Autohuur Mozambique - Mozambique
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Mozambique / Autohuur Mozambique
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibiŽZambiaZimbabweMozambique16-daagse self drive Avontuurlijk Zuid Afrika & Mozambique15-daagse self drive Authentiek Zuid-Afrika & Mozambique12-daagse combinatiereis Safari & Strand--STRANDHOTELS MOZAMBIQUE--Uw eigen reis samenstellen - MaatwerkSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

Autohuur Mozambique

Het zuiden van Mozambique leent zich zeer goed voor een self drive rondreis. Wanneer u een bezoek brengt aan het gebied tussen Maputo en Vilanculos heeft u geen 4x4 huurauto nodig. De inspiratiereizen op onze website zijn gebaseerd op de volgende autotypes. De voorwaarden en lokale kosten verschillen per autotype.

Bij 2 personen:

Toyota Corolla sedan (of vergelijkbaar): Handgeschakeld, tweewielaandrijving, airbags, airconditioning, stuurbekrachtiging, centrale portiervergrendeling, ABS, radio/cd speler, vierdeurs. Maximaal 3 personen, 2 koffers.


Bij 4 personen:

Toyota Avanza (of vergelijkbaar): Handgeschakeld, tweewielaandrijving, airbags, airconditioning, stuurbekrachtiging, centrale portiervergrendeling, ABS, radio/cd speler, vijfdeurs. Maximaal 5 personen, 3 koffers.

Inclusief:
- ongelimiteerd aantal kilometers
- 14% btw
- luchthaventoeslag
- verzekeringen op basis van volledige afkoop eigen risico (zie opmerkingen)
- zand- en voorruitschade
- schade aan de bodem, banden, wieldoppen en velgen van de auto

Exclusief:
Indien u een auto huurt in Zuid-Afrika dient u te beschikken over een credit card (Master Card of Visa). Bij het ophalen van uw huurauto gebruikt men uw credit card voor de betaling van een deposito van ZAR 1.750 ter dekking van de volgende kosten:

- brandstof (als u de auto niet volgetankt inlevert)
- contractkosten (ZAR 66 per huurperiode)
- toeslag extra bestuurder (ZAR 275 per extra chauffeur)
- kinderzitje (ZAR 330 per zitje per huurperiode)
- ophaal- en afleveringskosten van de auto bij de accommodatie (ZAR 330 binnen kantooruren, ZAR 550 buiten kantooruren) binnen 25 km van het kantoor
- administratiekosten bij bekeuringen (ZAR 209 plus het bedrag van de bekeuring)
- one way drop off fee indien u de auto op een andere plaats inlevert dan waar u de auto heeft opgehaald (kosten op aanvraag)
- cross border fee (ZAR 2200 voor het meenemen van de auto naar Mozambique en ZAR 875 voor Swaziland)
- administratiekosten bij schade of diefstal (ZAR 660)
- GPS navigatiesysteem (ZAR 87 per dag)
- Waterschade en schade aan onderstel
- Tol

De leeftijd van de bestuurder is minimaal 21 jaar. De bestuurder dient tenminste 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Indien de bestuurder jonger is dan 23 jaar betaalt u een jonge bestuurders toeslag van ZAR 220 per dag.

De werkelijke kosten worden bij het inleveren van de auto berekend en via uw credit card verrekend. Genoemde bedragen zijn onder voorbehoud van wijziging.

Wanneer u via de Giriyondo-grensovergang in het Kruger Park Mozambique binnenrijdt, of verblijft aan de zuidkust (Ponta d'Ouro) is een 4x4 huurauto noodzakelijk


Bij 2 personen:

Nissan Single Cab (of gelijkwaardig): Handgeschakeld, vierwielaandrijving, airconditioning, stuurbekrachtiging, ABS, dubbele airbags, centrale portiervergrendeling, radio/cd speler, dieselmotor, vierdeurs. Maximaal 2 personen.


Bij 4 personen: 

Nissan Double Cab (of gelijkwaardig): Handgeschakeld, vierwielaandrijving, airconditioning, stuurbekrachtiging, ABS, dubbele airbags, centrale portiervergrendeling, radio/cd speler, dieselmotor, vierdeurs. Maximaal 4 personen.


Inclusief:
- ongelimiteerd aantal kilometers
- 14% belasting
- verzekeringen (CDW/TLW/PAI) zonder eigen risico
- schade bij eenzijdige ongevallen en schade aan voorruit en banden
- toeslag 2e bestuurder
- zonnescherm
- contractkosten
- transfers tussen de luchthaven(-hotels) en het depot v.v.

Belangrijk
:
- Mocht u onverhoopt betrokken raken bij een ongeval, dan dient u dit binnen 24 uur te melden bij het verhuurkantoor en de lokale politie. Verzuim van deze melding leidt tot het vervallen van de dekking van de verzekering. Indien de auto na het ongeval niet meer bestuurbaar is, kan een vervangende auto voor u geregeld worden. De kosten van aflevering van de vervangende auto komen voor uw rekening. De huurder is verantwoordelijk voor het terugbrengen van de beschadigde auto bij het verhuurkantoor in Johannesburg. Er wordt geen restitutie gegeven voor de periode waarin de huurder moet wachten op een vervangende auto of voortijdige beëindiging van de huur. Indien de huurder de reis voortzet met een vervangende auto, wordt een nieuw huurcontract opgesteld.
- Bij het ophalen van de auto wordt een deposito gevraagd van R 2.500. Dit bedrag wordt van uw credit card ingehouden en bij het inleveren van de auto verrekend met eventuele bijkomende kosten.
- In geval van schade worden administratiekosten van R 500 gerekend.
- In geval van verkeersovertredingen worden administratiekosten van R 250 geheven bovenop het bedrag van de bekeuring.
- Reparatiekosten tot R 1.000 hoeven niet door het verhuurkantoor geautoriseerd te worden en worden vergoed. Indien de kosten hoger zijn dan R 1.000 dient u contact op te nemen met het verhuurkantoor voor autorisatie.
- De minimum leeftijd van de bestuurder is 21 jaar, de maximum leeftijd is 85 jaar.
- Optionele extra’s: kinderzitje (R 200 per huurperiode) en GPS (R 50 per dag met een maximum van R 750 per huurperiode). Kosten van een satelliettelefoon zijn op aanvraag.
- Voor het meenemen van de auto naar Mozambique, en  Swaziland wordt een toeslag (‘cross border fee’) gerekend van R 500. U dient bij het ophalen van de auto toestemming te hebben van het verhuurkantoor voor het meenemen van de auto naar genoemde landen.
- Enkele reistoeslag (op aanvraag)
- Het verhuurstation is iedere dag geopend van 08.00 tot 16.30 uur. Voor de uitleg bij het ophalen van de auto dient u tenminste een uur uit te trekken, voor het inleveren van de auto tenminste een half uur. Houdt u er dus rekening mee dat u uiterlijk een uur voor sluitingstijd de auto inlevert op het verhuurstation.
- De auto dient volgetankt en schoon ingeleverd te worden. Voor het schoonmaken van een extreem vieze auto wordt R 1.000 in rekening gebracht.

De werkelijke kosten worden bij het inleveren van de auto berekend en via uw credit card verrekend. Genoemde bedragen zijn onder voorbehoud van wijziging.

Opmerkingen:

Ondanks het feit dat wij voor onze klanten een zo uitgebreid mogelijke autoverzekering afsluiten, zijn er situaties die uitgesloten worden van de verzekering en die voor rekening komen van de klant:
- schade die veroorzaakt wordt door roekeloos rijgedrag
- rijden aan de verkeerde kant van de weg en/of op een weg die niet geschikt is voor het gehuurde autotype
- rijden onder invloed van drugs en/of alcohol
- schade die veroorzaakt wordt door een andere bestuurder dan op het contract vermeld staat
- diefstal van de auto zonder dat de sleutels overlegd kunnen worden

Let u goed op de ‘kleine lettertjes’ in het huurcontract, zodat u niet voor onplezierige verrassingen komt te staan. Mocht u onderweg een ongeluk krijgen, meldt u dit dan binnen 24 uur bij de politie en de autoverhuurder. Indien u langer wacht kunnen eventuele extra kosten voor uw rekening komen.. 

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds