17-daagse self drive Wildparken van het Noorden & Safari Botswana - Zuid-Afrika
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zuid-Afrika / 17-daagse self drive Wildparken van het Noorden & Safari Botswana
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-Afrika24-daagse self drive Zuid-Afrika Compleet16-daagse self drive Bijzonder Zuid-Afrika14-daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika17-daagse self drive Familieavontuur in de Kaap23-daagse self drive Hoogtepunten van Zuid-Afrika16-daagse self drive Kaapstad & Tuinroute19-daagse self drive Avontuur & Cultuur17-daagse self drive Wildparken van het Noorden & Safari Botswana11-daagse self drive Pretoria, Panoramaroute & Safari Greater Kruger Park17-daagse self drive Bergen, Safari & Strand16-daagse self drive Oost-Kaap & Lesotho16-daagse self drive West-Kaap & Kalahari15-daagse reis Golf & Safari in de Kaap9-daagse fly-in Safari Greater Kruger Park13-daagse fly-in Safari Greater Kruger Park & Kaapstad13-daagse klassieke Rovos Rail, Kaapstad - Johannesburg & fly in Safari Greater Kruger Park16-daagse luxe Blue Train Pretoria-Kaapstad, Safari Greater Kruger Park & Stellenbosch-------- SAFARI & STRAND -------15-daagse Safari Zuid-Afrika & strandverblijf Mauritius15-daagse Safari Zuid-Afrika & strandverblijf Seychellen16-daagse self drive Panoramaroute, Greater Kruger Park & strandverblijf Mauritius16-daagse self drive Panoramaroute, Greater Kruger Park & strandverblijf Seychellen21- daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika & strandverblijf Mauritius21-daagse self drive Het Beste van Zuid-Afrika & strandverblijf SeychellenAutohuur Zuid-AfrikaUw eigen reis samenstellen - MaatwerkNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

17-daagse self drive Wildparken van het Noorden & Safari Botswana

Hoogtepunten
Privéwildreservaat Welgevonden - Mashatu Game Reserve / Botswana - Mapungubwe National Park / Mapesu Private Game Reserve -  Greater Kruger Park - Blyde River Canyon Nature Reserve


Vertrek: dagelijks
Reissom: vanaf € 4.481,- per persoon (exclusief vluchten)

De Limpopo provincie in het noorden van Zuid-Afrika, grenzend aan Botswana en Zimbabwe, is terecht trots op haar natuurlijke schoonheid en culturele erfgoed. Opgravingen en rotstekeningen tonen aan dat het gebied duizenden jaren geleden al bewoond was. Eén van de kleurrijkste volkeren in de Limpopo is de Ndebele, wiens prachtig beschilderde huizen een lust zijn voor het oog. De Venda is de grootste bevolkingsgroep in de regio en drukt met haar mythes en legendes een duidelijk stempel op de lokale cultuur. Naast cultuur hebben de Limpopo en de  Mpumalanga provincies reizigers zeer wildrijke en landschappelijk diverse natuurparken te bieden. Tijdens deze reis bezoekt u de mooiste natuurparken met zelfs een verblijf in het geweldige Mashatu Game Reserve in Botswana en in het wereldberoemde Greater Kruger Park. Uiteraard staat er ook een bezoek aan de Blyde River Canyon, de op twee na grootste canyon ter wereld, op het programma.

Voor uw verblijf kunt u een keuze maken uit vier niveaus: A, B, C od D.  Niveau A zijn voornamelijk 3*, B voornamelijk 3*/4*, C voornamelijk 4* en D voornamelijk 4*/5* accommodaties.

Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt met KLM rechtstreeks van Amsterdam naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Het hotel ligt op steenworp afstand van de aankomsthal. Overnachting:
Niveau A - City Lodge*** OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge*** OR Tambo Airport (LO)
Niveau C - City Lodge*** OR Tambo Airport (LO)
Niveau D - InterContinental Hotel Airport (LO)

Dag 2-3: Welgevonden / Privéwildreservaat - ca. 320 km
Na het ontbijt haalt u de huurauto op bij het autoverhuurbedrijf op de luchthaven. Vervolgens vertrekt u in noordelijke richting naar Vaalwater. U parkeert uw huurauto bij de ingangspoort en wordt daar om 12.30 uur opgehaald door het personeel van de lodge waar u verblijft.  Het is in Welgevonden niet toegestaan om met  uw eigen huurauto te rijden. Na de lunch en het inchecken ontmoet u uw ranger waarmee u in de middag uw eerste gamedrive gaat maken. Ugaat in een open 4x4 voertuig samen met andere gasten van de lodge op zoek naar wild. Als de duisternis valt, geniet u van een drankje/sundowner tijdens de prachtige zonsondergang. Op dag 3 maakt u zowel in de ochtend als in de middag een gamedrive. Overnachting:
Niveau A - Nungubane Game Lodge (VP+)
Niveau B - Nedile Lodge (VP+)
Niveau C - Makweti Safari Lodge (VP+)
Niveau D - Mhondoro Game Lodge (VP+)Dag 4: Alldays - ca. 330 km
In de ochtend maakt u nog een gezamenlijke gamedrive welke wordt afgesloten met een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt wordt u per 4x4 voertuig teruggebracht naar de toegangspoort waar uw huurauto staat te wachten. U rijdt naar het provinciestadje Alldays waar u de middag heerlijk ontspannen kunt doorbrengen aan de rivier, bij het zwembad of een mooie wandeling brengen door de Afrikaanse bush. Overnachting:
Niveau A - Mogalakwena River Lodge (BB)
Niveau B - Mogalakwena River Lodge (BB)
Niveau C - Mogalakwena River Lodge (BB)
Niveau D - Mogalakwena River Lodge (BB)Dag 5-7: Botswana / Mashatu Privéwildreservaat – ca. 70 km
U rijdt op uw gemak naar de grensovergang met Botswana. U parkeert uw auto bij de grenspost Pont Drift Border Post en wordt van daaruit per open 4x4 voertuig naar uw accommodatie gebracht. Allereerst gaat u met een kabelbaan de Limpopo River over. Mashatu is een unieke natuurpark in het zuidoosten van Botswana, waar u tijdens geweldige gamedrives onder begeleiding van professionele rangers onder andere olifanten, cheeta’s, wilde honden en hyena’s kunt bewonderen. Het wildreservaat is zeker ook bekend vanwege de ruim 350 vogelsoorten die er rondvliegen. U vindt hier ook diverse ‘spiekhutten’ vanwaar u olifanten van zeer dicht bij kunt observeren. Vergeet vooral uw verrekijker niet! Naast gamedrives en wandelsafari’s worden er nog optionele activiteiten aangeboden tegen betaling. Overnachting:
Niveau A - Mashatu Tented Camp (VP+)
Niveau B - Mashatu Lodge (VP+)
Niveau C - Mashatu Euphorbia (AI+)
Niveau D - Mashatu Euphorbia (AI+)Dag 8-9: Mapungubwe National Park / Mapesu Private Game Reserve – ca. 75 km
Op het drielandenpunt tussen Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana ligt het Mapungubwe National Park. Een bezoek aan Mapungubwe betekent in eerste instantie een reis terug in de Afrikaanse geschiedenis. Op een heuvel in het park is een schatkamer ontdekt van een oud koninkrijk dat hier kortstondige bloeide. U kunt een bezoek brengen aan het interessante museum waar de originele schatten worden bewaard. U kunt tevens bijzondere gamedrives maken waarbij u op zoek gaat naar onder meer leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Dit is het noordelijkste gedeelte van de Limpopo provincie. Het gehele gebied valt onder het UNESCO-Werelderfgoed. Bij niveau A verblijft u in een eenvoudig restcamp in het Mapungubwe National Park en maakt u gamedrives in uw eigen huurauto. Bij niveau B verblijft u iets buiten het park, waarbij de georganiseerde gamedrives door het park zijn inbegrepen. En bij niveau C en D verblijft u in het privégebied Mapesu Private Game Reserve dat aan het Mapungubwe National Park grenst. Begeleide gamedrives zijn bij niveau C en D inbegrepen. Overnachting:
Niveau A - Leokwe Camp, eenvoudig restcamp (LG)
Niveau B - Mapesu Wilderness Camp (VP+)
Niveau C - Mopane Bush Lodge, classic kamer (VP+)
Niveau D - Mopane Bush Lodge, signature kamer (VP+)

Dag 10: Tzaneen - ca. 295 km 
U vindt in deze subtropische omgeving prachtige groene heuvels, citrus-, bananen-  en theeplantages en natuurlijk de prachtige Magoebaskloof. Een wandelpad voert door de groene kloof naar een aftakking van de Politsi rivier, die bij de Debegeni waterval naar beneden stort. Overnachting:
Niveau A - Tzaneen Country Lodge (HP)
Niveau B - Sherwoods Country House (LO)
Niveau C - Kings Walden Garden Manor (LO)
Niveau D - Kings Walden Garden Manor (LO)Dag 11-13: Greater Kruger Park / Privéwildreservaat
- ca. 200 km
Het Greater Kruger Park is misschien wel het meest bekende wildpark ter wereld. Het park kent een enorme variatie aan flora en fauna, in een gebied dat half zo groot is als Nederland. Tijdens indrukwekkende gamedrives kunt u de Big Five en giraffen, zebra’s, cheeta’s, wilde honden, hyena's tegenkomen. Het landschap is even afwisselend als het dierenrijk: het ene moment rijdt u door de typisch Afrikaanse savanne, het andere door dichte wouden. In het Greater Kruger Park vindt u verschillende privéwildreservaten waar u kunt overnachten in kleinschalige lodges en sfeervolle tented camps. U vindt hier dezelfde grote aantallen wilde dieren als in het Kruger National Park, maar veel minder toeschouwers. De meest bekende privéwildreservaten zijn Timbavati, Klaserie, Balule en het befaamde Sabi Sand. Samen met de overige gasten van de lodge maakt u vroeg in de ochtend en in de namiddag gamedrives onder begeleiding van professionele rangers waarbij een tracker feilloos de sporen van de verschillende dieren herkent. In deze privéreservaten zijn de wegen niet geasfalteerd en is het toegestaan om off road te rijden, waardoor u het wild dichter kunt naderen.Na terugkomst in de lodge kunt u genieten van geweldige gerechten die vaak 's avonds geserveerd worden in een door kaarslicht verlichte boma. Een fantastische afsluiting van uw dag in de bush! Een verblijf in een privéwildreservaat staat garant voor een onovertroffen safari-ervaring! Overnachting:
Niveau A - Timbavati Game Reserve, Shindzela Tented Camp (VP+)
Niveau B - Timbavati Game Reserve, Kambaku Safari Lodge (LO)
Niveau C - Klaserie Private Game Reserve, Simbavati George Camp (AI+)
Niveau D - Timbavati Game Reserve, Simbavati Hilltop Lodge (AI+)

Dag 14-15: Hazyview / Blyde River Canyon Nature Reserve - ca. 150 km
Na uw laatste gamedrive en ontbijt neemt u afscheid van uw ranger en het vriendelijke personeel. U rijdt naar het provinciestadje Hazyview aan de rand van de Blyde River Canyon. Van hieruit kunt u de prachtige bezienswaardigheden langs de Panoramaroute bezichtigen. De bekendste zijn God's Window, Rainforest, Wonder View, Bourke's Luck Potholes en de Three Rondavels. Indien u nog tijd overheeft dan is een bezoek aan het oude goudzoekersplaatsje Pilgrim's Rest zeker de moeite waard. Overnachting:
Niveau A - Rissington Inn (LO)
Niveau B - Bambuu Lakeside Lodge (LO)
Niveau C - Summerfields Rose Retreat & Spa (LO)
Niveau D - Highgrove House (HP)Dag 16-17: Naar Amsterdam – ca. 425 km
Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt vertrekt u weer uit Hazyview. Via een mooie route van zeker 5 uur rijdt u naar de luchthaven van Johannesburg, waar u de auto inlevert en incheckt voor uw KLM vlucht, die rond middernacht naar Amsterdam vertrekt. In de loop van de volgende ochtend komt u vol mooie herinneringen en ervaringen aan op Schiphol.

De vermelde afstanden zijn gemiddelden. De uiteindelijke afstanden zijn afhankelijk van de routes die u rijdt en van de ligging van de accommodaties waarin u verblijft.

(LG) = logies - (LO) = logies/ontbijt - (HP) = halfpension - (HP+) = halfpension + gezamenlijke activiteit(en) - (VP+) = volpension + gezamenlijke activiteit(en) - (AI+) = all inclusive: volpension en geselecteerde drankjes + gezamenlijke activiteiten


Prijzen per persoon 2023 (exclusief vluchten) 

Niveau A - voornamelijk 3* 2 personen    4 personen 
15 juni t/m 31 oktober € 4.742,- €  4.689,-
1 november t/m 10 december € 4.541,- €  4.481,-
11 december t/m 31 december € 4.501,- €  4.408,-

Niveau B - voornamelijk 3+*/4* 2 personen    4 personen    
1 mei t/m 31 oktober € 6.462,- € 6.368,-
1 november t/m 30 november € 6.150,- € 6.033,-
1 december t/m 31 december € 6.256,- € 6.118,-

Niveau C - voornamelijk 4* 2 personen    4 personen    
1 juli t/m 31 oktober € 10.951,- € 10.676,-
1 november t/m 30 november €  9.802,- € 9.456,-
1 december t/m 31 december € 10.011,- € 9.631,-

Niveau D - voornamelijk 4*/5* 2 personen    4 personen    
1 juli t/m 31 oktober € 11.801,- € 11.383,-
1 november t/m 30 november € 10.643,- € 10.157,-
1 december t/m 10 december € 10.927,- € 10.488,-
11 december t/m 31 december € 11.212,- €  10.571,-
Prijzen per persoon 2024 (exclusief vluchten) 

Niveau A - voornamelijk 3*+ 2 personen    4 personen 
1 januari t/m 4 januari € 4.576,- € 4.488,-
5 januari t/m 29 februari € 4.481,- € 4.402,-
1 maart t/m 30 april € 4.641,- € 4.562,-
1 mei t/m 13 juni € 4.608,- € 4.534,-
14 juni t/m 30 juni € 4.637,- €  4.563,-
1 juli t/m 21 juli € 4.777,- € 4.702,-
22 juli t/m 31 oktober € 4.763,- € 4.689,-
1 november t/m 10 december € 4.568,- € 4.481,-
11 december t/m 31 december € 4.506,- € 4.408,-

Niveau B - voornamelijk 3+*/4* 2 personen    4 personen    
1 januari t/m 4 januari € 5.999,- € 5.910,-
5 januari t/m 29 februari € 5.904,- € 5.825,-
1 maart t/m 30 april € 6.094,- € 6.015,-
1 mei t/m 30 juni € 6.118,- € 6.038,-
1 juli t/m 30 september € 6.318,- € 6.243,-
1 oktober t/m 31 oktober € 6.462,- € 6.388,-
1 november t/m 10 december € 6.150,- € 6.064,-
11 december t/m 31 december € 6.256,- € 6.158,-

Niveau C - voornamelijk 4* 2 personen    4 personen    
1 januari t/m 7 januari € 10.668,- € 10.271,-
8 januari t/m 29 februari € 10.598,- € 10.283,-
1 maart t/m 30 april € 11.048,- € 10.733,-
1 mei t/m 30 juni € 10.995,- € 10.707,-
1 juli t/m 31 oktober € 11.983,- € 11.696,-
1 november t/m 10 december € 10.806,- € 10.486,-
11 december t/m 31 december € 11.087,- € 10.651,-


Niveau D - voornamelijk 4*/5* 2 personen    4 personen    
1 januari t/m 7 januari € 11.497,- € 10.905,-
8 januari t/m 29 februari € 11.268,- € 10.803,-
1 maart t/m 30 april € 11.687,- € 11.222,-
1 mei t/m 30 juni € 11.746,- € 11.324,-
1 juli t/m 31 oktober € 12.810,- € 12.388,-
1 november t/m 30 november € 11.663,- € 11.152,-
1 december t/m 10 december € 11.963,- € 11.452,-
11 december t/m 31 december € 12.243,- € 11.592,-

NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Inclusief:
transfers Welgevonden en Mashatu, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals vermeld, safari-activiteiten zoals vermeld, enkele conservation & tourisme levies, huurauto met GPS navigatiesysteem, autoverzekering zonder eigen risico.

Exclusief:
vluchten, overige maaltijden en drankjes, fooien, entreegelden nationale parken en wildparken (circa € 110,- p.p.), lokale kosten autohuur (circa € 100,- per reisgezelschap), eventuele toeslagen schoolvakanties en/of /feestdagen.

Type huurauto (of gelijkwaardig):
Bij 2 personen: Toyota Corolla Quest (niveau A en B) + BMW 3 series (niveau C) + Toyota Fortuner (niveau D)
Bij 4 personen: Kia Sportage (niveau A en B) + Toyota Fortuner (niveau C + D) 


Vluchtschema (onder voorbehoud):

Vluchtnummer
Verbinding
Vertrek
Aankomst
KL 591
Amsterdam - Johannesburg  
10.35
21.20
KL 592
Johannesburg - Amsterdam
23.15
10.20 +1

Vluchtprijsindicatie:
KLM vluchten: vanaf € 1.020,- pp, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 Hoogtepunten:

Tussen Mpumalanga en de Limpopo rivier, op de grens met Zimbabwe, ligt de provincie Limpopo. Vanwege het rijke culturele en historische erfgoed staat deze provincie bekend als een gebied vol mysterie. Opgravingen en rotstekeningen in het Mapungubwe National Park leveren het bewijs dat het gebied duizenden jaren geleden al bewoond was. In Limpopo vindt u kleurig beschilderde huizen van de Ndebele en de Venda stammen. Het landschap is prachtig met wouden, watervallen, meren en rivieren en werd door de Venda stam ‘het beloofde land’ genoemd. De Venda is de grootste bevolkingsgroep in de regio en drukt een duidelijk stempel op de lokale cultuur. Verspreid over de regio liggen vele heilige plaatsen waar u kennismaakt met de intrigerende mythes en legendes van de Venda. Limpopo is befaamd vanwege de eeuwenoude rotsformaties, zoals de Soutpansberg en Waterberg. Een uitgebreid netwerk van wandelpaden vormt een uitdaging voor alle wandelliefhebbers. Aan de voet van de Waterberg ligt het malariavrije Welgevonden Game Reserve dat bekend staat om de grote diversiteit aan wild- en vogelsoorten. Het landschap is begroeid en heuvelachtig, met af en toe een kleine grasvlakte waar antilopen een veilig heenkomen zoeken. In dit reservaat leeft de Big Five, maar u kunt ook enkele meer zeldzame diersoorten tegenkomen, zoals de bruine hyena, aardwolf en aardvarken.Aan de rand van het Kruger Park vindt u verschillende privéwildreservaten waar u kunt overnachten in kleinschalige lodges en sfeervolle tented camps. U vindt hier dezelfde grote aantallen wilde dieren als in het Kruger Park, maar veel minder toeschouwers. De meest bekende privéwildreservaten zijn Timbavati, Klaserie, Balule en het befaamde Sabi Sand. Samen met de overige gasten van de lodge maakt u ’s ochtends en ’s middags een gamedrive, waarbij een tracker feilloos de sporen van de Big Five herkent. Regelmatig verlaat hij het voertuig om een spoor nader te onderzoeken en te volgen. In de privéreservaten zijn de wegen niet geasfalteerd en is het toegestaan om off road te rijden, waardoor u het wild dichter kunt naderen. Een verblijf in een privéwildreservaat staat garant voor een onovertroffen safari-ervaring! De vrije uurtjes tussen uw activiteiten kunt u doorbrengen aan de rand van het zwembad, terwijl u uitkijkt over de Afrikaanse savanne. U kunt ook deelnemen aan een wandelsafari, waarbij de nadruk ligt op het herkennen van sporen, bomen en planten. Misschien kruist een neushoorn uw pad wel! Aan het eind van de middag maakt u een tweede gamedrive, die na zonsondergang wordt voortgezet met een zoeklicht. De nadruk ligt dan op het observeren van de dieren die in het donker actief zijn; u kunt onder meer kameleons, uilen en bushbabies tegenkomen. Na terugkomst in uw lodge geniet u van tongstrelende gerechten, die worden geserveerd in een door kaarslicht verlichte boma. Een fantastische afsluiting van uw dag in de bush!


 

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds