17-daagse self drive Familieavontuur in Namibiė - Namibie
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Namibie / 17-daagse self drive Familieavontuur in Namibiė
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibie19-daagse self drive Namibiė Compleet 16-daagse self drive Hoogtepunten van Namibiė17-daagse self drive Avontuur & Cultuur16-daagse fly in safari Namibiė in Vogelvlucht22-daagse self drive Woestijnen, Wildparken & Watervallen17-daagse self drive Bijzonder Namibiė15-daagse self drive Wildrijk Namibiė20-daagse fly & drive Het beste van Namibiė, Zimbabwe & Botswana17-daagse self drive Familieavontuur in NamibiėUw eigen reis samenstellen- MaatwerkAutohuur NamibiėZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

17-daagse self drive Familieavontuur in Namibiė

Hoogtepunten
Kalahari woestijn – Sossusvlei / Namib Naukluft Park – Swakopmund – Damaraland – Etosha National Park – Okonjima Nature Reserve

Vertrek: dagelijks
Reissom: vanaf € 2.532,- per volwassene en € 889,- per kind t/m 11 jaar, exclusief vluchten

Deze reis hebben wij speciaal samengesteld voor reislustige gezinnen. De rijafstanden zijn beperkt en u verblijft in gemoedelijke accommodaties met familiekamers en kinderfaciliteiten. U bezoek de Kalahari, waar de dichtbegroeide, lage zandduinen en uitgestrekte grasvlaktes voor veel dieren een bron van leven vormen. In het beroemde Namib Naukluft Park bezoekt u de zandduinen van Sossusvlei en de kleipan Dodevlei. In Swakopmund kunt u deelnemen aan vele activiteiten, zoals kajakken tussen pelsrobben en dolfijnen, quadbiken in de woestijn en een rondvlucht boven de Skeleton Coast. In Etosha stelt u de verrekijker scherp op giraffen, zebra’s, leeuwen en olifanten.

Voor uw verblijf kunt u een keuze maken uit vier niveaus: A, B, C of D. Niveau A zijn voornamelijk 3*, B voornamelijk 4*, C voornamelijk 4*/5* en D voornamelijk 5* accommodaties.


Dag 1 naar Johannesburg
U vliegt met KLM rechtstreeks naar Johannesburg en komt hier 's avonds aan. U loopt in ca. 5 minuten naar uw hotel, op steenworp afstand van de aankomsthal. Overnachting:
Niveau A - City Lodge*** OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge*** OR Tambo Airport(LO)
Niveau C - City Lodge*** OR Tambo Airport (LO)
Niveau D - InterContinental Johannesburg OR Tambo Airport (LO)

Dag 2: naar Windhoek – ca. 50 km
Na het ontbijt wandelt u naar de vertrekhal voor uw rechtstreekse vlucht naar Windhoek. U arriveert aan het begin van de middag, waarna u uw huurauto bij het autoverhuurbedrijf op de luchthaven ophaalt en naar de stad rijdt voor uw eerste overnachting. Aan het einde van de middag ontmoet u onze lokale vertegenwoordiger in uw accommodatie, die u de laatste informatie over uw reis geeft en mogelijke vragen graag beantwoordt. Overnachting:
Niveau A - The Elegant Guesthouse (LO)
Niveau B - Olive Grove Guesthouse (LO)
Niveau C - The Weinberg Hotel (LO)
Niveau D - The Olive Exclusive (LO)

Dag 3-4: Kalahari woestijn – ca. 300 km
Na het ontbijt verlaat u Windhoek en rijdt u naar de Kalahari woestijn, één van de grootste zandvlakten ter wereld die na de regentijd verrassend groen kan zijn. In de woestijn leven onder meer springbokken, zebra’s, giraffen en gemsbokken. Tijdens een optionele gamedrive trekt u er in een open 4x4 voertuig op uit, waarbij een deskundige gids u uitleg geeft over alle dieren die u onderweg tegenkomt. Of wat dacht u van een begeleide wandeling, waar veel aandacht wordt besteed aan planten en kleinere organismen? Overnachting:
Niveau A - Anib Kalahari Lodge (LO)
Niveau B - Intu Afrika Zebra Kalahari Lodge (HP)
Niveau C - Bagatelle Kalahari Game Ranch, garden court kamer (HP)
Niveau D - Bagatelle Kalahari Game Ranch, farmhouse luxury kamer (HP)
Dag 5-6: Sossusvlei / Namib Naukluft Park – ca. 250 km
U vertrekt naar de Namib woestijn, waar de hoge zandduinen bij zonsopkomst en -ondergang prachtig rood kleuren. De oudste woestijn op aarde biedt ondanks de extreme droogte een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Wij adviseren u de volgende ochtend zo vroeg mogelijk te vertrekken naar de zandduinen van Sossusvlei, om de ergste hitte voor te zijn. Onderweg passeert u Duin 45, een 105 meter hoge duin die beklommen mag worden. Na een intensieve klim door het mulle zand wordt u beloond met een fraai vergezicht over de Namib. Overnachting:
Niveau A - The Elegant Desert Lodge (LO)
Niveau B - Desert Hills Lodge (HP)
Niveau C - Desert Hills Lodge (HP)
Niveau D - Sonop Lodge (AI+)

Dag 7-8: Swakopmund – ca. 350 km
Dé strandstad van Namibië is Swakopmund, een rustig, Duits aandoend plaatsje aan de Atlantische Oceaan. U kunt deelnemen aan diverse activiteiten, zoals een boottocht op de lagune van Walvis Bay, een broedplaats voor ruim 200.000 trekvogels. U vaart in een catamaran door de rustige baai, waar zeehonden aan boord klimmen om een visje te bemachtigen en pelikanen er in hun duikvlucht eentje mee proberen te pikken, terwijl dolfijnen voor de boeg uit zwemmen. In oktober en november kunt u tevens walvissen van heel dicht bij bewonderen. Een unieke ervaring! Overnachting:
Niveau A - Namib Guesthouse (LO)
Niveau B - Swakopmund Luxury Suites (LO)
Niveau C - Strand Hotel (LO)
Niveau D - Strand Hotel (LO)Dag 9-10: Twyfelfontein / Damaraland – ca. 325 km
Damaraland staat bekend om de eeuwenoude, natuurlijke bezienswaardigheden en de rotstekeningen. Onderweg is een bezoek aan Cape Cross de moeite waard. Meer dan 80.000 zeehonden zorgen er voor een levendig schouwspel. Na aankomst kunt u deelnemen aan een optionele scenicdrive, waarbij u in de droge bedding van de Aba-Huab rivier op zoek gaat woestijnolifanten. De volgende dag kunt u een wandeling maken naar de historische rotstekeningen en -gravures van Bosjesmannen, in de omgeving van Twyfelfontein. In de namiddag heeft u nog voldoende tijd om een ritje te maken naar Burnt Mountain en de Organ Pipes, een door erosie gevormd vulkanisch gesteente. Overnachting:
Niveau A - Twyfelfontein Adventure Camp (HP)
Niveau B - Camp Kipwe (HP)
Niveau C - Mowani Mountain Camp (HP)
Niveau D - Onduli Ridge (AI+)

Dag 11-13: Etosha National Park / Zuid – ca. 225 km
U verlaat het rotsachtige Damaraland en rijdt naar het grootste wildpark van Namibië, Etosha National Park. Het zuiden van het Etosha kenmerkt zich door uitgestrekte graslanden en mopane-bossen. Verspreid over het park zijn diverse drinkplaatsen gevormd, waar tijdens de droge maanden zoveel wild voorkomt dat u ogen tekort komt. De drinkplaats Ombika is geliefd bij fotograferen vanwege de grote kans op het vastleggen van de zwarte neushoorn die hier vaak bij zonsopkomst komt drinken. U kunt dit park met uw huurauto op eigen gelegenheid verkennen of een gamedrive reserveren onder deskundige leiding van een ervaren ranger. Overnachting:
Niveau A - Etosha Village (HP)
Niveau B - Etosha Village (HP)
Niveau C - Etosha Oberland  (HP)
Niveau D - Andersson's at Ongava  (AI+)Dag 14-15: Okonjima Nature Reserve – ca. 150 km
Ter afsluiting van deze reis verblijft u in het Okonjima natuurreservaat, de thuisbasis van de AfriCat Foundation. Deze stichting heeft sinds 1991 bijna 1.100 katachtigen opgevangen, waarvan bijna 90% in het wild is teruggeplaatst. Tijdens uw verblijf kunt u in het informatiecentrum veel leren over dit bijzondere werk. In het aangrenzende natuurgebied kunt u gamedrives maken, met grote kans op een ontmoeting met gerehabiliteerde cheeta’s en luipaarden. Uiteraard kunt u deze dagen ook helemaal tot rust komen aan de rand van het zwembad, terwijl u uitkijkt over de savanne waar grote kuddes gnoes en zebra’s grazen. Overnachting:
Niveau A - Okonjima Plains Camp, classic kamer (HP)
Niveau B - Okonjima Plains Camp, classic (HP)
Niveau C - Okonjima Plains Camp, view kamer (HP)
Niveau D - Okonjima Plains Camp, view kamer (HP)

Dag 16-17: naar Amsterdam – ca. 325 km
U rijdt terug naar Windhoek en kunt onderweg nog een bezoek brengen aan de lokale markt van Okahandja, waar u prachtige handgemaakte souvenirs kunt kopen. Uw huurauto levert u in op de luchthaven van Windhoek en checkt in voor uw vlucht via Johannesburg terug naar Amsterdam. U arriveert in de vroege ochtend van dag 17 op Schiphol. Het einde van een onvergetelijke reis!

(LO) = logies/ontbijt - (HP) = halfpension - (HP+) = halfpension + gezamenlijke activiteiten - (VP+) - volpension + gezamenlijke activiteiten - (AI+) = volpension en geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteiten

De vermelde afstanden zijn gemiddelden en bedoeld ter indicatie. De uiteindelijke afstanden zijn afhankelijk van de routes die u rijdt en de ligging van de accommodaties waarin u verblijft.


Prijzen per persoon 2024 (exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3*/4* ouders kind < 12 jaar
1 april t/m 30 juni € 2.559,- €   959,-
1 juli t/m 31 oktober € 2.792,- € 1.015,-
1 november t/m 30 november € 2.788,- € 1.078,-
1 december t/m 31 december € 2.663,- € 1.015,-

Niveau B - voornamelijk 4* ouders kind < 12 jaar
1 april t/m 30 april € 3.000,- € 1.255,-
1 mei t/m 31 mei € 3.182,- € 1.359,-
1 juni t/m 30 juni € 3.095,- € 1.259,-
1 juli t/m 31 juli € 3.349,- € 1.381,-
1 augustus t/m 31 oktober € 3.442,- € 1.381,-
1 november t/m 30 november € 3.451,- € 1.432,-
1 december t/m 31 december € 3.180,- € 1.322,-

Niveau C - voornamelijk 4*/5* ouders kind < 12 jaar
1 april t/m 30 april € 4.752,- € 2.116,-
1 mei t/m 31 mei € 4.967,- € 2.170,-
1 juni t/m 30 juni € 4.884,- € 2.170,-
1 juli t/m 31 juli € 5.281,- € 2.319,-
1 augustus t/m 30 november € 5.377,- € 2.340,-
1 december t/m 31 december € 4.879,- € 2.180,-

Niveau D - voornamelijk 5* ouders kind 6-12 jaar
1 april t/m 30 juni €  8.219,- € 3.561,-
1 juli t/m 31 oktober €  9.863,- € 5.284,-
1 november t/m 30 november €  9.654,- € 5.199,-
1 december t/m 22 december €  8.438,- € 3.637,-
23 december t/m 31 december € 10.195,- € 5.484,-

Prijzen per persoon 2025 (exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3*/4* ouders kind < 12 jaar
1 januari t/m 31 maart € 2.811,- € 1.064,-
1 april t/m 30 juni € 2.840,- € 1.064,-
1 juli t/m 31 oktober € 3.099,- € 1.127,-
1 november t/m 30 november € 3.095,- € 1.197,-
1 december t/m 31 december € 2.956,- € 1.127,-

Niveau B - voornamelijk 4* ouders kind < 12 jaar
1 januari t/m 31 maart € 3.233,- € 1.393,-
1 april t/m 30 april € 3.330,- € 1.393,-
1 mei t/m 31 mei € 3.532,- € 1.508,-
1 juni t/m 30 juni € 3.435,- € 1.397,-
1 juli t/m 31 juli € 3.717,- € 1.533,-
1 augustus t/m 31 oktober € 3.821,- € 1.533,-
1 november t/m 30 november € 3.831,- € 1.590,-
1 december t/m 31 december € 3.530,- € 1.467,-

Niveau C - voornamelijk 4*/5* ouders kind < 12 jaar
1 januari t/m 29 februari € 4.625,- € 2.071,-
1 maart t/m 31 maart € 5.181,- € 2.349,-
1 april t/m 30 april € 5.275,- € 2.349,-
1 mei t/m 31 mei € 5.513,- € 2.409,-
1 juni t/m 30 juni € 5.421,- € 2.409,-
1 juli t/m 31 juli € 5.862,- € 2.574,-
1 augustus t/m 30 november € 5.968,- € 2.574,-
1 december t/m 31 december € 5.416,- € 2.420,-

Niveau D - voornamelijk 5* ouders kind 6-12 jaar
1 januari t/m 31 maart €  8.707,- € 3.755,-
1 april t/m 30 juni €  9.123,- € 3.953,-
1 juli t/m 31 oktober € 10.948,- € 5.865,-
1 november t/m 30 november € 10.716,- € 5.771,-
1 december t/m 22 december €  9.366,- € 4.037,-
23 december t/m 31 december € 11.316,- € 6.087,-

NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Inclusief:
overnachtingen in een 2-persoonskamer met twee kinderbedden, maaltijden en drankjes zoals vermeld, uitgebreid Engelstalig self drive dossier, huurauto, autoverzekering.

Exclusief:
vluchten, luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, fooien, entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden (circa € 65,- p.p.), facultatieve excursies, lokale kosten autohuur, eventuele toeslagen schoolvakanties en/of feestdagen.

Type huurauto (of gelijkwaardig)
Hyundai Grand Creta (niveau A en B)
Toyota Fortuner (niveau C en D)


Optionele activiteiten (prijzen per persoon)

-gamedrive Kalahari € 55,-
-ballonvlucht Sossusvlei
€ 535,-
-boottocht Walvis Bay
€ 60,-
-bezoek township
€ 50,-
-living desert tour
€ 70,-
-quadbiken € 65,-
-sandboarden € 55,-
-gamedrive Okonjima € 85,-

 
Vluchtschema (onder voorbehoud)

Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg
10.35
21.20
4Z 124 Johannesburg - Windhoek 10.40 12.50
4Z 127
Windhoek - Johannesburg
17.50
19.45
KL 592 Johannesburg - Amsterdam 23.10 10.20+1


Vluchtprijsindicatie KLM
Vanaf € 1.330,- pp, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!
 

 

 

 Hoogtepunten

Hoofdstad Windhoek, de grootste stad van Namibië, wordt omringd door bergen: de Khomas hoogvlakte, het Eros gebergte en het Auas gebergte. Ondanks de 320.000 inwoners is Windhoek een zeer overzichtelijke stad. Independence Avenue is dé winkelstraat. Als u tijd heeft, moet u zeker de stijlvol gerestaureerde gebouwen uit de Duitse koloniale tijd bezichtigen, zoals het parlementsgebouw Tintenpalast en het fort Alte Feste. Naast het Tintenpalast ligt de bekendste bezienswaardigheid van Windhoek, de Christuskirche.Ten zuidoosten van Windhoek ligt de Kalahari woestijn, die zich uitstrekt over Zuid-Afrika, Botswana en Namibië. Dankzij de ligging in het binnenland valt er meer neerslag in de Kalahari dan in de Namib woestijn. Dit heeft tot een dichtere begroeiing geleid, waardoor de Kalahari geen ‘echte’ woestijn met enorme zandduinen is, zoals de Namib. Het landschap in de Kalahari bestaat voornamelijk uit savannes en lage rode zandduinen, waar onder meer gnoes, springbokken, gemsbokken en struisvogels leven. De oudste bewoners van de Kalahari zijn de Bosjesmannen. Dit nomadenvolk maakte van de takken van de kokerboom, die u hier ook veel aantreft, kokers om hun pijlen in op te bergen. Buiten het stadje Keetmanshoop vindt u een grote verzameling kokerbomen, bekend onder de naam Quiver Tree Forest.

Namib Naukluft Park is het grootste natuurpark van Namibië en strekt zich met zijn dieprode zandduinen, droge rivierbeddingen en diepe dalen uit van Swakopmund
tot Lüderitz. Wind en mist creëren zandduinen in het park, waarvan enkele meer dan 350 meter boven de woestijn uitsteken en daarmee tot de hoogste ter wereld behoren. Kenmerkend is de rode kleur van de duinen, hetgeen een teken is van hun leeftijd. Het ijzer in het zand oxideert, waardoor de duin steeds roder wordt naarmate deze ouder wordt. Door de minimale regenval bestaat het park voornamelijk uit woestijn. Toch leven ook hier dieren en planten, zoals gemsbokken, struisvogels, jakhalzen en de welwitschiaplant, waarvan sommige exemplaren meer dan 2000 jaar oud zijn. De zuidwestenwind blaast mist vanuit de koude Atlantische Oceaan kilometers landinwaarts en voert voldoende vocht aan om het leven in de woestijn in stand te houden. De bekende zandduinen van Sossusvlei bereikt u via Sesriem. Onderweg vindt u aan uw linkerhand de bekende Duin 45, die u eventueel kunt beklimmen. De duinen zijn op hun mooist bij zonsopkomst en aan het einde van de dag, als de zon het landschap oker kleurt. Tussen de zandduinen ligt de surrealistische Dodevlei. Na een overstroming van de Tsauchab rivier zijn ruim 900 jaar geleden kortstondig ondiepe poelen ontstaan, waar kameeldoorn acacia’s konden groeien. De zwartgeblakerde boomskeletten op deze versteende, vaalgrijze kleipan vergaan niet vanwege de extreme droogte in de woestijn. In Sesriem bevindt zich ook de Sesriem Canyon, een circa 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof in het zachte kalksteen, die door de jaren heen is uitgesleten door de Tsauchab rivier. U kunt een wandeling maken door deze kloof, bij voorkeur in de vroege ochtend of late namiddag in verband met de warmte.

Tussen het Namib Naukluft Park en het Nubib gebergte ligt het uitgestrekte NamibRand Nature Reserve. De grillige bergen gaan over in strogele graslanden, die vervolgens uitlopen in de rode zandduinen van de Namib. NamibRand Nature Reserve is een paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen. U kunt deelnemen aan naturedrives, ballontochten en begeleide wandelingen waarbij u grote kuddes springbokken, gemsbokken, struisvogels en giraffen kunt tegenkomen.

Het strandstadje Swakopmund ademt door de koloniale architectuur nog steeds een typisch Duitse sfeer. U vindt hier restaurants, bars en konditoreien, waar u nog in vloeiend Duits wordt aangesproken en apfelstrudel kunt bestellen. Tijdens een verblijf in Swakopmund kunt u deelnemen aan diverse excursies, waaronder een bezoek aan een township, quadbiken of sandboarden in de duinen en kajakken in de lagune van Walvis Bay, waarbij u Kaapse pelsrobben, dolfijnen, pelikanen, flamingo’s en walvissen (juni t/m november) kunt tegenkomen. Ook kunt u per 4x4 voertuig een tocht ondernemen naar Sandwich Harbour, één van de mooiste wetlands van Namibië. Met de oprichting van het Dorob National Park in 2010 is de woestijn aan de rand van Swakopmund uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. De beste manier om dit gebied te verkennen is tijdens een living desert tour onder begeleiding van een gepassioneerde gids. Hij wijst op onder meer kameleons, gekko’s en slangen die in de ogenschijnlijk onherbergzame woestijn leven. De kuststrook ten noorden van Swakopmund staat, vanwege de vele scheepswrakken die hier aan land spoelden, bekend als Skeleton Coast. Vanuit een propellervliegtuigje ziet u de vele scheepswrakken half boven de zandduinen uitsteken.

In het droge, imposante Damaraland vindt u de oeroude rotsgravures van Twyfelfontein en geologische hoogtepunten als Organ Pipes, Petrified Forest en Burnt Mountain. Het landschap is zeer indrukwekkend met droge rivierbeddingen, rotsheuvels, uitgestrekte vlakten en bergen. Kenners noemen deze regio vaak het mooiste deel van Namibië. In de droge bedding van de Aba-Huab rivier kunt u van maart t/m oktober op zoek gaan naar de zeldzame, roodgekleurde woestijnolifant. Deze bijzondere olifant legt dagelijks grote afstanden af op zoek naar water en weet hierdoor, ondanks het zeer droge klimaat, toch te overleven. Ook vindt u hier gemsbokken, springbokken, bergzebra’s en zwarte neushoorns.

Eén van de grootste bezienswaardigheden is het kurkdroge en onherbergzame Etosha National Park, het grootste beschermde wildpark van Namibië. Het park ontleent zijn naam aan de vrijwel vegetatieloze Etosha zoutpan, die in het regenseizoen deels onder water kan lopen. Blauwgroene algen gedijen uitstekend in het brakke water, waardoor er in deze periode meer dan een miljoen flamingo’s neerstrijken om te broeden. Aan de rand van de pan zijn tientallen drinkplaatsen gevormd, waar regelmatig grote kuddes olifanten hun dorst komen lessen. In Etosha leeft de grootste concentratie wilde dieren van Namibië, waar onder andere leeuwen, zebra’s, olifanten, giraffen en zwarte neushoorns.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds