15-daagse privé-rondreis noord-Madagaskar & Strand - Madagaskar
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Madagaskar / 15-daagse privé-rondreis noord-Madagaskar & Strand
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskar16-daagse privé-rondreis Het bijzondere zuiden18-daagse privé-rondreis Het bijzondere zuiden by ROAD 19-daagse privé-rondreis Hoogtepunten Madagaskar21-daagse privé-rondreis Hoogtepunten by ROAD & Mauritius21-daagse privé-rondreis Vogels, natuur én meer16-daagse privé-rondreis Intens vogelen in Madagaskar (NIEUW)23-daagse privérondreis Avontuur in Madagaskar12-daagse privé-rondreis Het groene oosten15-daagse privé-rondreis noord-Madagaskar & Strand28-daagse privé-rondreis Madagaskar Compleet 5-daagse rondreis Tsingy de Bemaraha4-daags verblijf Sainte Marie Island5-daags verblijf Maroantsetra/Masoala regio4-daags verblijf Fort Dauphin - Mandrare River Camp5-daags verblijf Nosy Komba4-daags verblijf Nosy Tsarabanjina Nosy Be - L'Heure BleueAnjajavy- Anjajavy HotelReissuggesties & MaatwerkVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

15-daagse privé-rondreis noord-Madagaskar & StrandHoogtepunten:

Andasibe – Diego - Montagne d’Ambre National Park- Ankarana- Nosy Komba

Vanaf:
€ 3.409,- per persoon exclusief vluchten 
Vertrek: iedere dinsdag, zaterdag en zondag.

Deze privé-rondreis met een rustig reistempo is bij uitstek geschikt voor natuur- en wandelliefhebbers. U bezoekt het weelderige bos van Montagne d’Ambre National Park met watervallen en meren, de grotten en indrukwekkende rotspartijen in Ankarana, het tropisch regenwoud in Anjozorobe en de 3 schilderachtige baaien bij Diego. Onderweg komt u oog in oog te staan met lemuren, vogels en vele andere bijzondere diersoorten en planten. Een exclusief verblijf op Nosy Komba is een ideaal eindpunt, waar u heerlijk tot rust kunt komen in een exotische omgeving.

Uiteraard is het op verzoek altijd mogelijk om een reis op maat te laten samenstellen naar een van de andere prachtige streken & stranden die Madagaskar te bieden heeft! Overigens kunt u uw reis natuurlijk ook verlengen met een exotisch strandverblijf op Mauritius!

Voor uw verblijf kunt u kiezen uit twee niveaus: A of B. Niveau A biedt een middenklasse accommodatie waar mogelijk, niveau B biedt de beste optie per plaats.

Programma:
Dag 1: Antananarivo
U vliegt vandaag met Air France via Parijs naar Antananarivo, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.  Overnachting:
niveau A: La Varangue (LO)
niveau B: Tamboho Hotel (LO


Dag 2-3: Andasibe -Mantadia National Park
Na uw ontbijt maakt u kennis met uw Engelssprekende chauffeur/gids en brengt u een bezoek aan het historische centrum Haute Ville. De lunch is op eigen gelegenheid in een lokaal restaurant. Vervolgens rijdt u via Marozevo, waar u bijzondere vlinders en reptielen aantreft, naar het Andasibe – Mantadia National Park. In dit tropisch regenwoud vindt u verschillende groepen lemuren waaronder de staartloze Indri met zwart-witte vacht, een van de grootste soorten. Op dag 3 maakt u diverse wandelingen in het park waar ook talloze vogelsoorten, kameleons, orchideeën en waterlelies te vinden zijn. Vandaag staat er tevens een begeleide avondwandeling op het programma. Overnachtingen:
niveau A: Eulophiella (HP)
niveau B: Vakona Lodge (HP)

Dag 4: Antananarivo

Deze ochtend maakt u een laatste wandeling door het woud. Na de lunch op eigen gelegenheid wordt u teruggebracht naar de hoofdstad. Overnachting:
niveau A: La Varangue (HP)
niveau B: Lokanga Boutique Hotel (HP)


Dag 5-6: vlucht naar Diego Suarez (Antsiranana)

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Diego Suarez, met Tsaradia. Bij aankomst staat uw Engelssprekende chauffeur/gids al voor u klaar, die u naar uw hotel brengt. De middag is ter vrije besteding. Desgewenst kunt u op eigen gelegenheid de stad bezoeken. Op dag 6 zult u een bezoek brengen aan Diego Suarez en haar drie baaien: Sakalava Bay, Pigeons Bay en Dunes Bay. Onderweg stopt u voor een picknicklunch op het strand. Overnachting:
niveau A: Le Suarez Hotel (VP)
niveau B: Allamanda Hotel (VP)

Dag 7: Montagne d’Ambre National Park
U rijdt vandaag via Joffreville naar Montagne d’Ambre National Park. In dit bergachtige park met vulkanische landschap zijn diverse wandelingen uitgezet. U loopt langs prachtige kratermeren en watervallen. Onderweg kunt u vele bijzondere dieren tegenkomen waaronder reptielen, lemuren en vele soorten vogels. Deze middag zult u genieten van een picknicklunch. Overnachting:
niveau A: Nature Lodge (VP)
niveau B: Litchi Tree (VP)

Dag 8: Red Tsingy - Ankarana
U vertrekt vandaag naar het Ankarana National Park. Onderweg bezoekt u de Red Tsingy: een uniek gebied met indrukwekkende rode steenformaties. Het Ankarana Massief staat als volgende op het programma, een veel droger gebied met grillige kalkstenen rotsformaties, de zogenaamde Tsingy. U treft hier vele grotten, bossen, kloven en ondergrondse rivieren aan. Voorzien van een picknicklunch gaat u samen met een lokale gids op ontdekkingstocht in dit bijzondere gebied. U bezoekt een vleermuizengrot, ziet bijzondere planten en gaat op zoek naar lemuren. U verblijft in het oosten van Ankarana, de beste locatie in het park. Overnachting:
niveau A + B: Relais de L'Ankarana (VP)

Dag 9: Ankify– Nosy Komba
Deze ochtend heeft u de gelegenheid om Ankarana National Park verder te verkennen. In de namiddag reist u door naar Ankify. Onderweg heeft u een mooi uitzicht op koffie-, cacao- en suikerrietplantages. In Ankify neemt u afscheid van uw chauffeur en vaart u per boot in een half uur naar Nosy Komba. Dit vulkanische eiland heeft prachtige stranden en een azuurblauwe zee. Overnachting:
niveau A: Jardin Vanille (VP)
niveau B: Tsara Komba (VP)
   
Dag 10-13: Nosy Komba
Het tropische eiland Nosy Komba is een klein paradijs en bekend om de vele lemuren die op het eiland voorkomen. In het bos zijn verschillende wandelingen uitgezet, u vindt hier uiteraard lemuren, maar ook vlinders en kameleons. Dit eiland is veel rustiger dan het meer toeristische Nosy Be en is dan ook zeer geschikt voor een ieder die op zoek is naar een ongerepte bestemming. In dit gebied liggen de beste duiklocaties van Madagaskar. Deze dagen kunt u heerlijk relaxen aan het strand, snorkelen of een duikexcursie boeken. Een uitstapje naar het beschermde gebied Nosy Tanikely is een aanrader en een must voor duik- en snorkelliefhebbers. De koraalriffen zijn werkelijk oogverblindend en met een beetje geluk ziet u ook een zeeschildpad. Overnachting:
niveau A: Jardin Vanille (VP)
niveau B: Tsara Komba (VP)

Dag 14-15: vlucht naar Antananarivo en Amsterdam
Helaas komt er alweer een einde aan uw verblijf op Nosy Komba. U vaart vandaag naar Nosy Be, waar u bij aankomst naar de luchthaven wordt gebracht. U vliegt naar de hoofdstad Antananarivo en heeft een transfer naar hotel Relais des Plateaux. Hier heeft u een dagkamer tot uw beschikking. Na het diner wordt u opgehaald voor uw vlucht naar Amsterdam via Parijs. U komt de volgende ochtend aan, het einde van een prachtige rondreis!

LO = Logies/ontbijt - HP = Halfpension - VP = Volpension

Vertrekt u liever op een alternatieve dag vanuit Amsterdam? Wij zullen dan een kleine wijziging doorvoeren in uw programma in verband met het vluchtenschema voor deze reis. Wilt u uw reis uitbreiden met een bezoek aan een van de andere bijzondere streken in Madagaskar? Vraag ons gerust om advies!


Prijzen per persoon 2024 (exclusief internationale vluchten vanaf € 955,-)

Niveau A 2 pers 4 pers
1 april t/m 31 oktober € 3.409,- € 2.782,-
toeslag 1-persoonskamer € 760,-  

Niveau B 2 pers 4 pers
1 april t/m 31 mei € 5.361,- € 4.795,-
toeslag 1-persoonskamer € 1.784,-  
1 juni t/m 9 juli € 4.745,- € 4.190,-
toeslag 1-persoonskamer € 1.514,-  
10 juli t/m 31 augustus € 5.481,- € 4.921,-
toeslag 1-persoonskamer € 1.870,-  
1 september t/m 31 oktober € 5.361,- € 4.795,-
toeslag 1-persoonskamer € 1.784,-  

NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen zijn op aanvraag.
Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Prijzen 2025
Wij hebben alle prijzen voor 2025 binnen. Mocht u in 2025 op reis willen, kunnen wij u nu al een passend reisvoorstel toesturen. Neem gerust contact met ons op voor een offerte.

Inclusief: rondreis volgens programma, transfers, privévervoer per 4x4 voertuig en Engelssprekende chauffeur/gids op dag 2 t/m 8, entreegelden, lokale gidsen in Montagne d’Ambre en Ankarana, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief: internationale vluchten, luchthavenbelasting, binnenlandse vluchten Antananarivo - Diego en Nosy Be - Antananarivo met Air Madagaskar vanaf € 488,- pp. visum, fooien, drankjes, overige maaltijden, facultatieve excursies.

Vluchtprijsindicatie Air France:
Vanaf € 955,- met Air France inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen! 

  
Ongerepte natuur
Madagaskar, het land van de vele soorten lemuren (halfapen), de unieke flora en fauna en haar bevolking is met geen enkel ander land te vergelijken en eigenlijk een continent op zich. Nergens vindt u zoveel bijzondere inheemse dieren, bloemen, planten en bomen als op dit schitterende tropische eiland. U vindt er maarliefst zeven verschillende soorten baobab’s. Het eiland Madagaskar (ca. 14 keer Nederland) ligt op een afgelegen plek in de Indische Oceaan, voor de Afrikaanse oostkust op 400 km van Mozambique. Meer dan 100 miljoen jaar geleden ontstaan door afbrokkeling van het grote Afrikaans-Aziatische oercontinent Gondwana, hebben de flora, fauna en cultuur van dit hoekje van de aarde zich op unieke wijze kunnen ontwikkelen. Terwijl elders ingrijpende veranderingen in leefvormen en -patronen plaatsvonden, bleef op Madagaskar veel ‘bij het oude’. In plaats van nieuwe soorten ontwikkelden bestaande soorten zich hier verder, waardoor nu bijna 90% van de flora en fauna alleen op Madagaskar voorkomt. 

 Tsara Komba (B)

Jardin Vanille (A)
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds