Fotografie workshop Tanzania - Welkom bij Jambo Safari Club
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Fotografie workshop Tanzania
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

Fotografie workshop Tanzania

Workshop fotografie langs de hoogtepunten van Tanzania !Hoogtepunten:
  Lake Manyara, Serengeti, Ndutu-migratie/geboortegolf gnoes, Ngorongoro Krater
Vertrekdatum: 6 februari 2011
Reissom: € 2.959,- per persoon, exclusief vluchten
Minimumdeelname: 8 personen (max. 8 personen). De reis gaat door bij 8 aanmeldingen. Nog 4 plaatsen beschikbaar.


Jambo Safari Club organiseert in samenwerking met wildlifefotograaf Louis Drent een safari gecombineerd met een workshop fotografie. Louis Drent is een beroepsfotograaf die zich heeft gespecialiseerd in fotosafari’s. Vakmanschap, betrokkenheid en creativiteit staan bij hem hoog in het vaandel. Louis brengt u gedurende deze reis alle kennis bij ten aanzien van belichting, sluitertijd, ISO waarde en compositie. De reis voert langs de enorme, uitgestrekte vlaktes van de Serengeti met aan de horizon een kudde olifanten of een groep zebra's. De imposante Ngorongoro Krater zal tijdens uw safari zeker niet ontbreken. U ontmoet vele baboons tijdens uw game drive in het bosrijke Lake Manyara National Park. Het hoogtepunt van deze reis is het verblijf in het Ndutu gebied waar in februari, naar alle waarschijnlijkheid, de geboortegolf van de jonge gnoes plaatsvindt! U reist met een klein gezelschap van 8 personen zodat u constant bij Louis terecht kunt voor al uw fototechnische en compositie vragen. Zie ook www.fotolouisdrent.nl.

Tijdens de workshop ligt de nadruk op het speuren naar en het fotograferen van wild in een landschappelijk zeer gevarieerd park. Louis brengt u gedurende deze reis alle kennis bij ten aanzien van belichting, sluitertijd, ISO waarde en compositie. U reist met een klein gezelschap van 8 personen, zodat u constant bij Louis terecht kunt voor al uw fototechnische en compositie vragen!

Vervoer tijdens de workshop:
Tijdens deze reis gaan er maximaal 8 cursisten mee verdeeld over twee 7-persoons 4x4-voertuigen met opklapbaar dak. Louis gaat tijdens elke game drive mee met één van beide voertuigen. Er gaan maximaal vier cursisten in één voertuig zodat u alle ruimte heeft om de mooiste foto's te maken. Louis kan iedereen op deze wijze ook persoonlijke aandacht geven. Louis is te allen tijde door middel van hedendaagse technieken voor beide voertuigen te bereiken voor vragen.

Hopelijk bent u binnenkort in de gelegenheid om deze fotogenieke reis in het weidse, wilde, fascinerende en bovenal prachtige Afrika te beleven! Wees er snel bij want
vol = vol.

Programma
Dag 1: Amsterdam - Kilimanjaro (6 februari 2010)
U vliegt rechtstreeks met de KLM naar Kilimanjaro Airport, waar u ’s avonds aankomt. Op de luchthaven wordt u verwelkomd door Louis Drent en onze lokale vertegenwoordiger en in ongeveer drie kwartier naar de Mount Meru Game Lodge*** in Arusha gebracht, waar u overnacht op basis van logies/ontbijt. U kunt hier nog iets drinken, waarna u geniet van uw welverdiende nachtrust na een lange vlucht.

Dag 2: Lake Manyara National Park (7 februari 2011)
Na het ontbijt staat uw privé chauffeur/gids al voor u klaar, de safari kan beginnen. U vertrekt met uw eigen privé-voertuig naar Lake Manyara, waar u na ongeveer twee uur rijden aankomt. Na de lunch zal Louis beginnen met de workshop, eerst wat theorie en later op de middag maakt u een eerste game drive in Lake Manyara National Park. In het westelijke gedeelte van het park, aan de rand van de Rift Valley, groeien verschillende soorten grote bomen, in deze wouden zijn daarom vooral olifanten, bavianen, groene meerkatten en misschien wel een luipaard te vinden. In de lager gelegen savannes en moerassen komen impala's, gnoes, zebra's, nijlpaarden, giraffes en buffels voor. Lake Manyara is een klein park waar u dicht bij het wild kunt komen. U kunt hier naar hartenlust fotograferen. U heeft een overnachting op basis van volpension in de Kirurumu Tented Lodge***deluxe.

 

Dag 3 – 4: Serengeti National Park (8-9 februari 2011)
Vandaag vertrekt u voor een relatief lange rit naar één van de beroemdste wildparken ter wereld, de Serengeti. De rit is mooi en afwisselend en gaat door de Ngorongoro Conservation Area en het Serengeti National Park. De rit is eigenlijk één lange game drive, u kunt onderweg al veel wild zien. U geniet vandaag van een picknicklunch, zodat u alle tijd heeft om te stoppen bij alle interessante dieren die u onderweg tegenkomt. In de Serengeti heeft u kans op een ontmoeting met alle leden van de Big Five, de neushoorn is echter beschermd en zeer zeldzaam. U kunt hier nagenoeg alle dierensoorten, die op de Oost-Afrikaanse savannes leven, tegenkomen. Ook voor vogelliefhebbers is de Serengeti een waar paradijs. Op dag 4 maakt u een uitgebreide game drive waarbij u de volledige dag op zoek gaat naar het wild. U verblijft twee nachten op basis van volpension in het centrale gedeelte van de Serengeti in de Serengeti Serena Lodge*****.

Dag 5-6: Ndutu Area (10-11 februari 2011)
Na het ontbijt rijdt u naar de Ndutu Area, het gebied dat wordt gezien als een grens tussen de Serengeti en de Ngorongoro Conservation Area. Na de regens in november trekken anderhalf miljoen gnoes naar dit gebied, waar ze het mineraalrijke gras vinden dat ze nodig hebben om hun jongen te voeden. In februari vindt doorgaans de geboortegolf van jonge gnoes plaats en zijn de graslanden gevuld met duizenden jonge kalfjes. Deze jonge gnoes trekken op hun beurt de nodige roofdieren en aaseters aan. De migratie van de gnoes wordt ingegeven door de regens en het is derhalve nooit exact te voorspellen wanneer de geboortegolf zal plaatsvinden, naar verwachting zal dit in de maand februari zijn. Na de lunch op dag 5 maakt u een game drive in dit bijzondere gebied. Op dag 6 maakt u zowel ’s ochtends als ’s middags een game drive. Onder de professionele leiding van Louis Drent legt u de geboortegolf vast op de gevoelige plaat. U verblijft twee nachten in het luxe mobiele Kuhama Camp**** op basis van volpension.

Dag 7: Ngorongoro Krater (12 februari 2011)
Deze ochtend vertrekt u vroeg uit het Ndutu gebied en rijdt u in circa 2 uur naar de Ngorongoro Krater. Op het laatste deel van de rit kunt u Masaai tegenkomen die hun kuddes hoeden. U maakt een lange, intensieve game drive over de bodem van de krater. U zult genieten van een picknicklunch, zodat u de hele dag in de krater kunt verblijven. De bodem van de krater heeft een doorsnee van 16 tot 20 kilometer en de variatie aan landschappen en diersoorten is voor zo'n klein gebied ongekend. De hoge concentratie wild in de Ngorongoro Krater staat garant voor schitterende foto’s. In de Ngorongoro Krater heeft u de kans om de zwarte neushoorn te fotograferen. Wellicht het laatste lid van de Big Five die u nog niet eerder bent tegengekomen tijdens deze workshop! U verblijft één nacht in de Ngorongoro Sopa Lodge**** op basis van volpension.Dag 8-9: naar Amsterdam (13-14 februari 2011)
U rijdt terug naar Arusha, waar u luncht in de Arusha Coffee Lodge*****. Op verzoek kunnen wij een dagkamer voor u verzorgen of een stadstour in Arusha. Tegen de avond wordt u naar de luchthaven van Kilimanjaro gebracht voor uw avondvlucht naar Amsterdam. U heeft een tussenlanding in Dar es Salaam. De volgende ochtend komt u aan in Amsterdam, het einde van een fotogenieke reis!
-
Inclusief:
Transfers, safari volgens programma per twee 4x4 voertuigen met opklapbaar dak (Toyoto Landcruiser), uitgebreide en intensieve workshop fotografie van Louis Drent, entreegelden, Engelssprekende chauffeur/gids, game drives, overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven.

Exclusief:
internationale vluchten, luchthavenbelasting, visum, fooien, overige maaltijden en drankjes, eventuele toeslag 1-persoonskamer € 428,-. Per boeking rekenen wij € 2,50,- voor het Calamiteitenfonds.

Vluchtschema 
(vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:    verbinding: vertrek: aankomst:
KL 567                  Amsterdam - Kilimanjaro      11.05  21.30
KL 566                  Kilimanjaro– Amsterdam      22.35  08.10+1

+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie KLM vanaf Amsterdam
Vanaf € 1.122,- pp inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen! 

Klik op Offerteformulier om een vrijblijvende offerte aan te vragen

Hoogtepunten
Lake Manyara National Park
Lake Manyara National Park ligt ingeklemd in een scheur van de Rift Valley. Direct bij het binnenrijden ervaart u de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Verderop wordt het woud dunner en gaat het over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier is bijna al het wild geconcentreerd: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen en hyena's. Aan en in het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. Lake Manyara ligt aan de voet van een steile rotswand, die de begrenzing vormt van de Great Rift Valley. De Hippo Pool is de plek waar u het gedrag van een groot aantal nijlpaarden van dichtbij kunt bestuderen. Het gesop, geplons en gegaap van de enorme beesten is een vermakelijk schouwspel. Verder zult u zeker niet om de vele bavianen heen kunnen, die zich vooral bij de ingang van het park ophouden. Serengeti National Park/Ndutu
Het Serengeti National Park is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld. Het is op geen enkele manier te vergelijken met enig ander wildpark wat betreft schoonheid en ecologische waarde. Meer dan 3 miljoen dieren (35 verschillende diersoorten waaronder de Big Five) leven hier op de eindeloze savannes en kunnen opgezocht worden tijdens een game drive. Door de dichte concentratie van het wild dat in het park leeft zouden wij u bij voorbaat al bijna een garantie kunnen geven op een ontmoeting met vier leden van de Big Five. De neushoorn is beschermd en zeer zeldzaam. Aan de Grote Trek in de Serengeti  nemen ongeveer 1,5 miljoen gnoes deel, alsmede ca 200.000 zebra’s. De gnoes eten het kortere gras, de zebra’s de langere stelen. Tijdens de jaarlijkse migratie trekken zo'n 40 tot 50 kilometer lange rijen gnoes voorbij met in hun kielzog de roofdieren, zoals hyena's en jakhalzen, die zich te goed doen aan de zwakke en zieke dieren. De precieze tijd van de migratie verandert ieder jaar en is daardoor een onvoorspelbare, spontane gebeurtenis. De korte regentijd begint eind oktober, de eerste kuddes arriveren dan rond eind november. Zij migreren vanuit de Masai Mara naar de groene grasvlaktes in de zuidoost punt van de Serengeti, rond Lake Ndutu, aan de rand van de Ngorongoro Conservation Area. Hier komt de trek tot stilstand, de kudde verspreid zich over de vlaktes, waar zij een prooi zijn voor vele roofdieren. In de periode januari tot half maart worden de kalveren geboren. Als de korte grasvlaktes eind maart zijn kaalgevreten, trekken de eerste kuddes weer westwaarts. Rond mei passeren ze het gebied tussen de Moru kopjes en het westen van de Seronera Valley. In de maand juni kunnen de kuddes zich splitsen, waarbij het kleinste deel noordwaarts trekt. Het merendeel van de kudde trekt verder westwaarts naar de Grumeti rivier, dit is echter geheel afhankelijk van de regen. In juni en juli bevindt de migratie zich doorgaans om en nabij de Grumeti rivier, waarbij zij de rivier oversteken, opgejaagd door vele krokodillen. Begin juli vormt de kudde weer één geheel, op weg naar Mara rivier. De gnoes die de oversteek halen, zullen tot eind oktober in de Masai Mara verblijven. Zij vervolgen daarna hun weg terug richting de Serengeti. De meeste overige dieren in de Serengeti en de Masai Mara in Kenia - gazellen, giraffes, roofdieren - hebben een vast territorium en kunt u het hele jaar door op ongeveer dezelfde plek vinden. Het is dus niet zo dat een park leeg loopt of leeg is als gevolg van de trek! Ook voor vogelliefhebbers is de Serengeti een Eldorado; meer dan 500 soorten zijn hier geteld.
Ngorongoro Krater
Het grootste amfitheater ter wereld, de Ngorongoro Krater, beschikt over een enorme concentratie van wild door het unieke ecosysteem. Het park wordt daarom wel eens de Ark van Noach genoemd. In dit paradijs leven vele neushoorns, olifanten, buffels, hyena’s en groepen leeuwen. De leeuwen in de krater zijn gemiddeld groter dan in de rest van Afrika door de beslotenheid van de krater en de continue aanwezigheid van voedsel.  Het is de enige plek in Afrika waar men met vrij grote zekerheid de Big Five in één dag kan zien. Meer dan 100 unieke vogelsoorten leven op de bodem van de krater rondom het sodameer Lake Magadi. Olduvai Gorge, de wieg van de mensheid, ligt tussen de Ngorongoro Krater en de Serengeti. Onder leiding van de antropoloog dr. Leakey zijn hier de sporen en beenderen gevonden van de oudste mens (ruim 3 miljoen jaar oud).


 

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds