14-daagse self drive Oost-Kaap & Lesotho - Zuid-Afrika
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zuid-Afrika / 14-daagse self drive Oost-Kaap & Lesotho
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-Afrika24-daagse self drive Zuid-Afrika Compleet15-daagse self drive Bijzonder Zuid-Afrika17-daagse self drive Familieavontuur in de Kaap23-daagse self drive Hoogtepunten van Zuid-Afrika16-daagse self drive Kaapstad & Tuinroute16-daagse self drive Avontuur & Cultuur14-daagse self drive Legendes & Wildparken9-daagse self drive Zuid-Afrika in een Notendop17-daagse self drive Bergen, Safari & Strand14-daagse self drive Oost-Kaap & Lesotho15-daagse self drive Kaap & Kalahari14-daagse golfreis in de Kaap14-daagse fly-in safari & Kaapstad13-daagse klassieke Rovos Rail, Kaapstad, Pretoria & fly in Safari16-daagse luxe Blue Train, Safari, Kaapstad & Stellenbosch-------- SAFARI & STRAND -------15-daagse safari Zuid-Afrika & strandvakantie Mauritius13-daagse self drive Zuid-Afrika & strandvakantie Seychellen15-daagse fly-in safari Zuid-Afrika & strandvakantie Seychellen15-daagse reis Panoramaroute, Kruger & SeychellenAutohuur Zuid-AfrikaUw eigen reis samenstellen - MaatwerkNamibieZambiaZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

14-daagse self drive Oost-Kaap & LesothoHoogtepunten
Golden Gate National Park - Lesotho – Cradock - Graaff-Reinet – Addo Elephant National Park - Wild Coast

Vertrek: dagelijks
Reissom: vanaf € 1.201,- per persoon, exclusief vluchten 

Cultuur, natuur en een stukje geschiedenis vormen de ingrediënten van deze self drive. U maakt kennis met de Basotho, de Tembu en de Xhosa, u gaat op safari in het Addo Elephant National Park en u bezoekt een juweeltje aan de Wild Coast. U reist door het gebied waar Nelson Mandela is opgegroeid en kunt musea bezoeken die aan zijn leven zijn gewijd. Voor diegenen die Zuid-Afrika al eens bezocht hebben en kennis willen maken met ‘het andere Zuid-Afrika’ is deze self drive een absolute aanrader!

Tijdens deze reis bezoekt u bijzondere, niet-alledaagse plekken en verblijft u op basis van niveau A met voornamelijk 3* accommodaties.
Op vier locaties is er een luxere accommodatie mogelijk. Deze geven wij aan onder niveau B.

Dag 1: naar Johannesburg
U vliegt rechtstreeks met KLM van Amsterdam naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. U wordt hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en loopt naar uw hotel, op steenworp afstand van de aankomsthal. Overnachting:
Niveau A - City Lodge OR Tambo Airport (LO)
Niveau B - City Lodge OR Tambo Airport (LO)

Dag 2: Clarens – ca. 325 km
U haalt uw huurauto op en vertrekt vervolgens in zuidelijke richting naar Clarens, waar u vanavond overnacht. Op ca. 20 minuten rijafstand van uw hotel vindt u de entree van Golden Gate National Park, dat bekend staat om de zandstenen kliffen die bij zonsondergang een prachtige gouden gloed uitstralen. Er zijn verschillende korte wandelingen mogelijk, welke u in de middag nog zou kunnen maken. Overnachting:
Niveau A - Mont d'Or Clarens (LO)
Niveau B - Protea Hotel Clarens (LO)
Dag 3-4: Lesotho – ca. 250 km
Vandaag rijdt u naar het fascinerende bergkoninkrijk Lesotho, het hoogst gelegen land in Afrika. In de zomer is het klimaat daardoor aangenaam mild, terwijl er in de winter zelfs sneeuw op de bergtoppen kan liggen. De lokale Basotho zijn te herkennen aan hun kleurrijke dekens en puntvormige rieten hoeden. Zij houden hun traditionele levenswijze nog grotendeels in stand. De Malealea Lodge, waar u twee nachten verblijft, is een zeer eenvoudige lodge in een landschappelijk zeer mooie omgeving in het westen van Lesotho. De lodge biedt onder andere ponytochten aan in de omgeving. Ook kunt u een lokaal dorpje bezoeken of een afspraak met een Sangoma (lokale medicijnman) maken. Overnachting:
Niveau A - Malealea Lodge - rondavel (LO)
Niveau B - Malealea Lodge - rondavel (LO)Dag 5: Cradock – ca. 450 km
U verlaat Lesotho bij het plaatsje Wepener en rijdt vervolgens in zuidwestelijke richting naar Cradock. Onderweg kunt u genieten van een prachtig landschap met slechts hier en daar een dorpje. Aan het einde van de middag komt u aan in Cradock. U verblijft in het meest bijzondere straatje van Cradock, genaamd Market Street. Deze straat bestaat uit 30 Victoriaanse huizen die in 19e eeuwse stijl zijn gerenoveerd en nu dienst doen als hotel Die Tuishuise. Overnachting:
Niveau A - Die Tuishuise (LO)
Niveau B - Die Tuishuise (LO)

Dag 6: Graaff-Reinet – ca. 150 km
‘s Morgens vroeg kunt u nog een kort bezoek brengen aan het Mountain Zebra National Park, dat u passeert op weg naar Graaff-Reinet. In het park komt u onder andere zeldzame bergzebra’s, bavianen en diverse antilopen tegen. Daarna vervolgt u uw weg naar het historische stadje Graaff-Reinet, waar nog vele huizen en gebouwen herinneren aan de tijd van de Voortrekkers. De weg naar Graaff-Reinet is een lust voor het oog. Aan de rand van het stadje ligt de Vallei der Verlatenheid (Valley of Desolation), waar u aan het einde van de middag kunt genieten van een prachtige zonsondergang over de halfwoestijn van de Karoo. Overnachting:
Niveau A - Drostdy Hotel (LO)
Niveau B - Drostdy Hotel (LO)Dag 7-8: Addo Elephant National Park – ca. 225 km
De reis brengt u vandaag naar het zuidelijk gelegen Addo Elephant National Park, dat destijds is opgericht ter bescherming van een handjevol overgebleven olifanten in dit gebied. Inmiddels is hun aantal gegroeid tot ruim 450 stuks, maar naast olifanten zult u in het park ook vele andere dieren tegenkomen. U kunt ‘s middags op eigen gelegenheid een safari maken in het park. De volgende dag kunt u nog eens op safari gaan in het park, maar u kunt ook deelnemen aan diverse andere activiteiten die in de omgeving worden georganiseerd en die u in uw accommodatie kunt reserveren. Overnachting
:
Niveau A - De Old Drift Guest Farm (LO)
Niveau B - Woodall Country House & Spa (LO)Dag 9-10: Wild Coast, Cintsa – ca. 350 km
De volgende plaats op uw route ligt ten noorden van East London, aan het begin van de Wild Coast. U kunt twee routes volgen naar Cintsa: de snelste route loopt via de N2 via de universiteitsstad Grahamstown, de kustroute loopt langs Kenton-on-Sea naar Port Alfred en verder naar East London. Wanneer u deze route kiest kunt u onderweg de benen strekken tijdens een korte wandeling over het strand van Kidd’s Beach, een mooi, groot en verlaten zandstrand. Uw eindbestemming is Cintsa, waar uw accommodatie (A) direct aan het strand ligt. De streek leent zich voor uiteenlopende activiteiten. Zo kunt u een townshiptour maken waarbij u kennismaakt met de lokale Xhosa bevolking, daarnaast kunt u wandelingen maken, kanoën, surfen of de kust verder verkennen en een bezoek brengen aan Morgan's Bay of Haga Haga. Overnachting:
Niveau A - Crawfords Beach Lodge (HP)
Niveau B - Prana Lodge (LO)

Dag 11-12: Wild Coast, omgeving Port St. Johns – ca. 325 km
U vervolgt de reis in noordelijke richting en rijdt door het gebied waar Nelson Mandela is geboren en opgegroeid. Aan weerszijden van de weg ziet u hutjes in alle kleuren van de regenboog opdoemen; dit zijn de dorpjes van de Tembu en de Xhosa. Maak een stop in Qunu waar u het Nelson Mandela museum kunt bezoeken. Vlakbij Coffee Bay, voor de kust ziet u het natuurfenomeen The Hole in The Wall, een door het zeewater uitgeslepen gat in een rotsblok, waar u naartoe kunt wandelen. Uw eindbestemming Port St. John’s ligt in het noorden van de Oost-Kaap en wordt ook wel ‘the jewel of the Wild Coast’ genoemd. Afgelegen stranden, baaien, bossen en rivieren bepalen hier het landschap. Overnachting:
Niveau A - Umngazi River Bungalows - bungalow met tuinzicht (VP)
Niveau B - Umngazi River Bungalows - bungalow met zeezicht (VP)Dag 13-14: Mthatha-Amsterdam – ca. 125 km
U levert uw huurauto in op de luchthaven van Umtata (Mthatha), waarna u met een binnenlandse vlucht naar Johannesburg vertrekt. Na aankomst stapt u over op de KLM vlucht naar Amsterdam. U komt de volgende ochtend op Schiphol aan, waarmee uw prachtige rondreis ten einde is!

De vermelde afstanden zijn gemiddelden en bedoeld ter indicatie. De uiteindelijke afstanden zijn afhankelijk van de ligging van de accommodaties waarin u verblijft.

(LO) = logies/ontbijt - (HP) = halfpension - (VP) = volpensionPrijzen per persoon 2023 (exclusief vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 3 januari € 1.445,- € 1.275,-
4 januari t/m 30 april € 1.267,- € 1.212,-
1 mei t/m 24 juni € 1.201,- € 1.148,-
25 juni t/m 19 juli € 1.269,- € 1.216,- 
20 juli t/m 31 oktober € 1.242,- € 1.190,-
1 november t/m 31 november € 1.310,- € 1.250,-
1 december t/m 10 december € 1.351,- € 1.290,- 
11 december t/m 31 december € 1.430,- € 1.360,-

Niveau B - voornamelijk 3*/4* 2 personen 4 personen
1 januari t/m 3 januari € 1.835,- € 1.682,-
4 januari t/m 24 juni € 1.585,- € 1.530,-
25 juni t/m 19 juli € 1.618,- € 1.566,-
20 juli t/m 30 augustus € 1.574,- € 1.522,-
1 september t/m 11 oktober € 1.677,- € 1.625,-
12 oktober t/m 31 oktober € 1.616,- € 1.562,-
1 november t/m 10 december € 1.779,- € 1.717,-
11 december t/m 31 december € 1.898,- € 1.828,-

Inclusief:
Overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden en drankjes zoals vermeld, activiteiten zoals vermeld, huurauto met GPS navigatiesysteem óf WiFi hotspot, autoverzekering zonder eigen risico.

Exclusief:
Vluchten, luchthavenbelasting, overige maaltijden en drankjes, fooien, entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden (circa € 50,- p.p.), lokale kosten autohuur (circa € 200,- per reisgezelschap), eventuele toeslagen schoolvakanties/feestdagen en/of brandstof.

Type huurauto (of gelijkwaardig):
Bij 2 personen: Toyota Corolla Quest (niveau A en B)
Bij 4 personen: Kia Sportage (niveau A en B)
 
Prijzen voor een afwijkend aantal personen en 1-persoonskamers zijn op aanvraag. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave.

Optionele activiteiten (prijzen per persoon):

- gamedrive Addo (ochtend of middag)
€ 45,-
- sundowner gamedrive € 58,-

 Vluchtschema (onder voorbehoud):

Vluchtnummer
Verbinding
Vertrek
Aankomst
KL 591    
Amsterdam - Johannesburg  
10.35
21.20
4Z 456 Umtata - Johannesburg 17.45 19.05
KL 592
Johannesburg - Amsterdam
23.10
10.20 +1

Vluchtprijsindicatie:
KLM/4Z vluchten inclusief binnenlandse vlucht: vanaf € 1.150,- p.p., inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!
Hoogtepunten

In Golden Gate Highlands National Park
liggen uitgestrekte graslanden en indrukwekkende zandstenen kliffen. De zon geeft de vlaktes in de late namiddag een bijzondere gouden gloed. U vindt hier geen groot roofwild, waardoor het park bij uitstek geschikt is voor wandeltochten. Tijdens een wandeling komt u onder andere de bergrietbok, de reebok en de blesbok tegen.Lesotho is een bergkoninkrijk waarvan het laagste deel op 1.000 meter boven de zeespiegel ligt. Het hoogste punt ligt op bijna 3.500 meter. In de winter zijn de bergen bedekt met een laag sneeuw. De lokale Basotho bevolking is herkenbaar aan de kleurrijke dekens en puntvormige rieten hoeden. U kunt hen vaak zien rijden op pony’s, die gewend zijn aan het bergachtige landschap. Het is een absolute aanrader om tijdens uw verblijf een ponytocht te maken, ook als u geen ervaren ruiter bent.

“Addo Elephant National Park: van 16 naar meer dan 550 olifanten!”

Ter bescherming van de laatste zestien overgebleven olifanten in het zuiden van Zuid-Afrika is ooit Addo Elephant National Park opgericht. Tegenwoordig leven hier meer dan 550 olifanten samen met de andere leden van de Big Five en vele antilopen- en vogelsoorten. In de malariavrije Oost-Kaap vindt u tevens een aantal mooie privéreservaten, waaronder Sibuya, Kariega en Amakhala.

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds