9-daagse groepsreis adembenemend Kenia - Kenia
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Kenia / 9-daagse groepsreis adembenemend Kenia
zoek:
TanzaniaKenia14-daagse priv-safari Stijlvol op Safari & Strand15-daagse priv-safari Safari & Strand14-daagse Safari & Zanzibar17-daagse Uniek en Kleinschalig Kenia & Seychellen15-daagse Big 5 Special Kenia11-daagse Minisafari & Strand9-daagse priv-safari Avontuur in Kenia9-daagse safari Hoogtepunten Kenia9-daagse Fly In Masai Mara 12-daagse priv-safari Minisafari Masai Mara & Strand12-daagse priv-safari in stijl Kenia Onder Canvas15-daagse priv-safari Kenia Compleet14-daagse safari Familieavontuur Kenia & Strand10-daagse luxe fly in safari Jambo Exclusief Kenia10-daagse luxe fly in safari onder canvas Kenia in vogelvlucht9-daagse groepsreis adembenemend Kenia9-daagse groepsreis Safari & Strand---STRANDHOTELS MOMBASA---Reissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

9-daagse groepsreis adembenemend Kenia

Hoogtepunten:
Masai Mara Game Reserve– Lake Nakuru – Shaba/Buffalo Springs National Reserve – Ol Pejeta Conservancy

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 7 personen
Vertrek: iedere dinsdag
Vanaf: € 2.852,- per persoon, exclusief vluchten

U reist, samen met een klein internationaal gezelschap, langs de wereldberoemde Masai Mara, het interessante Lake Nakuru, het prachtige Shaba en Buffalo Springs National Reserve en het Ol Pejeta privéreservaat. Tijdens uw rondreis maakt u gezamenlijke gamedrives op zoek naar de Big Five, al ziet u ongetwijfeld ook veel andere dieren. Hierbij overnacht u in goede lodges en ter afwisseling overnacht u ook in een sfeervol tented camp, waar u slaapt onder canvas. Deze reis kunt u optioneel bijzonder goed verlengen met een individueel strandverblijf aan de adembenemende kust van Kenia of op Zanzibar!

Programma:

Dag 1: Nairobi
Met de dagvlucht van KLM komt u ‘s avonds aan in Nairobi. Na een hartelijke ontvangst door onze lokale vertegenwoordiger wordt u naar het Sarova Panafric Hotel*** (LO) gebracht, waar u zich opmaakt voor de nacht. 

Dag 2 - 3: Masai Mara Game Reserve
U maakt ‘s ochtends kennis met uw reisgenoten en gaat na het ontbijt met uw Engelssprekende chauffeur/gids op pad naar het fameuze Masai Mara Game Reserve. Hoewel de rit relatief lang is, krijgt u een prachtige eerste indruk van Kenia. U rijdt langs glooiende grasvlakten, prachtige acaciabossen en rivieroevers. De Masai Mara is bij uitstek een gebied waar het hele jaar door veel wild te zien is. In de periode vanaf circa juli t/m oktober komen daar nog eens miljoenen gnoes en zebra’s bij, die hier tijdens de jaarlijkse migratie naar toe trekken. Tijdens uw gamedrives gaat u op zoek naar de Big Five en alle andere dieren die in dit gebied leven, waaronder antilopen, giraffen, gazellen en buffels. De middag na aankomst maakt u één game drive en twee game drives op dag 3. Een optionele, onvergetelijke ballonsafari behoort hier ook tot de mogelijkheden. ’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald en naar de lanceerplek gebracht. Na de veiligheidsinstructie zweeft u ongeveer een uur in de lucht, waarbij u geniet van het wild en het prachtige landschap. U sluit af met een uitgebreid champagne ontbijt in de bush, een spectaculaire ervaring! U verblijft twee nachten in Sarova Mara Game Camp**** (VP). 

Dag 4: Lake Nakuru
 
Lake Nakuru is een ondiep meer en de thuishaven van onder meer aalscholvers, pelikanen, zeer geringe aantallen flamingo's (afhankelijk van de tijd van het jaar) en nog zo'n 450 andere vogelsoorten. Het gebied staat ook bekend als Rhino Sanctuary, waardoor u hier de meeste kans heeft een witte of zwarte neushoorn te zien. Na de lunch maakt u een gamedrive langs het meer waar buffels, zebra’s, zwijnen, giraffen, bavianen, hyena’s en luipaarden leven. U verblijft in de Sarova Lion Hill Game Lodge**** (VP), met bijzonder fraai uitzicht over het meer. Vanwege de hogere ligging kan het hier 's avonds frisser zijn.

Dag 5-6: Shaba & Buffalo Springs
Het indrukwekkende Shaba & Buffalo Springs staat voor de komende twee dagen op het programma! U reist op dag 5 noordwaarts naar Samburu, een rit door een afwisselend groen landschap dat dichterbij Samburu steeds droger wordt, afhankelijk van de tijd van het jaar. De vergezichten en het beeldschone landschap zijn al vaak decor geweest van films. U maakt hier de middag na aankomst uw eerste gamedrive in het Shaba National Reserve, samen met uw reisgenoten. Op dag 6 gaat u de gehele dag op pad voor een intensieve gamedrvie in het wildrijke Buffalo Springs. Het park is voornamelijk bekend door de vele luipaarden. De brede, traag stromende Ewaso Nyiro rivier trekt veel wild naar haar oevers. Het galerijbos aan de oever is compleet anders dan het omliggende woeste landschap. U verblijft hier twee nachten in de Sarova Shaba Game Lodge**** (VP).

Dag 7: Ol Pejeta Wildlife Conservancy
In zuidelijke richting ligt Ol Pejeta Wildlife Conservancy. U reist hier na het ontbijt naartoe en passeert onderweg Mount Kenya, de op één na hoogste berg van Afrika. Met de besneeuwde top staat de berg in schril contrast met het omliggende landschap. Na de lunch in uw camp maakt u een gamedrive door dit privéreservaat, waarbij u ook een bezoek brengt aan het bekende Chimpanzee Sanctuary. U verblijft in Sweetwaters Serena Camp**** (VP).

Dag 8 - 9: naar Nairobi/Amsterdam
De laatste dag van uw safari rijdt u ‘s ochtends terug naar Nairobi en neemt u afscheid van de rest van het gezelschap. De middag kunt u hier vrij besteden. Optioneel kunt u hier een stadsexcursie maken, met een lunch in een restaurant in de stad en een bezoek aan het Karen Blixen museum, een atelier in Kazuri met handgemaakte juwelen en het Giraffe Center. ‘s Avonds wordt u naar de luchthaven van Nairobi gebracht en met een nachtvlucht van KLM komt u in de vroege ochtend weer in Amsterdam aan. Het einde van uw reis door adembenemend Kenia.

Optionele strandverlenging Mombasa of Zanzibar
Deze reis kan verlengd worden met een verblijf aan de kust van Kenia of op de exotische stranden van Zanzibar in Tanzania. U vliegt dan in de middag van dag 8 direct door. Er is meer dan genoeg keuze uit de vele strandhotels. Een aangenaam verblijf van ongeveer vijf nachten aan het strand is een perfecte afsluiting van uw safari. Aarzelt u niet om te bellen voor een passend advies!
 
(LO) = logies/ontbijt -  (VP) = volpension

Prijzen per persoon 2024 (exclusief vluchten vanaf € 802,-)

Overnachting 2- 6 personen
3 januari t/m 29 februari € 3.191,-
toeslag 1-persoonskamer € 585,-
1 t/m 31 maart € 3.170,-
toeslag 1-persoonskamer € 585
1 april t/m 31 mei € 2.852,-
toeslag 1-persoonskamer € 69,-
1 t/m 30 juni € 3.128,-
toeslag 1-persoonskamer € 585,-
1 juli t/m 30 september € 3.808,-
toeslag 1-persoonskamer € 830,-
1 oktober t/m 31 oktober € 3.487,-
toeslag 1-persoonskamer € 597,-
1 november t/m 15 december € 3.367,-
toeslag 1-persoonskamer € 434,-
16 december t/m 31 december € 4.162,-
toeslag 1-persoonskamer € 925,-

Prijzen 2025
Wij hebben alle prijzen voor 2025 binnen. Mocht u in 2025 op reis willen, kunnen wij u nu al een passend reisvoorstel toesturen. Neem gerust contact met ons op voor een offerte.

Inclusief: lokale belastingen, transfers, safari volgens programma per minibus met opklapbaar dak, entreegelden, Engelssprekende chauffeur/gids, gezamenlijke game drives, overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer, dag 2 t/m 7 volpension, dag 8 ontbijt, AMREF Flying Doctor Service ($17,- p.p.).

Exclusief:
vluchten, luchthavenbelastingen, visum, fooien, drankjes, overige maaltijden, facultatieve excursies, eventuele hoogseizoenslag 23 december t/m 3 januari € 57,-  p.p. per nacht, eventuele toeslag Pasen 29 maart t/m 1 april € 19,-  p.p. per nacht.
 
Optionele extra's:
Ballonsafari Masai Mara van € 513,- pp 
Middagexcursie Nairobi, incl. lunch en transfers   
€ 189,- pp
 
Vluchtprijsindicatie KLM 
Vanaf € 802
,- pp inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs gegarandeerd is. Aarzelt u niet om ons te bellen! 
 

  
Wat eigenlijk niet aan uw reis naar Kenia mag ontbreken is een bezoek aan Masai Mara Game Reserve. Het reservaat, geopend in 1961, beslaat ongeveer 1.800 km² en vormt één geheel met de Serengeti in Tanzania. In het oosten wordt het park door de Loita heuvels begrensd, westelijk door het prachtige Esoit-Oloolo en in het noorden door de Ithong heuvels. De Masai Mara is wereldwijd bekend vanwege de jaarlijkse migratie van wildebeesten. Anderhalf miljoen gnoes en honderdduizenden zebra’s trekken omstreeks juli massaal de Mara rivier over, op de voet gevolgd door roofdieren als leeuwen, hyena’s en jakhalzen. In oktober komt de migratie tot stilstand en wanneer in november de korte regentijd begint - en de Serengeti in Tanzania opnieuw groen wordt - trekken de eindeloze kuddes in gestaag tempo terug naar het zuiden. Een indrukwekkend gezicht!
Op de uitgestrekte vlaktes van de Masai Mara komt u grote troepen leeuwen, maar ook kuddes zebra’s, antilopen, gazellen, olifanten, luipaarden en buffels tegen. Misschien ziet u hier ook de bedreigde zwarte neushoorn. In de Masai Mara leeft het seminomadische Masai volk. Verspreid over het reservaat leven zij in hun typische kraal; een houten omheining die vee en bewoners afschermt van de wilde dieren.

Samburu National Reserve
 Het landschap van Samburu National Reserve bestaat uit door de zon gebakken roodbruine klei, een open vlakte met doornig struikgewas en ruig begroeide heuvels, die mooi groen kleuren in de regentijd. Het is het overgangsgebied tussen de vruchtbare streek rondom Mount Kenya en het droge verlaten noorden. De rivier Ewaso Nyiro, die deels de scheidslijn vormt tussen Samburu en het aangrenzende Buffalo Springs National Reserve, is een belangrijke levensader voor het wild dat in dit gebied leeft. Langs de rivier groeit een brede band van galerijbos, bestaande uit acacia’s, tamarindes en palmen. De mix van bebossing, grasland en moerassen is een goede habitat voor een grote variatie aan diersoorten. Op de oevers van de rivier liggen krokodillen vredig te zonnen. Ook leeuwen, cheeta’s en luipaarden zijn hier te zien, omdat de spaarzame vegetatie weinig dekking biedt aan hun prooi. Voorts vindt u hier de gerenuk, Beisa oryx en de Grevy zebra, die elders in Kenia nauwelijks voorkomen.Het Shaba National Reserve vormt één geheel met het Buffalo Springs National Reserve. Verspreid over het reservaat liggen talrijke kleine kopjes (rotsformaties) en diverse waterbronnen. Het reservaat is vernoemd naar Mount Shaba, de gedoofde vulkaan die op de grens van het reservaat ligt. Naast de bijna onvermijdelijke olifanten treft u hier buffels, leeuwen, cheeta’s, giraffen, zebra’s, oryxen, gazellen, waterbokken, dikdiks en talloze vogelsoorten. Het fascinerende landschap fungeert regelmatig als decor voor films.
Verblijft u in Shaba, dan gaat u één dag op safari in het aangrenzende Samburu National Reserve. Hier heeft u de beste kansen om wild te zien. Het landschap van dit park bestaat uit door de zon gebakken, roodbruine klei, een open vlakte met doornstruiken en ruig begroeide heuvels die mooi groen kleuren in de regentijd. Samburu is het overgangsgebied tussen de vruchtbare grond rondom Mount Kenya en het droge, verlaten noorden. De Ewaso Nyiro rivier vormt een natuurlijke scheiding tussen het park en het aangrenzende Buffalo Springs National Reserve en is een belangrijke levensader voor het wild in dit gebied. Aan de oever van de rivier ligt een galerij bos, bestaande uit acacia’s, tamarindes en palmen. Krokodillen liggen hier op hun gemak van de warmte te genieten. Ook leeuwen, cheeta’s en luipaarden zijn hier te vinden, omdat de spaarzame vegetatie weinig dekking biedt aan hun prooi. Dit is ook het thuis van de gerenuk, Beisa oryx en de Grevy zebra, die elders in Kenia nauwelijks voorkomen. Juist de mix van bebossing, grasland en moeras, maakt het een goed leefgebied voor vele diersoorten.


Lake Nakuru National Park was ooit fameus vanwege de grote aantallen flamingo’s die de oevers van het sodameer roze kleurden. Vanwege klimaatverandering en de huidige hoge waterstand in dit gebied, zijn er sinds een aantal jaren niet of nauwelijks flamingo’s te vinden. Tegenwoordig is Nakuru National Park met name bekend om zijn neushoorns. Het park is uitgeroepen tot Rhino Sanctuary. Het gebied van minder dan 19.000 hectare, biedt de met uitsterven bedreigde neushoorn een goede bescherming tegen stropers. In dit park kunt u indrukwekkende gamedrives maken, waarbij u ook op zoek gaat naar deze neushoorns. Tijdens uw safari kunt u ook luipaarden, giraffen, buffels, zebra’s, zwijnen, bavianen en hyena’s tegenkomen.


De enige chimpanseepopulatie in Kenia vindt u in Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary, onderdeel van het Ol Pejeta Conservancy. Dit reservaat uit 1993 wordt op een natuurlijke wijze in tweeën gesplitst door de rivier Ewaso Nyiro. Aan beide zijden van de rivier leven deze uiterst intelligente primaten in twee gescheiden groepen. In het groene woud van het reservaat kunt u, onder leiding van een ranger, een bezoek brengen aan deze nauwe verwant van de mens. De chimpansee is in staat te communiceren door middel van lichaamstaal, wat een ontmoeting met deze mensaap uniek maakt. Houdt u er rekening mee dat de chimpansees hier achter hekken gehuisvest zijn.
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds