10-daagse fly in safari Avontuur in Zambia - Zambia
 
Home CoronaAanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zambia / 10-daagse fly in safari Avontuur in Zambia
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambia10-daagse fly in safari Avontuur in Zambia11-daagse fly in safari Spectaculair South Luangwa14-daagse fly in safari Zambia Compleet14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging Lake MalawiReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

10-daagse fly in safari Avontuur in Zambia


10-daagse fly in safari naar de bekendste parken van Zambia

Hoogtepunten
South Luangwa National Park - Lower Zambezi National Park
Optioneel: Livingstone/Victoria watervallen
  
Deze reis biedt u afwisseling in zowel natuur, wilde dieren als safari-activiteiten! In relatief korte tijd bezoekt u de twee meest bekende nationale parken van Zambia: South Luangwa NP en Lower Zambezi NP. In South Luangwa, de bakermat van de wandelsafari, kunt u spannende wandelsafari’s maken, waarbij al uw zintuigen op scherp worden gezet! Ook maakt u spectaculaire gamedrives, waarbij het spotten van een luipaard geen uitzondering is! In Lower Zambezi kunt u bovendien met een kano door de relatief smalle zijrivieren van de Zambezi peddelen, koersend naar onverwachte ontmoetingen met het wild! 

Vanaf: € 5.016,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks van april t/m oktober

Accommodaties in Zambia zijn klein van opzet en het kwaliteits- en serviceniveau is hoog. Een officiële sterrenclassificatie kent men hier echter niet. U kunt kiezen uit vier luxeniveaus: A, B, C. of D. Niveau A is vergelijkbaar met voornamelijk 3*+ accommodaties, niveau B met 4*, C met voornamelijk 4*+/5* en niveau D met 5/5*deluxe accommodaties.

Programma:

Dag 1-2: naar Lusaka
U vliegt met KLM/Kenya Airways (met een overstap in Nairobi) naar Lusaka. Bij aankomst op dag 2 wordt u hartelijk verwelkomd en naar uw hotel in Lusaka gebracht waar u kunt uitrusten van uw lange vlucht. Overnachting:
Niveau A: Protea Hotel Lusaka Tower (LO)
Niveau B: Protea Hotel Lusaka Tower (LO)
Niveau C: Latitude 15-standaard kamer (LO)
Niveau D: Latitude 15-luxury suite (LO)

Dag 3-5: South Luangwa National Park
U vliegt naar Mfuwe, de luchthaven bij South Luangwa National Park. U wordt hartelijk verwelkomd en naar uw lodge aan de rand van het park gebracht (A). Bij niveau B+C verblijft u in het park en bij niveau D verblijft u in een van de meest luxueuze accommodatie in South Luangwa, aan de oever van de Luangwa rivier. De komende dagen brengt u door in één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Tijdens uw gamedrives kunt u onder andere leeuwen, olifanten en buffels tegenkomen. De endemische Thornicroft giraf komt alleen in dit park in Zambia voor. South Luangwa is bovendien één van de plaatsen in zuidelijk Afrika waar de kans zeer groot is de doorgaans schuwe luipaard te spotten!

“De komende dagen brengt u door in één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika”

U maakt tijdens uw verblijf zowel ’s ochtends als ’s middags een gamedrive in een open safarivoertuig, samen met andere gasten. Een begeleide wandelsafari is een absolute aanrader en behoort ook tot de mogelijkheden. Niet voor niets is South Luangwa de bakermat van de wandelsafari! Tijdens de wandelingen, onder begeleiding van een zeer ervaren gids en een bewapende scout, heeft u kans de bekende wildsoorten te observeren, maar uw gids wijst u ook op minder bekende diersoorten en licht de geheime aspecten van de Afrikaanse bush toe. In het park is het toegestaan om uw gamedrive na zonsondergang voort te zetten. Met een zoeklicht gaat u op zoek naar dieren die in de schemer en nacht actief zijn. Een bijzondere ervaring om getuige te zijn van een luipaard dat geduldig een prooi besluipt of om minder bekende dieren als het stekelvarken tevoorschijn te zien komen! Na een indrukwekkende dag in de bush, keert u terug naar uw lodge of camp voor het diner, dat doorgaans in de open lucht, onder een prachtige Afrikaanse sterrenhemel, wordt geserveerd. Een aangename afsluiting van de dag! Overnachting:
Niveau A: Kafunta River Lodge (AI+)
Niveau B: Mfuwe Lodge (VP+)
Niveau C: Puku Ridge (AI+)
Niveau D: Chinzombo (AI+)Dag 6-8: Lower Zambezi National Park
Op dag 6 vliegt u naar het landschappelijk afwijkende Lower Zambezi NP. De natuur is hier prachtig, het landschap wordt gedomineerd door de Zambezi rivier. Naast gamedrives en wandelsafari’s biedt Lower Zambezi u nóg een mogelijkheid om het wild te ontdekken: per kano! De Zambezi rivier en haar smalle zijrivieren nodigen uit voor een bijzondere kanosafari! Samen met een gids peddelt u geruisloos door het water. Het is geen uitzondering dat u krokodillen, nijlpaarden of olifanten van dichtbij ziet. Ook vogelliefhebbers zullen deze kanotocht zeker waarderen. Voordat het donker wordt en de nijlpaarden uit het water komen om te grazen, bent u reeds veilig aan wal teruggekeerd!
’s Middags maakt u uw eerste gamedrive in het park (B t/m D). Bij terugkomst geniet u van een heerlijk diner. Op dag 7 en 8 kunt u kiezen uit diverse activiteiten welke inbegrepen zijn in uw verblijf: gamedrives in een open safarivoertuig, begeleide wandelsafari’s of een bijzondere kanosafari. Sunset cruises of vissen (seizoenafhankelijk) behoren ook tot de mogelijkheden. U heeft alle gelegenheid om dit bijzondere nationale park te verkennen.

Bij niveau A verblijft u in een lodge buiten het park, tijdens uw verblijf is één volle dag gamedrive (dag 7) in het park inbegrepen. Bij niveau D beschikt u tijdens uw verblijf bovendien over een privégids en privévoertuig tijdens uw gamedrives - een absoluut unicum in Zambia, aangezien u hier normaliter fors voor betaalt! Ook hier geniet u van een prachtige ligging aan de Zambezi rivier. Overnachting:
Niveau A: Kanyemba Lodge (AI+)
Niveau B: Baines' River Camp-junior suite (VP+)
Niveau C: Chiawa Camp (AI+)
Niveau D: Sausage Tree Camp (AI+)

Dag 9-10: naar Amsterdam
Aan uw verblijf in de Afrikaanse bush komt een einde. U vliegt terug naar Lusaka en stapt hier over op de KLM nachtvlucht via Nairobi naar Amsterdam. Op dag 10 arriveert u vol nieuwe indrukken op Schiphol. Heeft u meer tijd? U kunt deze reis ook verlengen met een bezoek aan de machtige Victoria watervallen!

Optionele verlenging Livingstone – Victoria watervallen
Als u voor een verlenging bij de imponerende Victoria watervallen kiest, vliegt u op dag 9 vanuit Lower Zambezi National Park (via Lusaka) naar Livingstone. U verblijft twee nachten in een lodge aan de machtige Zambezi rivier, waarbij een aantal activiteiten is inbegrepen, zoals een boottochtje op de Zambezi, een bezoek aan de Victoria watervallen, een lokaal dorpje of Livingstone met de lokale markt. Ook andere excursies zijn optioneel mogelijk, zoals raften, bungeejumpen of een helikoptervlucht of vlucht per microlightvliegtuigje. Of u nu kiest voor een ontspannen afsluiting van uw safari of een wat actievere invulling wenst: de machtige Victoria watervallen laten een diepe indruk achter! Op dag 11 vliegt u van Livingstone, via Johannesburg of Nairobi, naar Amsterdam, waar u in de ochtend van dag 12 aankomt. Een verlenging die u niet wilt missen! Overnachting:
Niveau A: Waterberry Lodge (AI*)
Niveau B: Stanley Safari Lodge (AI*)
Niveau C: Thorntree River Lodge (AI*)
Niveau D: Tongabezi-honeymoon house, bird house of tree house (AI*)

LO = logies/ontbijt - VP+ = volpension + gamedrives/activiteiten - AI+ = volpension + drankjes en gamedrives/activiteiten - AI* = volpension + drankjes en geselecteerde activiteiten

Prijzen per persoon 2023 (exclusief internationale vluchten)

Niveau A - voornamelijk 3*+
1 april t/m 31 mei

€ 3.440,-

1 juni t/m 31 oktober € 4.568,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.576,-
Optionele verlenging 2n Livingstone 
1 april t/m 31 oktober

€ 1.576,-


Niveau B - voornamelijk 4*
15 april t/m 31 mei € 3.726,-
1 t/m 30 juni € 3.925,-
1 juli t/m 30 september € 4.792,-
1 t/m 31 oktober € 4.393,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.574,-
Optionele verlenging 2n Livingstone
15 april t/m 21 mei € 1.363,-
22 mei t/m 30 juni € 1.466,-
1 juli t/m 31 oktober € 1.607,-

Niveau C - voornamelijk 4*+/5*
1 mei t/m 30 juni € 5.565,-
1 juli t/m 15 oktober € 9.878,-
16 t/m 31 oktober € 5.565,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.450,-
Optionele verlenging 2n Livingstone
1 t/m 31 mei € 2.166,-
1 juni t/m 31 oktober € 2.720,-


Niveau D - voornamelijk 5/5*deluxe
1 april t/m 31 mei € 8.755,-
1 juni t/m 31 oktober € 11.427,-
   
Binnenlandse vluchten (verplicht) € 1.423,-
Optionele verlenging 2n Livingstone
1 april t/m 31 mei € 2.476,-
1 juni t/m 31 oktober € 2.780,-

NB
: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen of 1-persoonskamers!

Inclusief:
transfers, binnenlandse vluchten, entreegelden nationale parken, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, privé gamedrives in Sausage Tree Camp (D), overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden zoals aangegeven.
Optionele verlenging Livingstone: vlucht Lower Zambezi-Lusaka-Livingstone, transfers, 1x entree Victoria watervallen (A+C), maaltijden en activiteiten zoals aangegeven.

Exclusief:
internationale vluchten Amsterdam-Lusaka v.v., luchthavenbelasting, fooien, visum, overige maaltijden en drankjes.
Optionele verlenging Livingstone: internationale vluchten Amsterdam-Lusaka en Livingstone-Amsterdam, overige excursies, fooien, visum.
 
Vluchtschema:  (vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Vluchtnummer:  
Route:
Vertrek:
Aankomst:
KL4141         
Amsterdam - Nairobi    
20.35
05.55+1
KL4198
Nairobi - Lusaka
07.40
09.30
KL4199 Lusaka - Nairobi 18.20 22.00
KL566 Nairobi - Amsterdam 23.59 07.20+1
+1 = aankomst de volgende dag

Vluchtprijsindicatie:
Met KLM van Amsterdam naar Lusaka v.v. vanaf € 996,- p.p. inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden met bijvoorbeeld Emirates. Wij informeren u graag over de actuele vluchtmogelijkheden. De binnenlandse vluchten in Zambia worden uitgevoerd door Proflight en dient u op te tellen bij de prijs van het landarrangement. Wij kunnen geheel vrijblijvend vluchten voor u in optie reserveren, zodat uw vluchtprijs is gegarandeerd. Aarzelt u niet om ons te bellen!

 Hoogtepunten:

South Luangwa National Park meet bijna 9.000 km² en is één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Het landschap varieert van bossen en savannes tot open vlaktes. In South Luangwa komen vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent voor, behalve de neushoorn. Tot de circa 60 diersoorten in het park behoren olifanten, buffels, leeuwen, zebra's, hartebeesten, kudu's en de zeldzame wilde hond. Ook vindt u hier de endemische Thornicroft giraf en het Cookson’s wildebeest (gnoe). South Luangwa is één van de beste plaatsen in Afrika om de luipaard in zijn natuurlijke omgeving te zien. De Luangwa rivier is de levensader van dit gebied, waar het wemelt van de nijlpaarden en krokodillen. In South Luangwa kunt u, naast gamedrives in een open 4x4 voertuig, ook spannende wandelsafari’s maken. Deze wandelingen variëren in tijdsduur, echter tijdens iedere wandeling worden al uw zintuigen met zekerheid volledig op scherp gezet! Voor een bezoek aan South Luangwa vliegt u vanuit Lusaka naar Mfuwe. Vanaf de luchthaven rijdt u in circa een uur naar de ingang van het park.

Lower Zambezi National Park beslaat een gebied van ruim 4.000 km² en ligt in het zuiden van Zambia, tegenover het beroemde Mana Pools wildreservaat in Zimbabwe. De Zambezi rivier vormt hier de 150 kilometer lange grens tussen beide landen. Op de Zambezi rivier en de vele zijkanalen kunt u een bijzondere kanotocht maken, waarbij u vanaf het water vele vogelsoorten en andere dieren kunt aanschouwen. De diversiteit aan dieren is weliswaar niet zo groot als in South Luangwa en Kafue, maar de mogelijkheid om de dieren vanuit uw kano van dichtbij te zien is uniek! De variatie aan activiteiten is in Lower Zambezi groot: naast zowel dag- als nacht gamedrives in een open 4x4 voertuig, kunt u begeleide wandelsafari’s maken, kanovaren of tijdens een boottocht op de Zambezi rivier genieten van een prachtige Afrikaanse zonsondergang. Waar u ook gaat in Lower Zambezi, de Zambezi rivier is nooit ver weg. Alle lodges en camps liggen aan de oevers van de Zambezi rivier, wat voor prachtige vergezichten zorgt. In het regenseizoen zijn de wegen in Lower Zambezi moeilijk begaanbaar en zijn de meeste lodges gesloten. De beste tijd om het park te bezoeken is van mei/juni tot en met september. Dit bijzondere park is bereikbaar per vliegtuig vanuit Lusaka.

Net als David Livingstone, de eerste Europeaan die de watervallen aanschouwde, raakt u het beeld van de imposante Victoria watervallen ongetwijfeld nooit meer kwijt. Met een donderend geraas stort het water van de Zambezi van 110 meter hoogte, over een breedte van 1.700 meter, naar beneden. De nevel die neerdaalt, als een eeuwigdurende regenbui, heeft ervoor gezorgd dat er rond de watervallen een smalle strook van dicht regenwoud is ontstaan. De woeste Zambezi is wereldberoemd vanwege haar stroomversnellingen, die u per raft kunt bedwingen. Avonturiers kunnen de rivier ook afzakken per riverboard of kajak. Verder kunt u jetboaten in de Batoka Gorge of een spectaculaire helikoptervlucht, of vlucht per microlight vliegtuigje, boven de Victoria Falls maken. Echte waaghalzen springen in Devil’s Pool, een natuurlijk zwembad dat alleen ontstaat tijdens het droge seizoen, wanneer de waterstand in de Zambezi laag is. Een natuurlijke rotswand, net onder het wateroppervlak, zorgt ervoor dat u niet wordt meegesleurd de diepte in. Paardrijdtochten, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad, zijn ook mogelijk. In het midden van Victoria Falls Bridge is een bungeejump mogelijk vanaf een hoogte van 111 meter!“De imposante Victoria watervallen laten een onvergetelijke indruk achter”

Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds