--STRANDHOTELS MOZAMBIQUE-- - Mozambique
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Mozambique / --STRANDHOTELS MOZAMBIQUE--
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambiaZimbabweMozambique16-daagse self drive Avontuurlijk Zuid Afrika & Mozambique15-daagse self drive Authentiek Zuid-Afrika & Mozambique12-daagse combinatiereis Safari & Strand--STRANDHOTELS MOZAMBIQUE--Tofo - Baia Sonambula Guesthouse **+Vilanculos - Vilanculos Beach Lodge ***+Vilanculos - Bahia Mar Boutique Hotel***+Bazaruto Archipel - Azura Benguerra Island*****Bazaruto Archipel - Anantara Bazaruto Island Resort ****deluxeBazaruto Archipel - andBeyond Benguerra Island***** Quirimbas Archipel - Anantara Medjumbe Island Resort****deluxeQuirimbas Archipel - Azura Quilalea Private Island*****Ilha de Mozambique - Nuarro Lodge ***Machangulo schiereiland - Machangulo Beach Lodge ***+Ponta Mamoli - White Pearl Resorts **** deluxeUw eigen reis samenstellen - MaatwerkSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

--STRANDHOTELS MOZAMBIQUE--

Met een kustlijn van zo'n 2500 kilometer is Mozambique een populaire vakantiebestemming voor liehebbers van zon, zee, strand en (onder-)watersport.

De mooiste stranden vindt u in het noorden op de eilanden van de Quirimbas archipel, in het midden rond Inhambane en de Bazaruto archipel en in het uiterste zuiden bij Ponta Mamoli. De accommodaties in deze gebieden variëren van een middenklasse guesthouse tot een luxe privé-eiland.

Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de door ons aangeboden accommodaties. Om die reden zullen wij niet alle accommodaties die Mozambique rijk is voor u kunnen reserveren. Mocht u echter een accommodatie willen reserveren die niet op onze website staat vermeld, neemt u dan altijd contact met ons op. Wellicht kunnen wij u toch van dienst zijn!

Mozambique kent geen officiële sterrenclassificatie, waardoor het soms moeilijk is om aan te geven tot welke categorie een accommodatie behoort. De sterren die wij aan een accommodatie hebben toegekend, zijn daarom uitsluitend gebaseerd op onze persoonlijke ervaringen en die van onze lokale vertegenwoordiger.

Houdt u onze website goed in de gaten, want wij passen het aanbod aan accommodaties regelmatig aan.

Alle accommodatie staan per regio gerangschikt. Klik op de naam van de gewenste regio meer voor informatie en foto's.

Duiken in MozambiqueMozambique heeft prachtige, uitgestrekte stranden, een heerlijke watertemperatuur en onaangetaste koraalriffen. Niet voor niets is Mozambique voor duikers een waar paradijs!

Mozambique zet zich de laatste jaren steeds meer op de kaart als top-duikbestemming. In de eerste plaats komt dat vanwege de aanwezigheid van walvishaaien en mantaroggen voor de kust van Tofo (spreek uit als “Tofoe”), circa 20 km van Inhambane. De walvishaai is de grootste zeevis en kan circa 18 meter lang worden. Hij wordt beschouwd als één van de vriendelijkste haaisoorten en is niet gevaarlijk voor mensen. Walvishaaien voeden zich met plankton en kleine vissen en worden regelmatig aan de oppervlakte waargenomen. Ze zijn ook erg nieuwsgierig en komen soms zelfs naar de boot en de duikers toe. De vis beweegt zich langzaam voort en heeft een topsnelheid van zo’n 5 km per uur. Vanwege hun ‘snelheid’ en hun verschijnen aan de oppervlakte, zijn walvishaaien vrij makkelijk te traceren, vooral in de Afrikaanse zomer (december t/m maart). 
 


Vanuit de meeste duikcentra in Tofo worden duik- en snorkelexcursies georganiseerd, die voornamelijk gericht zijn op de zoektocht naar walvishaaien. Naast deze twee onderwaterreuzen heeft Mozambique ook prachtige kleurrijke koraalriffen en in het zuiden ook een paar fantastische haairiffen. De twee beste haairiffen zijn Pinnacles en Paindane Express. En heeft u wel eens met dolfijnen gezwommen? Grijp uw kans in Mozambique!

De bekendste duikstekken in Mozambique zijn:
Ponta da Barra
Barra, gelegen bij Inhambane, staat garant voor een aantal unieke duikervaringen, vooral door de gevarieerde onderwaterwereld en de kennis en deskundigheid van de duikcentra in dit gebied. Deze plaats is zeer populair bij toeristen, omdat de duiken en de accommodaties van een hoge standaard en aantrekkelijk geprijsd zijn.
Accommodaties: Barra Lodge, Flamingo Bay Water Lodge

Inhaca
Het schiereiland Inhaca ligt voor de kust van Maputo, bij de ingang van Delagoa Bay. Dit gebied is geschikt voor ervaren duikers, aangezien de stromingen hier sterk zijn. Er zijn echter ook enkele riffen voor beginners.
Accommodatie: Inhaca Island Resort

Guinjata Bay
Guinjata Bay is bekend vanwege twee riffen: Manta Reef en Paindane Express, één van de twee beste haairiffen in Mozambique. Alle duikcentra in Guinjata Bay en Jangamo Bay bieden duiktochten aan naar Manta Reef en, in het seizoen, naar de walvishaaien. Guinjata Bay ligt een aantal kilometers ten zuiden van Inhambane.

Pomene
De geheime tip voor duikers is Pomene, gelegen op drie uur rijden van de hoofdweg, halverwege Inhambane en Vilanculos. Pomene is een paradijs met onaangetaste riffen en pure stranden. Ook heeft Pomene een geweldig haairif, Big Surprise genaamd. Iedere keer als u op dit rif duikt staat u een grote verrassing te wachten. Pomene heeft ook visrijke ondiepe riffen voor de beginnende duiker.

Praia do Tofo
Praia do Tofo is wat kenners noemen het “walvishaai-Mekka” van Mozambique. U kunt hier in het seizoen met vele walvishaaien zwemmen maar ook buiten het seizoen is de kans aanwezig dat u een walvishaai tegenkomt. Vanuit Tofo maakt u ook duiktochten naar Manta Reef, dat bekend staat als één van de beste duikstekken ter wereld.
Accommodatie: Baia Sonâmbula Guesthouse

Vilanculos
Vilanculos is de toegangspoort naar de Bazaruto archipel. De plaats heeft in 2007 veel te lijden gehad onder de orkaan Flavio maar is inmiddels weer opgebouwd en in oude glorie hersteld. De riffen rond de Bazaruto archipel kennen een rijke verscheidenheid aan onderwaterleven en zijn bereikbaar vanuit Vilanculos of één van de eilanden. De bijna uitgestorven dugong komt ook in dit gebied voor. Met een beetje geluk komt u er één tegen tijdens uw duiktrips.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds