10-daagse privéreis Hoogtepunten van Oeganda - Oeganda
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Oeganda / 10-daagse privéreis Hoogtepunten van Oeganda
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOeganda10-daagse privéreis Hoogtepunten van Oeganda13-daagse privéreis Oeganda Compleet15-daagse privéreis Oeganda Actief13-daagse privéreis Gorilla's & Big Five Tanzania14-daagse privéreis Gorilla's & Big Five Kenia14-daagse privéreis Oeganda & Seychellen 19-daagse privéreis Intens OegandaReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenAccommodaties OegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

10-daagse privéreis Hoogtepunten van Oeganda


10-daagse privéreis langs de bekendste hoogtepunten van Oeganda

Hoogtepunten
Kibale Forest - Queen Elizabeth National Park - Bwindi Impenetrable Forest - Lake Mburo National Park

Met deze reis bezoekt u de bekendste nationale parken van Oeganda. In de dichte jungle van Kibale Forest gaat u te voet op zoek naar chimpansees. In Queen Elizabeth NP speurt u tijdens een gamedrive de savanne af naar olifanten, buffels en leeuwen en maakt u een boottocht op het Kazinga kanaal. In Bwindi staat u oog in oog met de zachtaardige berggorilla - één van de hoogtepunten van deze reis! Tot slot brengt u een bezoek aan Lake Mburo NP, een klein maar bijzonder park. Niet voor niets wordt Oeganda liefkozend ‘De Parel van Afrika’ genoemd!

Vanaf: € 2.794,- per persoon, exclusief vluchten en gorilla permit
Vertrek: dagelijks

U kunt kiezen uit 3 luxeniveaus: A, B of C. Niveau A zijn eenvoudige tot goede accommodaties vergelijkbaar met voornamelijk 3*/3*+, B zijn goede accommodaties vergelijkbaar met 3*+/4* en niveau C zijn goede tot uitstekende accommodaties vergelijkbaar met voornamelijk 4*/4*+.

Programma:

Dag 1: naar Entebbe
U vliegt met KLM rechtstreeks, maar met een tussenlanding in Kigali, naar Entebbe. Na aankomst wordt u hartelijk verwelkomd en volgt een korte transfer naar uw accommodatie in Entebbe. 

Overnachting:
Niveau A - Papyrus Guest House*** (LO)
Niveau B - The Boma Guesthouse***+ (LO)
Niveau C - Hotel No. 5****+ (LO)

Dag 2-3: Kibale Forest National Park & Bigodi Swamp
Na het ontbijt staat uw Engelssprekende privéchauffeur/gids al voor u klaar en vertrekt u in westelijke richting naar Kibale Forest. Tijdens de rit is er genoeg te zien, u passeert kleine Afrikaanse dorpjes en uitgestrekte theeplantages en arriveert tenslotte in de dichte jungle van Kibale Forest National Park, de noordelijke uitloper van Queen Elizabeth National Park. Op dag 3 maakt u in de ochtend een bijzondere chimpansee tracking. Kibale Forest staat bekend om de meeste soorten en grootste hoeveelheid apen in Oost-Afrika. U maakt een begeleide wandeling door het tropisch regenwoud en gaat op zoek naar chimpansees, colobusapen en andere primaten. Na de lunch maakt u een begeleide wandeling door Bigodi Swamp, een moerasgebied dat een paradijs is voor vogelliefhebbers!

Overnachting:
Niveau A - Turaco Treetops***+ (standaard kamer) (VP)
Niveau B - Turaco Treetops***+ (luxury kamer) (VP)
Niveau C - Primate Lodge**** (luxury cottage) (VP)

Tip: U kunt in plaats van de chimpansee tracking en het bezoek aan Bigodi Swamp ook kiezen voor een intensieve dag in Kibale Forest. De 'Chimpanzee Habituation Experience' biedt u een unieke kans om onderdeel te zijn van de gewenningsfase waarin de chimpansees comfortabel raken met de aanwezigheid van mensen in hun leefgebied. Pas na deze fase kunnen zij met een reguliere chimpansee tracking worden bezocht. Onder leiding van onderzoekers volgt en observeert u de chimpansees de hele dag. Vanaf het vroege moment dat zij hun nesten verlaten, tot het moment dat zij hun nieuwe nesten voor de nacht bouwen. De onderzoekers brengen dagelijks tijd met de chimpansees door en leggen unieke markeringen en eigenschappen van de individuen vast. Houdt u er rekening mee dat deze intensieve dag geen vervanging is voor de reguliere chimpansee tracking, aangezien 'sightings' niet zijn gegarandeerd omdat de chimpansees nog in de gewenningsfase zijn, maar een interessante aanvulling! Voor dit programma geldt een toeslag.Dag 4-5: Queen Elizabeth National Park
Via een prachtig gebied met kratermeren rijdt u naar Queen Elizabeth National Park, een van de meest wildrijke parken van Oeganda. Dit park kent een grote variatie aan landschappen: savannes, kratermeren, moerassen, rivieren en tropisch regenwoud. Onderweg naar uw lodge maakt u uw eerste gamedrive. De volgende ochtend gaat u al vroeg op zoek naar de vele dieren die in het park leven, zoals leeuwen, olifanten, buffels, wrattenzwijnen en meer dan 600 vogelsoorten. Na de lunch maakt u een boottocht op het Kazinga kanaal, een natuurlijk kanaal dat Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt. Tijdens de boottocht ziet u onder andere olifanten en buffels aan de oevers drinken of baden. Nijlpaarden steken hun kop af en toe nieuwsgierig boven water en pelikanen en Afrikaanse visarenden strijden om de beste visplekjes. De boottocht behoort ongetwijfeld tot de hoogtepunten van uw safari!

Overnachting:
Niveau A - Kasenyi Safari Camp*** (VP)
Niveau B - Mweya Safari Lodge**** (Classic kamer) (VP)
Niveau C - Mweya Safari Lodge**** (Deluxe kamer) (VP)Dag 6-7: Bwindi Impenetrable National Park
In de ochtend kunt u optioneel nog een chimpansee tracking in de Kyamburakloof maken. Deze wandeling voert door het 100 meter diepe ravijn, dat geheel bedekt is met tropisch regenwoud. Hoewel de slagingskansen lager liggen dan in Kibale Forest is het landschap in de kloof spectaculair en bovendien zijn er tijdens de tracking diverse andere diersoorten te ontdekken zoals verschillende vogelsoorten. U verlaat Queen Elizabeth NP en rijdt naar Bwindi Impenetrable National Park, het leefgebied van de bedreigde berggorilla.

Op dag 7 start hier een bijzonder avontuur: een gorilla tracking! In een kleine groep en onder begeleiding van een deskundige gids trekt u te voet het ogenschijnlijk ondoordringbare woud van Bwindi in, op zoek naar de gorilla’s. De duur en zwaarte van de tracking is onvoorspelbaar, de inspannende tocht wordt echter goed beloond, wanneer u zich eenmaal tot op enkele meters afstand van deze indrukwekkende dieren bevindt; een ervaring die u lang zal bijblijven!
Gorilla's leven in families, die geleid worden door een volwassen dominant mannetje, de ‘silverback’. De zilverrug dankt zijn naam aan de zilveren haren op zijn rug. Deze doorgaans zeer imponerende verschijning vormt het middelpunt van de familie. Gorilla’s brengen een groot gedeelte van de dag op de grond door, maar ook in de bomen voelen zij zich thuis. Iedere nacht maken zij voor zichzelf een nieuw ‘bed’ van gras, takken en bladeren. U mag een uur bij de gorilla's doorbrengen voordat u terugkeert naar uw lodge.

Overnachting:
Niveau A - Engagi Lodge*** (VP)
Niveau B - Mahogany Springs***+ (VP)
Niveau C - Buhoma Lodge**** (VP)Dag 8: Lake Mburo National Park
Na het ontbijt verlaat u Bwindi en rijdt u naar Lake Mburo National Park. Dit is een klein maar interessant park, bestaande uit veertien meren. Het is de enige plaats in Oeganda waar u impala’s kunt vinden. Ook elanden, topi’s, klipspringers en giraffen leven in het park en ook de nationale vogel van Oeganda, de kroonkraanvogel, voelt zich hier thuis. U maakt onderweg naar uw accommodatie een gamedrive in het park. Optioneel kunt u ’s avonds een nightdrive maken, waarbij u kans maakt het luipaard te spotten, een mooie bonus aan het eind van uw reis!

Overnachting:
Niveau A - Rwakobo Rock*** (VP)
Niveau B - Mantana Tented Camp***+ (VP)
Niveau C - Mihingo Lodge****(VP)Dag 9-10: naar Amsterdam
Na een begeleide natuurwandeling keert u terug naar uw lodge of camp voor het ontbijt, waarna u zich opmaakt voor de terugreis naar Entebbe. Onderweg passeert u de evenaar waar u stopt voor een lunch, foto’s en souvenirs. In Entebbe kunt u als de tijd het toelaat nog even gebruik maken van het zwembad van het Protea Hotel. Na het diner (exclusief) wordt u naar de luchthaven van Entebbe gebracht, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. De volgende ochtend komt u aan op Schiphol. Deze reis laat een blijvende indruk achter!

Tip: Heeft u nog wat meer tijd? U kunt uw reis verlengen aan de tropische stranden van Kenia of op het eiland Zanzibar. Binnen Oeganda kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een ontspannen verblijf op Bulago Island, een klein eiland in het Victoriameer voor de kust van Entebbe of op een klein eilandje te midden van de stroomversnellingen in de rivier De Nijl. Wij adviseren u graag!

LO = logies/ontbijt – VP = volpension


Prijzen per persoon 2024 
(exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3*/3*+ 2 personen 4 personen 6 personen
1 april t/m 31 mei € 2.794,- € 2.333,- € 2.161,-
1 t/m 30 juni € 2.875,- € 2.414,- € 2.242
1 juli t/m 30 september € 2.935,- € 2.475,- € 2.303,-
1 oktober t/m 30 november € 2.854,- € 2.394,- € 2.222,-
1 t/m 31 december € 2.935,- € 2.475,- € 2.303,-
Toeslag 4x4 voertuig € 242,- € 169,- € 113,-


Niveau B - voornamelijk 3*+/4* 2 personen 4 personen 6 personen
1 april t/m 31 mei € 3.241,- € 2.784,- € 2.615,-
1 t/m 30 juni € 3.422,- € 2.966,- € 2.795,-
1 juli t/m 30 september € 3.482,- € 3.026,- € 2.856,-
1 t/m 31 oktober € 3.463,- € 3.006,- € 2.836,-
1 t/m 30 november € 3.302,- € 2.845,- € 2.675,-
1 t/m 31 december € 3.482,- € 3.026,- € 2.856,-
Toeslag 4x4 voertuig € 242,- € 169,- € 113,-


Niveau C - voornamelijk 4*/4*+ 2 personen 4 personen 6 personen
1 april t/m 31 mei € 4.092,- € 3.614,- € 3.414,-
1 t/m 30 juni € 4.413,- € 3.925,- € 3.724,-
1 juli t/m 30 september € 4.614,- € 4.119,- € 3.919,-
1 t/m 31 oktober € 4.328,- € 3.844,- € 3.643,-
1 t/m 30 november € 4.276,- € 3.794,- € 3.593,-
1 t/m 31 december € 4.614,- € 4.119,- € 3.919,-
Toeslag 4x4 voertuig € 242,- € 169,- € 113,-

Prijzen per persoon 2025 (exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3*/3*+ 2 personen 4 personen 6 personen
1 januari t/m 28 februari € 3.048,- € 2.559,- € 2.377,-
1 maart t/m 31 mei € 2.962,- € 2.473,- € 2.291,-
1 t/m 30 juni € 3.048,- € 2.559,- € 2.377,-
1 juli t/m 30 september € 3.111,- € 2.624,- € 2.441,-
1 oktober t/m 30 november € 3.025,- € 2.538,- € 2.355,-
1 t/m 31 december € 3.111,- € 2.624,- € 2.441,-
Toeslag 4x4 voertuig € 257,- € 179,- € 120,-


Niveau B - voornamelijk 3*+/4* 2 personen 4 personen 6 personen
1 t/m 31 januari € 3.627,- € 3.144,- € 2.963,-
1 t/m 28 februari € 3.606,- € 3.122,- € 2.943,-
1 maart t/m 31 mei € 3.435,- € 2.951,- € 2.772,-
1 t/m 30 juni  € 3.627,- € 3.144,- € 2.963,-
1 juli t/m 30 september € 3.691,- € 3.208,- € 3.027,-
1 t/m 31 oktober € 3.671,- € 3.186,- € 3.006,-
1 t/m 30 november € 3.499,- € 3.016,- € 2.836,-
1 t/m 31 december € 3.691,- € 3.208,- € 3.027,-
Toeslag 4x4 voertuig € 257,- € 179,- € 120,-


Niveau C - voornamelijk 4*/4*+ 2 personen 4 personen 6 personen
1 t/m 31 januari € 4.827,- € 4.303,- € 4.089,-
1 t/m 28 februari € 4.802,-  € 4.278,-  € 4.065,- 
1 t/m 31 maart € 4.523,- € 4.010,- € 3.797,-
1 april t/m 31 mei € 4.338,- € 3.831,- € 3.619,-
1 t/m 30 juni € 4.678,- € 4.161,- € 3.947,-
1 juli t/m 30 september € 4.891,- € 4.366,- € 4.154,-
1 t/m 31 oktober € 4.588,- € 4.075,- € 3.862,-
1 t/m 30 november € 4.533,- € 4.022,- € 3.809,-
1 t/m 31 december € 4.891,- € 4.366,- € 4.154,-
Toeslag 4x4 voertuig € 257,- € 179,- € 120,-

Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen of 1-persoonskamers!

Inclusief:
transfers, privévervoer en privé-gamedrives: per minibus met opklapbaar dak, entreegelden, Engelssprekende chauffeur/gids, water in het voertuig, permit chimpansee tracking Kibale Forest, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief:
gorilla permit (US$ 700,- p.p.(m.i.v 1 juli 2024: US$ 800,- p.p.), internationale vluchten (prijzen vermelden wij in uw offerte), luchthavenbelasting, eventuele toeslagen kerst/nieuwjaar, visum, fooien, drankjes.

Optionele extra's per persoon:


chimpansee tracking Kyambura kloof >€ 60,-
boswandeling Munyaga waterval € 91,-
night drive Lake Mburo € 36,-


Vluchtschema (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Vluchtnummer:
Route:
Vertrek:
Aankomst:
KL535/537
Amsterdam-Entebbe
11.00
22.50
KL535/537
Entebbe-Amsterdam
23.59
07.40 +1
+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie
Met KLM van Amsterdam naar Entebbe vanaf € 1.015,- p.p. inclusief belasting en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 HOOGTEPUNTEN:

Kibale Forest is een uitloper van het Queen Elizabeth National Park, maar is qua landschap compleet verschillend. Het park bestaat uit enorme regenwouden, meertjes, moerassen en grasvlaktes. Haar bekendheid ontleent het park aan het feit dat het de meeste soorten en de hoogste concentratie primaten in Oost-Afrika herbergt. Er leven ongeveer 500 chimpansees en 12 andere primaatsoorten. De chimpansees verblijven voornamelijk in de toppen van de bomen, waar ze naar fruit, takken en bladeren zoeken en waar ze hun nesten voor de nacht bouwen. Met een beetje geluk vindt u ze tijdens de tracking echter foeragerend op de grond in het bos. Tijdens een chimpansee tracking gaat u, onder begeleiding van professionele gidsen, te voet het bos in op zoek naar chimpansees.

De minimumleeftijd voor deze tracking is 14 jaar.

Enige wandelervaring komt u goed van pas, want de paden kunnen af en toe moeilijk begaanbaar zijn. Ook olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, wrattenzwijnen en verschillende soorten antilopen kunt u er, hetzij moeilijker, vinden. Voor vogelliefhebbers is Kibale Forest een paradijs. Bigodi Swamp is een geweldig voorbeeld van een communityproject, waarvan de opbrengst volledig naar de lokale bevolking terugvloeit. U maakt er een natuurwandeling en ziet verschillende primaten, waaronder rode en zwart-witte colobusapen, bavianen, vervetaapjes, roodstaartapen en L’Hoest apen. Er zijn ook veel verschillende vogels te ontdekken, waaronder de kleurrijke blauwe toerako.In het westen van Oeganda herbergt Queen Elizabeth National Park een groot aantal diersoorten waaronder olifanten, leeuwen, buffels, de Oegandese kob (een antilopensoort), hyena’s, bavianen en negen verschillende soorten primaten, waaronder de chimpansee. Het park wordt tevens bezocht door meer dan 560 vogelsoorten. In het zuidelijk gedeelte, Ishasha sector genoemd, kunt u boomklimmende leeuwen waarnemen. Door het park loopt het Kazinga kanaal, dat Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt. Tijdens een boottocht is hier de kans groot dat u krokodillen en nijlpaarden ziet.

Het vrijwel ondoordringbare woud van Bwindi Impenetrable National Park in het uiterste zuidwesten van het land is een mysterieus en ontzagwekkend gebied. De enorme bomen zijn bekleed met maretakken en orchideeën. Bwindi is het woongebied van bijna de helft van 's werelds laatste berggorilla's, zo'n 880 dieren. De andere helft van de populatie bevindt zich over de grens in Rwanda, in het Parc National des Volcans. De gorilla's leven in families die geleid worden door een silverback, een dominant mannetje dat het middelpunt is van de groep en herkenbaar is aan de zilveren vacht op zijn rug. Deze zilveren haren verschijnen als hij volwassen wordt, doorgaans vanaf ongeveer 12 jaar. De gorilla’s zijn een groot deel van de dag bezig met voedsel zoeken en iedere avond maken ze voor zichzelf een nest van vers gras en/of bladeren.Het is mogelijk om - onder streng toezicht – op zoek te gaan naar de gorilla's. De benodigde permits worden in zeer beperkte mate verstrekt om de gorillafamilies zo min mogelijk te storen.

De minimumleeftijd voor deze tracking is 15 jaar.

Vooraf krijgt u een uitgebreide instructie van ervaren gidsen, zodat u weet hoe u zich bij de gorilla’s moet gedragen. Zo is het belangrijk een silverback nooit rechtstreeks aan te kijken, omdat hij dit als mogelijke uitdaging of bedreiging ziet. Na een inspannende hike door het woud wacht uw beloning: u kunt tot op enkele meters afstand van deze indrukwekkende dieren komen! Gedurende een uur kunt u de gorilla’s observeren, een ervaring die u nog lang zal bijblijven! Het regenwoud van Bwindi Impenetrable National Park is biologisch gezien één van de meest diverse gebieden in Afrika. In het woud leven behalve berggorilla’s en chimpansees ook andere primaten, diverse antilopen, kleine zoogdieren en meer dan 350 soorten vogels.
Lake Mburo National Park
heeft een oppervlakte van circa 260 km² en bestaat uit een verzameling van veertien meren, die gezamenlijk een uniek ecosysteem van wetlands vormen. Door het mozaïek van droge hellingen, dichte bossen, open en beboste savannes, meren en moerassen is het de thuisbasis van een verrassende diversiteit aan dieren en planten. Dieren die u hier zoal kunt aantreffen zijn: topi’s, elanden, klipspringers, zebra’s, buffels, oribi’s, sitatunga’s, luipaarden en een veelvoud aan vogels.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds