15-daagse self drive Authentiek Zuid-Afrika & Mozambique - Mozambique
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Mozambique / 15-daagse self drive Authentiek Zuid-Afrika & Mozambique
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambique16-daagse self drive Avontuurlijk Zuid Afrika & Mozambique15-daagse self drive Authentiek Zuid-Afrika & Mozambique12-daagse combinatiereis Safari & Strand--STRANDHOTELS MOZAMBIQUE--Uw eigen reis samenstellen - MaatwerkSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

15-daagse self drive Authentiek Zuid-Afrika & Mozambique


Self drive rondreis door authentiek Zuid-Afrika, Swaziland & Mozambique

Hoogtepunten
Nkomazi privéwildreservaat – zuidkust Mozambique – Panorama Route – Sabi Sand privéwildreservaat
 
Deze self drive is bij uitstek geschikt voor liefhebbers van flora en fauna. U reist vanuit Johannesburg naar het bijzondere Nkomazi privéwildreservaat in de groene heuvels van Barberton, waarna u Swaziland binnenrijdt. In dit stukje ‘authentiek Afrika’ beleeft u intensieve gamedrives en maakt u kennis met de traditionele cultuur. Daarna rijdt u door naar de mooie kuststrook van Mozambique om daar in alle rust te genieten van de eindeloos witte stranden. Via hoofdstad Maputo rijdt u terug naar Zuid-Afrika, waar u de bezienswaardigheden langs de Panorama Route bezoekt. U sluit uw reis af met een safari in Sabi Sand, een exclusief privéwildreservaat aan de rand van het Kruger Park.

Vanaf: € 3.287,- per persoon, exclusief vluchten. Zie onderstaande prijstabel.
Vertrek: dagelijks

Het accommodatieniveau in Swaziland ligt gemiddeld lager dan in Zuid-Afrika en Mozambique. U kunt voor uw verblijf kiezen uit drie luxeniveaus: A, B of C. Zuid-Afrika en Mozambique: niveau A is voornamelijk 3*, B voornamelijk 3*/4* accommodaties en C voornamelijk 4*/5* accommodaties. In Swaziland verblijft u bij niveau A, B en C in een comfortabele accommodatie vergelijkbaar met 3*.

Programma:

Dag 1: naar Johannesburg
Met KLM vliegt u rechtstreeks naar Johannesburg en komt daar 's avonds aan. U wordt hartelijk verwelkomd en krijgt uw self drive dossier overhandigd door onze lokale vertegenwoordiger, met daarin uitgebreide tips, kaarten, vouchers en de routebeschrijving. U loopt vervolgens naar uw hotel, op steenworp afstand van de aankomsthal. Overnachting:
Niveau A - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau C - City Lodge OR Tambo Airport (LO)

Dag 2-3: Nkomazi privéwildreservaat – ca. 300 km
U haalt de huurauto op bij het verhuurstation op de luchthaven, uw self drive avontuur kan beginnen! Uw eerste bestemming is het veelzijdige Nkomazi privéwildreservaat, gelegen in de uitlopers van de Makhonjwa Mountains. U wordt welkom geheten door uw Engelssprekende gids die u in circa een half uur naar uw camp brengt. Na de lunch maakt u samen met andere gasten een eerste gamedrive, waarbij u kans maakt op een ontmoeting met olifanten, giraffen, leeuwen en zelfs neushoorns. De gids vertelt alles over de dieren en planten die u tegenkomt. Het landschap wordt gedomineerd door de Makhonjwa bergen en de kronkelende Komati rivier, die zorgt voor dichte bossen en groene graslanden. Op dag 3 maakt u ’s ochtends en ’s middags indrukwekkende gamedrives. U kunt tevens het reservaat per mountainbike verkennen of deelnemen aan een begeleide wandelsafari. Overnachting:
Niveau A - Komati Tented Lodge (VP+)
Niveau B - Komati Tented Lodge (VP+)
Niveau C - Komati Tented Lodge (VP+)Dag 4-5: Swaziland – ca. 200 km
Via grensovergang Oshoek rijdt u Koninkrijk Swaziland binnen. Niveau A gaat op safari in Hlane Royal National Park, het grootste park van Swaziland. U kunt hier op eigen gelegenheid gamedrives maken in uw huurauto of een begeleide gamedrive reserveren. U wordt in Hlane verrast door het weidse landschap en diversiteit in diersoorten. Niveau B en C gaan op safari in wildreservaat Mkhaya, waar zelf rondrijden niet is toegestaan. U parkeert uw huurauto bij de toegangspoort en wordt per open 4x4 voertuig naar uw camp gebracht, onderweg ziet u waarschijnlijk al het eerste wild! In de ochtend van dag 5 neemt u deel aan een wandelsafari. Een ontmoeting met neushoorns is onvergetelijk als u te voet bent! Uw gespecialiseerde gids weet u alles te vertellen over deze zeldzame, grote grazers, die in Mkhaya nog in groten getale voorkomen. Na de lunch trekt u er in een open 4x4 voertuig op uit en gaat op zoek naar onder meer olifanten, nijlpaarden, giraffen en buffels. Vergeet ook uw verrekijker niet scherp te stellen op de zeldzame vogelsoorten. Overnachting:
Niveau A - Hlane - Ndlovu Camp (LO)
Niveau B - Mkhaya - Stone Camp (HP+/VP+)
Niveau C - Mkhaya - Stone Camp (HP+/VP+)

Dag 6: Maputo – ca. 125 km (A) / 160 km (B) / 225 km (C)
U verlaat Swaziland en betreedt Mozambique. Voor optie A en B is de bestemming Maputo, waar u na de grensformaliteiten in de loop van de middag arriveert. In de kleurrijke hoofdstad van Mozambique kunt u een bezoek brengen aan het fraai gerestaureerde treinstation, het Nationaal Historisch Museum en de vele Afrikaanse markten die de hoofdstad rijk is. Bij optie C rijdt u naar de grensovergang bij Kosi Bay waar een transfer u in ca. een half uur naar het White Pearl Resort brengt. Overnachting:
Niveau A - Cardoso Hotel (LO)
Niveau B - Cardoso Hotel (LO)
Niveau C - White Pearl Resorts (AI)

Dag 7-9: Zuidkust Mozambique
Het is tijd voor een ontspannen strandverblijf. Bij niveau A en B wordt u, vanuit de haven van Maputo, per speedboot naar het Machangulo schiereiland gebracht. Uw lodge ligt in een bosrijke omgeving en kijkt uit over de Indische Oceaan, in de verte ziet u Inhaca Island. Bij niveau C verblijft u reeds in een exclusieve locatie aan de zuidkust; aan het geliefde strand van Ponta Mamoli. Hier vindt u een aantal uitstekende duiklocaties en een langgerekt strand, waar schildpadden van november tot februari hun eieren leggen. Uw luxe resort ligt in de duinen van een beschutte baai, met prachtige vergezichten over de Indische Oceaan. U kunt hier heerlijk ontspannen bij het zwembad of op het strand, uzelf laten masseren, snorkelen, duiken of andere watersportactiviteiten beoefenen. Overnachting:
Niveau A - Machangulo Beach Lodge (VP)
Niveau B - Machangulo Beach Lodge (VP)
Niveau C - dag 7-8: White Pearl Resorts (AI), dag 9: Maputo, Southern Sun (LO)Dag 10-11: Panoramaroute – ca. 225 km
U wordt per speedboot teruggebracht (A en B) of rijdt (C) naar Maputo. U rijdt terug naar Zuid-Afrika, waar u twee nachten verblijft in White River of Hazyview. De volgende dag kunt u de vele bezienswaardigheden langs de Panoramaroute bezoeken, waaronder de bijzondere rotsformaties van Blyde River Canyon, zoals de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en het uitzicht door God’s Window. Overnachting:
Niveau A - Rissington Inn (LO)
Niveau B - Olivers Lodge (LO)
Niveau C - Summerfields Rose Retreat & Spa (LO)Dag 12-13: Sabi Sand privéwildreservaat – ca. 100 km
Een safari in de befaamde Sabi Sand is het laatste hoogtepunt van uw reis. Dit privéwildreservaat aan de rand van het Kruger Park staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan wild- en vogelsoorten. Bij zonsopkomst en -ondergang gaat u onder leiding van een ervaren gids en tracker op zoek naar de Big Five. In de vrije uurtjes kunt u heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad of een wandelsafari maken. Dit is de echte ‘Out of Africa’ beleving! Overnachting:
Niveau A - Umkumbe Safari Lodge (VP+)
Niveau B - Arathusa Safari Lodge (VP+)
Niveau C - Savanna Private Game Reserve (AI+)Dag 14-15: naar Amsterdam – ca. 400 km
U rijdt terug naar Johannesburg en levert hier aan het einde van de middag uw huurauto in. U checkt vervolgens in voor uw nachtvlucht naar Amsterdam, waar u  in de ochtend van dag 15 landt. Uw rondreis heeft u verschillende hoogtepunten van drie bijzondere Afrikaanse bestemmingen laten zien!

(LO) = logies/ontbijt - (HP) = halfpension - (VP) = volpension - (VP+) = volpension+gezamenlijke gamedrives (AI+) = volpension + gezamenlijke gamedrives + geselecteerde drankjes


Prijzen per persoon 2024
(exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3* 2 personen 4 personen
1 maart t/m 13 juni € 3.287,- € 3.073,-
14 juni t/m 31 oktober € 3.598,- € 3.386,-
1 t/m 30 november € 3.610,- € 3.398,-
1 t/m 10 december € 3.618,- € 3.405,-
11 t/m 14 december € 3.786,- € 3.470,-
15 t/m 31 december € 3.807,- € 3.491,-

Niveau B - voornamelijk 3/4* 2 personen 4 personen
1 maart t/m 30 april € 4.092,- € 3.880,-
1 mei t/m 13 juni € 4.071,- € 3.859,-
14 t/m 30 juni € 4.384,- € 4.171,-
1 juli t/m 31 oktober € 4.417,- € 4.204,-
1 november t/m 14 december € 4.601,- € 4.285,-
15 t/m 31 december € 4.622,- € 4.306,-

Niveau C - voornamelijk 4/5* 2 personen 4 personen
1 maart t/m 30 april € 6.082,- € 5.730,-
1 mei t/m 30 juni € 5.465,- € 5.217,-
1 t/m 31 juli € 5.634,- € 5.388,-
1 t/m 31 augustus € 5.845,- € 5.598,-
1 september t/m 31 oktober € 6.231,- € 5.983,-
1 t/m 30 november € 6.399,- € 6.048,-
1 t/m 14 december € 6.428,- € 6.077,-
15 t/m 19 december € 6.626,- € 6.275,-
20 t/m 31 december € 7.013,- € 6.663,-


NB: Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Prijzen 2025
Wij hebben alle prijzen voor 2025 binnen. Mocht u in 2025 op reis willen, kunnen wij u nu al een passend reisvoorstel toesturen. Neem gerust contact met ons op voor een offerte.


Inclusief:
overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden en drankjes zoals aangegeven, transfer Kosi Bay - White Pearl Resorts (C), activiteiten zoals vermeld, huurauto Toyota 4x4 Single Cab (2 pers.) of Toyota 4x4 Double Cab (4 pers.), autoverzekering zonder eigen risico.

Exclusief: vluchten, luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, safe parking Kosi Bay (C), visum Mozambique U$ 50,- p.p., fooien, entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden (circa € 25,- p.p.), lokale kosten autohuur (circa € 100,- per voertuig), eventuele toeslagen kerst/nieuwjaar, brandstof.

Vluchtschema (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:
Route:
Vertrek:
Aankomst:
KL 591
Amsterdam - Johannesburg
10:20
21:20
KL 592
Johannesburg - Amsterdam
23:35
11:00+1
+1=aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie KLM
KLM vluchten: vanaf € 923,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 Mozambique beschikt over een langgerekte kuststrook van circa 2500 kilometer. De oude koloniale stad Inhambane is zeker een bezoek waard. De Portugezen hadden hier vanaf 1534 een permanente handelspost. Dit maakt Inhambane één van de oudste steden van zuidelijk Afrika. In het stadje is een kathedraal te bezichtigen die door de Portugezen aan het einde van de 18e eeuw is gebouwd. De voornaamste attractie van Inhambane is echter de fraaie kustlijn, de stranden en de fascinerende onderwaterwereld. Deze kuststreek is inmiddels bekend geworden als spectaculaire duikbestemming! In het bijzonder de trek van de bultrugwalvissen, mantaroggen, walvishaaien, dolfijnen en andere grote vissoorten, maken deze wateren spectaculair voor de liefhebber. Of u nu een ervaren duiker bent of niet, er is voor ieder wat wils. Het kustplaatsje Tofo ligt niet ver van Inhambane en is tevens een bekende verblijfplaats voor duikliefhebbers. Voor de kust van Maputo ligt het Inhaca Island. Zoals op het merendeel van de eilanden in Mozambique, vindt u ook hier bontgekleurde koraalriffen en prachtige stranden. Langs de zuidkust bevinden zich ook de fraaie kustplaatsen Bilene en Xai-Xai.

In de groene heuvels van de provincie Mpumalanga ligt de bekende Panorama Route. Langs deze route kunt u genieten van de bijzondere rotsformaties van Blyde River Canyon, zoals de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en van het uitzicht door God’s Window. Een bezoek aan het vroegere goudzoekersplaatsje Pilgrim’s Rest behoort ook tot de mogelijkheden.
InIn Mpumalanga en Limpopo ligt het Kruger National Park, misschien wel het meest bekende wildpark ter wereld. Het park kent een enorme variatie aan flora en fauna, in een gebied dat half zo groot is als Nederland. Tijdens indrukwekkende gamedrives kunt u hier de Big Five en giraffen, zebra’s, cheeta’s, wilde honden, hyena's en een uitbundig en gevarieerd vogelleven tegenkomen. Het landschap is even afwisselend als het dierenrijk: het ene moment rijdt u door de typisch Afrikaanse savanne, het andere door dichte wouden. De hoofdwegen in het park zijn geasfalteerd, maar er zijn ook kleinere zandwegen. Verspreid over het park vindt u eenvoudige restcamps. U kunt eropuit trekken in uw eigen huurauto of een begeleide gamedrive reserveren. 


 
Aan de rand van het Kruger Park vindt u verschillende privéwildreservaten waar u kunt overnachten in kleinschalige lodges en sfeervolle tented camps. U vindt hier dezelfde grote aantallen wilde dieren als in het Kruger Park, maar veel minder toeschouwers. De meest bekende privéwildreservaten zijn Timbavati, Klaserie, Balule en het befaamde Sabi Sand. Samen met de overige gasten van de lodge maakt u ’s ochtends en ’s middags een gamedrive, waarbij een tracker feilloos de sporen van de Big Five herkent. Regelmatig verlaat hij het voertuig om een spoor nader te onderzoeken en te volgen. In de privéreservaten zijn de wegen niet geasfalteerd en is het toegestaan om off road te rijden, waardoor u het wild dichter kunt naderen. Een verblijf in een privéwildreservaat staat garant voor een onovertroffen safari-ervaring! De vrije uurtjes tussen uw activiteiten kunt u doorbrengen aan de rand van het zwembad, terwijl u uitkijkt over de Afrikaanse savanne. U kunt ook deelnemen aan een wandelsafari, waarbij de nadruk ligt op het herkennen van sporen, bomen en planten. Misschien kruist een neushoorn uw pad wel! Aan het eind van de middag maakt u een tweede gamedrive, die na zonsondergang wordt voortgezet met een zoeklicht. De nadruk ligt dan op het observeren van de dieren die in het donker actief zijn; u kunt onder meer kameleons, uilen en bushbabies tegenkomen. Na terugkomst in uw lodge geniet u van tongstrelende gerechten, die worden geserveerd in een door kaarslicht verlichte boma. Een fantastische afsluiting van uw dag in de bush!

 

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds