Lodges & tented camps - Zambia
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zambia / Lodges & tented camps
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambia10-daagse fly in safari Avontuur in Zambia11-daagse fly in safari Spectaculair South Luangwa14-daagse fly in safari Zambia Compleet14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging Lake MalawiReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsLivingstoneSouth Luangwa National ParkKafue National Park / Busanga PlainsLower Zambezi National ParkStrandverblijf Lake MalawiZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

Lodges & tented camps

Jambo Safari Club biedt in Zambia een groot aantal lodges, camps en zogenaamde bushcamps aan. In Afrika is de sterrengradatie van accommodaties anders dan in Europa. In Zambia kent men echter geen officiële sterrenclassificatie, waardoor het verschil in onze luxeniveaus niet puur op basis van ‘sterren’ wordt bepaald. Ook een bijzondere ligging, een kleinschalige karakter en het serviceniveau zijn hierop van invloed.

Om de juiste keuze te kunnen maken, is het onder andere belangrijk te weten waar een lodge of camp specifiek ligt, is dit bijvoorbeeld in het nationale park of aan de rand hiervan? Naar welke sfeer bent u tijdens uw safari op zoek? Voldoet het aanbod aan mogelijke activiteiten aan uw wensen en verwachtingen? De antwoorden op deze vragen zijn essentieel: uw accommodatie is tenslotte niet alleen uw overnachtingsadres, maar heeft een groot aandeel in uw totale safaribeleving!

Doordat de wegen in de meeste nationale parken in Zambia tijdens en vlak na het regenseizoen praktisch onbegaanbaar zijn, kennen veel lodges en camps een tijdelijk seizoen. Busanga Plains, in het noorden van het Kafue National Park is een zeer ongerept gebied, dat om deze reden slechts een aantal maanden per jaar bereikbaar is. Door de enorme grootte van Kafue National Park kiezen wij in onze reis ‘Zambia Compleet’ voor camps die alleen per vliegtuig bereikbaar zijn. Ons safaripakket 'Kafue & Busanga Plains' biedt een reis waarbij u volledig over de weg reist. Dit pakket is echter alleen te boeken vanaf medio juli t/m eind oktober aangezien het camp in Busanga Plains buiten deze periode is gesloten.

De lodges en camps die wél in het voorseizoen zijn geopend, geven door middel van bootsafari’s een heel andere dimensie aan uw safaribeleving. Afhankelijk van uw reisperiode en uw wensen adviseren wij u graag over de meest geschikte locaties.

South Luangwa National Park staat onder meer bekend om de uitstekende wandelmogelijkheden. Vanuit praktisch iedere accommodatie, of deze nu aan de rand of midden in het park ligt, kunt u wandelsafari’s ondernemen, waarbij u na afloop altijd terugkeert naar uw accommodatie. Wilt u het authentieke gevoel van een wandelsafari beleven? Er is een aantal camps in South Luangwa, waarbij u de afstand tussen de camps wandelend kunt afleggen! U verblijft in bijzondere, zeer kleinschalige bush camps, elk met een uniek karakter, waar het u aan geen enkel comfort ontbreekt. U ervaart hier de natuur in al haar facetten: doordat de camps niet zijn omheind, kan het wild zich vrij bewegen en vindt het spektakel vaak letterlijk voor uw neus plaats! Doorgaans bestaan deze bush camps uit slechts een paar tenten of chalets, waardoor de kans groot is dat u tijdens uw wandelingen of gamedrives geen andere mensen tegenkomt. U ervaart hier dus een grote mate van exclusiviteit en waant zich alleen in de bush. Juist door de kleinschalige opzet, de doorgaans desolate ligging midden in de natuur, het hoge serviceniveau en de zeer persoonlijke aandacht categoriseren wij deze bush camps onder luxeniveau C.

In onze inspiratiereizen hebben wij een weloverwogen accommodatiekeuze gemaakt binnen de verschillende luxeniveaus. Spreekt een accommodatie uit een ander niveau u meer aan? In overleg met u maken wij graag een voorstel, gebaseerd op een combinatie van niveaus. Door onze uitgebreide kennis van de locaties kunnen wij, afhankelijk van uw wensen, verwachtingen en reisbudget, samen met u de juiste keuze maken!

Wilt u toch graag in een accommodatie verblijven die u niet op onze website ziet staan, belt u dan naar onze Zambia specialisten op 020-2012740 of stuurt u een e-mail naar info@jambo.nl. Wellicht kunnen wij u deze accommodatie toch aanbieden!

 
“Alleen het canvas van uw tent scheidt u van de geluiden in de donkere, Afrikaanse nacht”

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds