Migration Camp***** (AI)Dag 10-11: Ngorongoro krater
Het laatste safarihoogtepunt van deze reis is de unieke Ngorongoro krater. In de ochtend verlaat u de vlaktes van de Serengeti en rijdt u naar de krater. Optioneel kunt u onderweg een Masaidorp bezoeken. Krijgt u geen genoeg van de gamedrives in de Serengeti? Optioneel kunt u in de ochtend nog een extra gamedrive in de Serengeti inplannen, u reist dan pas na de lunch naar de Ngorongoro krater en komt hier in de namiddag aan - een aanrader! Uw lodge van dag 10 ligt aan de rand van de Ngorongoro krater (niveau B+C), wat een extra dimensie geeft aan uw verblijf én waardoor u op dag 11 al vroeg in de krater kunt afdalen voor uw gamedrive! Bij niveau A verblijft u aan de voet van de krater. Op dag 11 maakt u een lange, intensieve gamedrive op de bodem van de Ngorongoro krater. U geniet van een picknicklunch, zodat u de hele dag in de krater kunt blijven. De bodem van de krater heeft een doorsnee van 16 tot 20 kilometer en de variatie aan landschappen en diersoorten is voor zo'n klein gebied ongekend. Aan het eind van de dag verlaat u de krater en rijdt u naar uw lodge gelegen in Karatu, een dorpje aan de voet van de krater.

Overnachting dag 10:
Niveau A - Ngorongoro Farm House*** (VP)
Niveau B - Ngorongoro Serena Safari Lodge ****+ (VP)
Niveau C - [llink446]Ngorongoro Serena Safari Lodge ****+ (VP)

Overnachting dag 11:
Niveau A - Ngorongoro Farm House*** (VP)
Niveau B - The Retreat at Ngorongoro****+ (VP)
Niveau C - Neptune Ngorongoro Luxury Lodge***** (AI)

Dag 12-13: naar Amsterdam

In de ochtend van dag 12 rijdt u terug naar Arusha, waar u luncht in de Arusha Coffee Lodge. Op verzoek kunnen wij een dagkamer voor u verzorgen, want u wordt pas tegen de avond naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam. U arriveert in de vroege ochtend van dag 13 op Schiphol - het einde van een bijzondere reis!

LO = logies/ontbijt HP = halfpension VP = volpension AI = volpension + geselecteerde drankjes

Prijzen per persoon 2024 (exclusief vluchten)

Niveau A 2-pers 4-pers 6-pers
1 april t/m 15 mei € 4.285,- € 3.435,- € 3.142,-
16 t/m 31 mei € 4.322,- € 3.471,- € 3.179,-
1 t/m 30 juni € 4.582,- € 3.732,- € 3.440,-
1 juli t/m 31 augustus € 4.619,- € 3.770,- € 3.477,-
1 t/m 30 september € 4.612,- € 3.762,- € 3.470,-
1 t/m 31 oktober € 4.502,- € 3.651,- € 3.359,-
1 t/m 30 november € 4.428,- € 3.577,- € 3.284,-
1 t/m 15 december € 4.507,- € 3.658,- € 3.366,-
16 t/m 31 december € 4.589,- € 3.740,- € 3.447,-
Toeslag 4x4 voertuig Oeganda € 111,-  € 80,-  € 53,- 

Niveau B 2-pers 4-pers 6-pers
1 april t/m 15 mei € 4.674,- € 3.824,- € 3.532,-
16 t/m 31 mei € 4.710,- € 3.860,- € 3.568,-
1 t/m 30 juni € 5.559,- € 4.709,- € 4.417,-
1 juli t/m 31 augustus € 5.756,- € 4.907,- € 4.615,-
1 t/m 30 september € 5.626,- € 4.776,- € 4.484,-
1 t/m 31 oktober € 5.726,- € 4.877,- € 4.584,-
1 t/m 30 november € 4.905,- € 4.055,- € 3.763,-
1 t/m 21 december € 5.066,- € 4.216,- € 3.924,-
22 t/m 31 december € 5.733,- € 4.883,- € 4.591,-
Toeslag 4x4 voertuig Oeganda € 111,- € 80,- € 53,-

Niveau C 2-pers 4-pers 6-pers
1 april t/m 15 mei € 5.889,- € 5.019,- € 4.719,-
16 t/m 31 mei € 5.926,- € 5.055,- € 4.756,-
1 t/m 30 juni € 6.924,- € 6.053,- € 5.754,-
1 juli t/m 30 september € 7.333,- € 6.414,- € 6.099,-
1 t/m 31 oktober € 7.163,- € 6.245,-  € 5.930,- 
1 t/m 30 november € 6.215,-  € 5.344,-  € 5.045,- 
1 t/m 19 december € 6.529,- € 5.658,- € 5.358,-
20 t/m 31 december € 7.228,- € 6.356,- € 6.056,-
Toeslag 4x4 voertuig Oeganda € 111,- € 80,- € 53,-

Prijzen per persoon 2025 (exclusief vluchten)

Niveau A 2-pers 4-pers 6-pers
1 januari t/m 28 februari € 4.864,- € 3.964,- € 3.654,-
1 t/m 14 maart € 4.752,- € 3.850,- € 3.540,-
15 t/m 31 maart € 4.713,- € 3.812,- € 3.501,-
1 april t/m 15 mei € 4.542,- € 3.641,- € 3.331,-
16 t/m 31 mei € 4.581,- € 3.679,- € 3.370,-
1 t/m 30 juni € 4.857,- € 3.956,- € 3.646,-
1 juli t/m 31 augustus € 4.896,- € 3.996,- € 3.686,-
1 t/m 30 september € 4.889,- € 3.988,- € 3.678,-
1 t/m 31 oktober € 4.772,- € 3.870,- € 3.561,-
1 t/m 30 november € 4.694,- € 3.792,- € 3.481,-
1 t/m 15 december € 4.777,- € 3.877,- € 3.568,-
16 t/m 31 december € 4.864,- € 3.964,- € 3.654,-
Toeslag 4x4 voertuig Oeganda € 118,-  € 85,-  € 56,- 

Niveau B 2-pers 4-pers 6-pers
1 t/m 31 januari € 5.908,- € 5.007,- € 4.698,-
1 t/m 28 februari € 6.070,- € 5.170,- € 4.859,-
1 t/m 14 maart € 5.199,- € 4.298,- € 3.989,-
15 t/m 31 maart € 5.161,- € 4.260,- € 3.951,-
1 april t/m 15 mei € 4.954,- € 4.053,- € 3.744,-
16 t/m 31 mei € 4.993,- € 4.092,- € 3.782,-
1 t/m 30 juni € 5.893,- € 4.992,- € 4.682,-
1 juli t/m 31 augustus € 6.101,- € 5.201,- € 4.892,-
1 t/m 30 september € 5.964,- € 5.063,- € 4.753,-
1 t/m 31 oktober € 6.070,- € 5.170,- € 4.859,-
1 t/m 30 november € 5.199,- € 4.298,- € 3.989,-
1 t/m 21 december € 5.370,- € 4.469,- € 4.159,-
22 t/m 31 december € 6.077,- € 5.176,- € 4.866,-
Toeslag 4x4 voertuig Oeganda € 118,- € 85,- € 56,-

Niveau C 2-pers 4-pers 6-pers
1 t/m 10 januari € 7.505,- € 6.582,- € 6.264,-
11 t/m 31 januari € 7.433,- € 6.509,- € 6.191,-
1 t/m 28 februari € 7.485,- € 6.561,- € 6.243,-
1 t/m 14 maart € 6.907,- € 5.985,- € 5.667,-
15 t/m 31 maart € 6.869,- € 5.946,- € 5.629,-
1 april t/m 15 mei € 6.242,- € 5.320,- € 5.002,-
16 t/m 31 mei € 6.282,- € 5.358,- € 5.041,-
1 t/m 30 juni € 7.339,- € 6.416,- € 6.099,-
1 juli t/m 30 september € 7.773,- € 6.799,- € 6.465,-
1 t/m 31 oktober € 7.593,- € 6.620,-  € 6.286,- 
1 t/m 30 november € 6.588,-  € 5.665,-  € 5.348,- 
1 t/m 19 december € 6.921,- € 5.997,- € 5.679,-
20 t/m 31 december € 7.662,- € 6.737,- € 6.419,-
Toeslag 4x4 voertuig Oeganda € 118,- € 85,- € 56,-

Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen of 1-persoonskamers!

Inclusief:
transfers, privévervoer en privé-gamedrives: per minibus met opklapbaar dak (Oeganda) en 4x4 voertuig met opklapbaar dak (Tanzania), entreegelden, Engelssprekende chauffeur/gids, water in het voertuig, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven.


Exclusief:
gorilla permit (US$ 700,- p.p.(m.i.v 1 juli 2024: US$ 800,- p.p.), internationale vluchten (prijzen vermelden wij in uw offerte), luchthavenbelasting, visum Oeganda en Tanzania, fooien, drankjes, overige maaltijden, eventuele toeslagen pasen/kerst/nieuwjaar.

Optionele extra's per persoon:
Night drive Lake Mburo NP  € 36,-
Munyaga waterval Bwindi € 91,-
Mto wa Mbu € 33,-
Ballonsafari Serengeti € 531,-
Bezoek Maasai dorp € 29,-
Oldupai Gorge € 42,-
Extra gamedrive + lunch Serengeti dag 10 (A/B) - bij 2 personen € 169,-
Extra gamedrive + lunch Serengeti dag 10 (A/B) - bij 4 personen  € 148,-
Extra gamedrive + lunch Serengeti dag 10 (C) - bij 2 personen € 189,-
Extra gamedrive + lunch Serengeti dag 10 (C) - bij 4 personen € 168,-

Vluchtschema (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:
Route:
Vertrek:
Aankomst:
KL535/537
Amsterdam-Entebbe
11.00
22.50
UR334 Entebbe-Kilimanjaro 13.45 15.00
of
TC215 Entebbe-Kilimanjaro 14.50 16.20
KL567/569/571 Kilimanjaro-Amsterda 21.05 07.45+1
+1 = aankomst de volgende dag
NB: De vlucht van Entebbe naar Kilimanjaro wordt niet dagelijks uitgevoerd. Afhankelijk van uw reisperiode en de invulling van uw reisprogramma offreren wij u de best passende vluchtverbinding.

Vluchtprijsindicatie KLM/Air Uganda/Air Tanzania
Vanaf € 1.362,- pp, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!
 


HOOGTEPUNTEN
Oeganda/Lake Mburo National Park
heeft een oppervlakte van circa 260 km² en bestaat uit een verzameling van veertien meren, die gezamenlijk een uniek ecosysteem van wetlands vormen. Door het mozaïek van droge hellingen, dichte bossen, open en beboste savannes, meren en moerassen is het de thuisbasis van een verrassende diversiteit aan dieren en planten. Dieren die u hier zoal kunt aantreffen zijn: topi’s, elanden, klipspringers, zebra’s, buffels, oribi’s, sitatunga’s, luipaarden en een veelvoud aan vogels.Het vrijwel ondoordringbare woud van Bwindi Impenetrable National Park in het uiterste zuidwesten van het land is een mysterieus en ontzagwekkend gebied. De enorme bomen zijn bekleed met maretakken en orchideeën. Bwindi is het woongebied van bijna de helft van 's werelds laatste berggorilla's, zo'n 880 dieren. De andere helft van de populatie bevindt zich over de grens in Rwanda, in Volcanoes NP. Gorilla's leven in families die geleid worden door een silverback, een dominant mannetje dat het middelpunt is van de groep en herkenbaar is aan de zilveren vacht op zijn rug. Deze zilveren haren verschijnen als hij volwassen wordt, doorgaans vanaf ongeveer 12 jaar. De gorilla’s zijn een groot deel van de dag bezig met voedsel zoeken en iedere avond maken ze voor zichzelf een nest van vers gras en/of bladeren. Het is mogelijk om - onder streng toezicht – op zoek te gaan naar de gorilla's. De benodigde permits worden in zeer beperkte mate verstrekt om de gorillafamilies zo min mogelijk te storen. Vooraf krijgt u een uitgebreide instructie van ervaren gidsen, zodat u weet hoe u zich bij de gorilla’s moet gedragen. Na een inspannende hike door het woud wacht uw beloning: u kunt tot op enkele meters afstand van deze indrukwekkende dieren komen! Gedurende een uur kunt u de gorilla’s observeren, een ervaring die u nog lang zal bijblijven!


De minimumleeftijd voor deze tracking is 15 jaar.

Tanzania/Lake Manyara National Park ligt in een kloof van de Great Rift Valley. Hier belandt u in een paradijselijk oerwoud vol apen en klaterende beekjes met glashelder water. Bij de ingang van het park wordt u uitbundig begroet door de vele bavianen. Dieper in het park is het woud minder bebost en gaat het over in een steppeachtig gebied rond het meer. Dit is de ontmoetingsplek voor veel wildsoorten: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook roofdieren zoals leeuwen en hyena's. Rond het meer treft u veel vogelsoorten zoals pelikanen, ibissen, reigers en visarenden. Bij de Hippo Pool kunt u het gedrag van nijlpaarden van dichtbij bestuderen. Maar kijk ook omhoog: de zogenaamde boomklimmende leeuwen in Lake Manyara National Park hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom.Zonder twijfel is Serengeti National Park het beroemdste wildpark ter wereld. Het is uniek in zijn soort vanwege de ecologische waarde en schoonheid en daardoor niet te vergelijken met andere wildparken. In het park leven meer dan drie miljoen dieren. Het Masaiwoord ‘siringet’ betekent ‘eindeloze vlaktes’ en is met recht een uitstekende benaming voor dit wildpark. De Big Five ontbreekt hier natuurlijk niet, al is de beschermde neushoorn vanwege zijn zeldzaamheid minder vaak te zien.Door het unieke ecosysteem beschikt het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld, de Ngorongoro krater, over een hoge wildconcentratie. Zijn naam dankt hij aan de Masai, de huidige bewoners van het gebied, die u regelmatig in het reservaat tegenkomt met vee. De Ark van Noach, zoals de krater ook wordt genoemd, is de thuisbasis van neushoorns, olifanten, buffels, hyena’s en leeuwen. De Ngorongoro biedt een grote kans om de Big Five te zien. Ook meer dan honderd unieke vogelsoorten leven op de bodem van de krater, rondom het sodameer Lake Magadi. Tussen de Serengeti en de Ngorongoro krater ligt de wieg van de mensheid ‘Oldupai Gorge’. Antropoloog dr. Leakey ontdekte hier met zijn team sporen en beenderen, van ruim drie miljoen jaar oud, van één van de oudste mensachtige.
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds