16-daagse fly in safari Namibiė in Vogelvlucht - Namibie
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Namibie / 16-daagse fly in safari Namibiė in Vogelvlucht
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibie19-daagse self drive Namibiė Compleet 16-daagse self drive Hoogtepunten van Namibiė17-daagse self drive Avontuur & Cultuur16-daagse fly in safari Namibiė in Vogelvlucht22-daagse self drive Woestijnen, Wildparken & Watervallen17-daagse self drive Bijzonder Namibiė15-daagse self drive Wildrijk Namibiė20-daagse fly & drive Het beste van Namibiė, Zimbabwe & Botswana17-daagse self drive Familieavontuur in NamibiėUw eigen reis samenstellen- MaatwerkAutohuur NamibiėZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

16-daagse fly in safari Namibiė in VogelvluchtHoogtepunten:
Namib Naukluft Park - Swakopmund - Damaraland - Etosha National Park - Victoria watervallen

Wilt u de bekende bezienswaardigheden van Namibië zien, maar geen grote afstanden per auto afleggen? Tijdens deze reis vliegt u comfortabel per propellervliegtuigje van het ene naar het andere hoogtepunt! Het vliegen over dit enorme land, met haar vaak bizarre landschappen, geeft bovendien een extra dimensie aan deze reis. Vanuit de lucht ervaart u de eindeloze uitgestrektheid van het duinenlandschap van de Namibwoestijn misschien wel het best! Met een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen in Zimbabwe wordt deze fly in reis extra bijzonder! Optioneel kunt u de reis afsluiten met een onvergetelijk bezoek aan Botswana.

Vanaf € 6.196,- per persoon, exclusief internationale vluchten

U kunt tijdens uw verblijf kiezen uit twee luxeniveaus: optie 1 of 2. Optie 1 zijn voornamelijk 4* accommodaties en optie 2 zijn voornamelijk 4/5* accommodaties.

Programma:

Dag 1 naar Johannesburg
U vliegt met KLM rechtstreeks naar Johannesburg en komt hier 's avonds aan. U loopt in ca. 5 minuten naar uw hotel, op steenworp afstand van de aankomsthal.

Optie 1 - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Optie 2 - City Lodge OR Tambo Airport(LO)


Dag 2: naar Windhoek - ca. 50 km
Na het ontbijt volgt uw rechtstreekse vlucht naar Windhoek. U arriveert aan het begin van de middag. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw accommodatie in de stad gebracht.
Optie 1 - Olive Grove Guesthouse (LO)
Optie 2 - Heinitzburg Hotel (LO)

Dag 3-4: Namib Naukluft Park
U wordt naar de luchthaven gebracht, vanwaar u met een klein vliegtuig naar Namib Naukluft Park vliegt. Na de lunch kunt u deelnemen aan een optionele scenicdrive, waarbij uw gids u wijst op de vele dier- en plantsoorten die in deze oudste woestijn ter wereld weten te overleven. De volgende ochtend brengt u bij zonsopkomst een bezoek aan de zandduinen van Sossusvlei en de surrealistische Dodevlei, een vaalgrijze, versteende kleipan waar meer dan 900 jaar oude boomfossielen het bewijs vormen dat hier ooit water heeft gevloeid. In de loop van de ochtend geniet u van een uitgebreide brunch in de woestijn. U eindigt de ochtend met een wandeling door de 30 meter diepe Sesriem Canyon. Of wat dacht u van een optionele ballontocht over de woestijn? Bij zonsopkomst werpt de zon een onwerkelijke rode gloed op de duinen, een bijzondere ervaring! Overnachting:
Optie 1 - Hoodia Desert Lodge (HP/VP+1)
Optie 2 - Little Kulala (AI+)Dag 5-6: Swakopmund
U vliegt over het eindeloze duinenlandschap van de Namib naar de Atlantische kustlijn. Oude en verlaten diamantmijnen, eeuwenoude scheepswrakken en Sandwich Harbour doemen onder u op. Het centrum van Swakopmund is klein en overzichtelijk en kunt u te voet verkennen. Diverse huizen en gebouwen zijn voorzien van het kenmerkende Duitse vakwerk, één van de overblijfselen uit de koloniale tijd. Vanuit Swakopmund kunt u verschillende excursies maken, waaronder kajakken of een boottocht voor de kust van Walvis Bay,  quadbiken of sandboarden in de woestijn. Ook kunt u het Dorob National Park of een township bezoeken, waarbij u kennis maakt met haar gastvrije bewoners. Overnachting:
Optie 1 - Swakopmund Guesthouse (LO)
Optie 2 - Strand Hotel (LO)

Dag 7-8: Damaraland
Een korte vlucht langs de Atlantische kust brengt u naar het zuiden van Damaraland. Vanuit de lucht heeft u een onovertroffen uitzicht over de Brandberg, de hoogste berg van Namibië. Na aankomst brengt u een bezoek aan de bekende bezienswaardigheden van deze regio: de rotstekeningen en –gravures van Twyfelfontein, Burnt Mountain, de geërodeerde Organ Pipes en het fossiele Petrified Forest. Ook kunt u tijdens een optionele naturedrive de schuwe woestijnolifant tegenkomen. Overnachting:
Optie 1 - Camp Kipwe (VP+)
Optie 2 - Damaraland Camp (AI+) 

Dag 9-11: Zuid-Etosha National Park
U vliegt naar uw accommodatie aan de zuidkant van het Etosha National Park. Tijdens uw vlucht doemt in de verte de witte Etosha zoutpan op, een fraai uitzicht! Etosha is het grootste wildpark van Namibië, waar menig natuurdocumentaire is opgenomen. De middag na aankomst staat er bij optie 2 een eerste activiteit op het programma, waarbij u samen met andere gasten op zoek gaat naar het wild. In Etosha kunt u vier leden van de Big Five tegenkomen; het landschap is voor de buffel namelijk te droog. De komende dagen maakt u kennis met het landschap en wild van uw privéwildreservaat en Etosha National Park. Overnachting:
Optie 1 - Onguma Tented Camp (HP)
Optie 2 - Ongava Tented Camp (AI+)

 

Dag 12: Windhoek
Afhankelijk van het exacte tijdstip van uw vlucht naar Windhoek heeft u de gelegenheid voor een laatste gamedrive in Etosha. Vol onuitwisbare herinneringen vliegt u vervolgens terug naar de hoofdstad. Overnachting:
Optie 1 - Olive Grove Guesthouse (LO)
Optie 2 - Heinitzburg Hotel (LO)

Dag 13-14: Victoria Falls
Vandaag vliegt u naar het laatste hoogtepunt van deze reis; Victoria Falls in Zimbabwe. De gelijknamige watervallen in de Zambezi rivier storten met een donderend geraas over een breedte van 1.700 meter en een hoogte van 110 meter naar beneden. U heeft alle tijd om dit machtige spektakel op eigen gelegenheid te bezoeken. Ook kunt u deelnemen aan diverse optionele excursies en activiteiten, zoals een helikoptervlucht boven de watervallen, bungeejumpen of raften op de snelstromende rivier. Overnachting:
Optie 1 - Batonka Guest Lodge (LO)
Optie 2 - The Victoria Falls Hotel (LO)

Dag 15-16: naar Amsterdam
U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Johannesburg. Hier kunnen wij een dagkamer voor u verzorgen, zodat u zich nog wat kunt opfrissen alvorens u naar Amsterdam vliegt. Op dag 16 komt u aan op Schiphol, het einde van een onvergetelijke reis.

Optionele 6-daagse verlenging Chobe en Okavango Delta
Heeft u meer tijd? U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een fly in safari naar Chobe NP en de Okavango Delta in Botswana. Na uw bezoek aan de watervallen wordt u naar Chobe NP gebracht, waar u de grootste olifantenpopulatie van Afrika kunt aantreffen. U vliegt vervolgens met een klein vliegtuig naar de Okavango Delta, een fascinerend overstromingsgebied met een diversiteit aan wild en landschappen. Een verlenging die u als safariliefhebber niet mag missen! Overnachting:

Chobe - 2 nachten

Optie 1 - Chobe Elephant Camp (AI+)
Optie 2 - Ngoma Safari Lodge (AI+)

Okavango Delta - 3 nachten
Optie 1 - Sango Safari Camp (AI+)
Optie 2 - Kanana (AI+)(LO) = logies/ontbijt - (LO+) = logies/ontbijt + gezamenlijke activiteiten - (HP+) = halfpension + gezamenlijke activiteiten - (VP+) = volpension + gezamenlijke activiteiten - (AI+) = volpension en geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteiten


Prijzen per persoon 2023 (exclusief vluchten)

Optie 1 - voornamelijk 4* 2 personen
1 januari t/m 31 maart € 7.061,-
1 april t/m 31 mei € 7.128,-
1 juni t/m 30 juni € 7.061,-
1 juli t/m 31 juli € 7.128,-
1 augustus t/m 31 oktober € 7.212,-
1 november t/m 30 november € 7.354,-
1 december t/m 31 december € 7.192,-

Optie 1 inclusief verlenging Botswana
1 januari t/m 31 maart € 9.334,-
1 april t/m 31 mei € 9.861,-
1 juni t/m 30 juni € 9.784,-
1 juli t/m 31 juli € 10.465,-
1 augustus t/m 31 oktober € 10.549,-
1 november t/m 30 november € 9.908,-
1 december t/m 19 december € 9.383,-
20 december t/m 31 december € 9.635,-


Optie 2 - voornamelijk 4/5* 2 personen
1 januari t/m 10 januari € 8.082,-
11 januari t/m 31 maart € 6.794,-
1 april t/m 31 mei € 8.084,-
1 juni t/m 30 juni € 9.234,-
1 juli t/m 31 oktober € 9.878,-
1 november t/m 30 november € 8.617,-
1 december t/m 19 december € 7.992,-
20 december t/m 31 december € 8.709,-

Optie 2 - inclusief verlenging Botswana 2 personen
1 januari t/m 10 januari € 11.702,-
11 januari t/m 31 maart € 12.656,-
1 april t/m 31 mei € 12.982,-
1 juni t/m 30 juni € 14.664,-
1 juli t/m 31 oktober € 15.497,-
1 november t/m 30 november € 12.924,-
1 december t/m 19 december € 11.576,-
20 december t/m 31 december € 12.287,-


NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Prijzen per persoon 2024
De prijzen voor deze reis voor 2024 hebben wij reeds gecontracteerd en zullen zo spoedig mogelijk op de website worden gepubliceerd. Bel of mail ons voor een prijsopgave en dan sturen wij u een passende offerte toe. De prijzen in bovenstaande prijstabel 2023 geven u inzicht in de seizoenovergangen. 

Inclusief:
overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden en drankjes zoals vermeld, transfers zoals vermeld, binnenlandse vluchten zoals vermeld, uitgebreid Engelstalig reisdossier.

Exclusief:
internationale vluchten, luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, fooien, entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden (circa € 35,- p.p.), visum Zimbabwe, eventuele toeslagen kerst/nieuwjaar.

Optionele extra's:

- ballonvlucht Sossusvlei
€ 492,- pp
- boottocht Walvis Bay incl. transfers
€ 58,- pp
- bezoek township Swakopmund
€ 44,- pp
- living desert tour
€ 57,- pp

Vluchtschema  (Vluchttijden en -schema's onder voorbehoud van wijzigingen)
+1 aankomst de volgende dag
Vluchtnummer:
verbinding:
vertrek:
aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg
10.35
21.20
4Z 124 Johannesburg - Windhoek 10.40 12.50
4Z 321 Windhoek - Kaapstad 09.25 11.35
KQ 793 Kaapstad - Victoria Falls 14.25 17.15
BA 6282 Victoria Falls - Johannesburg 13.50 15.25
KL 592 Johannesburg - Amsterdam 23.10 10.15+1


Vluchtprijsindicatie KLM / AirLink / Kenia Airways / British Airways
Vanaf € 1.576,- pp, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen in een paar minuten geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie nemen om u een exacte vluchtprijs te kunnen offreren. Aarzelt u niet om ons te bellen!


 Hoogtepunten:

Hoofdstad Windhoek, de grootste stad van Namibië, wordt omringd door bergen: de Khomas hoogvlakte, het Eros gebergte en het Auas gebergte. Ondanks de 280.000 inwoners is Windhoek een zeer overzichtelijke stad. Independence Avenue is dé winkelstraat. U vindt hier het Gustav Voigts winkelcentrum, banken, restaurants en luxe hotels. Als u tijd heeft, moet u zeker de stijlvol gerestaureerde gebouwen uit de Duitse koloniale tijd bezichtigen, zoals het Tintenpalast (regeringsgebouwen) en het fort Alte Feste. Naast het Tintenpalast ligt de bekendste bezienswaardigheid van Windhoek: de Christuskirche.Namib Naukluft Park is met ca. 50.000 km² het grootste natuurpark van Namibië en strekt zich uit van Swakopmund tot Lüderitz. Door de minimale regenval bestaat het park voornamelijk uit woestijn. Toch leven ook hier dieren en planten, zoals de gemsbok en de welwitschia. Bezoekers hebben toegang tot vier gedeeltes van het park: Sossusvlei, het Naukluft gebergte, de gravelvlaktes tussen de Swakop en Kuiseb rivieren en het duingebied aan de Atlantische Oceaan, rond de lagune van Sandwich Harbour. De duinen van Sossusvlei zijn op hun mooist bij zonsopkomst en aan het einde van de dag, als de zon het landschap oker kleurt. Tussen de zandduinen ligt Dead Vlei - een droge pan met eeuwenoude, dode kameeldoornbomen - en de minder bekende en afgelegen Nara Vlei. De bekende zandduinen van Sossusvlei bereikt u via Sesriem. Onderweg vindt u aan uw linkerhand de bekende Dune 45, die u eventueel kunt beklimmen. In Sesriem bevindt zich ook de Sesriem Canyon, een circa 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof in het zachte kalksteen, die door de jaren heen is uitgesleten door de Tsauchab rivier. U kunt een wandeling maken door deze kloof, bij voorkeur in de vroege ochtend of late namiddag in verband met de warmte.Het strandstadje Swakopmund ademt nog steeds een typisch Duitse sfeer, in het bijzonder door de koloniale architectuur. U vindt hier nog Duitse restaurants, bars en Konditoreien, waar u apfelstrudel kunt bestellen. De kuststrook ten noorden van Swakopmund staat, vanwege de vele scheepswrakken die hier aan land spoelden, bekend als Skeleton Coast. Dit gebied is één van ’s werelds rijkste viswateren. Vanuit Swakopmund kunt u verschillende excursies maken, waaronder naar de Maanvallei of een boottocht voor de kust van Walvis Bay. Ook kunt u kajakken, paardrijden, diepzeevissen, quadbiken, sandboarden of een vlucht over Skeleton Coast maken, waar u de geraamtes van de scheepswrakken half boven de zandduinen ziet uitsteken.In het droge, imposante gebied van Damaraland vindt u de oeroude rotsgravures van Twyfelfontein en geologische rotsformaties als Organ Pipes en Burnt Mountain. Het landschap is zeer indrukwekkend met droge rivierbeddingen, kopjes (rotsheuvels), uitgestrekte vlakten en ook bergen. In de droge bedding van de Aba-Huab rivier kunt u op zoek gaan naar de zeldzame, roodgekleurde woestijnolifant. Deze bijzondere olifant weet, ondanks het zeer droge klimaat, toch te overleven. Ook vindt u hier oryxen, springbokken, jakhalzen, struisvogels en zwarte neushoorns. Kenners noemen deze regio vaak het mooiste deel van Namibië.Eén van de grootste bezienswaardigheden is Etosha National Park, dat zich in het noorden bevindt en circa 23.000 km² groot is. Het hart van het park is de enorme Etosha zoutpan, die is ontstaan uit een opgedroogd meer. In Etosha leeft de grootste concentratie wilde dieren van Namibië, zoals leeuwen, zebra’s, diverse soorten antilopen, olifanten, giraffen, gnoes en nog veel meer. Etosha was één van de eerste parken waar een actief beleid werd gevoerd om de natuur en het wild in stand te houden. Tegenwoordig wordt het park zeer goed onderhouden, waardoor de wildstand uitzonderlijk goed is. Op verschillende plaatsen zijn watervoorzieningen aangelegd, waar het wild zich bij voorkeur ophoudt.De wereldberoemde Victoria watervallen, door de lokale bevolking aangeduid als Mosi-oa-Tunya, ‘de rook die dondert’, vallen over een breedte van circa 1.700 meter en vanaf een hoogte van 110 meter naar beneden. Aan het einde van het regenseizoen (circa mei), als het water in de Zambezi rivier op haar hoogst staat, stort bijna 550 miljoen liter water per minuut, met een enorme kracht de diepte in. De watervallen zijn in deze periode het volst en de enorme wolk van nevel is van kilometers afstand te zien. Van juli t/m oktober neemt de kracht van het water, door de lagere waterstand in de rivier, af en zijn de watervallen over de volledige breedte goed te zien. De watervallen zijn in 1855 door Dr. David Livingstone ontdekt en bestaan uit vijf delen: Devil’s Cataract, Main Falls, Rainbow Falls, Horseshoe Falls en Eastern Cataract. Deze laatste ligt in buurland Zambia. Langs de rand van de watervallen is door de nevel een regenwoud ontstaan, waar u doorheen loopt als u de watervallen bezoekt. In de omgeving van de watervallen staat Big Tree, een enorme baobabboom met een doorsnede van 16 meter en een hoogte van 20 meter.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds