9-daagse groepsreis Safari & Strand - Kenia
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Kenia / 9-daagse groepsreis Safari & Strand
zoek:
TanzaniaKenia14-daagse priv-safari Stijlvol op Safari & Strand15-daagse priv-safari Safari & Strand14-daagse Safari & Zanzibar17-daagse Uniek en Kleinschalig Kenia & Seychellen15-daagse Big 5 Special Kenia11-daagse Minisafari & Strand9-daagse priv-safari Avontuur in Kenia9-daagse safari Hoogtepunten Kenia9-daagse Fly In Masai Mara 12-daagse priv-safari Minisafari Masai Mara & Strand12-daagse priv-safari in stijl Kenia Onder Canvas15-daagse priv-safari Kenia Compleet14-daagse safari Familieavontuur Kenia & Strand10-daagse luxe fly in safari Jambo Exclusief Kenia10-daagse luxe fly in safari onder canvas Kenia in vogelvlucht9-daagse groepsreis adembenemend Kenia9-daagse groepsreis Safari & Strand---STRANDHOTELS MOMBASA---Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

9-daagse groepsreis Safari & Strand


Hoogtepunten:

Masai Mara – Lake Nakuru – Amboseli - Tsavo West - Tsavo East - Mombasa

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 7 personen
Vertrek: iedere dinsdag
Vanaf: € 2.556
,- per persoon, exclusief vluchten

Deze rondreis combineert de hoogtepunten van Kenia met een aangenaam verblijf aan het strand bij Mombasa. U overnacht in goede middenklasse tented camps, lodges en hotels. U bezoekt de Masai Mara, Lake Nakuru, Amboseli en het Tsavo National Park, voordat u bij Mombasa arriveert waar u uw safari desgewenst kunt afsluiten met een aangenaam verblijf aan het strand. Met deze groepsreis reist u met een Engelssprekende chauffeur/gids in een internationaal gezelschap van maximaal zeven personen, tot aan uw aankomst aan de azuurblauwe kust van Kenia. U kunt deze reis gemakkelijk verlengen met een heerlijke strandvakantie, zoals bijvoorbeeld een verblijf in het aangename Leopard Beach Resort & Spa****!

Programma:

Dag 1: Nairobi
Na uw rechtstreekse vlucht met de KLM wordt u bij aankomst hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die u in drie kwartier naar uw hotel brengt, waar u overnacht op basis van logies/ontbijt.
Overnachting: Sarova Panafric*** (LO)

Dag 2 – 3: Masai Mara Game Reserve
U maakt kennis met uw reisgezelschap en vertrekt naar de Masai Mara, waar u na ongeveer vijf uur rijden aankomt. De grootste kans op het spotten van de Big Five krijgt u in het dicht met wild bevolkte Masai Mara Game Reserve. Op verzoek is het mogelijk een Maasai dorp te bezoeken, waarbij u kennis kunt maken met de traditionele leefwijze van de Maasai. Het dorp bestaat uit een grote binnenplaats voor het vee, met daaromheen de lemen woonhutten. Het geheel is omgeven door een wirwar van struiken om zo het roofwild buiten te houden. Verder worden deze twee dagen in de Masai Mara natuurlijk gebruikt voor intensieve gezamenlijke game drives: u maakt er één de middag na aankomst en twee game drives op dag 3. Op dag 3 heeft u de gelegenheid om een optionele ballonsafari te maken, waarbij u ’s ochtends zeer vroeg wordt opgehaald en naar de lanceerplek wordt gebracht. Na een uitgebreide veiligheidsinstructie gaat u ongeveer anderhalf uur over de savannen zweven, waarbij u een uniek uitzicht heeft op het voortrazende wild. Een fantastische ervaring! U daalt uiteindelijk af en op uw landingsplaats wordt een champagneontbijt geserveerd, waarna u wordt teruggebracht naar uw lodge, waar u verblijft op basis van volpension. Overnachting:
Sarova Mara Game Camp**** (VP).Dag 4: Lake Nakuru
Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Nakuru National Park, de thuishaven van aalscholvers, pelikanen en nog zo’n 450 andere vogelsoorten. Het landschap is heuvelachtig en kent afwisselend moerassen, savannes, bossen met acacia’s en Euphorbia bomen. In het noordoosten leven nijlpaarden en kan men ook neushoorns, leeuwen en luipaarden aantreffen. De middag na aankomst maakt u een uitgebreide game drive in Lake Nakuru National Park. U verblijft op basis van volpension.
Overnachting: Sarova Lion Hill Game Lodge**** (VP).

Dag 5: Amboseli National Park
Na een laatste game drive in Lake Nakuru rijdt u richting het bekende Amboseli National Park. Een relatief lange reisdag van ongeveer zeven uur rijden, onderweg stopt u voor de lunch in een restaurant. In Amboseli National Park heeft u bij helder weer prachtig uitzicht op de indrukwekkende Kilimanjaro. In dit gebied leven grote kuddes olifanten, zebra’s, antilopen, gnoes en buffels. U verblijft op basis van volpension.
Overnachting: Amboseli Sopa Lodge**** (VP).

Dag 6 - 7: Tsavo National Park
’s Ochtends maakt u nog voor het ontbijt een uitgebreide game drive in Amboseli, voordat u oostwaarts verder rijdt. Na ongeveer drie uur rijden bereikt u Tsavo West, waar u overnacht op basis van volpension. Op dag 7 rijdt u tijdens uw game drive in een paar uur verder naar Tsavo East, waar u op basis van volpension verblijft in een tented camp. Tijdens een vroege game drive is de kans op een kill altijd aanwezig, want dit is de tijd dat de roofdieren op jacht gaan. Ook in late middag worden game drives gemaakt, waarbij doorgaans enorm veel wild kan worden waargenomen, zoals leeuwen, hyena's, luipaarden, cheetahs, zebra's, giraffen, impala's, buffels en zo'n 300 verschillende soorten vogels. De accommodatie waar u verblijft bestaat uit comfortabele tenten, die volledig zijn ingericht met bedden, douche en toilet.
Overnachting dag 6: Voyager Ziwani Camp**** (VP).

Overnachting dag 7: Satao Camp**** (VP).

Dag 8-9: Naar Mombasa en Amsterdam of optionele strandverlenging
Rond lunchtijd komt u in Mombasa aan, waar u uw safari kunt afsluiten met een zeer aangenaam verblijf aan de hagelwitte stranden van de azuurblauwe Indische Oceaan. Indien u geen strandverlenging wenst, vliegt u deze avond nog terug naar Amsterdam. U heeft een transfer naar de luchthaven van Mombasa voor uw terugvlucht. U komt de volgende ochtend aan op Schiphol, het einde van een prachtige reis!

Prijzen per persoon 2024 (exclusief vluchten vanaf € 950,-)

Periode 2-6 personen
3 januari t/m 31 maart € 3.223,-
toeslag 1-persoonskamer € 591,-
1 april t/m 15 juni € 2.556,-
toeslag 1-persoonskamer € 176,-
16 t/m 30 juni € 2.864,-
toeslag 1-persoonskamer € 447,-
1 juli t/m 30 september € 3.814,-
toeslag 1-persoonskamer € 818,-
1 t/m 31 oktober € 3.487,-
toeslag 1-persoonskamer € 597,-
1 november t/m 15 december € 3.361,-
toeslag 1-persoonskamer € 415,-
16 t/m 31 december € 4.017,-
toeslag 1-persoonskamer € 858,-

Prijzen 2025
Wij hebben alle prijzen voor 2025 binnen. Mocht u in 2025 op reis willen, kunnen wij u nu al een passend reisvoorstel toesturen. Neem gerust contact met ons op voor een offerte.

Inclusief: lokale belastingen, transfers, safari volgens programma per minibus met opklapbaar dak, entreegelden, Engelssprekende chauffeur/gids, overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer, dag 2 t/m 7 volpension, dag 8 ontbijt, AMREF Flying Doctor Service ($17,- p.p.).

Exclusief:
vluchten, luchthavenbelastingen, visum, fooien, drankjes, overige maaltijden, facultatieve excursies, eventuele hoogseizoentoeslag Kerst/Nieuwjaar van 23 december t/m 3 januari € 57,-  p.p. per nacht, eventuele toeslag Pasen 29 maart t/m 1 april €50,- p.p.p.n. 

Optionele excursies/extra's:
Ballonsafari Masai Mara van € 513,-
 
Vluchtprijsindicatie KLM
Vanaf € 950,- pp inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!  
 

 

 
Het Masai Mara Game Reserve is een reservaat dat bijna onvoorwaardelijk in uw reisschema moet voorkomen als u naar Kenia reist. Het is in 1961 opengesteld en beslaat een gebied van ongeveer 1.800 km². De Masai Mara is een verlengstuk van de Serengeti in Tanzania. De oostelijke grens wordt gevormd door de Loita heuvels, de westelijke door het prachtige Esoit Oloolo en de noordelijke door de Ithong heuvels. De Masai Mara is wereldwijd bekend vanwege de wildebeestmigratie die hier jaarlijks plaatsvindt. Meer dan anderhalf miljoen gnoes, honderdduizenden zebra’s en buffels trekken omstreeks juli, als één grote massa, de Mara rivier over op weg naar de Masai Mara, met in hun kielzog onvermijdelijke roofdieren als leeuwen, hyena's en jakhalzen. De migratie komt in oktober tot stilstand in de Masai Mara. Wanneer in november de korte regentijd begint en de Serengeti in Tanzania opnieuw groen wordt, trekken de eindeloze kuddes in gestaag tempo terug naar het zuiden.In de Masai Mara leeft het semi-nomadische Maasai volk, dat hier zijn vee hoedt. De Maasai leven verspreid over het reservaat in hun typische kraal: een houten omheining die vee en bewoners afschermt van de wilde dieren. Op de uitgestrekte vlaktes van de Masai Mara vindt u onder meer grote troepen leeuwen, zebra’s, antilopen, gazellen, olifanten, luipaarden, buffels en de bedreigde zwarte neushoorns.

Lake Nakuru National Park was ooit fameus vanwege de grote aantallen flamingo’s die de oevers van het sodameer roze kleurden. Vanwege klimaatverandering en de huidige hoge waterstand in dit gebied, zijn er sinds een aantal jaren niet of nauwelijks flamingo’s te vinden. Tegenwoordig is Nakuru National Park met name bekend om zijn neushoorns. Het park is uitgeroepen tot Rhino Sanctuary. Het gebied van minder dan 19.000 hectare, biedt de met uitsterven bedreigde neushoorn een goede bescherming tegen stropers. In dit park kunt u indrukwekkende gamedrives maken, waarbij u ook op zoek gaat naar deze neushoorns. Tijdens uw safari kunt u ook luipaarden, giraffen, buffels, zebra’s, zwijnen, bavianen en hyena’s tegenkomen.


 
Amboseli National Park is slechts 392 km² groot en ligt op ongeveer 200 kilometer van Nairobi. Amboseli heeft al meer dan 40 jaar de status van beschermd gebied en biedt uitzicht op de hoogste berg van Afrika, Mount Kilimanjaro, die net over de grens in Tanzania ligt. Het nationale park is beroemd om zijn serene schoonheid en het makkelijk te benaderen wild. De ongeveer 600 stuks tellende olifantenpopulatie van Amboseli is één van de weinige in Afrika die niet onder stropers te lijden heeft gehad. Het is ook één van de meest langdurig en best bestudeerde populaties. Naast vele olifanten vindt u hier ook de buffel, gazelle, gnoe, giraffe, zebra, leeuw en de cheeta. Het Amboseli National Park bestaat uit savanne met uitgestrekte vlaktes, moerasgebieden, acaciabossen en struikgewas. Dit indrukwekkende landschap ziet u veel terug op foto’s met een eindeloze horizon, olifanten en de besneeuwde Kilimanjaro.Tsavo National Park
is het gebied waar de beroemde avonturier Denys Finch Hatton zich bij voorkeur ophield. U kent zijn naam wellicht uit de film ‘Out of Africa’. Tsavo is het grootste wildpark van Kenia en wordt in tweeën gesplitst, in Tsavo West en Tsavo East, door de weg die van Nairobi naar Mombasa loopt.

In Tsavo East vindt u moerassen, graslanden, struiken en veel baobabbomen. Een ideale locatie als u van afzondering houdt en de wildernis wilt ontdekken. Vanaf de Mudanda Rock en het Yatta plateau wordt u getrakteerd op prachtige vergezichten. In dit gebied ziet u onder meer olifanten, neushoorns, leeuwen, waterbokken, kudu’s, gerenuks, zebra’s en hartebeesten. Het prachtige landschap en de ligging dicht bij de kust, maakt van Tsavo East ook een prima uitvalsbasis voor het maken van game drives als u aan de kust van Mombasa verblijft. Zo kunt u tijdens een strandvakantie ook een paar dagen op safari gaan.Tsavo West ligt aan de voet van de Kilimanjaro en staat bekend om de rode olifanten, die aan hun kleur komen door de rode aarde in dit gebied. Verder kunt u hier onder meer zebra’s, giraffen, buffels, kudu’s, luipaarden en leeuwen zien. Bij de zoetwaterbron Mzima Springs heeft u een goede kans om nijlpaarden en krokodillen te zien, vanuit een ondergrondse ruimte die voorzien is van een glazen wand. Tsavo West is ontstaan uit vulkanische activiteiten tot ongeveer 500 jaar geleden. De erupties hebben het landschap gevormd: open vlaktes, grasland, savanne en bergkammen wisselen elkaar af. In het noorden liggen de Ngulia Hills, die voornamelijk bestaan uit steile rotsen met hoge pieken die het landschap domineren. In het regenseizoen is het park net één groene oase. In Tsavo West is het landschap meer veelzijdig, maar het ruigere Tsavo East biedt doorgaans weer betere kansen voor het zien van wild.  

 
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds