14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging Lake Malawi - Zambia
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zambia / 14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging Lake Malawi
zoek:
KeniaTanzaniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda MozambiqueZuid-AfrikaBotswanaNamibiŽZambia10-daagse fly in safari Avontuur in Zambia10-daagse fly in safari Spectaculair South Luangwa14-daagse fly in safari Zambia Compleet14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging Lake MalawiReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZimbabweMauritiusSeychellenMadagaskarVerrassende Combinatiereizen TreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochure

14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging Lake MalawiHoogtepunten
Lower Zambezi National Park - South Luangwa National Park – strandverblijf Lake Malawi
 
Lake Malawi - in buurland Malawi - biedt met haar kristalheldere water en talloze kleurrijke, tropische vissen een prachtig contrast met de bush in Zambia. Deze reis biedt u de ideale mix van safari & strand! U gaat een week op safari in Zambia, waar u de bekendste nationale parken bezoekt; Lower Zambezi en South Luangwa, waarna u doorvliegt naar Malawi voor een ontspannen afsluiting aan het strand. Zodra u onder bekoring raakt van de Afrikaanse bush en de schoonheid van het Malawimeer, wilt u maar één ding: blijven!

Vanaf: € 4.795,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks van april t/m november

Accommodaties in Zambia zijn klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Een officiële sterrenclassificatie kent men echter niet. U kunt kiezen uit vier luxeniveaus: A, B, C of D. Niveau A is vergelijkbaar met voornamelijk 3*+/4* accommodaties, B met 4*, C met 5* en niveau D met voornamelijk 5/5*deluxe accommodaties.

Programma:

Dag 1-2: naar Lusaka
U vliegt met de nachtvlucht van KLM/Kenya Airways (met een overstap in Nairobi) naar Lusaka. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. Overnachting:
Niveau A - Protea Hotel Lusaka Tower (LO)
NIveau B - Protea Hotel Lusaka Tower (LO)
Niveau C - Radisson Blu Hotel (LO)
Niveau D - Radisson Blu Hotel (LO)

Dag 3-5: Lower Zambezi National Park
Uw safari in Zambia start met een binnenlandse vlucht van Lusaka naar Lower Zambezi National Park. Op de airstrip wordt u hartelijk verwelkomd en naar uw camp gebracht. Bij niveau A+B verblijft u in een sfeervol gelegen camp: aan de Chongwe rivier, een relatief smalle zijrivier van de Zambezi rivier. U bent verzekerd van een prachtig uitzicht en stapt zo in een kano voor een spannende, begeleide kanosafari! Bij niveau C verblijft u in een kleinschalig, zeer authentiek camp dat diep in het park ligt, eveneens aan de Zambezi rivier. Met maximaal 8 gasten in het camp, bent u hier verzekerd van een zeer persoonlijke service en optimale aandacht. Vanuit uw bed of bad heeft u, door de open structuur van uw chalet, een niet te evenaren uitzicht op de rivier of lagune. Bij niveau D verblijft u in een sfeervol camp én beschikt u bovendien over een privévoertuig & gids tijdens uw gamedrives - een unicum in Zambia aangezien u hier normaliter fors extra voor betaalt!

Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht heeft u ’s middags een eerste safari-activiteit. Op dag 4 en 5 heeft u ’s ochtends en ’s middags de keuze uit diverse activiteiten, u kunt onder andere uitgebreide gamedrives in een open safarivoertuig maken. Het prachtige landschap en het rijke wildleven in het park zijn indrukwekkend. Ook kunt u per motorboot of kano de rivier op, om zo de dieren in de rivier en op de oevers te observeren. Als de duisternis valt, gaat u tijdens een nightdrive op zoek naar dieren die in de schemer en nacht actief zijn. In Lower Zambezi kunt u ook deelnemen aan een begeleide wandelsafari, een spannende ervaring! Naast alle mogelijke activiteiten is er voldoende tijd om te ontspannen en vooral te genieten van het altijd boeiende uitzicht. Overnachting:
Niveau A - Chongwe River Camp (AI+)
Niveau B - Chongwe River Camp (AI+)
Niveau C - Old Mondoro (AI+)
Niveau D - Sausage Tree Camp (AI+)
Dag 6-8: South Luangwa National Park
Op dag 6 vliegt u naar Mfuwe, de luchthaven bij South Luangwa National Park. U bent aangekomen in één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Hier vindt u vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent, behalve de neushoorn. Ook andere unieke diersoorten, zoals de meer zeldzame wilde hond en de endemische Thornicroft giraf, komen in dit park voor. Bovendien is de kans op het spotten van de, doorgaans schuwe, luipaard in South Luangwa zeer groot.

U verblijft drie nachten aan de rand van (A) of ín het nationale park (B+C). In de middag maakt u uw eerste gamedrive in een open safarivoertuig, samen met andere gasten. Tijdens een sundowner geniet u van een hapje en een drankje tijdens een schitterende zonsondergang. Daarna zet u de gamedrive in het donker voort en gaat u, met behulp van een zoeklicht, op zoek naar dieren die in de schemer en nacht actief zijn. U ervaart de bush in het donker echt op een andere manier! Op dag 7 en 8 kunt u ’s ochtends en ’s middags op gamedrive gaan of een begeleide wandelsafari ondernemen, een echte aanrader, in South Luangwa ligt tenslotte de oorsprong van de hedendaagse wandelsafari! Bij niveau D verblijft u in het meest luxueuze camp in South Luangwa met een fantastische ligging aan de Luangwa rivier. Een korte oversteek per boot brengt u direct in een zeer wildrijk gedeelte van het park. U maakt ook hier diverse gamedrives, nightdrives en begeleide wandelsafari's. Overnachting:
Niveau A - Kafunta River Lodge (AI+)
Niveau B - Mfuwe Lodge (VP+)
Niveau C - Puku Ridge (AI+)
Niveau D - Chinzombo (AI+)Reistip:
Bij niveau A+B kunt u optioneel één of twee nacht(en) doorbrengen in een kleinschalig bushcamp in het zuidelijk deel van South Luangwa NP, wat uw safari een extra dimensie geeft. U komt hier praktisch geen andere voertuigen tegen, waardoor u zich ‘alleen’ in de bush waant. Deze zogenaamde bushcamps zijn een perfecte uitvalsbasis voor wandelsafari’s. De meeste camps zijn geopend van half mei t/m eind oktober. Wij informeren u graag over de mogelijkheden!Dag 9-12: Lake Malawi
Ter afsluiting van uw reis verblijft u vier nachten aan het strand van Lake Malawi. Dit enorme zoetwatermeer domineert het landschap van Malawi, het langgerekte buurland van Zambia. Gedurende het hele jaar is de watertemperatuur er aangenaam, waardoor het meer uitermate geschikt is voor watersporten. Lange, goudgele en verlaten zandstranden kleuren de kustlijn, terwijl vissers hun netten uitgooien in het visrijke water. Circa 40% van alle tropische zoetwatervissen in Europese aquaria komt oorspronkelijk uit Lake Malawi, dus voor duikers en snorkelaars is het een waar paradijs!

U vliegt op dag 9 van Mfuwe aiport naar de luchthaven van Lilongwe in Malawi, waarna u per auto en boot naar uw accommodatie wordt gebracht (A+B). Bij niveau C vliegt u van Mfuwe via Lilongwe naar Monkey Bay, vanwaar u per auto naar uw accommodatie wordt gebracht. Bij niveau D verblijft u op Likoma Island: u vliegt van Mfuwe via een overstap in Lilongwe direct naar het eiland.
U kunt de komende dagen naar hartenlust zwemmen, snorkelen, duiken, kanoën, wandelen en heerlijk ontspannen. De azuurblauwe kleur van het water en de adembenemende zonsondergangen boven Lake Malawi blijven u nog lang bij! Overnachting:
Niveau A - Blue Zebra Island Lodge (VP)
Niveau B - Mumbo Island Camp (VP)
Niveau C - Pumulani (AI)
Niveau D - Kaya Mawa (AI)Dag 13-14: naar Amsterdam
U rijdt (A+B) of vliegt (C+D) terug naar Lilongwe voor uw vlucht naar Nairobi en Amsterdam. In de ochtend van dag 14 komt u vol indrukken aan op Schiphol. U kunt terugblikken op een bijzondere reis!

LO
= logies/ontbijt - VP = volpension - VP+ = volpension + gamedrives/activiteiten - AI = volpension + drankjes - AI+ = volpension + drankjes en gamedrives/activiteiten


Prijzen per persoon (exclusief internationale vluchten vanaf € 947,-)

Niveau A - voornamelijk 3*+/4* 
15 april t/m 31 mei € 3.881,-
1 t/m 30 juni € 4.237,-
1 juli t/m 31 oktober € 4.889,-
1 t/m 15 november € 3.881,-
Binnenlandse & regionale vluchten (verplicht) € 914,-


Niveau B - voornamelijk 4*
15 april t/m 31 mei € 4.222,-
1 t/m 30 juni € 4.365,-
1 juli t/m 30 september € 5.245,-
1 t/m 31 oktober € 5.011,-
1 t/m 15 november € 4.222,-
Binnenlandse & regionale vluchten (verplicht)  € 914,-


Niveau C - voornamelijk 5*
1 t/m 21 mei € 4.827,-
22 mei t/m 14 juni € 4.944,-
15 t/m 30 juni € 5.506,-
1 juli t/m 15 oktober € 6.710,-
16 t/m 31 oktober € 5.701,-
1 t/m 14 november € 4.827,-
Binnenlandse & regionale vluchten (verplicht) € 1.366,-


Niveau D - voornamelijk  5/5*deluxe
1 april t/m 31 mei € 6.651,-
1 t/m 30 juni € 8.041,-
1 juli t/m 31 oktober € 8.162,-
1 t/m 30 november € 6.651,-
Binnenlandse & regionale vluchten (verplicht) € 1.297,-

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen of 1-persoonskamers!


Inclusief:
Zambia: transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden nationale parken, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, privévoertuig tijdens gamedrives in Sausage Tree Camp (D), overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.
Malawi: regionale vlucht Mfuwe-Lilongwe (A t/m D), binnenlandse vlucht Lilongwe-Monkey Bay v.v. (C) en Lilongwe-Likoma Island v.v. (D), transfers, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven en niet-gemotoriseerde wateractiviteiten.

Exclusief:
internationale vluchten Amsterdam-Lusaka en Lilongwe-Amsterdam, luchthavenbelasting, fooien, overige maaltijden en drankjes, visum Zambia en Malawi.

Vluchtschema: (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Vluchtnummer:  
Route:
Vertrek:
Aankomst:
KL4141         
Amsterdam - Nairobi  
20.35
06.40+1
KQ706
Nairobi - Lusaka
07.40
09.30
KL4174
Lilongwe - Nairobi
15.30
18.45
KL566 Nairobi - Amsterdam 23.55 07.10 +1
+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie:
Met KLM van Amsterdam naar Lusaka en van Lilongwe naar Amsterdam vanaf € 947,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden met bijvoorbeeld Emirates of British Airways. De prijs van de binnenlandse vluchten in Zambia en de regionale vlucht van Zambia naar Malawi dient u op te tellen bij de prijs van het landarrangement. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!Hoogtepunten:

Lower Zambezi National Park beslaat een gebied van ruim 4.000 km² en ligt in het zuiden van Zambia, tegenover het beroemde Mana Pools wildreservaat in Zimbabwe. De Zambezi rivier vormt hier de 150 kilometer lange grens tussen beide landen. Op de Zambezi rivier en de vele zijkanalen kunt u een bijzondere kanotocht maken, waarbij u vanaf het water vele vogelsoorten en andere dieren kunt aanschouwen. De diversiteit aan dieren is weliswaar niet zo groot als in South Luangwa en Kafue, maar de mogelijkheid om de dieren vanuit uw kano van dichtbij te zien is uniek! De variatie aan activiteiten is in Lower Zambezi groot: naast zowel dag- als nacht gamedrives in een open 4x4 voertuig, kunt u begeleide wandelsafari’s maken, kanovaren of tijdens een boottocht op de Zambezi rivier genieten van een prachtige Afrikaanse zonsondergang. Waar u ook gaat in Lower Zambezi, de Zambezi rivier is nooit ver weg. Alle lodges en camps liggen aan de oevers van de Zambezi rivier, wat voor prachtige vergezichten zorgt. In het regenseizoen zijn de wegen in Lower Zambezi moeilijk begaanbaar en zijn de meeste lodges gesloten. De beste tijd om het park te bezoeken is van mei/juni tot en met september. Dit bijzondere park is bereikbaar per vliegtuig vanuit Lusaka.South Luangwa National Park
meet bijna 9.000 km² en is één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Het landschap varieert van bossen en savannes tot open vlaktes. In South Luangwa komen vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent voor, behalve de neushoorn. Tot de circa 60 diersoorten in het park behoren olifanten, buffels, leeuwen, zebra's, hartebeesten, kudu's en de zeldzame wilde hond. Ook vindt u hier de endemische Thornicroft giraf en het Cookson’s wildebeest (gnoe). South Luangwa is één van de beste plaatsen in Afrika om de luipaard in zijn natuurlijke omgeving te zien. De Luangwa rivier is de levensader van dit gebied, waar het wemelt van de nijlpaarden en krokodillen. In South Luangwa kunt u, naast gamedrives in een open 4x4 voertuig, ook spannende wandelsafari’s maken. Deze wandelingen variëren in tijdsduur, echter tijdens iedere wandeling worden al uw zintuigen met zekerheid volledig op scherp gezet! Voor een bezoek aan South Luangwa vliegt u vanuit Lusaka naar Mfuwe. Vanaf de luchthaven rijdt u in circa een uur naar de ingang van het park.Lake Malawi, dat ook wel Lake Niassa wordt genoemd, is zeer geschikt voor rustzoekers,  liefhebbers van zon, strand en watersportactiviteiten en voor mensen die 'het warme hart van Afrika' willen ervaren. Een strandverlenging aan Lake Malawi biedt naast het  kristalheldere water, dat eigenlijk één groot aquarium met talloze kleurrijke tropische vissen is, ook een kennismaking met de zeer vriendelijke en gastvrije bevolking van Malawi en prachtig contrast met de bush in Zambia. Lange, goudgele verlaten zandstranden kleuren de kustlijn, terwijl vissers hun netten uitgooien in de visrijke wateren. In het kalme warme water kunt u bijzonder goed duiken en snorkelen. De stranden zijn een ideale plek om te ontspannen na een indrukwekkende safari. In het oosten van het meer vindt u Likoma Island, met rotsachtige baaien, prachtige zandstranden en baobabbomen. De lokale bevolking leeft hier voornamelijk van de visserij.
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds