7-daags safaripakket Kafue NP & Busanga Plains - Zambia
 
Home AanbiedingenOns reisaanbod & MaatwerkBrochureContact & medewerkersVacaturesPartnersReisvoorwaarden
  Home / Zambia / 7-daags safaripakket Kafue NP & Busanga Plains
zoek:
TanzaniaKeniaKenia & Tanzania combinatiereizenOegandaRwanda BotswanaZuid-AfrikaNamibieZambia10-daagse fly in safari Avontuur in Zambia11-daagse fly in safari Spectaculair South Luangwa14-daagse fly in safari Zambia Compleet14-daagse fly in safari inclusief strandverlenging Lake MalawiReissuggesties & Maatwerk - uw eigen reis samenstellenLodges & tented campsZimbabweMozambiqueSeychellenMauritiusMadagaskarVerrassende Combinatiereizen Golf & Safari Golf & StrandTreinreizenVluchtenVervoer ter plaatseGame drives & wildlifeLodges, tented camps & strandhotelsReisbrochureDuurzaam toerisme

7-daags safaripakket Kafue NP & Busanga PlainsHoogtepunten
Kafue National Park / Busanga Plains


Het ongerepte Kafue National Park is één van Afrika's grootste natuurreservaten. Het landschap bestaat uit rivieren met dichtbegroeide oevers en graslanden, waar veel antilopensoorten en roofdieren voorkomen. Tot de vele antilopensoorten behoren onder andere de rode lechwe, puku, sitatunga, sabelantiloop, roanantiloop, oribi, duiker, tsessebe, waterbok en het hartebeest. Leeuwen, luipaarden en cheeta’s zijn de meest voorkomende roofdieren in dit park. Net als andere delen van Zambia, is dit gebied ook zeer geschikt voor vogelliefhebbers. Door het nationale park loopt de Kafue rivier met een groot aantal zijrivieren. Het moerasgebied Busanga Plains, in het noordwesten, wordt gevoed door de Lufupa rivier en is tijdens en vlak na het regenseizoen (circa december tot juni) ontoegankelijk. Wanneer het water in juni is weggetrokken wordt dit bijzondere gebied wel toegankelijk en biedt het een unieke safari-ervaring!

Wilt u wat meer tijd doorbrengen in dit grote park, maar wilt u liever niet vliegen? In onderstaand safaripakket wordt u per auto van Lusaka naar Kafue NP gebracht en verblijft u een aantal dagen in Mukambi Safari Lodge, gelegen aan de rand van het park, aan de Kafue rivier én een aantal dagen in Mukambi's seizoensgebonden Busanga Plains Camp, dat in het afgelegen noorden ligt in Busanga Plains. Dit avontuurlijke bushcamp bereikt u tijdens een gamedrive van ongeveer zes uur, dwars door Kafue NP! 

Dit safaripakket begint en eindigt in Lusaka en is eenvoudig te combineren met al onze inspiratiereizen door Zambia.

Vanaf: € 4.010,- per persoon, exclusief internationale vluchten
Vertrek: dagelijks vanuit Lusaka vanaf medio juli t/m oktober

Programma:

Dag 1-2: Lusaka - Kafue National Park
Deze ochtend wordt u vanuit Lusaka in ongeveer vier uur naar Kafue National Park gebracht. U verblijft de komende twee nachten in Mukambi Safari Lodge, bekend van het televisieprogramma 'Van Amstelveen naar Afrika'. Mukambi Safari Lodge ligt aan de Kafue rivier, die de grens markeert met Kafue National Park. Na aankomst maakt u in de namiddag kennis met Kafue National Park tijdens een eerste gamedrive, die nadat de zon is ondergegaan in het donker wordt voortgezet. Met een zoeklicht gaat u op zoek naar dieren die in de schemer en nacht actief zijn, waarbij roofdieren als leeuw en luipaard uw pad kunnen kruisen! Op dag 2 kunt u 's ochtends en 's middags deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder gamedrives, begeleide wandelsafari's of een boottocht op de Kafue rivier. Alle activiteiten onderneemt u samen met de overige gasten van de lodge. In de uren tussen uw safari-activiteiten kunt u genieten van het uitzicht op de rivier vanaf het verhoogde dek van de lodge, verkoeling zoeken in het zwembad of siesta houden in uw tent. Overnachting:
Mukambi Safari Lodge/Mukambi Bush Camp (AI+)


Dag 3-5: Busanga Plains
Het afgelegen noorden van Kafue National Park staat vandaag op het programma! De rit naar Busanga Plains neemt circa vijf tot zes uur in beslag, afhankelijk van wat u onderweg allemaal tegenkomt. De rit is feitelijk één lange gamedrive dwars door het park. Busanga Plains is een prachtig moerasgebied, dat het grootste deel van het jaar ontoegankelijk is doordat het moeras overstroomt. Wanneer het moeras rond juni langzaam begint op te drogen, wordt dit gebied en dus ook het seizoensgebonden camp Busanga Plains Camp bereikbaar. Vanaf medio juli is Busanga Plains Camp weer volledig opgebouwd en operationeel.
Op de vlaktes van Busanga komen veel antilopensoorten voor, die op hun beurt weer veel roofwild aantrekken. De kans is groot er leeuwen of wilde honden te zien en bovendien is dit dé plek voor een mogelijke ontmoeting met de cheeta. De uitgestrektheid van het park en de beperkte verblijfsmogelijkheden zorgen ervoor dat u hier tijdens uw gamedrives weinig andere voertuigen tegenkomt. Tijdens uw verblijf in Busanga kunt u 's ochtends en ‘s middags deelnemen aan uitgebreide gamedrives en begeleide wandelsafari's, die u samen met andere gasten in het camp onderneemt. Overnachting:
Busanga Plains Camp (AI+)

Dag 6: naar Mukambi Safari Lodge
Vandaag rijdt u in ongeveer vijf tot zes uur terug naar Mukambi Safari Lodge, waar u een nacht verblijft, voordat u op dag 7 wordt teruggebracht naar Lusaka. Optioneel kunt u ervoor kiezen om deze dag vanuit Busanga naar Lusaka te vliegen, waardoor u reistijd bespaart. De laatste overnachting in Mukambi Safari Lodge komt dan te vervallen. De van toepassing zijnde meerprijs vindt u in de prijstabel.
 Overnachting:
Mukambi Safari Lodge/Mukambi Bush Camp (AI+)

Dag 7: naar Lusaka
In de loop van de ochtend wordt u opgehaald voor uw transfer van ongeveer vier uur naar Lusaka, waar uw arrangement eindigt.

NB: U kunt dit safaripakket eenvoudig uitbreiden met een van onze inspiratiereizen. Afhankelijk van het vluchtschema van uw vlucht naar uw volgende bestemming kan een overnachting in Lusaka nodig zijn. Aarzelt u niet om contact met ons op te nemen en ons uw reisplannen te vertellen!

AI+ = volpension + drankjes en gamedrives/activiteiten


Prijzen per persoon

7-daags safaripakket
  - 2015 -
14 juli t/m 31 oktober € 4.010,-
optionele minderprijs vlucht Busanga-Lusaka (dag 6) € 54,-
  - 2016 -
14 juli t/m 31 oktober € 4.331,-
optionele minderprijs vlucht Busanga-Lusaka (dag 6) € 62,-


NB: Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor een afwijkend aantal personen, 1-persoonskamers of een reis in 2017!
Inclusief:
lokale belastingen, transfers, entreegelden, Engelssprekende chauffeur/gids, gezamenlijke gamedrives en activiteiten, overnachtingen in een 2-persoonskamer/tent, maaltijden en drankjes zoals aangegeven.

Exclusief:
internationale vluchten, luchthavenbelasting, fooien, overnachting(en) Lusaka, visum.

 Hoogtepunten:

Het ongerepte Kafue National Park één van Afrika's grootste natuurreservaten. Het park is 2,5 keer zo groot als South Luangwa. Door zijn afmeting is de variatie in flora en fauna zeer groot. Het landschap bestaat uit rivieren met dichtbegroeide oevers en graslanden, waar veel antilopensoorten en roofdieren voorkomen. Tot de vele antilopensoorten behoren onder andere de rode lechwe, puku, sitatunga, sabelantiloop, roanantiloop, oribi, duiker, tsessebe, waterbok en het hartebeest. Leeuwen, luipaarden en cheeta’s zijn de meest voorkomende roofdieren in dit park. Net als andere delen van Zambia, is dit gebied ook zeer geschikt voor vogelliefhebbers. Door het nationale park loopt de Kafue rivier met een groot aantal zijrivieren. Het moerasgebied Busanga Plains, in het noordwesten, wordt gevoed door de Lufupa rivier en is tijdens en vlak na het regenseizoen (circa december tot juni) ontoegankelijk. Wanneer het water in juni is weggetrokken wordt dit bijzondere gebied wel toegankelijk en biedt het een unieke safaribelevenis. Er zijn hier weinig lodges, waardoor u een grote mate van exclusiviteit ervaart. In Kafue worden zowel gamedrives, nightdrives, wandelsafari’s als boottochten georganiseerd. Het park is per auto of vliegtuig bereikbaar vanuit Lusaka.
Aangesloten bij: Jambo Safari Club is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds