14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging Lake Malawi - Zambia
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zambia / 14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging Lake Malawi
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambia10-daagse fly in safari Avontuur in Zambia11-daagse fly in safari Spectaculair South Luangwa14-daagse fly in safari Zambia Compleet14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging Lake MalawiReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging Lake Malawi


14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging

Hoogtepunten
Lower Zambezi National Park - South Luangwa National Park – strandverblijf Lake Malawi
 
Lake Malawi - het uitgestrekte meer in buurland Malawi - biedt met haar kristalheldere water en talloze kleurrijke, tropische vissen een prachtig contrast met de bush in Zambia. Deze reis biedt u de ideale mix van safari & strand! U gaat een week op safari in Zambia, waar u de bekendste nationale parken bezoekt; Lower Zambezi en South Luangwa, waarna u doorvliegt naar Malawi voor een ontspannen afsluiting aan het strand. Zodra u onder bekoring raakt van de Afrikaanse bush en de schoonheid van het Malawimeer, wilt u maar één ding: blijven!

Vanaf: € 6.586,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks van april t/m oktober

Accommodaties in Zambia zijn klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Een officiële sterrenclassificatie kent men echter niet. U kunt kiezen uit drie luxeniveaus: A, B of C. Niveau A is vergelijkbaar met voornamelijk 3*+ accommodaties, B met 4* en C met 4/4*+ accommodaties.

Programma:

Dag 1-2: naar Lusaka
U vliegt met de nachtvlucht van KLM/Kenya Airways (met een overstap in Nairobi) naar Lusaka. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht.

Overnachting:
Niveau A - Protea Hotel Lusaka Tower (LO)
NIveau B - Latitude 15-standaard kamer (LO)
Niveau C - Latitude 15-standaard kamer (LO)

Dag 3-5: Lower Zambezi National Park
Op dag 3 start uw safari: u vliegt (B+C) naar Lower Zambezi NP, waar u verzekerd bent van een prachtig uitzicht op de Zambezi rivier en zó in een kano kunt stappen voor een spannende kanosafari! U ontdekt dit landschappelijk zeer fraaie park en haar bewoners ook met gamedrives, per boot of te voet. Tijdens uw verblijf van drie nachten heeft u volop de gelegenheid om dit bijzondere park te ontdekken. Op dag 4 en 5 heeft u ’s ochtends en ’s middags de keuze uit diverse activiteiten, u kunt onder andere uitgebreide gamedrives in een open safarivoertuig maken. Het prachtige landschap en het rijke wildleven in het park zijn indrukwekkend. Ook kunt u per motorboot of kano de rivier op, om zo de dieren in de rivier en op de oevers te observeren. Als de duisternis valt, gaat u tijdens een nightdrive op zoek naar dieren die in de schemer en nacht actief zijn. In Lower Zambezi kunt u ook deelnemen aan een begeleide wandelsafari, een spannende ervaring! Naast alle mogelijke activiteiten is er voldoende tijd om te ontspannen. 

Bij niveau A wordt u per auto vanuit Lusaka naar uw lodge gebracht. Uw lodge ligt 45 kilometer (circa anderhalf uur varen) buiten het park. De nadruk ligt hier dan ook op wateractiviteiten zoals boot- en kanotochten. Ook kunt u een wandelsafari ondernemen op Kanyemba Island of een lokaal dorpje bezoeken. Tijdens uw verblijf van drie nachten gaat u bovendien één volle dag op gamedrive in Zambezi National Park (dag 4).

Overnachting:
Niveau A - Kanyemba Lodge (AI+)
Niveau B - Baines' River Camp-junior suite (VP+)
Niveau C - Chongwe River Camp (AI+)
Dag 6-8: South Luangwa National Park
Op dag 6 vliegt u naar Mfuwe, de luchthaven bij South Luangwa National Park. U bent aangekomen in één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Hier vindt u vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent, behalve de neushoorn. Ook andere unieke diersoorten, zoals de meer zeldzame wilde hond en de endemische Thornicroft giraf, komen in dit park voor. Bovendien is de kans op het spotten van de, doorgaans schuwe, luipaard in South Luangwa zeer groot.

U verblijft drie nachten aan de rand van (A) of ín het nationale park (B+C). In de middag maakt u uw eerste gamedrive in een open safarivoertuig, samen met andere gasten. Tijdens een sundowner geniet u van een hapje en een drankje tijdens een schitterende zonsondergang. Daarna zet u de gamedrive in het donker voort en gaat u, met behulp van een zoeklicht, op zoek naar dieren die in de schemer en nacht actief zijn. U ervaart de bush in het donker echt op een andere manier! Op dag 7 en 8 kunt u ’s ochtends en ’s middags op gamedrive gaan of een begeleide wandelsafari ondernemen, een echte aanrader, in South Luangwa ligt tenslotte de oorsprong van de hedendaagse wandelsafari! 

Overnachting:
Niveau A - Kafunta River Lodge (AI+)
Niveau B - Mfuwe Lodge (VP+)
Niveau C (dag 6-9) - Kakuli (AI+)

> Wanneer u kiest voor niveau C is de reis één dag langer, namelijk 15 dagen. In de prijs hebben wij een aantrekkelijke aanbieding verwerkt. U verblijft vier in plaats van drie nachten in South Luangwa - nóg meer tijd om van dit wildrijke park te genieten!Reistip: Bij niveau A+B kunt u optioneel één of meerdere nacht(en) doorbrengen in een kleinschalig bushcamp in het zuidelijk deel van South Luangwa NP, wat uw safari een extra dimensie geeft. U komt hier praktisch geen andere voertuigen tegen, waardoor u zich ‘alleen’ in de bush waant. Deze zogenaamde bushcamps zijn een perfecte uitvalsbasis voor wandelsafari’s. De meeste camps zijn geopend van half mei t/m eind oktober. Wij informeren u graag over de mogelijkheden!Dag 9-12: Lake Malawi
Ter afsluiting van uw reis verblijft u vier nachten aan het strand van Lake Malawi. Dit enorme zoetwatermeer domineert het landschap van Malawi, het langgerekte buurland van Zambia. Gedurende het hele jaar is de watertemperatuur er aangenaam, waardoor het meer uitermate geschikt is voor watersporten. Lange, goudgele en verlaten zandstranden kleuren de kustlijn, terwijl vissers hun netten uitgooien in het visrijke water. Circa 40% van alle tropische zoetwatervissen in Europese aquaria komt oorspronkelijk uit Lake Malawi, dus voor duikers en snorkelaars is het een waar paradijs!

U vliegt op dag 9 van Mfuwe aiport/South Luangwa NP naar de luchthaven van Lilongwe in Malawi. U wordt vervolgens per auto (A t/m C) en boot (A+C) naar uw accommodatie gebracht. Optioneel kunt u deze circa 3,5 uur durende transfer door het prachtige landschap van Malawi ook per binnenlandse vlucht afleggen (B+C). De komende dagen kunt u naar hartenlust zwemmen, snorkelen, duiken, kanoën, wandelen en heerlijk ontspannen. De azuurblauwe kleur van het water en de adembenemende zonsondergangen boven Lake Malawi zullen u lang bijblijven!

Overnachting:
Niveau A - Blue Zebra Island Lodge (AI+)
Niveau B - Pumulani-lake facing villa (AI+)
Niveau C (dag 10-13) - Mumbo Island Camp (VP+)Dag 13-14 (niveau C: dag 14-15): naar Amsterdam
In de loop van dag 13 (A+B) (of C: dag 14) wordt u per auto naar de luchthaven van Lilongwe gebracht voor uw vlucht naar Nairobi en Amsterdam. In de ochtend van dag 14 (C: 15) komt u vol indrukken aan op Schiphol. U kunt terugblikken op een bijzondere reis!

LO
= logies/ontbijt - VP+ = volpension + gamedrives/activiteiten - AI+ = volpension + drankjes en gamedrives/activiteiten

Prijzen per persoon 2023 (exclusief internationale vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3*+ 
1 april t/m 31 mei € 5.227,-
1 juni t/m 31 oktober € 6.556,-
   
Binnenlandse & regionale vluchten (verplicht) € 1.359,-

Niveau B - voornamelijk 4*
15 april t/m 31 mei € 6.115,-
1 t/m 30 juni € 6.365,-
1 juli t/m 30 september € 7.844,-
1 t/m 31 oktober € 7.445,-
   
Binnenlandse & regionale vluchten (verplicht)  € 1.599,-

Niveau C - voornamelijk 4/4*
20 t/m 31 mei € 7.509,-
1 t/m 30 juni € 8.862,-
1 juli t/m 31 oktober € 8.990,-
   
Binnenlandse & regionale vluchten (verplicht) € 1.452,-

NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen of 1-persoonskamers!

Inclusief:
Zambia: transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden nationale parken, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.
Malawi: regionale vlucht Mfuwe-Lilongwe, transfers, overnachtingen in een 2-persoonskamer, maaltijden zoals aangegeven en niet-gemotoriseerde wateractiviteiten.

Exclusief:
internationale vluchten Amsterdam-Lusaka en Lilongwe-Amsterdam, luchthavenbelasting, fooien, overige maaltijden en drankjes, visum Zambia, visum Malawi, toeslag optionele binnenlandse vlucht Lilongwe-Makokola v.v. (B+C) vanaf € 234,- p.p.

Vluchtschema: (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Vluchtnummer:  
Route:
Vertrek:
Aankomst:
KL4141         
Amsterdam - Nairobi  
20.35
05.55+1
KL4198
Nairobi - Lusaka
07.40
09.30
KQ756
Lilongwe - Nairobi
14.45
19.55
KL566 Nairobi - Amsterdam 23.59 07.20 +1
+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie:
Met KLM van Amsterdam naar Lusaka en van Lilongwe naar Amsterdam vanaf € 983,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden met bijvoorbeeld Emirates of British Airways. De prijs van de binnenlandse vluchten in Zambia en de regionale vlucht van Zambia naar Malawi dient u op te tellen bij de prijs van het landarrangement. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!Hoogtepunten:

Lower Zambezi National Park beslaat een gebied van ruim 4.000 km² en ligt in het zuiden van Zambia, tegenover het beroemde Mana Pools wildreservaat in Zimbabwe. De Zambezi rivier vormt hier de 150 kilometer lange grens tussen beide landen. Op de Zambezi rivier en de vele zijkanalen kunt u een bijzondere kanotocht maken, waarbij u vanaf het water vele vogelsoorten en andere dieren kunt aanschouwen. De diversiteit aan dieren is weliswaar niet zo groot als in South Luangwa en Kafue, maar de mogelijkheid om de dieren vanuit uw kano van dichtbij te zien is uniek! De variatie aan activiteiten is in Lower Zambezi groot: naast zowel dag- als nacht gamedrives in een open 4x4 voertuig, kunt u begeleide wandelsafari’s maken, kanovaren of tijdens een boottocht op de Zambezi rivier genieten van een prachtige Afrikaanse zonsondergang. Waar u ook gaat in Lower Zambezi, de Zambezi rivier is nooit ver weg. Alle lodges en camps liggen aan de oevers van de Zambezi rivier, wat voor prachtige vergezichten zorgt. In het regenseizoen zijn de wegen in Lower Zambezi moeilijk begaanbaar en zijn de meeste lodges gesloten. De beste tijd om het park te bezoeken is van mei/juni tot en met september. Dit bijzondere park is bereikbaar per vliegtuig vanuit Lusaka.South Luangwa National Park
meet bijna 9.000 km² en is één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Het landschap varieert van bossen en savannes tot open vlaktes. In South Luangwa komen vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent voor, behalve de neushoorn. Tot de circa 60 diersoorten in het park behoren olifanten, buffels, leeuwen, zebra's, hartebeesten, kudu's en de zeldzame wilde hond. Ook vindt u hier de endemische Thornicroft giraf en het Cookson’s wildebeest (gnoe). South Luangwa is één van de beste plaatsen in Afrika om de luipaard in zijn natuurlijke omgeving te zien. De Luangwa rivier is de levensader van dit gebied, waar het wemelt van de nijlpaarden en krokodillen. In South Luangwa kunt u, naast gamedrives in een open 4x4 voertuig, ook spannende wandelsafari’s maken. Deze wandelingen variëren in tijdsduur, echter tijdens iedere wandeling worden al uw zintuigen met zekerheid volledig op scherp gezet! Voor een bezoek aan South Luangwa vliegt u vanuit Lusaka naar Mfuwe. Vanaf de luchthaven rijdt u in circa een uur naar de ingang van het park.Lake Malawi, dat ook wel Lake Niassa wordt genoemd, is zeer geschikt voor rustzoekers,  liefhebbers van zon, strand en watersportactiviteiten en voor mensen die 'het warme hart van Afrika' willen ervaren. Een strandverlenging aan Lake Malawi biedt naast het  kristalheldere water, dat eigenlijk één groot aquarium met talloze kleurrijke tropische vissen is, ook een kennismaking met de zeer vriendelijke en gastvrije bevolking van Malawi en prachtig contrast met de bush in Zambia. Lange, goudgele verlaten zandstranden kleuren de kustlijn, terwijl vissers hun netten uitgooien in de visrijke wateren. In het kalme warme water kunt u bijzonder goed duiken en snorkelen. De stranden zijn een ideale plek om te ontspannen na een indrukwekkende safari. In het oosten van het meer vindt u Likoma Island, met rotsachtige baaien, prachtige zandstranden en baobabbomen. De lokale bevolking leeft hier voornamelijk van de visserij.
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds